Απογοήτευση Στρατιωτικών από νέο ν/σ ΥΠΕΘΑ – Ακόμα ψάχνουνε το νέο μισθολόγιο

Απογοήτευση Στρατιωτικών από νέο ν/σ ΥΠΕΘΑ – Ακόμα ψάχνουνε το νέο μισθολόγιο

Όπως αναφέρει το φιλικό μας ιστολόγιο ΠΟΛΙΤΗΣ-ΟΠΛΙΤΗΣ:

Το νέο μισθολόγιο, οι παραιτήσεις και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας

Απογοήτευση έφερε στην συντριπτική πλειοψηφία των Στρατιωτικών το νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας που είναι σε διαβούλευση γεγονός που μπορείς να δεις και στα σχόλια σε αυτό. Δυστυχώς το ΥΠΕΘΑ δεν δίνει λύσεις στα κύρια προβλήματα των Στρατιωτικών και κυρίως στο οικονομικό, που εκτός μιας ρύθμισης που δίνει μία βοήθεια στο επίδομα στόλου δεν υπάρχει το παραμικρό ... Αντίθετα αυξήθηκε η αγωνία τους για την κατάσταση στα Μετοχικά τους Ταμεία.

Εκτός της Ατζέντας 2030 που μας βομβαρδίζει συνεχώς το Υπουργείο Άμυνας, να μας αναφέρει τι θα κάνει εδώ και τώρα, το 2024, με τις αποδοχές των Στρατιωτικών. Γιατί το νέο μισθολόγιο ακόμα το ψάχνουνε.

Έχουμε δημοσιεύσει σειρά άρθρων και για τις παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις που τον τελευταίο χρόνο έχουν χτυπήσει κόκκινο... Αναφέραμε τα στοιχεία που φαίνεται να παίρνουν την μορφή πανδημίας και να εξαπλώνονται μετά το Ναυτικό και στο Στρατό Ξηράς, ακόμα και νέους Αξιωματικούς. Δυστυχώς ούτε εδώ δίνει μια λύση το νομοσχέδιο.

Σίγουρα μια από τις αιτίες που προκαλούν τις παραιτήσεις όπως προαναφέραμε στον πρόλογο του άρθρου μας, είναι και το οικονομικό. Μιλάμε για την απογοήτευση των Στρατιωτικών που περίμεναν νέο μισθολόγιο από 1/1/2024 όπως είχε ανακοινωθεί αλλά αντί για νέο μισθολόγιο είδανε οριζόντιες ενισχύσεις που δόθηκαν και στο δημόσιο τομέα μαζί με μικρές αυξήσεις σε επιδόματα οι οποίες προκάλεσαν αυξήσεις ενδεικτικά από 5% – 8%.

Αυτές οι αυξήσεις ουσιαστικά δεν αποτελούν αύξηση, αλλά ούτε καν κάλυψη του πληθωρισμού της τριετίας 2020-2023 όπου ο πληθωρισμός σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μισθοί πείνας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Υπήρχε και συνεχίζεται μεγάλη αύξηση στα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης που επιβάρυνε όλες τις κοινωνικές ομάδες αλλά υπάρχει και μια έκρηξη αυξήσεων στην στέγαση (αύξηση ενοικίων) και στις μεταφορές που για τους στρατιωτικούς οι οποίοι διαμένουν λόγω της ιδιοτυπίας της εργασίας τους μακριά από τους τόπους καταγωγής τους, ήταν πραγματική ωρολογιακή βόμβα στον οικογενειακό προγραμματισμό ειδικά των χαμηλόβαθμων / χαμηλόμισθων. Το σοβαρό θέμα των παραιτήσεων και των χαμηλών μισθών φαίνεται και στα προβλήματα με την πτώση των βάσεων αλλά και τις παραιτήσεις και στις Στρατιωτικές Σχολές. Το ότι υπάρχει ο κίνδυνος στις Πανελλαδικές εξετάσεις που γίνονται σε λίγες ημέρες να έχουμε νέα κενά και πτώση των βάσεων στις Στρατιωτικές σχολές δεν απασχολεί κανέναν στο ΥΠΕΘΑ;;

Εμείς σαν επίλογο να τονίσουμε ότι οι Έλληνες Στρατιωτικοί όπως ανέφερε πρόσφατα και ο ΥΕΘΑ κ Δένδιας μπορεί να μην μπήκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις μόνο για το μισθολογικό και υπαμείβονται σε σχέση ειδικά με τους συναδέλφους τους στην Ε.Ε. έχουν όμως και οικογένειες και αντοχές ... Και όπως λένε με ερώτηση τους στην Βουλή και οι 51 Βουλευτές της τωρινής Κυβέρνησης, από το μακρινό 2013, που και ο ίδιος τους απάντησε (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), το αξιόμαχο κινδυνεύει από το μισθολογικό... Ας το λύσουν επιτέλους με πράξεις.

Δημοσίευση σχολίου

43 Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Ατομικος οπλισμος με πιστολια του 1945 και τυφεκια του 1975 και με τα δυο τριτα του μισθου για στεγαση και λογαριασμους.Ηθικον χαμηλοτατον με οσους μπορουν να παρανομουν με δευτερη εργασια για να συντηρησουν αξιοπρεπως τις οικογενειες τους.

      Διαγραφή
  2. Για το άρθρο 69 του νομοσχεδίου που διαλύει την ελληνική στρατιωτική οικογένεια που αντιμετωπίζει προβλήματα ούτε κουβέντα. Όλοι το ίδιο πλέον είτε έχουμε προβλήματα είτε όχι καμία μέριμνα για το προσωπικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 08 11:46, μάλλον δεν διάβασες τα σχόλια στο σχετικό δημοσίευμα! Δεν σε συμφέρουν με τίποτα!

      Διαγραφή
  3. Ούτε το συνταξιοδοτικό θέμα των ΕΠΟΠ αναφέρει πουθενά. Φτάνει πια,ασχοληθείτε και με ένα μείζον θέμα που αφορά το μέλλον χιλιάδων οικογενειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ν.Δ και ας μην εχουμε εμεις να φαμε.Τουλαχιστον να τρωνε αυτοι και βλεποντας τους εμεις χορταινουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στο ΕΚΑΒ και στον ΕΟΠΥΥ σε βάρος στρατιωτικών νοσοκομείων, εμάς θα κοιτάξουν; Πελατειακές σχέσεις παιδιά. Λεφτά με το τσουβάλι να τρώνε μεταξύ τους… Τους ψήφους θέλουν από εμάς μόνο τους οποίους τους έχουν όπως φάνηκε….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μισθολογικο κόστος του ΥΠΕΘΑ ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι τεράστιο και είναι αδύνατο να αυξηθεί με τα τωρινά δεδομένα.
    Η μόνη λύση είναι η μείωση της δύναμης του προσωπικού με την αλλαγή του ασφαλιστικου και την εφαρμογή της 30ετιας (αντί 35 ή 40 που ισχύει σήμερα).
    Με αυτό το τρόπο θα έχεις να μοιράσεις το ίδιο χ ποσό σε λιγότερα άτομα πράγμα που σημαίνει ικανοποιητικες αυξήσεις.
    1.Ποια η χρησιμότητα να διατηρείς χιλιάδες Σχες με 31-35 χρόνια υπηρεσίας ???( Μέσος μισθός 3200€ μικτά)
    2.Ποιος ο λόγος να διατηρείς χιλιάδες Τχες από ΣΜΥ με 31-35 χρόνια????( Η προσφορά τους είναι μηδενική σε σχέση με το μισθό τους)
    3.Ποιος ο λόγος να διατηρείς χιλιάδες ειδικές κατηγορίες με πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας ( Οι άνθρωποι είναι εκτός αποστολής. Δεν δέχονται να μπαίνουν ούτε συνοδηγοι σε κίνηση)
    4. Ποιος ο λόγος να διατηρείς χιλιάδες ΕΠΟΠ ή ΕΜΘ ανω των 50,52,54 χρόνων. Να σου κάνουν τι? Να τους χρησιμοποιήσεις που?
    Υ.Γ Αυτή η αλόγιστη μισθολογικη σπατάλη γίνεται μόνο στην Ελλάδα!!!Δυστυχώς δεν πρόκειται να διορθωθεί και είναι ο λόγος που ο Έλληνας καραβανας θα συνεχίσει να ζει κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης και φτώχειας.( Είμαστε οι τελευταίοι σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη. Κάτω και από Βουλγαρία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την εφαρμογή της 30ετιας και την αποστρατεία όλων των παραπάνω κατηγοριών η εξοικονόμηση πόρων είναι άνω των 800εκ ετησίως τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αυξήσεις μισθών.
      Βέβαια στο στρατο του Ελλαδισταν είναι προτιμότερο να κρατάμε τους 50+ χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα και να δίνουμε μισθούς πείνας στους νέους οι οποίοι ,δίνοντας καθημερινή μάχη
      για να βγει ο μήνας, αδιαφορούν πλήρως για την αποστολή τους , τα καθήκοντα τους και την υπηρεσία τους.
      Η ηγεσία για ακόμη μια φορά ανύπαρκτη, το μόνο που τη νοιάζει είναι τα μανίκια της παραλλαγής, οι αράχνες στις αποθήκες και τα αρβύλα εμπορίου κατά την διάρκεια των επισκέψεων!!!!.Δεν υπάρχει σωτηρία!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ταυτίζομαι απόλυτα με τα λεγόμενα του συναδέλφου.
      Η ΝΔ είναι ότι χειρότερο έχει περάσει μετά την σύγχρονη μεταπολίτευση, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξει ευνοϊκά κάτι προς το καλύτερο.
      Ούτε μισθολογικά,
      ούτε να αρθεί η αδικία των μεταθέσεων, που τρέχετε σε κάθε βραχονησίδα να μαζέψετε μόρια και σας τρώει στην επόμενη στροφή το βύσμα της έκτακτης μετάθεσης με αξιοκρατικά κριτήρια πάντα σύμφωνα με την υπηρεσία,
      Ούτε το συνταξιοδοτικό που πάει από το κακό στο χειρότερο,
      Ούτε το βασικότερο η συμπεριφορά και οι συνθήκες εργασίας του άκρως τοξικού κλίματος που δημιουργείται από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.
      Η λύση είναι η παραίτηση...
      Υ. Γ. Ανώτερος Αξκός εκ ΣΣΕ

      Διαγραφή
    3. Για τους ΕΟΘ δεν αναφέρει κανείς; Αυτοί είναι που παίρνουν ένα σκασμό λεφτά και δεν προσφέρουν τίποτα. Έχουν γεμίσει τα επιτελεία από ΕΟΘ που δεν χωράνε στους διαδρόμους. Τρία νέα παιδιά με όρεξη και κουράγια για δουλειά παίρνουν για κάθε ΕΟΘ.

      Διαγραφή
  7. Μέχρι τις ευρωεκλογές πάντως έχουμε λίγο χρόνο ακόμα.Για να δούμε τι άλλη μπαρούφα θα ανακοινώσουν ως πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως είναι Ίδη λυμένα αύτα που λένε προβλήματα και δεν ασχολούνται στο υπουργείο και τζάμπα περιμένουμε γιατί τελικά δε θα λυθούν γιατί δεν είναι αλλά θα έπρεπε να είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν πειράζει!!
    Έτσι για να μάθουμε τι είναι 41%!!!
    Και να θυμούνται οι παλιοί! Πότε λιγδωσε το εντερακι τούς!
    Μάλλον ποιος το λιγδωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το άρθρο 69 είναι όλα τα λεφτά του νομοσχεδίου που βρίσκεται προς διαβούλευση. Ερωτώ γιατί να υπάρχει Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας? Ποια η έννοια ύπαρξης. ΥυΟι οικογένειες των στρατιωτικών τριτέκνων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, κλπ. Θα υποστούν μεγάλο χτύπημα. Εδώ και τώρα ο κ. Μητσοτάκης να πάρει θέση για το όλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το αστειο ολα αυτα τα χρόνια που οι πολιτικοι, κοροϊδεύουν στην μαπα τους στρατιωτικούς, ειναι οτι τους ξαναψηφιζουν (βλεπε 41%) καθε μα καθε φορα.
    Οποτε καλα σας κανουν και σας γλεντανε καραβαναδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το νεο δικαιοτερο μισθολογιο ενστολων ειναι παγια προεκλογικη παραμυθα της Ν.Δ που αρχισε απο το 2017 με προσωπικη δεσμευση του Κυριακου. Ο προηγουμενος υπουργος εθνικης αμυνας ερωτηθεις σχετικα το 2023 απαντησε με την βεβαιοτητα οτι ετοιμαζεται για να ισχυσει πριν τα μεσα του 2024.Απαξιωση κι εμπαιγμος με οικονομοτεχνικα τερτιπια και δημοσιονομικους περιουρισμους μονο για στρατιωτικους.Αιδως Αργειοι μην πω Αχρειοι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει περίπτωση να δοθεί ούτε γρόσι στους στρατιωτικούς. Είναι γνωστή η μεγάλη διείσδυση της ΝΔ στον χώρο των ΕΔ και οι πολιτικοί της ονομάζουν τους στρατιωτικούς ΣΙΓΟΥΡΑΚΙΑ! Οι ευρωεκλογές είναι η ευκαιρία για το δυναμικό μήνυμα!

      Διαγραφή
  13. Μην περιμένει κανείς νέο μισθολόγιο και άλλα ωραία παραμύθια. Έρχεται όλεθρος αλλά ο ύπνος είναι βαθύς. Μπορεί κάποιοι να γελούν και να αδιαφορούν. Δεν θα αργήσει να έρθει. Έχει ήδη ξεκινήσει ο όλεθρος των αποστρατειων. Λίγη υπομονή και ο Νοέμβριος δεν είναι μακριά, και θα έχει και συνέχεια. Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είμαστε μια ανάσα πριν τις Ευρωεκλογές, πηγαίνετε να ψηφίσετε, και θυμηθείτε τις υποσχέσεις, ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί για την επίλυση του συνταξιοδοτικού των ΕΠΟΠ, θυμηθείτε την ατάκα-κοροιδία: "Είναι στο στάδιο της επιτελικής επεξεργασίας" , ενώ βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη 4ετία της κυβέρνησης, θυμηθείτε τα ψίχουλα που μας δίνουν αδιαφορώντας για την επιβίωσή μας,θυμηθείτε ότι χαρίζουν την περιουσία του Στρατού Ξηράς (Μ.Τ.Σ.) χωρίς κανένα έστω ανταποδοτικό όφελος, και πράξτε επιτέλους!!
    Μην πετάτε την ψήφο σας σε δοκιμασμένα κόμματα που μας έχουν εξαπατήσει και στο παρόν, και στο παρελθόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα πετσοκοπεί και το ΕΦΑΠΑΞ σπεύσατε όσοι προλαβαίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αδιαχώρητο στον ΕΦΚΑ από τον Αύγουστο του 2023 και μέχρι σήμερα για την αναγνώριση της τριετίας από όσους την δικαιούνται (εισήλθαν στις ΕΔ έως 31 Δεκεμβρίου 1995). Ε ρε γλέντια!!!

      Διαγραφή
  16. Στην Ελλάδα όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή σε όλα !
    Οικονομία Εσωτερική και εξωτερική πολιτική κλπ ...
    Οι Έλληνες προκειμένου να πετύχουν αυτή την αλλαγή επιμένουν να ψηφίζουν όπως ψηφίζουν ...
    Και εδώ είναι σκόπιμο να υπενθυμίσω τον ορισμό της ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ !
    ΗΛΙΘΙΟΣ είναι αυτός ο οποίος ακολουθώντας τις ίδιες επιλογές και μεθόδους προσπαθεί να επιτύχει διαφορετικό αποτέλεσμα !
    Ο παραπάνω ορισμός δίνει μια επαρκή απάντηση σε πολλά ερωτήματα που αφορούν τη ζωή μας .
    Ζούμε αυτά πού ζούμε πολύ απλά γιατί μας αξίζει 100% για αυτό ας σταματήσουμε να παραπονούμεθα και να αρχίσουμε σιγά σιγά να χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας όπως πρέπει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί δεν εφαρμόζει το Φινλανδικό μοντέλο στους μισθούς αξιωματικών και υπαξιωματικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θυμήθηκα ότι υπάρχει νεο μισθολόγιο στα συρτάρια του ΓΕΕΘΑ επί Φλώρου και Παναγιωτοπούλου αλλά τώρα το ξεχασανε... έτσι λέγανε... άντε γεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι συζηταμε πλεον εδω και στη γειτονικη Βουλγαρια ο μισθοσ του απλου στρατιωτη ειναι πλεον στα 2200 λεβα δηλ περιπου 1200 ευρω και εμεισ ακομη εδω παρακαλαμε για τα αυτονοητα. Τωρα που ο στρατός θα εχει και κεντρικό ρολο στην πολιτικη προστασια δηλ του τζαμπα προσωπικου . Αλλα δεν πειραζει παρτε κανα βαθμό οι ΕΜΘ παρτε κανα ξιφος οι ΑΣΣΥ παρτε και οι ΑΣΕΙ φουμαρα και μπειτε ΕΟΘ και αιωνιοι ΣΧΕΣ με μισθό ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ πειτε και ευχαριστω καντε και καμια υποκλιση βαθια και μη μιλατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο επόμενος σανός θα μοιραστεί πριν της εκλογές του 2027 , θα έχει σαλάτα αυξήσεις , νέο μισθολογιο κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορώ να έχω μια μερίδα με σως ξίφους εμπλουτισμενη με γαρνιτούρα εθνικής υπηρεφανιας και άλλες γκουρμέ φανφάρες για να ταΐσω την οικογένειά για 2,3 μέρες?

      Διαγραφή
    2. Και κοκκινο αυγο.....(για να τσουγκρισουμε...)

      Διαγραφή
  21. Τώρα που γίνεται νόμος η Δένδιας ΑΕ οι στρατιωτικοί θα απολύονται με συνθήκες ιδιωτικού δικαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 26.000 οικογένειες ΕΠΟΠ έχουν χρηση ευκαιρία στις 9 Ιουνίου να στείλουν αδιάβαστο το 41%. Αλλά μάλλον θα ξανακοιμηθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο βασικός μισθός νέου ΕΠΟΠ πρέπει να είναι όσο ο βασικός Διευθυντή του ΕΣΥ.... Οτιδήποτε λιγότερο είναι σκάνδαλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευτυχώς η ΠΟΜΕΝΣ έκανε προτάσεις και έρχονται δωράκια είπε κάποιος εκ της ΠΟΜΕΝΣ.Το αμεταθετο όμως το δικό τους το κράτησαν.Τυχαιο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ Η ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ Η ΒΟΥΛΩΣΤΕΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ για την τσέπη του Έλληνα Στρατιωτικού είναι (δυστυχώς) ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ!!!!!!: "ΆΚΗ (ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ) ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια λέγεται με απλά λόγια. Μετά τον Άκη το χάος, είτε μας αρέσει είτε όχι.

      Διαγραφή
  27. ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ,,,ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ,,,να μπουνε επιτελους στη θεση τους οι βολεμενοι και παρτακηδες τριτεκνοι και οι γιαλαντζι αρρωστοι... Εδω και τωρα προνομια μονο για διτεκνους,,εκι να δειτε οτι πολλοι τριτεκνοι θα σκοτωσουν η πουλησουν ενα παιδι τους, για να εχουν τα προνομια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εδώ και 15 χρόνια τρώμε τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη από αυτούς που υποτίθεται ότι είναι πιο κοντά στις Ε.Δ. Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις επί Σαμαροβενιζέλων ήταν βαρύτατες και δυσανάλογες των άλλων κλάδων εργαζομένων. Η αναπλήρωση μετά τα μνημόνια ήταν έως εξευτελιστική ειδικά για την συντριπτική πλειοψηφία των αποστράτων με την εφεύρεση της προσωπικής διαφοράς. Και ο εξευτελισμός συνεχίζετε με το ΜΤΣ το ΝΙΜΤΣ και έπεται συνέχει. Γιατί όμως δεν μας λογαριάζουν; Μία είναι η απάντηση. Γιατί βρίσκουν διάφορους πουλημένους ¨συναδέλφους¨ που τους κάνουν τη δουλειά από πόστα ενώσεων, οργανισμών, ταμείων , ιδρυμάτων κλπ. Πόσο πιο ντροπή για τις Ε.Δ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή