Συνεχίζονται οι Παραιτήσεις νέων Αξιωματικών από ΣΣΕ-ΣΣΑΣ – Δείτε την ΕΔΥΕΘΑ (ONOMATA)

Συνεχίζονται οι Παραιτήσεις νέων Αξιωματικών από ΣΣΕ-ΣΣΑΣ – Δείτε την ΕΔΥΕΘΑ (ONOMATA)

Σύμφωνα με την παρακάτω ΕΔΥΕΘΑ, αποστρατεύθηκαν, μεταξύ άλλων, 2 Λοχαγοί από ΣΣΕ, 1 Υπολοχαγός από ΣΣΕ και 1 Υπολοχαγός από ΣΣΑΣ, κατόπιν αποδοχής των αιτήσεων αποστρατείας - παραίτησής τους από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις Στρατιωτικές Σχολές – Παραιτήσεις νέων Αξιωματικών ΣΣΕ

«Αποστρατείες κατωτέρων Αξιωματικών
Όπλων και Σωμάτων Στρατού Ξηράς»
ΑΔΑ: ΨΧΡΑ6-Β9Λ ΕΔΥΕΘΑ: 73/2024

Με πρόταση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας
Αποφασίζουμε

α. Θέτουμε σε αποστρατεία με αίτησή τους, με τον βαθμό που φέρουν, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν.δ. 1400/1973, και εγγράφουμε στα στελέχη της εφεδρείας, σύμφωνα με το άρθρο 37 του ν.δ. 1400/1973, τους παρακάτω Αξιωματικούς Όπλων και Σωμάτων, κατόπιν αποδοχής των αιτήσεων αποστρατείας – παραίτησής τους από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας:...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παραιτήσεις-Αποστρατείες νέων Αξιωματικών από ΣΣΕ-ΣΣΑΣ – Δείτε την ΕΔΥΕΘΑ (ONOMATA)

Δείτε την σχετική απόφαση ΕΔΩ ή παρακάτω:

Δημοσίευση σχολίου

43 Σχόλια

  1. Ο άλλος 58χρονων παραιτήθηκε ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν είναι 58 ετών.

      Διαγραφή
    2. Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 1:28:00 π.μ. ο ΕΟΘ το 1966 γεννηθείς πόσο χρονών είναι;;;

      Διαγραφή
  2. Καλά κάνουν και φεύγουν. ..ο γιός μου τελείωσε ΣΣΑΣ .. είναι λοχαγός..και σε λίγο τα παρατάει..άσε αυτό αν δεν συμπλήρωσεις 10 χρόνια πρέπει να πληρώσεις το κράτος για να φύγεις...ο μισθός είναι για κλάματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά τζάμπα τον σπούδασε το κράτος

      Διαγραφή
    2. Παρασκευή, Μαρτίου 29, 2024 9:23:00 μ.μ.
      Εξήγησε μου σε παρακαλώ πολύ που είναι το τζάμπα?? Του πλήρωσε τα δίδακτρα στο πανεπιστήμιο? Τα συγγράμματα για το πανεπιστήμιο? Τις υπηρεσίες που κάνει στη σχολή? Τις ασκήσεις στις οποίες συμμετέχει? Φαγητό έχει και ο φοιτητής στη λέσχη.. διαμονή έχει και ο φοιτητής στη λέσχη.. άρα?

      Διαγραφή
    3. Δεν έβαλε όμως κάποια άλλη σχολή να πάει.Ήθελε τη ΣΣΑΣ.Ας μην παραπονιέται,γιατί μαζί με την επαγγελματική αποκατάσταση απ' τη πρώτη μέρα που τελείωσε τη σχολή,έρχονται κι οι υποχρεώσεις απέναντι στην υπηρεσία του.

      Διαγραφή
    4. 12:15:00 μ.μ. αυτό είν΄το τζάμπα.Ο στρατωνισμός κι η σίτιση του.Αν δε θέλει να καθήσει εντός της σχολής,αλλάζει το τροπάριο βέβαια,αλλά όταν το κράτος του τα παρέχει αλλά ο ίδιος δεν τα θέλει,δε μπορεί να παραπονιέται μετά.

      Διαγραφή
    5. Ότι του παρέχει η σχολή τα έχει και ως φοιτητής.. άρα δεν είναι τζάμπα.. επίσης σε αντίθεση με τους φοιτητές κάνει υπηρεσίες, τρέχει σε ασκήσεις κλπ.. όταν τελειώνει αντί να κάνει τα καθήκοντα του τον στέλνεις σε μεταναστευτικό, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκδηλώσεις υπερηλίκων κλπ.. και όπως σωστά λες παραιτείται για να βρει καλύτερες προοπτικές.. όταν όμως εμείς ζητήσουμε την παροχή υπηρεσιών και πάμε σε ιδιώτες, τότε μην γκρινιάζεις.. καλοφορετο .

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλά κάνουν. Μακριά από τον στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αστείο κράτος κυριολεκτικά. Παντού ρεμούλα και αναξιοκρατία. Θα φύγει πολύς κόσμος με αυτούς τους μισθούς ή απλα θα έχει το στράτευμα για συμπλήρωμα. κανένα ενδαφέρον για την υπηρεσία και λογικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι λυπηρο φαινομενο αυτη η αφαιμαξη στελεχων απο τις ΕΔ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παιδί στο βενζινάδικο παίρνει πιο πολλά από ένα Ανθλγο. Οι αξιωματικοί δουλεύουν ώρες χωρίς αμοιβή μαζί με το μικρό μισθό και τις δύσκολες συνθήκες ,έλλειψη προσωπικού και μέσων τι περιμένετε να κάνουν? Θα παραιτηθεί πολύ κόσμος στο μέλλον. Βρίσκουν ανάλογες θέσεις στο εξωτερικό με καλύτερο μισθό ασφάλιση και ζωή.Ας μη μιλήσουμε για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανύπαρκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φτώχεια στέλνει τους νέους στις στρατιωτικές σχολές,κι αυτό είναι ένα ρεύμα που δύσκολα θα αναστραφεί. Όμως το ότι ο τοποθετημένος απόφοιτος ΣΣΕ βγάζει τέτοια παράπονα σήμαινει ότι απλά ζηλεύει, απαξιώνοντας ο ίδιος τη σχολή του. Είναι λίγο θέμα τιμής.

      Διαγραφή
    2. Στη ΣΣΑΣ 1 βγαίνει 2 παραιτούνται..

      Διαγραφή
  7. Ας κλείσει η ΣΣΑΣ και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, επίσης οικονομικούς και νομικούς ας πάρουν Μ.Υ με ΑΣΕΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε.. και έλα να ζητήσεις σε υπάλληλο οικονομικό να καθήσει παραπάνω κατά το κλείσιμο του έτους χωρίς υπερωρίες, βρες γιατρό όταν στο ΕΣΥ πληρώνεται παραπάνω συν τις εφημερίες κλπ κλπ.. εύκολα τα λέτε ορισμένοι αλλά μετά τραβάτε τα.... Μαλλιά σας..

      Διαγραφή
    2. Πωωω, τί είπες τώρα; Πώς δεν το σκέφτηκε κανείς τόσα χρόνια;

      Διαγραφή
    3. Χα,χα. Τι είπες τώρα; Νομίζεις ότι θέλουν;

      Διαγραφή
    4. 3:03:00 πόσο προβλέψιμοι γίνονται όλοι όταν φτάσουν σε κάποιο σημείο. Να ορκιστεί μεν γιατρός στρατιωτικός, αλλά να μην έχει το φουλ ωράριο ιατρείο εντός στρ. νοσοκομείου για να χει δουλειά κι έξω. Αυτά,τα μαθαίνει στο τρίμηνο ο νέος γιατρός στη σχολή. Και μπορεί να παραιτηθεί πάραυτα. Ωστόσο,το παίζει αλλιώς το έργο. Κάθεται, παίρνει πτυχίο,και γκρινιάζει μπας και κόψει κάτι που πρέπει να δώσει στην υπηρεσία. Όχι, αυτό δεν είναι δεκτό.

      Διαγραφή
  8. Καλά κάνουν και φεύγουν. Λίγο θάρρος χρειάζεται και όλα θα πάνε μιά χαρά στην ζωή τους. Αξιοπρέπεια χρειάζεται και στον στρατό δεν υπάρχει πουθενά. Ακόμα στην αναμονή για τα νέα νομοσχέδια. Για 40 χρόνια συζητάνε. Δεν θα μείνει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Στρατιωτικοί γιατροί έχουν και δικά τους ιατρεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελες να έχεις κι εσύ;

      Διαγραφή
    2. Και οι γιατροί του ΕΣΥ κάνουν δωρεάν απογευματινά ιατρεία και πλέον χειρουργεία.. και αμοίβονται καλύτερα.. αλλά εκεί την @@@ να πούμε.. δικαιολόγησε τώρα και την φυγή των οικονομικών...

      Διαγραφή
  10. ΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΗΣΥΧΟ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΒΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΟΥΤΕ 18.500 ΜΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ. ΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΑΛΠΙΝΕΣ.ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τόσοι γιατροί παραιτούνται και δεν βλέπω να συγκινείται κανείς.Καλώς ή κακώς πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα παραμονής των γιατρών.Αλλιώς όποιος συμπληρώνει τα υποχρεωτικά χρόνια θα την κάνει με ελαφρά για το ιδιωτικό επάγγελμα όπου οι αμοιβές είναι καλύτερες.Και όπως είναι φυσικό φεύγουν οι καλύτεροι γιατροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαίνουν στην ΣΣΑΣ Ιατρική Σχολή με την μικρότερη βάση, αφού δεν πέρασαν ούτε Ιατρική Αλεξανδρούπολης και μετά παραπονιούνται. Αναμονή για ειδικότητα μηδέν, "χτίσιμο" πελατείας στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, εκπαιδεύσεις, μετεκπαιδευσεις πληρωμένες και συνεχής μιρλα. Παραιτηθείτε από το 1ο έτος της ΣΣΑΣ και ξαναδωστε Πανελλήνιες...

      Διαγραφή
    2. ΑΝΏΝΥΜΟΣ
      Κυριακή, Μαρτίου 31, 2024 11:01:00 μ.μ Το γεγονός ότι έχουν πέσει τόσο οι βάσεις (αν και σε σχέση με τις λοιπές στρατιωτικές σχολές είναι στο θεό) δεν σε παραξενεύει?? παρόλο που μειώθηκε πολύ ο αριθμός των εισακτέων?? Προσφορά και ζήτηση.. Όταν πας στο ΣΝ και ζητήσεις γιατρό να πάρεις αυτό που βαράει καλά προσοχή και έχει μπει με βάση το 11... ή αυτόν που τον έστειλες στο εμβολιαστικό να βαράει εμβόλια, ή αυτόν που τον έστειλες στην βιβλιοπαρουσίαση (εκδήλωση) του κολλητού μήπως πάθει κάνα παπούδι τίποτα... Επίσης αναμονή για ειδικότητα ο ίδιος χρόνος με τους έξω.. μετεκπαιδεύσεις χρεώνονται στα υποχρεωτικά χρόνια.. Αλλά να πούμε την @@@ και μετά να τρέχουμε να βρούμε γιατρό στο ΕΣΥ..

      Διαγραφή

    3. Κυριακή, Μαρτίου 31, 2024 11:01:00 μ.μ. Ενώ κάτι άλλοι από πληρωμένες μετεκπαιδεύσεις τίποτα. Το Πάσχα να τσουγκρίζεις με το κεφάλι μπας και έρθει - αν υπάρχει ίχνος - το μυαλό στη θέση του.

      Διαγραφή
    4. 5:46:00 Ο καραβανάς ο γιατρός δε συγκρίνεται με κάποιον πολίτη,πέραν του ότι έχουν περίπου την ίδια βιβλιογραφία. Εντελώς διαφορετικές οι υποχρεώσεις του ενός και του άλλου.Κι εδώ πρέπει να πούμε ότι ο στρατιωτικός ιατρός, μπαίνει με άλλη προοπτική,με τη προοπτική της σταθερής δουλειάς, χωρίς τις πολλές εξαντλητικές εφημερίες όπως των πολιτών ιατρών, όπως και τη δυνατότητα να έχει δικό του ιατρείο εκτός υπηρεσίας. Ας χωνέψει πρώτα το ότι προέχει η υπηρεσία του,και κατόπιν ας κάνει και ότι άλλο θέλει έξω.

      Διαγραφή
    5. Δευτέρα, Απριλίου 01, 2024 11:07:00 π.μ Για τις υπερωρίες πληρώνεται. Επίσης δεν μετατίθεται. Επίσης έχει απογευματινά ιατρεία καθώς και χειρουργεία. Κρίμα που δεν έχει like για την εξυπνάδα που έγραψες.

      Διαγραφή
    6. 1:34:00 σοβαρά??? Για παρ' του τη μονιμότητα απ'τη πρώτη μέρα να δεις αν θα .μπει κανείς στα ένδοξα στρατά.

      Διαγραφή
  12. ΑΝΏΝΥΜΕ ακριβώς. Προσφορά και ζήτηση. Προς τι η κλάψα; Ή παραιτείσαι έγκαιρα από την ΣΣΑΣ και ξαναδινεις Πανελλήνιες ή παραμένεις, αποφοιτας και πληρώνεις να φύγεις ή κάθεσαι ως ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ γιατρός με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Όταν όμως αυτοδιαφημίζεσαι ως "οι πρώτοι των πρώτων" (τώρα και μια φορά) η "παγίδα" λειτουργεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέρεις πολλούς μη στρατιωτικούς γιατρούς να τους πληρώνουν τις μετεκπαιδευσεις; Αλλά έχουμε καταλάβει. Όπου βολεύει είμαστε στρατιωτικοί όπου βολεύει γιατροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε σχέση με όλα τα όπλα - σώματα δες πόσοι έχουν πληρωμένο μεταπτυχιακό από την υπηρεσία.. μη μείνεις όμως μόνο σε γιατρούς.. δες πόσοι οικονομικοί τους δίνει η υπηρεσία μεταπτυχιακό.. μετά δες και τις παραιτήσεις.. κυκλοφορεί σχετική μελέτη στο ΓΕΣ.. θα καταλάβεις πολλά.. ίσως ξυπνήσεις κιόλας..

      Διαγραφή
  14. Στο καλό. Το 80% της των ιατρών από τον βαθμό του λοχαγου και πάνω, ασχολείται μόνο με το ιατρείο του. Πηγαίνουμε για εξετάσεις στα νοσοκομεία και δεν βρίσκουμε κανένα. Ή θα δει 2-3 ασθενείς και θα φύγει ή δεν θα πατήσει καθόλου φυσικά έλεγχος μηδέν από τον προϊστάμενο του που κάνει τα ίδια επί δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας να τα πει επιτέλους

      Διαγραφή
    2. Πόσο δικιο έχεις. Αν τολμάνε ας τους απαγορέψουν τα ιδιωτικά ιατρεία όπως στο ΕΣΥ δίνοντας τους παρόμοιες αποδοχές μπας και δούμε φως

      Διαγραφή
  15. Μα βάση σχόλιο που γράφτηκε,είναι γεγονός οτι δεν υπάρχει έλεγχος απ'την ιεραρχία,καθ'ότι το συμφέρον τους είναι κοινό,όπως και το οτι εδώ που έχουμε φτάσει,είναι προτιμότερο να πας σε ιδιώτη παρά στο νοσοκομείο της υπηρεσίας.Το οτι πληρώσεις παίρνεις,ισχύει ΚΑΙ στις ΕΔ,πράγμα που είναι κ' θεωρείται αδιανόητο για ορκισμένο στις ΕΔ φορώντας στολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να υπήρχε ένας τρόπος να μετατρέπεται το κόμπλεξ σε ευρώπουλα θα είχατε πλουτίσει ορισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γιατρουδάκια της υπηρεσίας πλουτίζουν απ' τον καιρό της σχολής τους ακόμη.

      Διαγραφή