ΥΠΕΘΑ: Τελετή επάρσεως μεσίστιας της Σημαίας στο Στρατόπεδο «Παπάγου» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΥΠΕΘΑ: Τελετή επάρσεως μεσίστιας της Σημαίας στο Στρατόπεδο «Παπάγου» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κλίμα έντονης συγκινήσεως πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Στρατόπεδο «Παπάγου» η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, σε μεσίστιο θέση, λόγω του πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων, για την απώλεια της ζωής των δυο χειριστών του μοιραίου CL-215 (s/n “1055”) και εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών του Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά και Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, οι οποίοι προήχθησαν μεταθανατίως στον καταληκτικό βαθμό του Αντιπτεράρχου, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντάνασσας εντός του Στρατοπέδου.

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Νίκος Δένδιας, οι Υφυπουργοί κ.κ. Νίκος Χαρδαλιάς και Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γεν.Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ.Αντώνης Οικονόμου, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γιάννης Δρυμούσης και το σύνολο των εργαζομένων στο Στρατόπεδο, που είχαν εξέλθει σε στάση προσοχής στα μπαλκόνια των κτιρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με Προεδρικό Διάταγμα, που υπεγράφη την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, και κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και αποφάσεως του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στους Σμηναγό (Ι) Χρήστο Μουλά του Ευαγγέλου (ΑΜ: 67615) και Ανθυποσμηναγό (Ι) Περικλή Στεφανίδη του Σπυρίδωνα (ΑΜ: 70341), «οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο», όπως σημειώνεται σχετικώς στο σκεπτικό της αποφάσεως.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος ο ΥΕΘΑ κ.Δένδιας, με δήλωσή του αμέσως μετά τη σημερινή πρωινή τελετή στο Στρατόπεδο «Παπάγου», εκφράζοντας εκ νέου τα συλλυπητήρια, εκ μέρους της κυβερνήσεως και όλων των Ελλήνων, στις οικογένειες και στους συναδέλφους τους.

Και πρόσθεσε: «…Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή, μαζί με τη μνήμη όσων ιπτάμενων έχουν χάσει τη ζωή τους, επιδεικνύοντας αυταπάρνηση, εν ώρα υπηρεσίας, στη διαρκή μάχη για την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας, της ζωής, της περιουσίας των Ελλήνων και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας. Θα ήθελα να επαναλάβω το αυτονόητο. Ουδέν πτητικό μέσο επιχειρεί χωρίς προηγούμενο τεχνικό έλεγχο.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Ολοκληρο συνταγμα γραφιαδων,και σκεψου στα μπαλκονια βγηκαν μονο οι μισοι .Αθανατη Ελλαδα.Αυτο δεν ειναι Πενταγωνο ,Οκταγωνο και βαλε .35 χρονια γυρισα ολη την Ελλαδα,τετοια ανεση δεν την ειδα ποτε .Κοροιδο γαμπρε ,που ελεγε ο αειμνηστος Σταυριδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουμε και λεμε :1/ Περιοδος αδειων αρα οι μισοι φευγατοι...2/ Τα μισα γραφεια ειναι απο την αλλη μερια...άρα οι μισοι παροντες στα μπαλκονια... ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ...σημαινει οτι ολοι αυτοι ειναι το 1/4 απο τα βυσματα της ΝΔ... και νανενα βυσμα ΣΥΡΙΖΟΚ... ΑΡΑ ΤΕΛΙΚΑ, ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ 1/8 ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΣΤΟΛΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό βρήκατε να γράψετε οι δυό σας, το πόσοι, λίγοι ή πολλοί, βγήκαν να χαιρετήσουν; Καταρχάς, ας προσευχηθούμε στον Πανάγαθο Θεό μας να αναπαύσει τους δύο ήρωες! Όσοι δεν έχουν αντιληφθεί γιατί οι εκλιπόντες είναι ήρωες, ας γκουγκλαρουν τον ορισμό της λέξης ΗΡΩΑΣ.
      Χίλια συγχαρητήρια στο ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ, για την εξαιρετική ενέργεια απότισης τιμής, με το προσωπικό να χαιρετά από τα μπαλκόνια!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο για αυτήν την εικόνα. Έτσι πρέπει να τιμούμε τους ήρωες όπως μπορούμε και όχι στην καρέκλα μας. Έτσι κανονικά πρέπει να γίνετε και στην έπαρση της σημαίας. Εκεί σταματούν όλα και όλοι και κάθονται προσοχή. Δυστυχώς δεν γίνετε από πόλους αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε ρε επ..ώνυμο ραγιαδογιδο που σου μάρανε και η "απότιση" (sic) τιμής. Ου να μου χαθείς ρε, δώσε στους γονείς και στην γυναίκα του αξιωματικού εσύ πολύ "απότιση" για να χορτάσουν και να ξεχάσουν. Ου να μου χαθείς κ#πρ%τη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ, 30 4:09, προφανώς ΔΕΝ φοράς στολή, διότι με αυτή τη διάλεκτο την ντροπιάζεις! Αν έτυχε και μάς ξέφυγες, μην αργείς την ετησία! Έχει το τεστ προσωπικότητας, να το κάνεις κανονικά, όχι copy paste, και θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα: Αρχικά 6μηνη αγωγή και μετά ξεκινούν οι συνεδρίες!

      Διαγραφή