Λάρισα: «Αλλαγή Φρουράς» σε 1η Στρατιά και ATA (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Λάρισα: «Αλλαγή Φρουράς» σε 1η Στρατιά και ATA (ΦΩΤΟ-BINTEO)

1η Στρατιά: Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος παρέλαβε τα καθήκοντα από τον Αντιστράτηγο ε.α. Ιωάννη Τσιόπλο - ΑΤΑ: Νέος Αρχηγός αναλαμβάνει ο Αντιπτέραρχος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος από τον Επίτιμο Αρχηγό Αντιπτέραρχο ε.α. Γεώργιο Φασούλα

Με τη δέουσα επισημότητα και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη έλαβε χώρα σήμερα (22-1-24), το πρωί της Δευτέρας, η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοίκησης της 1ης Στρατιάς, στη Λάρισα.

Στην αλλαγή «σκυτάλης» που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Στρατοπέδου «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα» ο Αντιστράτηγος ε.α. και απελθόντας Διοικητής Ιωάννης Τσιόπλος παρέδωσε τα ηνία στον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο.

«Με ισχυρή βάση και πολύτιμη παρακαταθήκη καλώ όλο το προσωπικό να συνεχίσει συνειδητά με τον ίδιο ζήλο, πρωτοβουλία, λεβεντιά, πνεύμα αλληλεγγύης επιμονή και πειθαρχία… Βασικός στόχος και προτεραιότητα της διοίκησής μου θα είναι η εντατική, ρεαλιστική, επιχειρησιακή εκπαίδευση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η πλήρη γνώση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος και των σχεδίων, η ασφάλεια και αποτελεσματική επιτήρηση μεθορίου, ως βασικοί πυλώνες της προ πόλεμο προπαρασκευής» τόνισε κατά την ομιλία του ο νέος Διοικητής, ο οποίος ζήτησε να συνεχιστεί το έργο της 1ης Στρατιάς, υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα μονάδων και προσωπικού.

Στον σύντομο χαιρετισμό του απερχόμενος Διοικητής Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Τσιόπλος υπογράμμισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν να αντιμετωπίσουν και έναν νέο εχθρό που ήταν οι πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Κλείνοντας, αποχαιρέτησε συγκινημένος.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Κλικ για μεγέθυνση:

Τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων ΑΤΑ

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Νέος Αρχηγός αναλαμβάνει ο Αντιπτέραρχος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος από τον Επίτιμο Αρχηγό, Αντιπτέραρχο ε.α. Γεώργιο Φασούλα.

Στον χαιρετισμό του ο Γ. Φασούλας αποχαιρέτισε με συγκίνηση, ενώ έκανε αναφορά στα Ραφάλ και στα F16 Viper που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, όπως και στη συμφωνία για τα F35. «Δικαιώσαμε τον Έλληνα πολίτη» τόνισε και επισήμανε τις προκλήσεις τόσο με τις πυρκαγιές, όσο και με τις πλημμύρες.

Από την πλευρά του ο νέος ΑΤΑ Π. Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός και ζήτησε αξιοποίηση προσωπικού και μέσων, αλλά και εξέλιξη έτσι ώστε η Πολεμική Αεροπορία να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: larissanet.gr - onlarissa.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΕΊΘΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΕΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΤΑ. ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ ΣΕΜΝΟΥ ΗΓΕΤΗ,ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΙΑΣ ΑΥΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή