Κατάρρευση βάσεων 2023 σε ΣΣΕ-ΣΝΔ-ΣΜΥ – Δείτε ΟΛΕΣ τις βάσεις σε ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ-Αστυνομικές-ΠΣ-ΛΣ Σχολές (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Κατάρρευση βάσεων 2023 σε ΣΣΕ-ΣΝΔ-ΣΜΥ – Δείτε ΟΛΕΣ τις βάσεις σε ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ-Αστυνομικές-ΠΣ-ΛΣ Σχολές (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν σήμερα (27/07/2023) οι νέες Βάσεις Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της Χώρας.

Στις Στρατιωτικές Σχολές, φέτος, παρατηρήθηκε μεγάλη πτώση όπως παρακάτω:

α. Στη ΣΣΕ-ΟΠΛΑ 12.220 (2023) από 14.025 (2022) δηλαδή διαφορά -1.805 μορίων

β. Στη ΣΣΕ-ΣΩΜΑΤΑ 15.555 (2023) από 15.810 (2022) δηλαδή διαφορά -255 μορίων

γ. Στη ΣΝΔ-ΜΑΧΙΜΟΙ 12.744 (2023) από 14.525 (2022) δηλαδή διαφορά -1,781 μορίων

δ. Στη ΣΝΔ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 13.799 (2023) από 14.407 (2022) δηλαδή διαφορά -608 μορίων

ε. Στη ΣΜΥ-ΟΠΛΑ 10.890 (2023) από 11.610 (2022) δηλαδή διαφορά -720 μορίων

στ. Στη ΣΜΥ-ΣΩΜΑΤΑ η βάση ήταν 15.830 (2023), δηλαδή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από ΣΣΕ-ΣΩΜΑΤΑ 15.555 (2023), κατά 275 μόρια

ζ. Στη ΣΜΥΑ - ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 13.545 (2023) από 14.100 (2022) δηλαδή διαφορά -555 μορίων

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τον ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΒΑΣΕΩΝ 2023-2022:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δείτε αναλυτικά ΟΛΕΣ τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ-Αστυνομικές-ΠΣ-ΛΣ Σχολές:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

38 Σχόλια

  1. Μαθητές του 12 θα αξιώνουν μεθαύριο τα ύπατα αξιώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και έμειναν και 70 κενές θέσεις. Πού θα έφτανε;

      Διαγραφή
    2. Τα νέα παιδιά είναι ξύπνια και σκέφτονται . Σου λέει γιατί να πάω να γίνω μετανάστης μεσα στη χώρα μου? Για 800 ευρώ όταν τα ενοικια για μια γκαρσονιέρα είναι 400? Δυστυχώς η καταστροφή είναι τεράστια στο στράτευμα. Οι επόμενες γενιές αξιωματικών θα είναι μαθητές του 10 και θα είναι και ελάχιστοι καθώς αυτό το χάλι με τις κενές θέσεις συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια μπορεί και παραπάνω. Αν δεν διπλασιαστούν οι μισθοί των στρατιωτικών πολύ απλά στο μέλλον δεν θα υπάρχουν στρατιωτικοί . Ούτε εγώ σαν πατέρας θα έστελνα το παιδί μου σε ΣΞ ή ΠΝ . Μία ατέλειωτη ταλαιπωρία για 800 ευρώ αρχικό μισθό όταν οι συμβασιούχοι ΟΒΑ ξεκινάνε με 836. Τουλάχιστον ντροπή

      Διαγραφή
  2. Πλήρη απαξίωση για τις σχολές του Στρατού Ξηράς. Σε 2 χρόνια θα πέσουν κάτω από τη βάση ,πράγμα πολύ λογικό,γιατί ποιος αξιόλογος νέος θα επιλέξει να πετάξει τη ζωή του στα σκ@τα.Γιατι έτσι τον κατάντησαν πλέον το στρατό, μια ατελείωτη ταλαιπωρία 35 ετών χωρίς καμία απολύτως λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όλα αυτά θά τά βρει μπροστά της η Ελλάδα

      Διαγραφή
    2. 12:35:00 Έχεις απόλυτο δίκαιο!!!! Ο στρατός μια ζωή δεν ήταν έτσι, αλλά ήταν πολύ χειρότερα.Σιγουρα θα τα βρούμε όλα μπροστά μας.Αλλα οι νέοι νομίζουν ότι ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

      Διαγραφή
  3. μα ναι ! 950 € πρώτος μισθός ανθλγου ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ ΧΩΡΑ ΟΠΕΡΕΤΑ ! Σιγά μην ασχοληθούν σοβαροί μαθητές με τις σχολές σας και τους μισθούς πείνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 840 ψωρο€υρά και με την φορολογία στο 42%. Άντε γειά!

      Διαγραφή
    2. Ενώ έξω οι δουλειές σε περιμένουν με 600 ευρώ και πτυχίο πληροφορικής και δωδεκάωρα σερβιτόρος. Στο χωράφι είναι καλύτερα η να στρώνεις πισσα στους δρόμους. Φοιτητής με τα λεφτά των γονιών. Γενικά καλομαθημένοι. Μηχανικοί από πολυτεχνεία κάνουν βιογραφικό για εξωτερικό. Οι Στρατιωτικές σχολές και τα σώματα ασφαλείας καλώς ή κακώς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ζήτησης αρκεί να αντέχεις τα κακώς κείμενα σχολιασμού,χλευασμού εκείνων που δεν κατάφεραν να γίνουν αυτό που είσαι.

      Διαγραφή
    3. Προς 10:07, τα νούμερα δείχνουν άλλα από αυτά που λες

      Διαγραφή
    4. Προς 10:07, τα νούμερα δείχνουν άλλα από αυτά που λες

      Διαγραφή
    5. Προς 10:07, όχι δεν κατάφεραν να γίνουν, δεν θέλησαν να γίνουν είναι το σωστό. Εσύ αν ήθελες ,θα γινοσουν ότι είναι αυτοί; Ή μήπως εσύ δεν θα μπορούσες;

      Διαγραφή
  4. 10000 μόρια η σχολή οπλιτών και 12000 μόρια η σχολή αξκών ; Μήπως ήρθε η ώρα τα σμυ να αντικατασταθούν από τους εποπ και οι αξκοί απο ιδιώτες ή στρατιωτικούς πτυχιούχους;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΡΟΛΑΚΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΔΟΞΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΜΥ - ΣΣΕ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ , ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ.

      Διαγραφή
    2. Έισαι μεγάλο νούμερο !!!!!

      Διαγραφή
    3. ΣΜΥΑ 17000 μορια. Δεν βγάζει μόνο η ΣΜΥ Υπαξιωματικούς.

      Διαγραφή
  5. Και φουλ υπηρεσίες για 10,30€ ανά ημέρα...δεν αξίζει πλέον....και μεταθέσεις όπου να είναι... ούτε να ζήσεις ανθρώπινα δεν γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο ζούν στην κοσμαρα τους οι στρατηγαρες καί οι υπουργαρες θα δούμε τραγικά χάλια στις ΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τις κενές θέσεις δεν αναφέρετε τιποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπαξιωματικός.. ακόμη καλύτερα ΕΠΟΠ... Καμία ευθύνη, 100 € διαφορά, σε λίγο θα φτάσουν ως λοχαγοί όπως ζητούν.. άρα γιατί να πάει κάποιος αξιωματικός? Μόνο η ΣΣΑΣ λίγο κράτησε αλλά είναι λίγες οι θέσεις, αλλιώς.. εκεί ούτως ή άλλως περισσότεροι παραιτούνται σε σχέση με αυτούς που μπαίνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριοι όσο απαξιώνεται ο στρατός έτσι θα πηγαίνουν τα πράγματα.Πλεον κατάλαβαν οι νέοι τι ταλαιπωρία θα τραβήξουν εάν ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα.Και να σταματησει αυτή η καραμέλα με την αμοιβή του στρατιωτικού και την καταξίωση του στην κοινωνία.Ταλαιπωρια και ψυχολογική πίεση. Καλά θα περάσουν μόνο οι γλυφτες και οι ρουφιάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω με την έκφραση "όσο απαξιώνεται ο στρατός" εννοείτε τον Σ.Ξ.
      Διότι η Π.Α. καλά κρατεί.
      Εκεί στις διακλαδικές σχολές, λοιπόν, ας ρωτήσουν οι στραταίοι πώς το καταφέρνουν οι αεροπόροι και ας διδαχθούν από τη συμπεριφορά προς κατωτέρους, μέριμνα προσωπικού, OFF μετά από υπηρεσία, περιορισμό μεταθέσεων στις απολύτως αναγκαίες κτλ κτλ

      Διαγραφή
    2. 2:20:00 Είσαι εκτός τόπου και χρόνου.Αλλο είναι η ΠΑ, άλλο ο ΣΞ και άλλο το ΠΝ.

      Διαγραφή
  10. Να τους χαϊδέψουν και αυτούς το πρώτο έτος μη μας φύγουν και μείνουμε τρεις και ο κούκος.Κενες θέσεις ΣΣΕ περίπου 90.Παλι καλά που άλλαξε η ΕΒΕ διαφορετικα;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι βγάζει η ΣΣΕ και η ΣΜΥ ???Ηγέτες??? Τι Ηγέτες ρε μεγάλε από ποιον πλανήτη κατέβηκες????Ηγέτες που σε 2 εβδομάδες δεν έχουν λεφτά ούτε για σούπερ μάρκετ....Δεν τα βλέπεις τα χάλια???Ούτε για 3 μερες διακοπές το χρόνο δεν έχουν λεφτά.Τα νησιά είναι γεμάτα και οι δικοί μας τσακώνονται για το ποιος θα πρωτοπαει στα ρημαδοκοντεινερ των ΚΑΑΥ. Ξεφτίλα....Μακριά από ΣΞ. Πλέον θα μπαίνουν άτομα που δεν μπορούν να κόψουν ούτε σαλάμι στο σούπερ μάρκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εεεε Ηγέτες πάρτε τη φτέρη τώρα,φορέστε και την κρανουμπα στο κεφάλι και πάτε να χτυπήσετε κανα θάμνο στα καμμένα. Μετά γυρίστε στο Στρδο κάντε και μια συντήρηση στα οχήματα, μια υπηρεσία και τέλος του μήνα σηκώστε την οικογένεια και αντε για Β. Έβρο μετάθεση.Και όλα αυτα χωρίς δεκάρα τσακιστη,για την Πατρίδα....Άτομα που τα φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει, χρήσιμους ηλ@@ιους, Τέτοιους θέλει ο ΣΞ, γιαυτό και οι βάσεις θα πέσουν τα επόμενα χρόνια κάτω από 10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς όπως τά λεε

      Διαγραφή
    2. σωστος αλλα τα γομαρια που ειναι αρχηγοι στρατου ειναι ολα βολεμενα για να κανουν τους κλοουν

      Διαγραφή
  13. Με 800 ευρώ ατελείωτο χω σε όλες τις εποχές όπως καλοκαίρι και δα δασω περίπολα πυρκαγιές ατελείωτα νυχτερινά πληρώνεσαι μόνο τα μισά η πιο ασταθή ζωή που υπάρχει με ατελείωτες μεταθέσεις και φυσικά εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινάει ο στρατός . Για αστυνομία ατελείωτη εγκληματικότητα με μικρούς μισθούς και φυσικά ατελείωτα χωσε επικινδυνότητας ποιος λογικός μαθητής θα πάει σε αυτά τα επαγγέλματα πλέον; Ούτε η οικογένεια δεν μπορείς πλέον να φτιάξεις και οι περισσότεροι είναι χωρισμένοι και πληρώνουν διατροφές.. Με λίγα λόγια μακριά από τη ζωή του ένστολου πλέον δεν αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχολή Αξιωματικών αστυνομίας με ΣΣΕ 6000 μόρια διαφορά. Μην μπερδευεσαι

      Διαγραφή
    2. Σχολή Αξιωματικών αστυνομίας με ΣΣΕ 6000 μόρια διαφορά. Μην μπερδευεσαι

      Διαγραφή
  14. Συνάδελφοι έχετε όλοι δίκιο. Στον ΣΞ αξίζει μόνο αν ανήκεις σε κάποιο καλό Σώμα. Σε ΠΑ αξίζει γενικώς γιατί δουλεύουν αποκλειστικά με ειδικότητες και δεν είναι αγγαρειομαχοι. Αυτοί που θα επιβιώσουν στον ΣΞ στο μέλλον είναι μόνο οι αμεταθετες ειδικές κατηγορίες. Οι λοιποί θα υποφέρουμε με συνεχείς μεταθέσεις και ανάθεση 2 και 3 καθηκόντων ταυτόχρονα λόγο λιψανδριας στις "μάχιμος μονάδες " καθώς και πολλαπλές υπηρεσίες .Για δε τα οικονομικά τι να πω απλά ΔΡΑΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και να μη σχολιάσουμε ότι συνολικά σε ενα έτος πέθαναν τρία παιδιά δύο στη ΣΣΕ και ένα κορίτσι του ναυτικού. Και δεν έπεσαν στο καθήκον. Έπεσαν απλά κάτω για το τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν δεν ανέβουν οι μισθοί ώστε οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί να αισθάνονται ότι αμοίβονται τόσο ώστε να διαβιούν αξιοπρεπώς και να μην χρειάζονται δανεικά και αγύριστα όχι νέοι καλοί μαθητές δεν θα ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές σχολές αλλά σιγά σιγά θα παραιτηθούν και αυτοί που ήδη έχουν άλλες διεξόδους. Και τα 80 € δεν είναι αύξηση είναι γελιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν δουλεύει τίποτα στον Στρατό ξηράς η ότι δουλεύει υπολειτουργει. Παραιτουνται σωρηδόν στελέχη και οι Στρατηγαρες μας πέρα βρέχει. Δεν πατάει άνθρωπος πλέον σε σχολές και όσοι έρχονται μετανιωνουν την ώρα και την στιγμή για το λάθος που έκαναν. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις απαξιωσαν συνολικά το στράτευμα κυρίως τον Στράτο Ξηράς και τώρα δεν μαζεύετε με τίποτα. Οι γελοίες αυξήσεις δεν σώζουν τίποτα. Κυριολεκτικά δεν μπορείς πλέον να βγάλεις οχι15ημερο αλλά ούτε 10ημερο. Οι παραιτήσεις που είναι μέχρι τώρα απίστευτες το επόμενο χρόνο μέσα στο 2024 θα αγγίξουν ταβάνι. Κόψτε μισθούς, κόψτε δώρα, βάλτε φόρους, κόψτε οδοιπορικά, αυξήστε βενζίνες, πετρέλαια, τρόφιμα, ρεύματα, νερα και αν θα μείνει άνθρωπος εμένα να μου περάσετε χαλκά από την μύτη. Μέσα είμαι και βλέπω τα χάλια μας. Ολική διάλυση. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το μόνο που απασχολεί τους μεγάλους είναι να κοπεί το ρεπό,η απαλλαγή. Το μοναδικό ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή