Nομοθετικό κενό στη μισθολογική αντιμετώπιση ΕΜΘ–Τι αναφέρει γνωμοδότηση εργατολόγου

Nομοθετικό κενό στη μισθολογική αντιμετώπιση ΕΜΘ–Τι αναφέρει γνωμοδότηση εργατολόγου

Τη γνωμοδότηση του εργατολόγου Γ. Αντωνακόπουλου δημοσιοποιεί η ΠΟΕΣ, σχετικά με το Μισθολόγιο των ΕΜΘ, σύμφωνα με την οποία έχει δημιουργηθεί ένα νομοθετικό κενό όσον αφορά στη μισθολογική αντιμετώπιση των Ε.Μ.Θ. που προάγονται στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού ή αντιστοίχων.

Οι κατηγορίες μισθολογικής κατάταξης του ν.4472/2017 είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, διότι ο νομοθέτης επιλέγει να διακρίνει ανάλογα και με την προέλευση του κάθε στελέχους και όχι μόνο ανάλογα με το βαθμό που φέρει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σημαντικό: Τι μπορεί να γίνει με την παράλειψη μισθολογικής προαγωγής προαχθέντων ΕΜΘ στον βαθμό Ανθλγου και αντιστοίχων

Ως εκ τούτου, είναι αμφίβολο, αν μπορεί να εφαρμοστεί εν προκειμένω η αρχή της ισότητας, ώστε να στηρίξει διεκδικήσεις των Ε.Μ.Θ. με αναγωγή στις αποδοχές Ανθυπολοχαγού άλλης μισθολογικής κατηγορίας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

Η σχετική γνωμοδότηση:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Μάλλον, εξυπηρέτηση αισθήματος μιας βαθμολογικής επαγγελματικά ομάδος παρά νομοθετικού κενού. Οι ΕΜΘ δεν προβλεπόταν να ξεπεράσουν το βαθμό του συνθέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδια ασχολεισθε με τα παραμυθια του παναγιωτοπουλου και του χαρδαλια. Αστο να παει στο καλο και το νομοσχεδιο και ολα Και αυριο να το καταθεσουν εχει γινει τοσο ψυχοφθορα η διαδικασια που το ποταμι δε γυριζει πισω. Ετσι πιστευουν ετσι πρατουν. Μακρυα και αγαπημενοι. Κανεις δε σωζεται με πενηντα ευρω το μηνα. Δυο κιλα μοσχαρι ειναι οπως καταντησαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς πολύ κοροϊδία προς τον θεσμό των εμθ...όλο ψέματα και προεκλογικες υποσχέσεις για μετά..
    ...είχαν μπει με μισθό καταπληκτικό του τχη και τώρα κατάντησαν στον ανθλγου πού σημαίνει 300 ευρώ κάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμία κοροϊδία δε φαίνεται να υπάρχει. ΗΔΗ έχουν πάρει παραπάνω απ'όσο έπρεπε βαθμολογικά και μισθολογικά για να κουνάνε και το δάκτυλο.Ας ηρεμήσουν λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή