Στρατιωτικές Σχολές: 175 οι κενές θέσεις σε ΣΣΕ-ΣΜΥ στα ΟΠΛΑ – Δείτε τον Πίνακα

Στρατιωτικές Σχολές: 175 οι κενές θέσεις σε ΣΣΕ-ΣΜΥ στα ΟΠΛΑ – Δείτε τον Πίνακα

Σε συνέχεια της ανάρτησής μας ΕΔΩ:

175 θέσεις μένουν κενές στις ΣΣΕ-ΟΠΛΑ (-70 θέσεις) και ΣΜΥ-ΟΠΛΑ (-105 θέσεις), όπως προκύπτει από τα στοιχεία των Βάσεων για το 2023 που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα στη ΣΣΕ-ΟΠΛΑ υπάρχουν 70 κενές θέσεις: Από τις 247 θέσεις (κατόπιν μεταφοράς) καλύφθηκαν από επιτυχόντες οι 177 θέσεις. Ο τελευταίος/α που εισέρχεται στην ΣΣΕ συγκέντρωσε βαθμολογία 12.220 μόρια ενώ ο πρώτος 17.990 μόρια.

Στη ΣΜΥ-ΟΠΛΑ επίσης υπάρχουν 105 κενές θέσεις: Από τις 184 θέσεις (κατόπιν μεταφοράς) καλύφθηκαν από επιτυχόντες μόλις οι 79 θέσεις. Ο τελευταίος/α που εισέρχεται στην ΣΜΥ συγκέντρωσε βαθμολογία 10.890 μόρια ενώ ο πρώτος 14.990 μόρια.

Συνολικά στις Στρατιωτικές Σχολές του ΣΞ οι κενές θέσεις είναι: 70 + 105 = 175.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κατάρρευση βάσεων 2023 σε ΣΣΕ-ΣΝΔ-ΣΜΥ – Δείτε ΟΛΕΣ τις βάσεις σε ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ-Αστυνομικές-ΠΣ-ΛΣ Σχολές (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Στις υπόλοιπες Στρατιωτικές Σχολές, καθώς και στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας δεν υπάρχει καμία κενή θέση.

Σημειώνεται ότι οι πρώτοι εισαχθέντες στην ΣΜΥ μπορούσαν να μπουν και στην Σχολή Ευελπίδων.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τον σχετικό ΠΙΝΑΚΑ:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

  1. Ποιος θα πάει?Είστε καλά?Ποιος θα καταδικάσει τον εαυτό του μια ζωή, 40 ολόκληρα χρόνια, σε αυτές τις συνθήκες και με αυτούς τους μισθούς!!!! Χίλιες φορές να το παλέψει έξω με ένα πανεπιστήμιο, ένα μεταπτυχιακό και μετα στο εξωτερικό μετά παρά να πεθάνει στην ψάθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλέον αν θέλει κάποιος να έχει μία ήρεμη και σταθερή ζωή να κάνει οικογένεια δεν θα επιλέξει την ένστολη ζωή γιατί είτε δουλέψεις έξω είτε στο στρατό τα ίδια χρονιά είναι και τα ίδια λεφτά. Χωρίς ατελείωτα χώσε Βάσω περίπολα μία ζωή ασκήσεις και πάρα μα πάρα πολλές μεταθέσεις οπότε καλύτερα έξω και να το παλέψεις παρά μία ζωή σκλαβιά ούτε αξιωματικός πλέον δεν αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελκυστικότατες οι ένοπλες δυνάμεις ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Ευτυχώς σιγά σιγά, αυτή η χώρα εξαφανίζεται. Αρκετά μας διασκέδασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ανησυχώ. Θα πάρουμε χιλιάδες ΕΠΟΠ. Στο τέλος θα διοικούν μόνοι τους. Ήδη το κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκλαβια λογω της θεσμοθετημενης απληρωτης υπεραπασχολησης και των θεσμοθετημενων απληρωτων εργασιμων...αργιων .Τα νυχτερινα τα παιρνουν ελαχιστοι δικαιουχοι και ειναι μονο δεκα ευρω καθαρα για νυχτερινο 8ωρο.Κατα τα λοιπα ειναι και ο νομαδικος βιος για μια ζωη στο νοικι και συχνες οικογενειακες μετακομισεις.Παντα θα αμοιβονται χαμηλοτερα απο τους υπολοιπους δημοσιους υπαλληλους διοτι δεν εχουν κανενα εργασιακο δικαιωμα και ποσω μαλλον το δικαοωμα στην απεργια και σε ολον τον υπηρεσιακο τους βιο θα τρεμουν μην μπουν σε δυσμενεια με δυσμενεις μεταθεσεις δυσμενεις κρισεις και εξοντωτικες υπηρεσιες.Αυτος ειναι ο στρατος μας και οσοι πιστοι προσελθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι στρατιωτικοι εξακολουθουν να απαξιωνονται και να εμπαιζονται διοτι δεν ειναι οπως ολοι οι υπολοιποι δημοσιοι υπαλληλοι που πληρωνονται κανονικα και εχουν εργασιακα δικαιωματα.Τελικα ο στρατος μας ειναι μονο για τους ΕΠ,ΟΠ που αυτα τα αρχικα σημαινουν...Εφαγε Πορτα Οπου Πηγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι Επαγγελματίας Οπλίτης, διότι αυτά είναι τα αρχικά της λέξης ΕΠΟΠ, αλλά είσαι μισάνθρωπος, πικρόχολος, αδαείς και ζηλόφθον που καταφέρεσαι απαξιωτικά προς τον θεσμό τους. Ασφαλώς και δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά αυτοί είναι ο κορμός του Στρατού και τους οφείλουμε πολλά.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε, φίλε, σε πολλά έχεις δίκιο, σε ΕΝΑ όμως πέφτεις πολύ έξω. Οι ΕΠΟΠ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ του Ελληνικού Στρατού όπως σου αρέσει να το παρουσιάζεις.
      Είναι ένας σημαντικός βραχίονας , ΝΑΙ.
      Όχι όμως ο ΚΟΡΜΟΣ.
      Κορμός έιναι ΟΛΟΙ οι ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΝ.
      ΣΜΥ-ΕΜΘ-ΕΠΟΠ.
      Και αν ο Ελληνικός Στρατός περνάει ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ , συμβαίνει γιατί λόγω μνημονίων ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ οι Υπξκοί ΣΜΥ και ταυτόχρονα αποστρατευτηκαν χωρίς αναπλήρωση πολλοί ΕΜΘ.
      Δηλαδή οι 2 ανώτερες κατηγορίες ΥΠΞΚΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΧΕΔΟΝ την τελευταία 12ετία από τις Μονάδες. Οι καθ ύλην ΑΡΜΟΔΙΟΙ για να ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ με στρατιωτική παιδεία τους ΕΠΟΠ δεν υπήρξαν!!! Αυτό έφερε σαν συνέπεια και την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ στις νέες σειρές των ΕΠΟΠ που υπολείπονται σε στρατιωτικό πνευμα και παιδεία από τις παλιότερες.

      Διαγραφή
    3. Γελάω που το ακούω, ομολογώ πρώτη φορά το βλέπω. Ωστόσο,για τα επυ λέγανε άλλο,"επειδή πεινώ, υπηρετώ". Πάντα θα υπάρχουν οι κακεντρεχείς συνάδελφοι και μη, όπως εσύ εδω καλή ώρα τώρα. Προτείνω και συμβουλεύω να αλλάξεις στάση κ' άποψη, γιατί απλά θα τους έχεις μπροστά σου για μερικά χρόνια ακόμα τουλάχιστον, έτσι όπως το 'χουν φτιάξει το σύστημα οι "υψηλά ιστάμενοι" .

      Διαγραφή
    4. 6:05:00 Σταμάτα να κλαίς που σε απαξιώνουν καθημερινά ως ψωροεμθ. Την καρδιά σου χαλάς,κι όσο για τη στρατιωτική παιδεία που λες,οι εποπ έχουν φάει τόσο τρέξιμο που κανείς,ούτε σεις,δε μπορούσε να το πιστέψει.

      Διαγραφή
    5. Ιουλίου 31, 2023 6:05:00 μ.μ.δυστυχώς είναι διαφορετικά απ'ότι τα λες. Οι ΕΠΟΠ έγιναν ο κορμός των εδ, γιατί απλά αυτή ήταν η εξέλιξη του πράγματος,όπως είχαν γίνει οι οπυ παλαιότερα,και κατοπινά οι επυ,και μετά ΕΜΘ.

      Διαγραφή
    6. Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2023 6:05:00 μ.μ κε συνάδελφε,τα ΕΜΘ δεν ήταν ο αμιγής στρατός.Όχι όπως ήταν οι ΣΜΥ-ΣΣΕ τουλάχιστον.Τώρα για το ΕΠΟΠ που λες,απλά άλλαξε όνομα η τάξη που θα έβγαζε το φίδι απ' την τρύπα,άλλαξε ο μανωλιός δλδή,και με λιγότερες παροχές και δικαι'ωματα εκ μέρους των.Ο θεός να μας βοηθάει.

      Διαγραφή
  7. Ερχόμαστε σιγά-σιγά στο γνωστό ρητό '' Μπήκε στον στρατό και έγινε άνθρωπος''...!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως γονιός παιδιού από σχολή πάντως θα προτιμούσα τελικά να πήγαινε ΕΠΟΠ. Τέσσερα χρόνια με 140 ευρώ όλα κι όλα βάλε ενοίκια κτλ κτλ. Τουλάχιστον ΕΠΟΠ θα πληρώνονταν από την πρώτη μέρα. Και χωρίς εγκλεισμό σε ίδρυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά όμως ,κάθε 3-4 χρόνια θα παίρνει βαθμό ένας απόφοιτος Ευελπίδων στα 40 θα έχει 2 χρυσά αστέρια και χτυπάει το διχιλιαρο .Ο ΕΠΟΠ μια ζωή στην φαπα

      Διαγραφή
    2. Προς 11:17, πέφτεις έξω καί για τον βαθμό καί για τα χρήματα. Ισχύουν, αλλά 4-5 χρόνια αργότερα.

      Διαγραφή
  9. Κάποτε οι στρατιωτικοί έπαιρναν σύνταξη στα 45 και οι μισθοί τους ήταν διπλοί από αυτούς που υπήρχαν έξω γιαυτό και το επέλεγαν τα παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήρθε ο σύριζα, άνθρωποι που δεν υπηρέτησαν και κατέστρεψε το συνταξιοδοτικο και μισθολόγιο στο στρατό. Ποιος και γιατί να μπει στο στρατό? Μόνο εθελοντές θα πηγαίνουν που έχουν λόξα και αυτοί ακόμα χλωμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιος θα μπει στο στρατό όταν βλέπουν οι νέοι μας ότι παίρνετε αλβανούς και άλλους στο στρατό? Καταστρέψατε το στράτευμα με την απαξίωση ηθική και υλική που τους κάνατε όλα αυτά τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι απλό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος νεος/α να επιλέξει τις στρατιωτικές σχολές και ιδιαίτερα ΣΣΕ, ΣΜΥ. Όσοι τις επιλέγουν είναι απο άγνοια ή/και αγάπη για το στρατιωτικό επάγγελμα, όσοι έχουν συμφέροντα στις παραμεθόριες περιοχές και όσοι νομίζουν ότι ο Σ.Ξηράς είναι δημοσιουπαλλιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το κράτος απαξιώνει το Σ. Ξηράς και σιγά σιγά και το ΠΝ. Με αυτούς τους μισθούς δεν υπάρχει λόγος να χαντακωθεί κάποιος για περισσότερο απο 40 χρόνια εκτός αν το βλέπει ως χόμπυ ή τα συμφέροντα του είναι σε φρουρές του Εβρου ή των νησιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή