Στρατιωτικές Σχολές: Κατά 222 θέσεις αυξήθηκε ο φετινός αριθμός εισακτέων–Δείτε το ΦEK (ΠINAKEΣ)

Στρατιωτικές Σχολές: Κατά 222 θέσεις αυξήθηκε ο φετινός αριθμός εισακτέων–Δείτε το ΦEK (ΠINAKEΣ)

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 3163/04.06.2024 η ΑΠΟΦΑΣΗ με Αριθμ. Φ.337/14/290065/Σ.4354 που αφορά: Καθορισμός του αριθμού των εισακτέων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2024 -2025

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ανέρχεται φέτος σε 1.557 (700+171+686) σπουδαστές [έναντι των 1.335 (574+133+628) πέρυσι], δηλαδή αυξημένος κατά (1.557-1.335) 222 σπουδαστές σε σχέση με πέρσι.

Ειδικότερα:

1. Στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), οι θέσεις αυξάνονται από 574 πέρσι στις 700 (+126 θέσεις).

2. Στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), από 133 θέσεις πέρσι αυξάνονται στις 171 (+38).

3. Στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) από 628 θέσεις πέρσι αυξάνονται στις 686 (+58).

Συγκεκριμένα ο φετινός αριθμός εισακτέων έχει ως εξής:

α. Στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

β. Στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

γ. Στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναρτήθηκε η Προκήρυξη Στρατιωτικών Σχολών 2024-25: Χρονοδιάγραμμα–Οδηγίες ΠΚΕ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Κενές θέσεις

Το 2023 έμειναν 175 κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές, σε ΣΣΕ-ΣΜΥ στα ΟΠΛΑ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), παρά το γεγονός ότι οι Σχολές προχώρησαν σε μείωση των Συντελεστών της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ειδικότερα στη Σχολή Ευελπίδων από 1,20 που ήταν ο Συντελεστής Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής μειώθηκε στο 1,00, στη ΣΜΥ από 1,00 στο 0,9 και στη Ναυτικών Δοκίμων από 1,20 στο 0,9. Δείτε παρακάτω πίνακα (Κλικ για μεγέθυνση):

Πάντως, παραμένει ίδια με του 2023 η EBE και για το 2024 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Το 2022, έμειναν 209 κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές, λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ το 2021, οι κενές θέσεις ήταν 103. Επειδή δεν υπάρχουν επιλαχόντες οι θέσεις μένουν κενές.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, δήλωσε πρόσφατα τη Βουλή ότι «Η κάλυψη των κενών θέσεων εισακτέων σπουδαστών, που προέκυψαν στις Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), κατά την εισαγωγική διαδικασία του ακαδημαϊκού έτους 2023 - 24, λόγω εφαρμογής του μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), θα αντιμετωπιστεί με την πρόβλεψη επιπλέον εισακτέων τα επόμενα έτη, σύμφωνα με τον επικείμενο προγραμματισμό των Γενικών Επιτελείων».

Μπορείτε να κατεβάσετε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τo σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ ή να το δείτε παρακάτω.

Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σχετικό ΦΕΚ:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις Στρατιωτικές Σχολές – Παραιτήσεις νέων Αξιωματικών ΣΣΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: YΠEΘA: Έρχονται 1.757 μόνιμες προσλήψεις το 2024 – Δείτε πως κατανέμονται (ΦΩΤΟ-EΓΓΡAΦO)

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

  1. 379 ΣΣΕ, 301 ΣΜΥ. Καλά θα πάει αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακρυά! Το μετανιώσαμε ήδη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή σταδιοδρο έχμ ταλαιπωρία ήθελα να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 5 καλά είχε ο Σ.Ξ για να τον επιλέξει κάποιος καλός μαθητής. 5 Καλά τα οποία αντισταθμιζαν την δυσκολίες αυτού του επαγγέλματος.
    1.Καλό Μισθό
    2. 25ετια
    3.Καλό Εφάπαξ
    4.Καλη σύνταξη
    5. Κύρος
    Σήμερα δεν έχει τίποτα από όλα αυτά!!!!
    Οι δυσκολίες σε σχέση με το παρελθόν έχουν πολλαπλασιαστεί.
    Ακόμη και ένας ντελιβερας αμείβεται καλύτερα και είναι και στον τόπο του.
    Μακριάααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να τα λεμε ολα οι στρατιωτικοι δεν πληρωνονται κανονικα οπως ΟΛΟΙ οι υπολοιποι δημοσιοι υπαλληλοι που αν π.χ απασχοληθουν Κυριακες και αργιες η κανουν υπερωριες...πληρωνονται με το παραπανω κι οσοι δικαιουνται ασφαλιση σε βαρεα και ανθυγιεινα την εχουν.

      Διαγραφή
  5. και 3000 να τις αυξησουνε,αδειες θα μεινουν.ο κοσμος πια γνωριζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πληροφορώ ότι γίνεται σφαγή για να μπουν μέσα -μγ γνωρίζοντας φυσικά ποιο είναι το καθεστώς ασφάλισης, συνταξιοδότησης,κ.α... Δε φταινε τα παιδιά,οι ανάγκες των οικογενειών καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το μελλοντικό επάγγελμα του γιού ή της κόρης.

      Διαγραφή
    2. 11:14:00, γίνεται σφαγή να μπουν στα 12000 μόρια γιατί είναι δύσκολα για κάτι άλλο με αυτούς τους βαθμούς

      Διαγραφή
  6. Η θεσμοθετημενη απληρωτη εργασια ειναι εργασιακη σκλαβια και μην ξεχναμε και τον νομαδικο βιο με απαξιωση και εμπαιγμο απο τους εκαστοτε κυβερνωντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κράτος της πλάκας με πρόνοια για κάθε επάγγελμα ανύπαρκτη.,παρά μόνο για τους προύχοντες (βουλευτάδεε κ' δικαστές). Κατά τ' άλλα στη διανομή των βαθμών των ανώτατων πάμε καλά, όπως και για να ανεβάζουμε καμιά φωτό στα ΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. επιτελους να μπουν και αυτοι που εχουν 3000 μορια στις πανελληνιες και οι κατω του 1.55, αλλιως δεν γεμιζουν οι σχολες, ντελιβερι περισσοτερα βγαζουν και εχουν το κεφαλι τους ησυχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 379 ΣΣΕ 301 ΣΜΥ ΩΝΣΓ.
    Τελικά έχουν ανάγκη από κομματόσκυλα πιο πολύ, παρά από εργάτες.
    Δεν θα αλλάξει τίποτα και ποτέ σε αυτή τη χώρα.
    Α, μην ξεχάσουμε να αναπληρώσουμε τους Ε.Ο.Θ. γιατί χρειάζεται η πολύτιμη εμπειρία τους οι υπηρεσίες τους οι βαθμοί τους και οι χαμηλοί μισθοί τους. Άντε γεια !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΕΟΘ εκεί είναι, ακλόνητοι. Δεν χρειάζονται αναπλήρωση

      Διαγραφή
  10. Όπως θέλουν να μπουν τώρα, έτσι θα παραιτούνται σε λίγα χρόνια αργότερα, απλά θα έχουν χάσει μια δεκαετία από την ζωή τους δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάλι κενές θέσεις θα μείνουν. Δεν έχουν καταλάβει ότι τα νέα παιδιά δεν θέλουν να βλέπουν Ένοπλες Δυνάμεις. Και αυτό γιατί ΡΩΤΑΝΕ και ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι δεν μαθαίνουν ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΣΣΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ;;;; Δεν μαθαίνουν πως πάλι "ξέχασαν" τους απόφοιτους ΑΣΣΥ και στο τελευταίο νομοσχέδιο ;;; Να μπουν το 2024 με Πανελλήνιες και το 2040 να έρθει η τότε Κυβέρνηση και να τους αλλάξει την νομοθεσία !!!! Ότι συμβαίνει τώρα με την Τάξη 1996 ΑΣΣΥ..... Υ.Γ. Μία πρώτη αντίδραση τα σημερινά αποτελέσματα των εκλογών.... έχει και παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άπαπα μακρυά!! Πιο πεταμένα χρόνια δεν υπάρχουν!! Καλύτερα υδραυλικός και μπογιατζής, περισσότερη αξιοπρέπεια έχουν από ένα στέλεχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη γράφεις στέλεχος, καρφωνεσαι

      Διαγραφή
    2. @ 10 10:44, μπορείς να επιμείνεις πολύ, ώστε ο γυιος σου να διαγράψει λαμπρή καριέρα ως υδραυλικός, μπογιατζής, ντιλιβεράς, τυλιχτής και ό,τι άλλο ευαγγελίζεσαι! Και μετά να βγάλεις το όνομά του στο blog, για να τον καμαρώσουμε και εμείς, με τόση αξιοπρέπεια!

      Διαγραφή