Ι. Μάζης: ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Τουρκία ετοιμάζει προβοκάτσια – Τότε θα κάνει το απονενοημένο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ι. Μάζης: ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Τουρκία ετοιμάζει προβοκάτσια – Τότε θα κάνει το απονενοημένο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις προκλήσεις των Τούρκων των τελευταίων ημερών σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης

«Αν ο Πούτιν κατακτήσει θα τελειώσει το παιχνίδι για την Ουκρανία! Περνάμε σε φάση αναβαθμισμένου πολέμου από πλευράς Ρωσίας», ανέφερε αρχικά για το θέμα του ρωσοουκρανικού πολέμου, το οποίο όπως τόνισε έχει εξελιχθεί σε πόλεμο της Ρωσίας εναντίον 42 χωρών.

Στη συνέχεια σχολίασε τις προκλήσεις των Τούρκων. «Ο Ερντογάν συνεχίζει μια πάγια πολιτική της Τουρκίας. Είναι ισλαμοφασίστας. Η κλιμάκωση ετοιμάστηκε σε επίπεδο ψυχολογικό, αλλά και στα διεθνή φόρα, όπου χρησιμοποιεί πλέον την ορολογία της Ελλάδας, φτιάχνει μία νομιμοφάνεια και θολούρα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Αν η Ρωσία καταφέρει να κάνει μία ισχυρή επίδειξη στην Ουκρανία και πάρει το πάνω χέρι, τότε ο κ. Ερντογάν θα θεωρήσει, ότι βρίσκεται στη σωστή συγκυρία, για να κάνει το απονενοημένο εναντίον της Ελλάδας. Επειδή η Ρωσία έχει το πάνω χέρι, η στρατηγική υπεραξία για τις ΗΠΑ και τη Δύση αυξάνεται κατακόρυφα.

Εμείς προσέχουμε ιδιαίτερα στο θέμα του μεταναστευτικού, γιατί δημιουργείται στο εσωτερικό της Ελλάδας ένα δίκτυο θυλάκων, οι οποίοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι να λειτουργήσουν ως πέμπτη φάλαγγα στα μετόπισθεν. Να είμαστε έτοιμοι για προβοκάτσια!», ανέφερε μεταξύ άλλων και ανέλυσε τρία σενάρια με τα οποία οι Τούρκοι μπορεί να προκαλέσουν προβοκάτσια.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Ιωάννης Μάζης, στη Ναυτεμπορική Τηλεόραση, στις 20 Οκτωβρίου 2022.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια