Έγγραφο ΓΕΣ για την αποζημίωση Νυχτερινής Απασχόλησης – Ώρες-Όροι-Προϋποθέσεις Καταβολής της (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Έγγραφο ΓΕΣ για την αποζημίωση Νυχτερινής Απασχόλησης – Ώρες-Όροι-Προϋποθέσεις Καταβολής της (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Με το από 16 Φεβ. 2023 έγγραφο του, το ΓΕΣ/ΔΟΙ ενημερώνει για Οικονομικές Παροχές [Καθορισμός Ανώτατου Ορίου Ωρών Νυχτερινής Απασχόλησης - Όροι και Προϋποθέσεις Καταβολής της Ειδικής Αποζημίωσης στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ)]

ΣΧΕΤΙΚΑ: α. Ν.4472/2017 (Α'74) «Συνταξιοδοτικές Διατάξεις Δημοσίου και Τροποποίηση Διατάξεων του Ν.4387/2016, [...] και Λοιπές Διατάξεις», Όπως Τροποποιήθηκε και Ισχύει,

β. Φ.840/134808/Σ.21822/14 Δεκ 22/Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) «Καθορισμός του Ανώτατου Ορίου Ωρών Νυχτερινής Απασχόλησης και των Όρων και Προϋποθέσεων Χορήγησης της Ειδικής Αποζημίωσης Ανά Ώρα Νυχτερινής Απασχόλησης στο Στρατιωτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.» (ΦΕΚ Β' 6672) (ΑΔΑ: 6ΖΠΞ6-6Ν6)

Συγκεκριμένα:

1. Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύτηκε η (β) σχετική ΚΥΑ, κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων της περ. β' της παρ. Δ του άρθρου 127 του (α) όμοιου νόμου, αναφορικά με τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων, καθώς και του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης, για τη χορήγηση της ειδικής αποζημίωσης, ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης, στο στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ.

2. Ειδικότερα, με τη (β) σχετική ΚΥΑ καθορίζεται:

α. Το ανώτατο όριο ωρών νυχτερινής απασχόλησης για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης, ύψους δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €), ανά ώρα, όπως στο Παράρτημα «Α» της παρούσας.

β Η ειδική αποζημίωση χορηγείται στα μόνιμα στελέχη των ΕΔ για νυχτερινή απασχόληση (εργασία που παρέχεται μεταξύ 22:00 μ.μ. και 06.00 π.μ.), η οποία λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο 24ωρης διατεταγμένης υπηρεσίας με διανυκτέρευση.

γ. Η ειδική αποζημίωση δεν καταβάλλεται:

(1) Στους υπηρετούντες ή εκπαιδευόμενους στο εξωτερικό.

(2) Στους μαθητές παραγωγικών σχολών των Ε.Δ., που εκτελούν υπηρεσίες στο πλαίσιο της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης.

(3) Στους τελούντες σε κατάσταση πολεμικής διαθεσιμότητας ή αποστρατείας.

(4) Στους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς (ΔΕΑ).

(5) Στους οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

(6) Στους μετακινούμενους για εκτέλεση υπηρεσίας ή εκπαίδευση ή άσκηση ή σε ειδικούς πλόες, εφόσον λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, πλήρη ή μειωμένη, καθώς και στους συμμετέχοντες σε ασκήσεις, νυχτερινές εκπαιδεύσεις και λοιπές έκτακτες δραστηριότητες στο πλαίσιο επιχειρησιακής ετοιμότητας.

(7) Στους συμμετέχοντες σε έκτακτες υπηρεσίες, διάρκειας μικρότερης του 24ωρόυ, όπου περιλαμβάνεται νυχτερινή απασχόληση, καθώς και στα στελέχη, τα οποία εργάζονται με κυλιόμενο ωράριο, για εργασία που παρέχουν στο πλαίσιο του νυχτερινού τους ωραρίου.

δ. Η διαδικασία καταβολής της ειδικής αποζημίωσης, καθώς και οι ενέργειες των εμπλεκομένων φορέων για την υλοποίησή της, έχουν όπως στα Παραρτήματα «Β», «Γ» και «Δ» της παρούσας.

ε. Η ειδική αποζημίωσή υπόκειται σε κρατήσεις υπέρ:

(1) Φόρου Εισοδήματος (ΦΕ) του Ν.4172/2013 (ΦΕΚ Α'167) σε ποσοστό 20%.

(2) Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης της περ.α της παρ.2 του Ν.3986/2011 (ΦΕΚ Α'152) σε ποσοστό 2%.

(3) Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Στρατού (ΕΛΟΑΣ) της παρ.ιγ του άρθρου 21 του Ν.Δ.398/1974 (ΦΕΚ Α'116) σε ποσοστό 5%.

στ. Η εφαρμογή των διαλαμβανόμενων στη (β) σχετική από 01 Ιαν 23.

Δείτε το Παράρτημα «Α»:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δείτε και το σχετικό έγγραφο:

Δείτε το σχετικό έγγραφο από την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.:

Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. Όλο λεφτά ακούμε και λεφτά δεν βλέπουμε ούτε αυτόν το μήνα θα πάρουμε τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καινούριος τρόπος μέτρησης χρόνου; Δηλαδή 22:00 το βράδυ μέχρι 6:00 το επόμενο πρωί είναι 5 ώρες. Θα ξεχάσουμε και την απλή αριθμητική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιο μαύρο κ από το μαζούτ θα πέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχ!!!!! Και λιγότερες ώρες από τις προβλεπόμενες θα,λέω θα πληρώσουν, και κρατήσεις κάνουν!!!!! Να χαιρόμαστε όλους όσους υπέγραψαν αυτό το έκτρωμα!!!!! Τα λέμε το βράδυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντράπηκε η ντροπή. Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη απούσα. Να δουλεύεις 24 ώρες και να πληρώνεσαι 5 ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και από αυτά θυμηθείτε....θα κόψουν υπηρεσίες από τις μονάδες για να τους βγει το μέγιστο ωρών 438,972 του ΣΞ άρα θα κόψουν υπηρεσίες η θα πάνε σε κυλιόμενο ωράριο για να τους βγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA ΚΛΑΙΩ ΡΕ ΚΛΑΙΩ ! ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΟΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σσσσσ ετοιμάζει το ΓΕΕΘΑ μισθολόγιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θαυμάστε μαθηματικά του ανύπαρκτου "υεθα" και του πουθενά "υποικ"..
    Άντε ο πρώτος καμία σχέση..
    Ο δεύτερος είναι και σπουδαγμενος στους αριθμούς.
    Αυτά του μάθανε στο πανεπιστήμιο;;;
    Ότι 2*8= 10;;
    Σουργελα ολκής.
    Τίποτε άλλο.
    Πουθεναδες πολιτικοί μιας αυτοονομαζομενης κυβέρνησης ενός ανύπαρκτου κράτους.
    Δεν σώζεται με τίποτα.
    Μα με τίποτα λέμε..
    ΥΓ. Τραγουδάκι αφιερωμένο στα ανύπαρκτα αυτά τυπακια της "κυβέρνησης":

    "Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά
    Στους κάμπους πέφτει χιόνι..
    Μαύρη θα ναι και η ψήφος μας
    Που θα σας τελειώνει.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πρόβλημα των αποδοχών των Στελεχών έχει όνομα κ λέγεται Σκυλακάκης. 36 εκατομμυρια € βρέθηκαν για τα 600 σε χρόνο ρεκόρ , 90 εκατομμύρια ευρώ για αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας βρέθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, πριμ παραγωγικότητας για δημοσίους υπαλλήλους βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ , αύξηση του ορίου νυχτερινών στην αστυνομία βγήκε σε χρόνο ρεκόρ. Γενικά για ότι έχει σχέση πλην Ενόπλων Δυνάμεων λεφτά υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 400 ευρώ επίδομα παραμεθορίου για τελωνειακούς (μιλάμε για το τελωνείο Μουριών Κιλκίς) βρέθηκε....

      Διαγραφή
  11. Μπορούμε να παραδεχτούμε πλέον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει πολύ χιούμορ.
    Όταν δεν θα έχετε καλή διάθεση, θα μπαίνετε στο συγκεκριμένο άρθρο και θα γελάτε με την συγκεκριμένη απόφαση!
    Επίσης για τους κυβερνώντες μην ξεχνάτε ότι κάθε επίσκεψη και βόλτα που κάνουν δήθεν για βελτίωση των συνθηκών των ΕΔ για επίλυση προβλημάτων κτλ... Ανά τη μεθόριο και στο εξωτερικό, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση του επιδόματος εκτός έδρας που λαμβάνουν!
    Από εκεί κ πέρα περιμένετε να πάρετε τα 10€ το μήνα ανά υπηρεσία και να πείτε και ευχαριστώ!
    Ψηφίστε τους ξανά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπουργείο Οικονομικών και να μην ξέρουν αριθμητική!!! Μάλλον επιλεκτική αριθμητική γνωρίζουν για τον στρατό.... Εμείς όμως δεν ξεχνάμε....θα το διαπιστώσετε όταν πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνάδελφοι όσο και να φωνάζουμε εκείνο το βράδυ θα αποφασίσει για την τύχη μας και την τύχη ενός ολόκληρου λαού η Αγία "singular logic" είτε με αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είτε με συγκυβέρνηση τον δύο κομμάτων που θα ρίξουν νερό στο κρασί τους γιατί η κουτάλα είναι μεγάλη. Τι να κάνουμε μας κλήρωσε υπουργός τουρίστας ενώ στο υπουργείο δημοσίας τάξεως υπουργός που χτυπάει το χέρι στο τραπέζι για το προσωπικό του. Την υγεία μας να έχουμε και να κοιτάμε ότι εκεί έξω υπάρχει κόσμος που είναι σε χειρότερη μοίρα από εμάς και να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά μας και να βρουν μία δουλειά αντάξια των προσδοκιών τους και όχι σαν εμάς που δυστυχώς φάγαμε την ζωή μας διαλέγοντας το χειρότερο επάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο σωστο σχόλιο που εχω διαβασει! Ειτε μαυρο ειτε πρασινο κοκκινο μπλε ψηφισει ο κοσμος, ενα και το ιδιο ειναι. Οποιον θελουνε βαζουνε κυβερνηση.

      Διαγραφή
    2. Νοοτροπία του τύπου ''αν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό, απόλαυσε τον''. Με τέτοια μυαλά, δεν πάμε πουθενά. Ας ψηφίσει για μια φορά σωστά και μαζικά ο ελληνικός λαός και θα δούμε που θα κρυφτούνε οι πολιτικοί καλικάντζαροι.

      Διαγραφή
  14. Πακιστανό που καθαρίζει παρμπρίζ στα φανάρια να βρεις και να του πεις να κάτσει 24 ώρες υπηρεσία για 10 €..... θα σε σκυλοβρισει!!!!Σε αυτή την κατηγορία μας έχει το κράτος!!!! Χειρότερα και από Λάθρο....Το μαύρο που θα πέσει θα ναι τεράστιο!!!!Μας έχετε κάνει να μισούμε αυτό το επάγγελμα όσο δεν πάει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παναγιωτόμπαλε δε θα σε ξεχάσουμε στην κάλπη! Έννοια σου αγορίνα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δε φταίτε εσείς... οι της Νδούλας εννοώ. Ξέρουμε ποιος φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το υπουργείο οικονομικών το βολεύει αυτή η αποζημίωση.. Την πρόταση ποιος την έκανε; Μάλλον οι δικοί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στις 9 Απριλίου όσοι σχολιάζετε εδώ, δεν θα έχετε πλέον δικαιολογία και θα πρέπει να σωπάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή