Μισθοί πείνας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Μισθοί πείνας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα (27-01-24) της εφημερίδας «ON TIME»:

Έπεσαν από τα σύννεφα τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης για το κύμα παραιτήσεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προφανώς όλοι αυτοί ζουν σε άλλη χώρα και δεν αντιλαμβάνονται ότι το κράτος αμείβει ανώτερους αξιωματικούς με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη.

Όταν ο κυβερνήτης μιας φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού παίρνει καθαρά 1.500 ευρώ το μήνα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) αντιλαμβάνεστε τις αποδοχές των κατώτερων στελεχών.

Γι' αυτό εκδηλώνεται κύμα παραιτήσεων από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η επιδημία των παραιτήσεων αγγίζει και τις Σχολές Ικάρων, Ευελπίδων και Ναυτικού.

Η κατάσταση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διορθωθεί, αν το κράτος δεν αποφασίσει να δώσει αξιοπρεπείς μισθούς στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όταν κάθε χρόνο εκταμιεύονται τρία με τέσσερα δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα, δεν κατανοούμε γιατί δεν διατίθενται και καμιά πεντακοσαριά εκατομμύρια για να βελτιωθούν οι μισθοί των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων...

ΠΗΓΗ: ON TIME 27/01/2024 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

22 Σχόλια

  1. Απάντηση στην τελευταία ερωτηση του άρθρου:
    Γιατι οπως σε μια στανη, το τσοπανόσκυλο τρωει οτι ξεροκοματο του ριξει ο τσομπανης, αλλα θα τρεξει καθε μερα να γαυγισει, διχως αντιρρήσεις διαφορετικά εχει κλωτσιές, ετσι και στο ελλαδισταν, οι στρατιωτικοί τρωνε τα ξεροκοματα μπας και επιβιωσουν.
    Δεν υπάρχει σωτηρία λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Έτσι ακριβώς είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι με την ήδη υπάρχουσα ηγεσία και κυβέρνηση.. (πάνε αγκαζέ αυτοί οι δύο)

      Διαγραφή
    2. Είμαι ανώτερος Αξκός με μισθό ξεφτίλας, σε λίγο καιρό φεύγω και εγώ με πάνω από 20 έτη υπηρεσίας για το εξωτερικό. Τουλάχιστον εκεί ο μισθός είναι τριπλάσιος και τα έξοδα τα ίδια με το να νοικιάζω και να ζω στην πρωτεύουσα.
      Όσοι μένετε είστε ήρωες για 1000€ έως στην καλύτερη 2000€ πριν την αποστρατια με 12 μισθούς!!
      Μην αναφερθώ στις μεταθέσεις κάθε 3 χρόνια με την οικογένεια από πίσω σαν τους γύφτους κάτω από την παράγκα!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος Τρίτης Ιανουαρίου 30, 2024 2:18:00 μ.μ. όταν επέλεξες τη Στρατιωτική Σχολή σου είπε κανείς ότι θα σου φτιάξουν στρατόπεδο δίπλα στο σπίτι σου?

      Διαγραφή
  2. Σσσσσ, η κάθε κυβέρνηση κοιμάται καυ φυσικά έχει άλλες προτεραιότητες (λαθρομετανάστες, pass, επιδόματα σε φυωχατζικια που παρανόμως τα καρπώνονται και άλλα πολλά). Οι ΕΔ και η αμυντική βιομηχανία είναι τελευταία σε προτεραιότητα και μόνο εάν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες μπορεί να "πετάξουν" οι διάφορες κυβερνήσεις της συμφοράς της μπανανίας κανένα επίδομα το πολύ 20 με 30 ψωροευρώ και αυτά για σύντομο χρονικό διάστημα και εάν απομείνει τίποτα από τις εκατοντάδες πιο πάνω προτεραιότητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραίτηση τέλος, έρχεται η σειρά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΙΚΕΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΕ ΓΙΑ 6 ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΛΟΣ ΕΤΟΥΣ Κ ΟΙ ΕΑ ΓΙΑ ΤΟ 13 ΜΕΡΙΣΜΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΧΘΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έρχεται και η σειρά μου.μαυρη πετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας ξεκινήσουν την επιστροφή των δώρων στις Ε.Δ. που μόνον με καινούργιες υποχρεώσεις και αγγαρείες τις φορτώνουν συνεχώς, και ας δώσουν τα επιδόματα που παίρνουν ίδιες ειδικότητες εργαζομένων στο δημόσιο και που τα στερούν παρανόμως από τους στρατιωτικούς, ( υγειονομικοί ), γιατί οι παραιτήσεις στελεχών, χτυπάνε κόκκινο, τους ενδιαφέρει, ή μπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω πλεον βγαζουμε και την δουλεια των δημοσιων

      Διαγραφή
  7. Θα σας φύγουν κιαλλοι... Είναι πλέον χωρίς νόημα η παραμονή στις ΕΔ ενώ έξω πληρώνουν τουλάχιστον καλά. Θα έχει πολλή πλάκα από εδώ και πέρα. Ακόμα και αποθηκάριος στα ΑΒ και στον Σκλαβενίτη, πιο αξιοπρεπώς ζεις από Αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μητσοτάκης: 《Πάντα ο ιδιωτικός τομέας θα πληρώνει καλύτερα από το κράτος αλλά τίποτα δεν θα ξεπερνά την περηφάνια του εθνόσημου. Υπάρχουν αποστάσεις που πρέπει να διανυθούν και γίνονται προσπάθειες να γίνει αυτό》
    Οι ηρωισμοί τελειώσανε πρωθυπουργέ, το τζάμπα πέθανε. Ποιο εθνόσημο;! Εθνόσημα θα τρώμε το μεσημέρι ; Να πληρώσετε αν θέλετε στελέχη με όρεξη για δουλειά. Τέρμα ο σανός, χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο....
      Και την εφορια με τι θα την πληρωσουμε , με εθνοσημα...?

      Διαγραφή
  9. Φαντάσου με τέτοια κατάντια υπάρχουν ακόμα απολιθώματα κομπλεξικα που τυρανανε υφιστάμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς έχω πει πολλές φορές, μπράβο φίλε πού τό ανέφερες

      Διαγραφή
  10. Όσο οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και κλάδων των ΕΔ, δεν αντιδρούν , δεν απαιτούν και δεν ενδιαφέρονται για τους υφιστάμενους τους, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στις ΕΔ. Οι πολιτικάντηδες θα μας θεωρούν δεδομένους. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και στα σώματα ασφαλείας όταν καλούνται οι πραιτοριανοί(ΜΑΤ), να επέμβουν σε πορείες συνταξιούχων και βλέπουμε την συμπεριφορά τους απέναντι στους απόμαχους της ζωής. Αν δεν υπάρξει ομαδική αντίσταση σε ανθελληνικά νομοσχέδια που αφορούν στην μείωση της αμυντικής ισχύος των ΕΔ, μην περιμένουμε να δούμε καλύτερη συμπεριφορά από τους απάτριδες κυβερνώντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καμμένο χαρτί πλέον οποίος νέος μπαίνει για καριέρα στο στρατό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το Κεφαλαιο δεν εχει πατριδα, ειναι υ π ε ρ ε θ ν ι κ ο τελεια και παυλα.Γι αυτο εχει και φορολογικους παραδεισους που τους υπερασπιζονται με προσχημα την πατριδα οι φτωχοι, που επειδη τυχαινει να ειναι και φτωχοι στο πνευμα ακομα καλυτερα γιατι δεν κοστιζουν.Τα αγαπημενα ιδεολογικα καταναλωτικα προτυπα (τσολιαδακια,σημαιουλες,αρχαιες ελληνιδες,περικεφαλαιες,μουτσουνες κλπ)ως προιοντα πωλουνται με τον αναλογο ΦΠΑ απο μαγαζια τουριστικου και μη ενδιαφεροντος(Μοναστηρακι,Ακροπολη κλπ).Εν τω μεταξυ οι διαφοροι ανοητοι δικην καθε πικραμενου αλληλοσφαζονται ανηλεως για την τιμην της πατριδος που τιμη δεν εχει ουσιαστικα για τους ιδιους,ασχετως αν την χρυσοπληρωνουν... Εχει ομως τιμη για το χρηματοπιστωτικο Κεφαλαιο που με τις απολυτα παντα προβλεψιμες περιοδικες οικονομικες κρισεις τους καταβαραθρωνει(μνημονια), υπενθυμιζοντας τους την πραγματικη τους κοινωνικη και ταξικη θεση(και κατασταση).Οταν εισαι σε αδυναμια να αντιληφθεις την διαφορα επαγγελματος και ουσιας των ιδεων που υπηρετεις ως νοημων, τοτε θα εισαι μονιμα αδαης(κοινως αντουβιανος) και αμνημων.Δηλαδη ο βολικοτερος δουλος(ως βλαξ επαγγελματιας) του συστηματος. Ειτε φοβασαι να το παραδεχτεις, ειτε δεν το αποδεχεσαι ενω κατα βαθος το ξερεις, στον ιδιο παρονομαστη εισαι. Οι ολιγαρχες τα αληθινα αφεντικα σου που καθολου τυχαια ΔΕΝ τους γνωριζεις ΟΥΤΕ θα τους μαθεις ΠΟΤΕ σε εχουν ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙ.Γι αυτο και στο τελος παντα επιστρεφουν ως αχρεωστητως καταβληθεντα τα εξοδα κηδειας... Ειτε φορας στολη ειτε οχι καμια σημασια. Υφισταμενοι ,προισταμενοι, ανωτεροι, εθνοσημοι και λοιποι συγγενεις γρηγορειτε μα μην ανησυχειτε.Μακαριοι οι πτωχοι,τα αλλα στον παραδεισο με τους εκει αρμοδιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχει κατι πινακες αυξησεων ο Αυτιας το σαββατοκυριακο μουρλια. Την πεφτεις εν συνεχεια σε σολωμο μπαρουτοκαπνισμενο με δεντρολιβανο και τα βλεπεις ολα. Απο Δευτερα πιανει ο Κατοικος τη σκυταλη με ενθετο σκετη παρανοηση. Μετα τραβας γραμμη για Κολωνακι για κινεζικο με σαφραν παπιας για να τιμησεις τα αναδρομικα που ερχονται.Κατοπιν περιμενεις να ωριμασουν οι τριετιες σαν τη σουλτανινα. Και τελος περιμενεις τις εκλογες για καμια εφαρπαξ παροχη. Αν δεν γινει παρ'ολα αυτα τιποτα, περιμενεις το λεωφορειο στη σταση, καποια ωρα θα περασει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυστυχως ενοπλες δυναμεις και σωματα ασφαλειας ως ΔΕΔΟΜΕΝΑ εκλογικα ποσοστα του συστηματος ειναι χαμενη υποθεση εκ των προτερων οσον αφορα
    δικαιωματα,παροχες και σοβαρες κοινωνικες προοπτικες.Οι μισθοι πεινας και τα επιδοματα αναξιοπρεπειας ΠΟΤΕ δεν εσωσαν ΟΥΤΕ θα σωσουν την κατασταση.Τα στεγανα ως κοινωνικο αναχωμα και οι χρονιες ιδεολογικες οπως και πολιτικες προκαταληψεις και αγγυλωσεις που συνιστουν συμπτωματα ψυχοπαθολογικων συμπεριφορων, αποτελουν βουτυρο στο ψωμι των συστημικων κυβερνωντων.Τα προβληματα κοινωνικα, πολιτικα, ψυχολογικα οπως κατεδειξαν η φιλοσοφια και η επιστημη της ανθρωπολογιας εχουν ενιαια και αδιαιρετη φυση.Κατι που το συστημα απευχεται να κατανοηθει ως συγκροτημενη σκεψη απο την μαζα. Μεχρι να το καταλαβουν αυτο οι συνιστωντες την μαζα καθε κοινωνικου χωρου, καποιοι θα αποφασιζουν για μας χωρις εμας και εμεις θα διεκδικουμε δι΄ αντιπροσωπου... Το κομματικο κρατος θα ταζει με προσχημα την δυσμοιρη πατριδα οπως οι λογης πατριδοκαπηλοι εκ του ασφαλους.Τα κλικ του σκοπευτικου το μυαλο σημαδευουν παντα, γιαυτο και το ιδιοτυπο κοινωνικο περιθωριο καλα κρατει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή