Ανοιχτή επιστολή Συνταξιούχων σε Μιχαηλίδου-Τσακλόγλου: «Τα κάνετε όλα λάθος–Μήπως υπάρχει ΠΑΡΑΓΚΑ στον ΕΦΚΑ;»

Ανοιχτή επιστολή στην υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και Παναγιώτη Τσακλόγου αντίστοιχα, αλλά και στον διοικητή του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη, στέλνει το Κίνημα Συνταξιούχων.

Στο κείμενο, που φέρει τον τίτλο «Δεν είναι έγκλημα είναι χειρότερο… (Τα) Κάνετε (όλα) λάθος…», τα μέλη του σωματείου δηλώνουν «έκπληκτοι και απηυδισμένοι από τα έργα και τις ημέρες του ΕΦΚΑ».

Πληροφορηθήκαμε -τονίζουν- ότι «από τη σύνταξη του Φλεβάρη θα παρακρατήσετε ένα ποσό γιατί ο “εκσυγχρονισμένος και ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΦΚΑ έκανε λάθος!» και ότι στείλατε επιστολές σε χιλιάδες άλλους συνταξιούχους «και τους ζητάτε να επιστρέψουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ κι αν δεν το κάνουν τους απειλείτε… γιατί τους δόθηκαν κατά λάθος… από άλλο λάθος του ΕΦΚΑ!».

»Όμως “λυπάστε λέτε για την ταλαιπωρία μας” αλλά πρέπει να “περπατήσουμε” …. κάμποσα χιλιόμετρα, να πάμε στην τράπεζα – για να γυμναστούμε ίσως, τώρα με τη νέα Υπουργό, όπως γύμναζε πριν τους μαθητές – να πληρώσουμε λογιστή κλπ και να επιστρέψουμε αυτό το ποσό εντός 15 ημερών, γιατί οι εργολάβοι του ΕΦΚΑ έκαναν λάθος!

Αν όμως αυτοί οι συνταξιούχοι το ξόδεψαν με αυτή την ακρίβεια; Αν αγόρασαν λάδι; Αν κάλυψαν άλλες ανάγκες των γιορτών, όπως άλλοτε με το ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, που ενώ πληρώναμε εισφορές γι’ αυτό όλα μας τα χρόνια, μας το καταργήσατε; … Αν δεν μπορούν να το επιστρέψουν το ποσό τους απειλείτε «η υπηρεσία υποχρεούται να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την είσπραξη αυτού το ποσού σε περίπτωση μη επιστροφής του…», προσθέτουν.

Και συνεχίζουν:

«Τα λάθη του ΕΦΚΑ (ηθελημένα ή μη) δεν είναι εις βάρος του αλλά τα περισσότερα και βαρύτερα είναι σε βάρος όλων των συνταξιούχων! Τα λάθη, οι στρεβλώσεις, οι καθυστερήσεις κλπ είναι άπειρα και για να τα απαριθμήσουμε μόνο καλύπτουν πολλές σελίδες. Αυτό που συνάγεται από τα έργα και τις ημέρες των πολιτικών προϊσταμένων και του ίδιου του ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΦΚΑ είναι ότι: Μας χρωστάτε, δεν σας χρωστάμε!

Χρωστάτε σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μήνου που έχει αποφασίσει οριστικά και τελεσίδικα το ΣΤΕ και περιμένουμε χρόνια τώρα να μας τα επιστρέψετε.

Μας χρωστάτε γιατί ο ΕΦΚΑ κωλυσιεργεί και δεν στέλνει σκόπιμα για πολλά χρόνια τα απαραίτητα στοιχεία στα δικαστήρια για χιλιάδες συνταξιούχους που έχουμε προσφύγει, με αποτέλεσμα οι δίκες να παραμένουν βαλτωμένες και οι δικαστές να μην μπορούν να βγάλουν αποφάσεις για να πληρωθούμε.

Μας χρωστάτε αναδρομικά σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους από 1.1.2019 μέχρι την ημερομηνία που έγινε ο επανυπολογισμός.

Σημειώνουμε ότι ο περιβόητος επανυπολογισμός για χιλιάδες συνταξιούχους είναι γεμάτος λάθη και για χιλιάδες άλλους δεν έχει γίνει ακόμα!

Δεν ξεχνάμε όλοι οι συνταξιούχοι ότι με τους μνημονιακούς σας νόμους μας έχετε αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια 100 δισ!!!

Αν παραβλέψουμε όμως αυτό που είναι μεν νόμιμο αλλά όχι ηθικό, οι προαναφερθείσες οφειλές σας προς τους συνταξιούχους είναι μεγαλύτερες από τα επίμαχα ποσά που μας δώσατε «από λάθος» όπως λέτε και τα ξαναζητάτε πίσω!

Και ενώ είσαστε τόσο ευαίσθητοι – ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση – και μας ξαναπαίρνετε πίσω με αυτόν τον άκομψο τρόπο αυτό το μικροποσό για τον ΕΦΚΑ αλλά τόσο σημαντικό για πολλούς συνταξιούχους…

Πώς δεν δείξατε διαχρονικά και δεν επιδεικνύεται έστω και τώρα την ίδια ευαισθησία απέναντι στους μεγαλοοφειλέτες προς στον ΕΦΚΑ που χρωστούν 47 ολόκληρα δισ. Ευρώ;».

«Δεν χρωστάμε σε κανέναν»

«Οι συνταξιούχοι είμαστε περήφανοι άνθρωποι. Δεν χρωστάμε και δεν θέλουμε να χρωστάμε σε κανέναν. Θεωρούμε την τακτική σας αυτή όμως προκλητική και αξιοθρήνητη», επισημαίνουν στην ανοιχτή τους επιστολή.

Δηλώνουν, μάλιστα, πως υπάρχει ακόμα χρόνος να επανορθώσουν την προκλητική σας συμπεριφορά και το ολέθριο λάθος σας: «Να συμψηφίσετε τα ποσά αυτά και να τα αφαιρέσετε, όταν επιστρέψετε τα αναδρομικά τα οποία οφείλετε σε κάθε συνταξιούχο».

«Αν παρόλα αυτά ο ΕΦΚΑ κινδυνεύει να χρεωκοπήσει από αυτό το μικροποσό που δώσατε κατά λάθος και αφού δεν δείχνετε διατεθειμένοι να διεκδικήσετε τα 47 δισ που χρωστάνε οι μεγαλοοφειλέτες, παρακρατήστε τουλάχιστον το ποσό αυτό που μας δώσατε κατά λάθος σε 12 μηνιαίες και άτοκες δόσεις. Έτσι θα εξοφληθεί και θα διορθωθεί το λάθος σας. Σε κάθε περίπτωση οι συνταξιούχοι θα σας κρίνουμε για τις ενέργειές σας και για την πολιτική που εφαρμόζετε σε βάρος μας και θα επιμετρήσουμε όλα σας τα λάθη … και ελπίζουμε ο λογαριασμός που θα σας αποσταλεί … και πληρωτέος επί τη εμφανίσει…», καταλήγουν.

Η ανοιχτή επιστολή κλείνει με ένα υστερόγραφο: «… με την ευκαιρία εκτός από τα λάθη, μήπως υπάρχει ΠΑΡΑΓΚΑ στον ΕΦΚΑ; Αν όχι πώς εξηγείται το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ αγνοεί 10 χρόνια δικαστική εντολή να στείλει τα αναδρομικά για 50 μέλη μας, ενώ έχει υλοποιήσει μεταγενέστερες παρόμοιες εντολές;».

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

 1. Αδιαφορία, αδικία και διαφθορά παντού! Τίποτα δεν δουλεύει σε αυτό το κράτος! Η δικαιοσύνη άφαντη! Το κράτος αντί να προστατεύει κλέβει ανηλεώς τους συνταξιούχους και τους στέλνει στα δικαστήρια! Σας κλέβουμε αλλά μας συγχωρείτε λάθος χωρίς να τιμωρείται κανείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τούς έστειλα 4 email νά μου εξηγήσουν πώς χωρίς να αλλάξω κλίμακα μου κάνανε κράτηση όλη την αύξηση, ένας μήνας τώρα απάντηση τίποτα, γράψιμο κανονικό, ένα τηλέφωνο πού σήκωσε κάποια αγενεστατη μετά από 200 κλήσεις μου απάντησε με νεύρα ο εφκα δεν κάνει λάθη, αυτή είναι η κατάσταση καί την παρουσιάζουν τέλεια Γεωργιάδη δες κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν κανουν τιποτε λαθος.
  Ολα ειναι με σχεδιο.
  Απο τον τρελο τον ΓΑΠ και μετα, ολα με σχεδιο.
  Οτι ζουμε τωρα, τα ειχαν σχεδιασει πολυ πιο οριν.
  Βρηκαν προθυμες μαριονετες πολιτικους και βουλευταδες και απλα υλοποιουν τα σχεδια τους.
  Αυτοι ειναι.
  Εσυ συνταξιουχε να πεινας και να κρυωνεις και οι αλλοι να χορευουν στην βουλή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μη τους ξαναψηφησετε.Τους κανατε αλαζονες με τη ψηφο σας.Μη ειστε δεδομενοι.Μονο τοτε ισως σας προσεξουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μη τους ξαναψηφησετε.Τους κανατε αλαζονες με τη ψηφο σας.Μη ειστε δεδομενοι.Μονο τοτε ισως σας προσεξουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Έχει διαπιστωθεί είναι τεκμηριωμένο ότι χρειάζονται 15 ημέρες όταν πρόκειται να στα πάρουν και 15 χρόνια όταν είναι για να στα δώσουν. Δεν υπάρχει παράγκα, είναι ο εφκα παράγκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τώρα μάλιστα δεν θα φάνε τη γαρίδα τους και τη συναγρίδα τους όταν το διαβασουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αφελεστατη επιστολη μεταξυ ενος ιδιοτυπου ραγιαδισμου και αντεστραμενου δονκιχωτισμου.Απευθυνεται σχεδον κλαιουσα ως Μαγδαληνη σε κρατικους παραγοντες υπηρετες ενος βαρβαρου πολιτικου ληστρικου και κλεπτοκρατικου συστηματος, που η ιστορικη του πορεια καθοριζεται απο την κομβικη λεξη ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Ο/οι συντακτες δειχνουν να μην αντιλαμβανονται οτι η συναισθηματικη υφη των πραγματων δεν αναιρει την διαλεκτικη εξελιξη και πορεια ενος κοινωνικου ιστορικου συστηματος με αρχες βασισμενες στην πολιτικη οικονομια. Η πολιτικη εξαπατηση ως τεχνη διακυβερνησης ουδολως εξαρταται απο συγκαταβατικους ηθικολογικους ορισμους(ειμαστε περηφανοι) και αγαθοεργεις αφελεις προθεσεις(δεν χρωσταμε,δεν θελουμε να χρωσταμε κλπ) αφου το συστημα υπολογιζει τα παντα, ζωντες και τεθνεωτες, εμβια η πραγματα ως λογιστικα παραγωγα με απομειουμενους ορους υπαρξης.Αυτος που ελεγχει τα μεσα παραγωγης θετει τους πολιτικους ορους διοικησης και τους νομους κινησης της οικονομιας.Αν δεν ειναι ο/οι συντακτες σε τρικυμια εν κρανιω τοτε πρεπει να εξηγησουν/ξεκαθαρισουν:1)Πως γινεται να σου χρωστανε και να προτεινεις να κρατησουν αυτα που κατα λαθος σου εδωσαν σε δοσεις αφου υποτιθεται σου τα χρωστανε;2) Ο κ ο μ ψ ο ς δηλ. τροπος να σου τα ξαναπαρουν, ενω σου χρωστανε ειναι η παρακρατηση σε 12 δοσεις γιατι μειωνει τον πονο; Τετοια περηφανεια ουτε ψυλος στον κορφο μας..3)Π ο τ ε θα τους κρινουμε και για ποια λαθη; Για την χρεωκοπια, την παραδοση στα τραπεζικα χρεη ως χρεοδουλοπαροικια μεχρι γενεες πασες τι περιμενουμε;Εκει ομως που ξεφευγουν απο καθε μετρο ειναι που χαρακτηριζουν ΄΄προκλητικη και αξιοθρηνητη τακτικη΄΄ την ενσυνειδητη πολιτικη της αφαιμαξης,της ληστειας και της εξαπατησης και ζητουν να επανορθωσουν το λαθος(...) συμψηφιζοντας και αφαιρωντας το ΟΤΑΝ επιστρεψουν τα αναδρομικα... Αυτα που θεωρουν βεβαιως οι κυβερνωντες αναδρομικα, οπου παρα τις δικαστικες αποφασεις ΚΑΜΜΙΑ δεν εφαρμοσαν και τα οποια εννοειται πετσοκομενα ΑΝ και ΟΤΑΝ επιστραφουν ΑΤΟΚΩΣ εννοειται, αρα κοροιδιας θα ειναι.Το Ενιαιο Δικτυο πρεπει να αντιληφθει οτι η λογικη ειτε ειναι ορθη νοηση με συνεπεια σκεψης και πραξης, ειτε μια σχιζοειδης κατασταση που μονο παραλογισμο παραγει. ΠΟΤΕ σοβαρα πολιτικα αποτελεσματα, καθοτι γραφικη και α ξ ι ο θ ρ η ν η τ η...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το ζητημα των αναδρομικων τελικα ειναι πραγματι πολυ σοβαρο. Το δικτυο ορθως το εξετιμησε με την πρεπουσα σοβαροτητα.Μια επιστολη στην μοσχοαναθρεμενη αγγλοσπουδαγμενη μαλαματοκαπνισμενη εστετ με χερι προτεταμενο και σε ικετευουσα ταπεινοφρονα διαλεκτο ΄΄δωστε κατι καλε κυρια γιορτες ειναι να συχωρεθουν τα πεθαμενα σας΄΄ ειναι σιγουρο οτι ο συναδελφος της Παναγιωτης θα το εκτιμησει ιδιαζοντως, οπως ο πεινασμενος τα ξεροτηγανα της κυρα Μαρικας... Σε δευτερο χρονο ειναι σιγουρα τα αναδρομικα γιαυτο και ειμαστε ολο Α υ τ ι α. Οι καλφαδες με τη μεζουρα, τα ψαλιδια, τις dmc, τις δαχτυλιθρες και τα τεμπεσιρια περιμενουν για τα παντελονια. Επανυπολογισμου το αναγνωσμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΛΑΜΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ , Ο ΛΑΟΣ ΞΕΧΝΑ, Ο ΘΕΟΣ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή