Επιστολή Υπλγού ε.ε.: «Η κυβέρνηση διά του ΥΦΕΘΑ εμπαίζει τους νέους Αξκους-Υπξκους ΕΔ υποστηρίζοντας ότι δήθεν αφουγκράζεται τις ανάγκες τους»

Επιστολή Υπλγού ε.ε.: «Η κυβέρνηση διά του ΥΦΕΘΑ εμπαίζει τους νέους Αξκους-Υπξκους ΕΔ υποστηρίζοντας ότι δήθεν αφουγκράζεται τις ανάγκες τους»

Άρθρο - Επιστολή Υπλγού (ΥΠ-Π) Βάιου Τσαπρούνη προς κ. ΥΦΕΘΑ για τους νέους Ανθυπολοχαγούς και Μον. Λχίες των Παραγωγικών Στρατιωτικών Σχολών

Αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι.

Σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον της νεολαίας για την είσοδό της στις στρατιωτικές σχολές φθίνει εξαιτίας αφενός των μισθών πείνας, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές βιοποριστικές ανάγκες ενός νέου, εξαναγκαζόιμενος να ζήσει σε μία πανάκριβη γκαρσονιέρα του Έβρου ή των Νήσων και αφετέρου της ολοένα αυξανόμενης εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολεμικές συγκρούσεις και επιχειρήσεις εκτός συνόρων, προασπίζοντας ξένα συμφέροντα ως προς του ελληνικού λαού, η Κυβέρνηση διά του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, εμπαίζει τους νέους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστηρίζοντας ότι δήθεν αφουγκράζεται τις ανάγκες τους.

Το κείμενο της επιστολής:

ΑΡΘΡΟ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ
του
Προέδρου της
Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.)
Υπολοχαγού (ΥΠ-Π) Βάιου Τσαπρούνη
για την οικονομική κατάσταση των νέων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών
των Παραγωγικών Στρατιωτικών Σχολών

Την 6η Ιουνίου 2024 και κατά τη λήξη της τελικής φάσης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2024» στην πόλη της Ξάνθης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες σε αυτήν, νεοεξερχόμενες και νεοεξερχόμενους των στρατιωτικών παραγωγικών σχολών Ανθυπολοχαγούς και Μόνιμους Λοχίες, διαβεβαίωσε επί λέξει: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι με τον πρόσφατο νόμο 5110/2024, που εισηγήθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καταφέραμε να επιτύχουμε την άμεση αύξηση του μηνιαίου εισοδήματος των αξιωματικών και υπαξιωματικών, που αποφοιτούν από τις παραγωγικές Σχολές, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, μέσω της επέκτασης του χρονικού διαστήματος καταβολής των κρατήσεων για την αναγνώριση της μετοχικής τους σχέσης. … Προχωράμε, λοιπόν, με αυτόν τον τρόπο, σε μια σημαντική αύξηση, κατά περίπου 80€ το μήνα, …»

Η παραπάνω ανάλυση της δήθεν οικονομικής ενίσχυσης που λαμβάνουν τα νέα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, θυμίζει έντονα τη δημιουργική λογιστική των κυβερνήσεων της δεκαετίας του 2000, την οποία ο λαός «τιμώρησε» και εξακολουθεί να «τιμωρεί»! Αναρωτάτε κανείς, πως είναι δυνατόν, μία ρύθμιση ουσιαστικά οφειλής να συνεπάγεται αύξηση του εισοδήματος κατά 80, μάλιστα, ευρώ μηνιαίως!!!

Κατά την ομιλία του, ο κ. Υφυπουργός, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες των νέων Ανθυπολοχαγών και Λοχιών. Η πραγματικότητα όμως, είναι αμείλικτη και τον διαψεύδει! Αν όντως αφουγκραζόταν τις ανάγκες τους, η Κυβέρνηση θα είχε εδώ και πέντε χρόνια:

- διορθώσει την αδικία που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στις στρατιωτικές σχολές έναντι των «συμμαθητών» τους, των σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας, που αμείβονται στο πολλαπλάσιο!

- αυξήσει τους μισθούς πείνας που δεν φτάνουν στο ελάχιστο να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της πρώτης αναγκαστικής τοποθέτησής τους σε Μονάδες του Έβρου και των Νήσων!

- εξασφαλίσει οίκημα ή επίδομα ενοικίου, δίδοντάς τους μία οικονομική ανάσα για να μπορέσουν να ζήσουν κι αυτοί ως νέοι τις λιγοστές ξένοιαστες ώρες που ξεκλέβουν από την Υπηρεσία, βοηθώντας τους παράλληλα να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια!

- αναβαθμίσει σε επίπεδο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, δίδοντας τη δυνατότητα στους Μόνιμους Λοχίες να ανοίξουν περαιτέρω τα φτερά τους στη γνώση, σε όφελος και της Υπηρεσίας!

Επιπρόσθετα, θα προέτρεπα τον κ. Υφυπουργό, να αναζητήσει και να ρωτήσει γονείς των νέων αυτών Ανθυπολοχαγών και Μονίμων Λοχιών, αν εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να ενισχύουν οικονομικά τα παιδιά τους, τους μελλοντικούς ηγέτες και ηγήτορες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε. Είμαι σίγουρος, ότι οι απαντήσεις τους, θα επαναφέρουν τη σκληρή πραγματικότητα μπροστά του!

Κλείνοντας και αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση για αύξηση των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος, η οποία πρόκειται ουσιαστικά για την κάλυψη των κενών που δημιούργησε η ελάχιστη βάση εισαγωγής και τίποτα περισσότερο, προσθέτω, καταγραφικά, στη βάση των αιτιών για τη φθίνουσα επιθυμία των νέων να ακολουθήσουν τη στρατιωτική σταδιοδρομία, την ολοένα αυξανόμενη εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολεμικές επιχειρήσεις και αποστολές εκτός συνόρων.

Σε αυτό το σταυροδρόμι των εξελίξεων, το Υπουργείο, η Κυβέρνηση, μα πάνω απ’ όλα ο ελληνικός λαός, θα πρέπει σοβαρά να σκεφτεί τις ανάγκες και τα θέλω της στρατευμένης νεολαίας μας, η οποία αποτελεί και το μέλλον της πατρίδας μας. Πόσο δε μάλλον, αυτής που προορίζεται να αναλάβει τα ηνία του Στρατεύματος τις επόμενες δεκαετίες.

Με εκτίμηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιστολή Διαμαρτυρίας Υπλγού ε.ε. προς κ. ΥΕΘΑ για ατυχείς δηλώσεις του που προκάλεσαν θλίψη στο Στράτευμα

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Η ανωριμότητα των πολυάριθμων κατωτέρων Αξκων που δυστυχώς δεν έχουν ούτε τις γνώσεις αλλά ούτε και την εμπειρία να πλαισιώνουν θέσεις συμβούλων αρχηγών ή και υπουργών οδηγεί σε λάθος εισηγήσεις και σε ακομη χειρότερες αποφάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σύμβουλοι του ΥΦΕΘΑ είναι οι περισσότεροι κατώτεροι που δεν έχουν υπηρετήσει σχεδόν ποτέ σε μονάδα.

      Διαγραφή
    2. Κάποιοι δυστυχώς νομίζουν ότι οι εισηγήσεις πως τον κ. ΥΦΕΘΑ είναι του τύπου if then elseif then else end if και τα έχουν κάνει μαντάρα

      Διαγραφή
  2. Mε αφορμή την ανακοίνωση περί ανανέωσης διάθεσης 2 Παθολόγων και 2 Αναισθησιολογων από το 424 στα πολιτικά νοσοκομεία Δράμας Ξάνθης, Σερρών για άλλους τρεις μήνες, θέλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου και πλήρη καταρευση των Στρατιωτικών νοσοκομείων το επόμενο έτος. Ήδη οι διαθέσεις αυτές ξεπερνάν τον ενάμιση χρόνο, άρα δεν τίθεται θέμα έκτακτης ανάγκης αλλά δομικού προβλήματος του ΕΣΥ, που φυσικά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο Στρατός!! Έκτακτη ανάγκη είναι για ένα, δυο, άντε τρεις μήνες!! Όχι για ενάμιση χρόνο!!
    Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση οδήγησε σε παραίτηση 7 Παθολόγους από το 424 και η Παθολογική κλινική του 424 λειτουργεί στο όριο, χωρίς ούτε ειδικευόμενους παθολόγους .
    Η χειρουργική του 424 τα ίδια και χειρότερα, δεν έχει ειδικούς και γίνονται μόνο τα έκτακτα χειρουργεία.
    Ο ΥΦΕΘΑ δεν καταλαβαίνει ότι με την απαράδεκτη αυτή πρακτική σε λίγους μήνες θα παραιτηθούν άλλοι τόσοι γιατροί από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν?
    Το βλέπει αλλά δεν τον νοιάζει γιατί το πρόβλημα θα σκάσει στον επόμενο?
    Η ουσία είναι ότι η περίθαλψη των στρατιωτικών καταστρέφεται για να σωθει το καράβι του ΕΣΥ που βυθίζεται, λόγω έλλειψης σχεδιασμού του Υπουργείου υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ένας γιατρός που διατίθεται στη Ξάνθη το ζήτησε και ήθελε να πάει.

      Διαγραφή
  3. Αν υπηρχε σοβαρο κρατος,αυτο το σουργελο θα ειχε σταλει στο σπιτι του και θα περναγε στρατοδικειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον υπουργο το λες φανταζομαι ή τους αυλικους του ε;;;

      Διαγραφή
  4. Ο ΥΦΕΘΑ που είπε μαμά στα 7 του γενέθλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι πρώην επιτελείς το μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων κατώτερων στις Μονάδες που ίσως δε γνωρίσατε ποτέ καλύπτεται από Αξκους και Ανθστες από ΑΣΣΥ. Όταν θα είστε αρκετά διαθέσιμοι και μη απασχολημένοι στα επιτελεία σε κάνετε μια βόλτα προς τα εκεί. Και είδαμε ως τώρα τι εικόνα έχετε αφήσει ως τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο εμπαιγμός των αποφοίτων ΑΣΣΥ, έλαβε τέλος. Το χειρότερο όμως είναι σε λίγο δεν θα μπαίνει κανένας στις σχολές, ειδικά των Υπαξιωματικών που έχουν πλέον ξεφτιλιστεί. Επίτηδες εννοείται. ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή