Γιατί οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις Στρατιωτικές Σχολές – Παραιτήσεις νέων Αξιωματικών ΣΣΕ

Γιατί οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις Στρατιωτικές Σχολές – Παραιτήσεις νέων Αξιωματικών ΣΣΕ

Η αμοιβή του σπουδαστή της Σχολής Ευελπίδων είναι 157,5€ τον μήνα

Το πρόβλημα των παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν αφορά μόνο στα στελέχη (αξιωματικούς – υπαξιωματικούς), αλλά και στους σπουδαστές των παραγωγικών Σχολών.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται απροθυμία μαθητών Λυκείου να δηλώσουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ., επίσης υποβάλλεται ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός παραιτήσεων σπουδαστών, κυρίως κατά τους πρώτους μήνες της φοίτησης τους στις συγκεκριμένες παραγωγικές σχολές.

Ένας από τους λόγους αποστροφής των νέων στη στρατιωτική καριέρα είναι και οι χαμηλές αμοιβές. Πώς να επιλέξει ο μαθητής Λυκείου τις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. όταν αντικρίζει τον συγκριτικό πίνακα αμοιβών με τις αντίστοιχες σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας. Όταν η αμοιβή του σπουδαστή της Σχολής Ευελπίδων είναι 157,5€ τον μήνα και του σπουδαστή της Σχολής Αστυνομίας είναι 646,8€! Δηλαδή 4 φορές παραπάνω!

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr .

Απαιτείται ΑΜΕΣΗ λύση του προβλήματος, ώστε να αρθεί η σοβαρή αυτή αδικία που οδηγεί τις Παραγωγικές Σχολές ΕΔ χωρίς στελέχη. Ήδη αναρτήθηκε και η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές για το 2024-25 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Αν όχι τώρα πότε; Το ΥΠΕΘΑ  ακούει;

Επίσης, είχαμε πρόσφατα και αποστρατείες 3 Λοχαγών και 2 Υπολοχαγών από ΣΣΕ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), κατόπιν αποδοχής των αιτήσεων αποστρατείας - παραίτησής τους από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δημοσίευση σχολίου

32 Σχόλια

  1. Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα του ανυπαρκτου θεσμού των ΕΔ στο ελλαδισταν.
    Ανυπαρκτοι και εχθρικοι αρχηγοι (βλεπε Γκίνης με τα πετσινα του τριμηνου), ανυπαρκτοι και εχθρικοι πολιτικοι, ανυπαρκτη δικαιοσύνη, ανυπαρκτο κρατος.
    Εδω δεν ασχοληθηκαν απο την χούντα και μετα με τιποτα.
    Μονο διαταγές και τρέλα και κορδελα.
    Ουτε μεριμνα, ουτε ασφάλεια, ουτε ασφαλιση, ουτε υγειονομικα, ουτε αξιοκρατία ουτε μισθολογικα ουτε τίποτα.
    Αυτη η κατασταση δεν σωνεται πλεον.
    Για αυτο οπου φύγει φυγει.
    Ουτε απο εξω.
    Οχι μονο ΕΔ, αλλα λαι απο το ελλαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αλλά θα αναλάβουμε και τις καταστροφές πλέον... Ελπίζω με ανθρώπινο δυναμικό και χρήματα των άλλων υπουργείων αλλιώς κλάφτα χαράλαμπε για το αμύνης...

      Διαγραφή
    2. τα ειπες ολα φιλε,ολα σωστα ακομα και για τον γκινη,το οτι τον πεταξαν σαν αλβανο εργατη δεν ειναι τυχαιο,το θεμα ειναι να μην μαθουμε τα χαλια με σκληρο τροπο,οταν θα ειναι αργα

      Διαγραφή
    3. Τα είπες όλα "Ginni" γνήσιο αλβανικό επίθετο των "γκέγκηδων" και φάτσα ίδιας προσωπομετρίας! Άρα όντως "αλβανός συλλέκτης ελαιοκάρπων". LoL

      Διαγραφή
  2. Δεν τους ενδιαφερει ο στρατος ,ειναι οι τζαμπα εργατες για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι παραιτηθεντες δεν ηταν σπουδαστες , αλλα ηδη αποφοιτοι με καποια χρονια υπηρεσιας......
    Επομενως το γεγονος αυτο πρεπει να προβληματισει.......
    Νεα στελεχη, τα οποια ειχαν πολλα να προσφερουν και να φευγουν στο ξεκινημα της καριερας τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν φταίει ο μισθός των σπουδαστών αλλά το μετά. Το νούμερο ένα πρόβλημα είναι οι μεταθέσεις. Όλοι οι άνθρωποι μετά από κάποια χρόνια θέλουν την ηρεμία τους.Θελουν σταθερό περιβάλλον για να μπορέσουν να δημιουργήσουν,να κάνουν οικογένεια,ένα σπίτι,να βάλουν τη ζωή τους σε μία σειρά. Δεν νοείται εργασία με τόσο χαμηλές απολαβές (30-40% του μισθού πάει στη στέγαση) και να πρέπει κάθε 3-4 χρόνια επί 40 έτη να μεταναστεύεις.Δεν αντέχετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς.
      Ας πούμε βέβαια και για το ότι τα στρατόπεδα είναι άδεια και ο στρατός είναι για όλες τις δουλειές που δε μπορεί να κάνει το κράτος.
      Πυρκαγιά, πλημμύρα, έλλειψη γιατρών

      Διαγραφή
  5. Αν γνώριζαν τα παιδιά που μπαίνουν Στρ. Σχολές τι τα περιμένει μετά (ειδικά στα όπλα) δεν υπήρχε περίπτωση να δηλώσουν αυτές τις Σχολές. Δεν θα αναφερθώ στα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί,ούτε ότι είμαστε με διαφορά ο χειρότερος τομέας του Δημοσίου. Αλλά μόνο και μόνο που αυτά τα παιδιά θα πετάξουν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους με 800€- 1000€ στα αθλιοτερα μέρη της Ελλάδας, φτάνει και περισσεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη αλήθεια. Για αυτό και πάνε τα φτωχόπαιδα σε αυτές ή τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών...μόνο για εκεί βοηθάει το κράτος... τυχαίο; Θέλουν Αξιωματικούς κακομοιρους να κρέμονται από τον κάθε ανίδεο, απαίδευτο και γλοιώδη πολιτικό.

      Διαγραφή
    2. Μας έχουν καταντήσει κακομοιρους. Αξιωματικούς με σπουδές, ξένες γλώσσες, πολλά χρόνια στα σύνορα, σίγουρα περισσότερα αυτών που τους διοικούν! Να παρακαλάμε για μια θέση στο εξωτερικό, μήπως και δούμε φως. Εάν δε η σύζυγός σου δεν εργάζεται, απλά αργοπεθαίνεις...Εάν δε αρρωστήσεις κιόλας, τελείωσες ! Θα αποφασίζουν για εσένα βραδυποδες, βραδύνοες και χαιρέκακοι Στγοι! Τα λεγόμενα κουκουρούκια!

      Διαγραφή
  6. Αποστρατεία άμεσα όλων των ΕΟΘ για να βρεθούν τα κονδύλια και να δώσουν κάτι στα παιδιά των σχολών.
    Τι ..... δεν σάς άρεσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχετε καταλάβει ότι ένας ντελιβερας παίρνει 1500€ έως 2000€ καθαρά;
    Ένας δημόσιος υπάλληλος πολύ περισσότερα από Λοχαγό εκ ΣΣΕ;
    Τί να πάνε να κάνουν οι νέοι στο στρατό;
    Λγος αυτή τη στιγμή λαμβάνει 1.250€ δηλαδή 15.000€ έτος. Ο μισθός αυτός αντιστοιχεί σε 1.071€ ενός ιδιωτικού υπαλλήλου με 14 μηνιαίους μισθούς σ ένα έτος.
    Ξέρετε ότι είναι απόλυτα εφικτό να πετύχει κάποιος έναν τέτοιο μισθό, μην αναφερθώ στην εργασία στο εξωτερικό.
    Επίσης το κλίμα στις ΕΔ είναι άκρως τοξικό με άπειρες ευθύνες και συμπεριφορά που πολλές φορές δεν αρμόζει σε αξιωματικούς των ΕΔ.
    Να αναφερθώ μήπως στο συνταξιοδοτικο που θέλουν να μας φορτώσουν επιπλέον άλλα 5 έτη;
    Ελπίζω φέτος να είναι ακόμα λιγότεροι στις στρατιωτικές σχολές και να ξυπνήσουν σιγά σιγά τα νέα παιδιά.
    Υ. Γ. Ανώτερος Αξκός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα μεγαλο μπραβο για το ουσιαστικο και συναμα κοσμιο σχολια σας....
      Ειχα οπλιτη ντελιβερα , μολις απολυθηκε πρωτος μισθος 1100 καθαρα και με ασφαλιση και διπλα στο σπιτι του.....

      Διαγραφή
    2. και καθε βραδυ κοιμαται σπιτι του ,και δε χτυπαει το τηλεφωνοοοοοο με πνιγει το παραπονο

      Διαγραφή
    3. Συνάδελφε(καθ'οτι κι εγώ υπηρετώ σε ΣΑ) έχετε υπερεκτιμήσει το επέγγελμα του στρ/κου σε σχέση με άλλα,που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ευτελή.Όχι αγαπητέ.Ο λγος θα είναι σε γραφείο τα 2/3 του συνόλου της θητείας του,θα εκτεθεί λίγες φορές σε αντίξοες συνθήκες σε αντίθεση με τον ντελιβερά,όπου κάθε στιγμή ενέχει κίνδυνο σωματικό,όπως και να χάσει τη δουλειά του ανα πάσα στιγμή αν υστερήσει στην υποχρεωσή του.Μη μου πείτε οτι τα έχει ο Λχγός αυτά!!!!!!!!......

      Διαγραφή
  8. Το γιατί φαίνεται καθαρά στις βάσεις εισαγωγής. Σχολή Αξιωματικών με βάση 4000 μόρια χαμηλότερη από Σχολή Υπαξιωματικών ( και με κενές τις μισές θέσεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΕ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΡΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΤΩΝ - ΝΟΜΑΔΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2017 Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΝΕΟ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΕΝΣΤΟΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και για ποιον λόγο να κάτσει ο ανθυπολοχαγος στο στράτευμα; είστε σοβαροί; έξω έχει μεγαλύτερη αξιοπρέπεια. στον στρατό ένα χιλιάρικο και πολύ του είναι σε αυτό το κάτι σαν χώρα. καλά κάνουν τα παιδιά και αποχωρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δέστε πρώτα από ποιο κλιμάκιο μισθολογικό ξεκινάνε 17ο ,25ο πολύ υψηλό!!! Γιαυτό τους δίνουν μικρό ποσοστό, ενώ των σωμάτων ασφαλείας ξεκινούν από μηδενική βάση 35ο....και στη σχολή μετά από λίγο κάνουν πρακτική άρα εργάζονται.. . Και μετά όταν εργαστούν τα λεφτά των ΕΛ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΆΡΙΚΟ ΕΝΏ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ? Μην σας πω κιόλας ότι από αυτό το επίδομα των πυροσβεστών (που είναι μισό των σωμάτων που αναγράφεται) ΕΠΙΣΤΡΈΦΟΥΝ 100 ΕΥΡΩ ΜΑΥΡΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΦΑΐ!!!... ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έγινα στα 27 μου στρατιωτικός για να κάνω οικογένεια και πρώτη φορά στην ζωή μου μου έτυχε να πεινάσω 2 μέρες διότι δυστυχώς με πάγια έξοδα 500-550 και μισθό 958 ευρώ μαζί με 4-5 διανυκτερεύσεις στην μονάδα απλά δεν βγαίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποια Σχολή μπήκες στα 27; Διάβασε ξανά τον τίτλο του άρθρου

      Διαγραφή
  13. Κίνητρο πλέον μηδέν σε όλους τους θεσμούς και τα σώματα. Γέμισε πλέον ο στρατός 50 ηδες για δουλειές 25αρηδων .Σε λίγο θα προσλαμβάνουν μόνο Πακιστανούς που θα τους έχουν ελληνοποιήσει.Ασ δώσουν έστω την παλιά 25 ετια και μισθούς και να δεις αν θα υπάρχουν κενές θέσεις και παραιτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ.Ο ΓΑΜΒΡΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ Κ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΓΕΔΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι ελάχιστοι που έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από την ζωή τους είτε έχουν
    φύγει ήδη είτε ζουν εδώ και προσπαθούν να μην έχουν καμία επαφή με το γενικότερο περιβάλλον. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνη παραίσθηση από το να νομίζεις ότι μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα στην Ελλάδα - γενιές και γενιές λαμπρών ανθρώπων έφαγαν τα μούτρα τους προσπαθώντας. Η πραγματικότητα πάντα ήταν υπέρ του αναλφάβητου, κακοήθους μικροαστού που αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να σας θυμίσω στο μισθολόγιο του 2001 αρχιλοχίας με 14 χρόνια υπηρεσίας έπαιρνε μεγαλύτερο βασικό από τον ανίατη με 13 χρόνια. Και αν θυμάμαι οι εμθ του 1985 δεν είχαν γίνει αρχιλοχίες. Αυτή ήταν η μισθολογική εξέλιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απληρωτες υπερωριες πλημυρες πυρκαγιες πυρασφαλειες λαθρομεταναστευτικο χοτ σποτ ΕΚΑΒ ΠΕΡΠΑΤΩ κτλ κτλ παντου τρεχει ο Στρατος ψαχνουν για τζαμπα εργατες αλλα δυστυχως για αυτους τελειωσαν οι νεοι ξυπνησαν και προτιμουν το ντιλιβερι παρα την ταλαιπωρια μιας καριερας στις ΕΔ αληθεια σε αλλο θεμο του Δημοσιου εχει τοσες απωλειες σε εμφραγματα δικοκοιλες κτλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η λύση είναι μία άμεση και μαζική αποστρατεία!!!! Αύριο το πρωί 15000 αναφορές παραίτησης στα 1ο Γραφεία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά κάνουν και φεύγουν ..ο γιος μου τελείωσε ΣΣΑΣ.. λοχαγός τώρα..τα παρατάει..για να δηλώσεις παραίτηση πρέπει να περάσουν 9 χρόνια αν φύγεις πιο νωρίς πρέπει να πληρώσεις...ο μισθός για κλάματα..δεν φτάνουν ούτε για καραμέλες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή