Δένδιας από ΔΕΘ: Νέες αυξήσεις στους Στρατιωτικούς μέχρι τα μέσα του 2027 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δένδιας από ΔΕΘ: Νέες αυξήσεις στους Στρατιωτικούς μέχρι τα μέσα του 2027 (ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκαίνια του Περιπτέρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 90ή ΔΕΘ από τον ΥΕΘΑ Ν. Δένδια

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εγκαινίασε χθες, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026, το Περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιο Οικονόμου, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε, μετεξύ άλλων, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων:

«Θα ήθελα τελειώνοντας να πω δύο πράγματα για τη Στρατιωτική Οικογένεια. Ξέρετε, η «Ατζέντα 2030», σας είπα πριν, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ενάρετο υπόδειγμα. Ένα υπόδειγμα που διέπεται από τη λογική της εξοικονόμησης και της αναδιανομής στο προσωπικό μας, των πόρων οι οποίοι εξοικονομούνται.

Η Στρατιωτική Οικογένεια εξαιτίας της κρίσης υπέστη, το ξέρουμε όλοι, αυτό συνέβη σε όλη τη χώρα, αλλά εγώ για αυτό μιλάω σήμερα, για τη Στρατιωτική Οικογένεια, την πτώση του επιπέδου ζωής της. Όμως δεν είναι ανεκτό αυτό και δεν είναι και σωστό. Δεν είναι εθνικά ανεκτό, οι Έλληνες Στρατιωτικοί να εξωθούνται στους μη έχοντες. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να βοηθήσει και να ανεβάσει το επίπεδο της ζωής τους. Είναι συνολικά υποχρέωση της Πολιτείας να ανασυστήσει τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να χωρίζονται στους έχοντες και στους μη έχοντες.

Εμείς λοιπόν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εφαρμόσαμε αυτό το παράδειγμα. Έχουμε απτά αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Έχουν γίνει αυξήσεις στα στελέχη μας από 13% έως 24%, αλλά αυτό το ξέρετε. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι στο δεύτερο κύκλο της μεταρρύθμισης της Δομής Δυνάμεων θα πετύχουμε νέες εξοικονομήσεις 160 έως 180 εκατομμύρια ευρώ. Και θα ζητήσουμε από το Υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσουμε και πάλι αυτό που έχει συμφωνηθεί και στην πρώτη φάση, δηλαδή οι εξοικονομήσεις να αναδιανέμονται ως μισθολογικές αυξήσεις στο προσωπικό μας, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επίπεδο ζωής που τους αξίζει. Και αυτό δεν είναι κάτι μελλοντικό και μακρινό. Είναι κάτι που μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2027

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια