Ειδικά μισθολόγια: Από 1/1/23 έχει θεσμοθετηθεί πλέγμα μέτρων ύψους 50 εκατ.€ για τις ΕΔ–Τι αφορά

Ειδικά μισθολόγια: Από 1/1/23 έχει θεσμοθετηθεί πλέγμα μέτρων ύψους 50 εκατ.€ για τις ΕΔ–Τι αφορά

Σύμφωνα με δημοσίευμα της 23/02/2023 της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και συντάκτη τον Ηλία Γεωργάκη:

Από την 1η Ιανουαρίου 2023 για το ειδικό μισθολόγιο των 20.000 γιατρών του ΕΣΥ καταγράφεται αύξηση του βασικού μισθού, του επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης και του επιδόματος θέσης ευθύνης. Η μεσοσταθμική αύξηση εκτιμάται στο 10%.

Αυξήσεις επίσης θα δουν και όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης, δηλαδή οι ειδικοί και γενικοί γραμματείς, οι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές, οι υποδιευθυντές και οι τμηματάρχες.

Επίσης έχει θεσμοθετηθεί, με κόστος 50 εκατ. ευρώ, ένα πλέγμα μέτρων για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αφορά, δε,

- τη μισθολογική εξέλιξη εθελοντών μακράς θητείας και οπλιτών βραχείας ανακατάταξης,

- την επέκταση της μάχιμης πενταετίας στελεχών ΕΔ-ΣΑ και λοιπές κατηγορίες προσωπικού,

- την έκδοση απόφασης για καταβολή της ειδικής αποζημίωσης για τη νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ),

- την ειδική πρόσθετη αμοιβή για πληρώματα πολεμικών πλοίων (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ),

- ενώ ήδη έχει προωθηθεί και κατάργηση της φορολόγησης των «πτητικών» για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο μισθολόγιο ΕΔ: Περίπου το 10% θα αγγίξει η αύξηση των μισθών των στρατιωτικών στο νέο μισθολόγιο που θα ισχύει από το ερχόμενο έτος 2024.  Ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά σε επίπεδο σχεδιασμού και προτάσεων έχει προηγηθεί επεξεργασία από ειδική επιτροπή που τελεί υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ και θα καταθέσει τις τελικές της προτάσεις συνολικά για το μισθολόγιο. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Επίσης, από την 1.1.2024 οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να αυξάνονται μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου. Η συνολική ενίσχυση για τους δημοσίους υπαλλήλους θα φτάσει τα 900 εκατ. ευρώ, αφού στα 500 εκατ. που θα εκταμιευθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό πρέπει να προστεθεί το ποσό από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων που αφορά 600.000 δημοσίους υπαλλήλους και η αναπροσαρμογή του ειδικού μισθολογίου των 20.000 γιατρών του ΕΣΥ, με αύξηση του βασικού μισθού και του επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης.

Κλικ για μεγέθυνση:

Στο Δημόσιο ο πρώτος μεικτός μισθός για υπάλληλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης είναι 780 ευρώ, για υπάλληλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 858 ευρώ, για υπάλληλο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 1.037 ευρώ και για υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 1.092 ευρώ. Μελέτη του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ καταγράφει μείωση κατά 25,6% του μέσου μισθού των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ 2008 και 2020, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο οικονομικό πλήγμα που έχουν υποστεί από την αρχή της οικονομικής κρίσης και αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδα «ξεχωρίζει» για το ύψος της αρνητικής προσαρμογής του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων της.

Από την 1η Ιανουαρίου 2023 «τρέχει» η μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για περίπου 500.000 δημοσίους υπαλλήλους με δημοσιονομικό κόστος της τάξης των 202 εκατ. ευρώ.

Πέρα από την έμμεση αύξηση μέσω εισφοράς αλληλεγγύης έχει θεσμοθετηθεί και η κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Το μέτρο αυτό καλύπτει 600.000 υπαλλήλους, οι οποίοι ωφελούνται αθροιστικά με περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Νυχτερινή αποζημίωση????? ας γελάσω!!!!δεν ήταν Κ.Υ.Α. ήταν κοροϊδία!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σσσσσ ετοιμάζει το ΓΕΕΘΑ μισθολόγιο....τι 10% διαβάζω? Εμένα μου έλεγαν ότι θα πάρω γερό πακέτο. Τώρα έγινε 10% άρα στην τσέπη 5% και εάν. Αχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλέγμα με 50ψωρομιλιόνια, ενώ οι καπατοπάτδηδες έχουν παντελονιάσει τουλάχιστον τα μισά και άλλα 25ψωρομιλιόνια της κλωκλόνας, να τα 50 αμέσως αμέσως. Κατά τα άλλα φάτε σανό "καραβανόγιδα" όπως αρέσκονται να μας λένε τους " ένστολους" οι άχρηστοι των αχρήστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτοί πως είναι σίγουροι ότι θα επανεκλεγούν και υπόσχονται αυτά τα πράγματα..?? ρε τι τραβάμε με τα λαμογια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πάρετε την απάντηση στις 9 Απριλίου εκεί στην κυβέρνηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΛΕΞΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ ΑΠΛΑ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "έχει θεσμοθετηθεί πλέγμα" ναι και είναι αγκαθωτό, μη τυχόν και τους φύγουν τα γίδια από το μαντρί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχουμε πόλεμο ρε καταλάβετε το! Δε παίζουμε τις κουμπάρες εδώ ! Όλοι και όλες ενάντια στο διεφθαρμένο κράτος που έστησαν. Μόνο ψέματα, προπαγάνδα και διασπάθιση χρημάτων που ανήκουν σε όλη την άμοιρη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κοροϊδία δεν έχει τέλος. Γράφουν συνέχεια τα ίδια ψέματα μπας και τσιμπήσουμε. Φανταστητε τι μαύρο βλέπουν στης μυστικές δημοσκοπήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο το σύστημα επίσης την έχει πέσει άσχημα στον Παύλο. Φαντάσου τι σημαίνει ότι αντιδρούν με τόση θέρμη σε κάτι που λένε ότι δεν ισχύει....

      Διαγραφή
  10. τέτοια προσμονή για εκλογές δεν είχα ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα κάνω λίγο τον κακό τώρα, αλλά ας μη νομίζουμε ότι η κυβέρνηση που θα έρθει στον θώκο θα δώσει κάτι περισσότερο απ'ότι η τωρινή. Καλό είναι να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα όποια κυβέρνηση και να ρθει δεν θα δώσει τίποτα.Και δεν θα ρθει καμία κυβέρνηση, είτε μας αρέσει είτε όχι.Αυτοι πάλι θα είναι κυβέρνηση.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν δώσει κάτι περισσότερο από την τωρινή, τότε θα έχει την ίδια τύχη. Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους, που νομίζουν ότι μπορούν να μας εμπαίζουν κατάμουτρα.

      Διαγραφή
  12. Τι ακριβώς έδωσε η τωρινή; 😂 και στον δεύτερο σχολιάζοντα, στο χέρι μας είναι να μην είναι η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τρεξτε, τρεξτε, εμεις δεν πουλαμε , χαριζουμε (αυξησεις) , μη σπρωχνεστε, ολοι θα παρετε , προλαβετε και παρετε, εκπτωσεις και δοσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή