ΕΠΟΠ: Οι πρώτοι 50ρηδες εντός 2024 με αυτεπάγγελτη αποστρατεία και το ΥΠΕΘΑ εμμένει στην «Επιτελική Μελέτη» (ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

ΕΠΟΠ: Οι πρώτοι 50ρηδες εντός 2024 με αυτεπάγγελτη αποστρατεία και το ΥΠΕΘΑ εμμένει στην «Επιτελική Μελέτη» (ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Γραμματεία ΕΠ.ΟΠ ΠΟΜΕΝΣ: Οι πρώτοι Επαγγελματίες Οπλίτες εισέρχονται στο 50ο έτος ηλικίας τους το έτος 2024 και αντιμετωπίζουν την έξοδο από τις Ένοπλες Δυνάμεις με αυτεπάγγελτη αποστρατεία σύμφωνα με το άρθρο 39 του Ν. 445/1974, με τις πράξεις αποστρατείας να εκδίδονται μέχρι και 6 μήνες νωρίτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., αποτελεί εκπρόσωπο όλων των εν΄ ενεργεία στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), βρισκόμενη στο πλευρό όλων των συναδέλφους χωρίς αποκλεισμούς. Διαχρονικά πορεύεται καθημερινά με κύρος και υπευθυνότητά, χωρίς λαϊκισμούς, αναδεικνύοντας τα σοβαρά θέματα που απασχολούν όλους τους συνάδελφους, ανεξάρτητου προέλευσης, υποβάλλοντας σοβαρές, εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για την επίλυση τους, προς την Στρατιωτική και Πολιτική ηγεσία.

Για την αντιμετώπιση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων σε κατώτερα στελέχη, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις επιχειρησιακών και τεχνικών ειδικοτήτων, οι οποίες, απαιτούν σημαντική εκπαίδευση και εξειδίκευση, κατατάσσονται και υπηρετούν ως Μόνιμοι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ) Έλληνες πολίτες.

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες είναι ένας θεσμός που πρωτοεμφανίστηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις το έτος 2001, από ανάγκη για αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, ως βάση της νέας αμυντικής στρατηγικής του 21ου αιώνα, με στόχο: α) ΕΔ στον 21ο αιώνα με μεγαλύτερη κινητικότητα, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μικρότερο ποσοτικό όγκο, β) ολοκληρωμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και γ) προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επιβάλλουν αποστολές εκτός συνόρων από δυνάμεις υψηλού επιπέδου. Αποτελώντας τη «ραχοκοκαλιά» του στρατεύματος, επανδρώνοντας το σύνολο των Μονάδων-Υπηρεσιών και των τριών Κλάδων των ΕΔ, καθημερινά μοχθούν προκειμένου να διατηρείται η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Στρατεύματος σε υψηλό επίπεδο. Πρόκειται για Στελέχη τα οποία είναι ικανοί μαχητές και άριστοι γνώστες της ειδικότητας τους, των οπλικών συστημάτων, μέσων και υλικών που χειρίζονται και απαιτούν εξειδίκευση και εκτελούν τα καθήκοντα τους αποτελεσματικά στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής των Μονάδων-Υπηρεσιών που υπηρετούν και στους τρεις Κλάδους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ και η Γραμματεία Θεμάτων Επαγγελματιών Οπλιτών, επανέρχονται για πολλοστή φορά στο πάντα επίκαιρο και φλέγον ζήτημα, αναφορικά με το συνταξιοδοτικό καθεστώς των Επαγγελματιών Οπλιτών, συγκεκριμένα την αναπροσαρμογή των όριων ηλικίας του άρθρου 39 του Ν. 445/1974. Θέμα το οποίο η Γραμματεία Θεμάτων ΕΠ.ΟΠ έχει αναγάγει ως σημαία, τονίζοντάς επανειλημμένα την άμεση και επιβεβλημένη επίλυση του, ώστε να σταματήσει η «ομηρία», στην οποία έχει περιέλθει σημαντικός αριθμός συνάδελφων και συνάμα οι οικογένειες τους, δημιουργώντας ανασφάλεια και ασάφεια για το μέλλον τους, τόσο στον εργασιακό τομέα, όσο και στον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό.

Εκδήλως είναι ο προβληματισμός και η αγωνία των Μονίμων Υπαξιωματικών προέλευσης ΕΠ.ΟΠ, με αφορμή την καθυστέρηση, από πλευράς Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας περί επίλυσης του συνταξιοδοτικού καθεστώς τους. Σήμερα υπηρετούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων συνάδελφοι Υπαξιωματικοί από τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ, οι οποίοι κατετάγησαν ενώ βρίσκονταν ήδη στην ηλικία των 28 ετών και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα συμπληρώσουν το 50ό έτος της ηλικίας τους, έχοντας 22 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, με άμεση συνέπεια την αυτεπάγγελτη αποστρατεία τους. Μέχρι και σήμερα δεν έχει ευοδωθεί πάρα τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις από όλες τις υπεύθυνες πλευρές να δοθεί οριστική λύση προς όφελος των συνάδελφων, το ζήτημα της πρόωρης αποστρατείας τους, έχοντας οδηγήσει σε απελπισία τους ιδίους και τις οικογένειες αυτών, διαπιστώνοντας ότι τα χρονικά περιθώριά στενεύουν.

Συγκεκριμένα, στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο2022, αντιπροσωπεία της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Ρώτα,συναντήθηκε τόσο με τον ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο, όσο και με παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Εργασίας, οι οποίοι δεσμευτήκαν ενώπιον της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας ώστε να σταματήσει η αγωνιά των συναδέλφων ΕΠ.ΟΠ.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους με την κατάθεση του νομοσχεδίου του ΥΠ.ΕΘ.Α, δεν υλοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητούμενου θέματος παρά τις δεσμεύσεις του τότε Υ.ΕΘ.Α. Την παραπάνω απογοήτευση από την αδυναμία επίλυσης του εν λόγω θέματος από τη Πολιτική Ηγεσία του ΥΕΘΑ, μετρίασε η ανακοίνωση του ιδίου Πρωθυπουργού κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, όπου ο ίδιος δεσμεύτηκε για την επίλυση του κάνοντας ξεχωριστή αναφορά κατά το διάγγελμα του. Εν τέλει το νομοσχέδιο ψηφίστηκε, το σημαντικό θέμα των Επαγγελματιών Οπλιτών δεν συμπεριλήφθηκε εντός του νομοσχεδίου με άμεσο συνεπακόλουθο την μη λύση του, αφήνοντας τους μετέωρους.

Επιπρόσθετα σε διάστημα ολίγων εβδομάδων, κατατέθηκε και 2ο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, μόλις ένα μήνα μετά την ψήφιση του 1ου νομοσχεδίου και τη προαναφερθείσα δέσμευση του Πρωθυπουργού. Αποτέλεσμα των παραπάνω, ήταν για ακόμη μια φορά η απογοήτευση είκοσι (20) χιλιάδων και πλέον Επαγγελματιών Οπλιτών και οικογένειες αυτών να εξακολουθούν να ζουν με την αγωνία, για ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον, αναλογιζόμενοι δυσμενώς την αντιμετώπιση τους από τη πολιτεία παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις από όλες τις υπεύθυνες πλευρές.

Κατά το τρέχον έτος, διανύοντας ήδη τα μέσα του μηνός Φεβρουάριου και χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη επί του φλέγοντος ζητήματος που «καίει» χιλιάδες συνάδελφους, επισημαίνεται ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν πλέον στενέψει ασφυκτικά έχοντας σχεδόν εξαντληθεί, με γνώμονα ότι οι πρώτοι Επαγγελματίες Οπλίτες εισέρχονται στο 50ο έτος ηλικίας τους το έτος 2024 και αντιμετωπίζουν την έξοδο από τις Ένοπλες Δυνάμεις με αυτεπάγγελτη αποστρατεία σύμφωνα με το άρθρο 39 του Ν. 445/1974, με τις πράξεις αποστρατείας να εκδίδονται μέχρι και 6 μήνες νωρίτερα.

Όπως συμπεραίνεται από τα παραπάνω το χρονικό σημείο της τρέχουσας περιόδου κρίνεται επιτακτικώς κρίσιμο και δεν δύναται να παραταθεί παραπάνω η άμεση επίλυση του, σύμφωνα με τις εμπεριστατωμένες και στοιχειοθετημένες και κοστολογημένες προτάσεις χωρίς δημαγωγία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών- Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ με γνώμονα το όφελος όλων των συνάδελφων προέλευσης Επαγγελματιών Οπλιτών.

Επιπλέον, σε Κοινοβουλευτικούς ελέγχους, οι απαντήσεις που γνωστοποιούνται από την Πολιτική Ηγεσία δεν καλύπτουν το προσωπικό, καθότι εμμένουν επανειλημμένα στο καθεστώς της «Επιτελικήw Μελέτης» για 5 συναπτά έτη, γεγονός που προβληματίζει εντόνως, δεδομένου ότι προσφάτως μελέτη Επιτελείου με το αδιανόητο έγγραφο για το μέλλον του θεσμού που δημοσίευσε η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. περί κατ’ εξαίρεσης αξιολογήσεων στο ηλικιακό όριο των 47ετών. Έγγραφο για το οποίο σαφώς, δεν έγινε ποτέ επίσημη ενημέρωση προς το νόμιμο Θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τους εν ενέργεια στρατιωτικούς και χωρίς να έχουν ληφθεί ποτέ υπόψιν οι εμπεριστατωμένες προτάσεις της Ομοσπονδίας για το εν λόγω ζήτημα όπως άλλωστε επιβάλλεται και είναι θεσμοθετημένο.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι, με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ΥΕΘΑ κ. Δένδια Νικόλαου, ο οποίος αναφερόμενος από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, δηλώνοντας ότι θα δοθεί τέλος έστω και την ύστατη ώρα, στις αγωνίες και τις ανησυχίες των συνάδελφων, λύνοντας το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών, δίνοντάς νέα πνοή αισιοδοξίας στο προσωπικό η οποία τείνει να μετριάσει την απογοήτευση των προηγούμενων ετών.

Επιπλέον, οι πρόσφατες επίσημες δηλώσεις του σε ΜΜΕ, δηλώνοντας την πρόθεση κατάθεσης ενός νομοσχεδίου που θα αφορά σε ρυθμίσεις θεμάτων στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ευελπιστούμε ότι τελικά, θα δοθεί πλέον ένα τέλος στην αγωνία των χιλιάδων Επαγγελματιών Οπλιτών.

Στο δεδομένο χρονικά σημείο, τα χρονικά περιθώριά στενεύουν επικίνδυνα, ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, ευελπιστώντας ότι η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων κρίνεται επιτακτική ανάγκη για το κοινό καλό των συναδέλφων μας.

Αναμένουμε ότι, με την τοποθέτηση του κ. Δένδια , στο τιμόνι του ΥΠΕΘΑ, θα δοθεί η απαραίτητη προσοχή και ο σεβασμός που οφείλεται στο υφιστάμενο προσωπικό της και τις οικογένειές τους.

Ο θεσμός των ΕΠ.ΟΠ, αριθμεί περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας το ρόλο της «ραχοκοκαλιάς» σύμφωνα με τις επανειλημμένες δηλώσεις της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας κατά το παρελθόν. Οι ΕΠΟΠ καταλαμβάνουν θέσεις νευραλγικές για τις Ένοπλες Δυνάμεις, χειριζόμενοι την αιχμή και το σύνολο των οπλικών συστημάτων, στελεχώνοντας ένα τεράστιο ποσοστό θέσεων για τη λειτουργία των Μονάδων-Υπηρεσιών και των τριών Κλάδων.

Άξιο αναφοράς είναι ότι το ασφαλιστικό των Επαγγελματιών Οπλιτών εδώ και 3 χρόνια είναι η σημαία της Π.Ο.Μ.ΕΝ.Σ, έχει αναδειχτεί τόσο πολύ θεσμικά, όσο και Κοινοβουλευτικά από όλα τα κόμματα της Βουλής, επιζητώντας μια οριστική λύση επί του ζητήματος ώστε να σταματήσει η χρόνια ομηρία των συνάδελφων καθώς και των οικογενειών τους. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους Επαγγελματίες Οπλίτες να στηρίξουν τον αγώνα μας, μέσα από την εγγραφή τους και την συνεχή επαφή με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ.

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ), πιστοί στις υποχρεώσεις μας, θα συνεχίσουμε να εκτελούμε στο ακέραιο τα καθήκοντά μας, με απώτερο σκοπό την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας.

Τέλος αναμένουμε από την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία να επιβεβαιώσουν το ενδιαφέρον τους, στην προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο θεσμός.

Τα σχετικά έγγραφα:

α. Ανακοίνωση ΠΟΜΕΝΣ

β. Ανακοίνωση ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

76 Σχόλια

  1. Τώρα το κατάλαβαν οι εποπ ότι θελουν στα 50 να τους διώξουν? Για κάθε 2εποπ θα προσλαμβάνουν 3 οβα γλυτώνοντας και λεφτά και κατεβάζοντας το ηλικιακό όριο. Είναι κοινό μυστικό των επιτελείων εδώ και καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εποπ 3η σειρά : λυπάμαι που θα χάσω τα 1300 ευρά του μιστού,αλλά χαίρομαι που θ' αφήσω το τρελλάδικο πίσω 'μ,(όσο τρελλάδικο κι αν είναι εκεί που θα πάω μετά),όπως επίσης και κάτι τελειωμένους,που ο στρατός τους έδωσε αξία κ' τους έκανε δκτάδες μονάδων,στρατηγούς κ.α. τίτλους κ' αξιώματα.Λυπάμαι που θ' αφήσω κ' 5(που λέει ο λόγος) φιλαράκια καρδιακά.Αντιός αμίγκος

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δεν έχεις δει τις παραιτήσεις .. ποιους οβα ;;; Έχουν παραιτηθεί οι περισσότεροι..
      Εδώ φεύγουν εποπ ... Έχετε καθόλου εικόνα τι γίνεται στις μονάδες ;

      Διαγραφή
    3. Στον κύριο συνάδελφο 5:56:00 , καλό κατευόδιο, κ ΜΗΝ μας γράφεις! Άντε να ξεβρωμιζει λίγο ο στάβλος...

      Διαγραφή
    4. 9:15:00 σταύλος είν'το σπίτι σου, αγαπητέ

      Διαγραφή
    5. Ρε τι πλάκα έχετε μερικοί που ο ένας γράφει "τώρα το καταλάβατε οι εποπ ότι θέλουν να σας διώξουν" .εσύ ρε ανώνυμε μεγάλε αυτό κατάλαβες;ότι τώρα το καταλάβαμε;με τόσους αγώνες τόσα χρόνια αυτό κατάλαβες;τόσο σε κόβει; Και ο άλλος σε σχόλιο συναδέλφου που λέει ότι θα φύγει του απαντάει "στο καλό και να μας γράφεις και ότι θα ξεβρομισει ο στάβλος" πες μας ρε μεγάλε ποιος είσαι εσύ ο καθαρός και ποιός είναι ο στάβλος; Εγώ ονομάζομαι τσιροπουλος Ανδρέας είμαι ΕΠΟΠ επχιας από Λάρισα..εσύ έχεις τα μούσια να μας πεις το όνομα σου να σε γνωρίσουμε για να δούμε ποιος είναι ο στάβλος και ποιος η κοπριά;; Ε παλιό κοπριά;;

      Διαγραφή
    6. 4:31:00 Φίλε Ανδρέα εδώ μέσα γράφουν άνθρωποι αλλά γράφουν και υπάνθρωποι.Μην δίνεται σημασία το τι γράφουν οι υπάνθρωποι.Τι να κάνουμε, έχει και τέτοια η κοινωνία.Εγω δεν είμαι υπαξκος προέλευσης ΕΠΟΠ, αλλά νοιάζομαι για αυτά τα παιδιά, που το κράτος τα εστιψε σαν λεμόνια και τώρα τα πετάει έξω στα 50 ετών, με οικογένειες και υποχρεώσεις.Μετα μιλάμε για κράτος δικαίου.Να σκύψει και να βρει λύση.Και όταν γίνεται πρόσληψη να μην πάει κανείς.Να μην έχουν να στελεχώσουν τις μονάδες.Να σου πω μετά αν βρίσκουν λύση.Τωρα το τι γράφει ο υπάνθρωπος παραπάνω λίγη σημασία έχει.Τοσο του κόβει το μυαλό.Αλλα δεν μας λέει τι προέλευση είναι αυτός!

      Διαγραφή
  2. Προφανώς και θέλουν την αποστρατεία των ΕΠΟΠ διαφορετικά θα το είχαν λύσει το πρόβλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα των ΕΠΟΠ είναι αρκετό σοβαρο και αν δεν λυθεί είναι σιγουρο ότι θα βρεθούν αρκετοί στα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α καλά εκτός τόπου και χρόνου.

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε ποία δικαστήρια λες οι περισσότεροι είμαστε σύμφωνοι με το νόμο 74. Πολύ απλά γιατί ως στρατιώτης δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι άλλο τα έχεις δώσει όλα.................. Το μόνο που θα μπορούσαν θα ήταν να μας δώσουν κάποια χρόνια να αναγνωρισουμε για καλύτερη σύνταξη.

      Διαγραφή
    3. Καλά τα λέει ο συνάδελφος για δικαστήρια , το κράτος ως σωστός μπαταχτσής τόσα χρονιά με αναδρομικά, νυχτερινές υπηρεσίες, υγειονομικές δαπάνες,ΦΠ, ασκήσεις, κτλ που δεν πληρώνει, πιστεύεις ότι θα τηρήσει τους νόμους και θα σου δώσει εσένα σύνταξη και εφάπαξ στα 50 ??? Πάρτε το χαμπάρι ο ΕΦΚΑ κάνει κουμάντο και λέει ή 40 συντάξιμα ή στα 60 χρόνια, έχουμε να κάνουμε με κράτος λαμόγιο, η ώρα πλησιάζει και θα τρίβετε τα ματάκια σας, τα ταμεία ειναι άδεια κι δεν υπάρχει σάλιο για τους πολλούς, ρωτήστε συναδέλφους για ΒΟΕΑ και προκαταβολές να σας πουν τι πήραν... Οἱ δὲ των σχολών θα συνεχίσουν να τα παίρνουν όλα στην ώρα τους και οι λόγοι ειναι προφανείς.

      Διαγραφή
  4. H Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. προφανώς αποτελεί συντεχνία, γιαυτό βρισκόμαστε ακόμα σε Επιτελική Μελέτη (5 χρόνια για μια τροποποίηση νόμου τριών γραμμων), χρησιμοποίησαν την δύναμη της μάζας (ΕΠΟΠ) για να ικανοποιήσουν τα προσωπικά τους οφέλη (η ΑΣΣΥ Σχες, οι ΕΜΘ Λγοι και η ΝΔ κυβέρνησή) και τώρα που βλέπουν ότι ο χρόνος έχει τελειώσει, κάνουν ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου με σκοπό να διώξουν τις ευθύνες από πάνω τους... Βέβαια θα πουν δικαιολογώντας "εμείς κύριοι προσπαθήσαμε αλλά.... το κράτος (όχι η κυβέρνηση το επιτελείο ) δεν θέλει..." αλλά στην ουσία έχουν εξαργυρώσει την επιταγή και τα πρόβατα παραμένουν στην στάνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποτε για όλους μας φτάνουν όλα σε ένα τέλος. Αυτό ας είναι τα 50 με αξιοπρέπεια για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι νάνε, ρε ξυπνάτε βρείτε δουλειά όσο είναι νωρίς και φύγετε από τον στρατό. Τελειωμένοι υπόθεση είναι. Αναζήτηση για νέο μέλλον ός την σύνταξη, αν και εφόσον θα υπάρχει όταν βγείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με ΟΒΑ δεν γίνεται στρατός εκτός αν θέλουν στράτευμα ανεκπαιδευτών - αδιάφορων - γιατί ξέρουν ότι θα τους διώξουν σε λίγα χρόνια.

    Εποπ 1-3 σειρα οι τελευταίοι που πρόλαβαν έστω και για λίγα χρόνια πραγματικό στρατό, όχι έτσι που κατάντησε τώρα με φιλότιμο εργασία και άσυλο χωρίς τιμωρία σε πολλά στελέχη !!
    Αξιολόγηση πραγματική μη γελιωμαστε στα καθήκοντά και παραμονή αυτοί που αξίζουν για μια αξιοπρεπή σύνταξη
    !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα που λες προϋποθέτουν πιστή εφαρμογή του ΠΟΥ κάθε μονάδας, δηλαδή 100% δύναμη. Έτσι ο οδηγός θα είναι οδηγός, ο ταχυδρόμος ταχυδρόμος, ο γιατρός γιατρός κ το 3ο γραφείο 3ο γραφείο. Στην παρούσα κατάσταση που δίνεις σε έναν ΕΠΟΠ 6 σταγιερ κ του λες δεν με νοιάζει - φτιάξτα μόνος σου ή έχεις το 3ο γραφείο σε καθήκοντα δκτή υπομοναδας τι ψάχνεις...

      Διαγραφή
    2. Βρε κοίτα να αναγνωρίσεις κάνα χρόνο παραπάνω και άσε την παραμονή. Δεν είσαι στρατηγός ξεκόλλα

      Διαγραφή
  8. Ρε συνδικαλιστές!! Δε φταίτε εσείς όμως... Φταίνε αυτοί που σας ψήφισαν.. αλλά τον τίτλο εκπρόσωποι όλων των στρατιωτικών να τον βγάλετε από τις ανακοινώσεις.. είστε εκπρόσωποι των λίγων (και κυρίως του εαυτού σας και των εμθ)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύνταξη σε ποιά ηλικία πότε θα πάρουνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύνταξη δεν θα πάρει κανένας στο τέλος.Γιατι νομίζεις θα βιαστούμε για σένα?Σκέψου αυτούς που διορίζονται στο δημόσιο με μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ με λιγότερα χρήματα από εσένα στα 40 κατά Μ.ο.Αυτοι θα βγουν όλοι με μειωμένη στο όριο ηλικιας ...70..Νοιάστηκε κανείς?

      Διαγραφή
    2. 7:55:00 μ.μ. Όχι καλό μου παιδί.Δε με πήρανε στο στρατό επειδή σκεφτόμουνα.Γι' αυτό κι εγώ δε θα σκεφτω να ζητήσω σύνταξη κανονικότατη.

      Διαγραφή
  10. 3η Σειρά και εγώ , να πω την αλήθεια εγώ που μπήκα στα 21 με συμφέρει να βγούμε στα 50 με τα 5 πολεμικά που αναγνωρίζουμε. Και οι περισσότεροι είναι κατά στο να αυξηθεί το όριο ηλικίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 8:42:00, τα υπολόγισες καλά; 29+5 =34. Μετά;

      Διαγραφή
    2. Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 4:38:00 μ.μ. αφού έχει πέντε πολεμικά ρε μπρο είχε πάει Σαϊγκόν

      Διαγραφή
    3. Φίλε 7:00:00, το σχόλιό μου δεν είχε πρόθεση αστεϊσμού. Ρώτησα αν τα 34 χρόνια θα είναι αρκετά για σύνταξη ή θα πρέπει να συμπληρωθούν 40 συνταξιμα.

      Διαγραφή
  11. Καλό είναι παιδιά να ξεκαθαρίσει με το εφκα γιατί βλέπω σύνταξη στα 60 με 23 .24.χρονια υπηρεσίας. Δεν είναι τίποτα βέβαιο για άμεση συνταξιοδότηση . Εδώ αυτοί μας έπαιξαν να δώσουν μια κιυτσουλια στην πληρωμή υπηρεσιών ειδομεν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτός που μιλάει για όλους τους εποπ και το παίζει γραμματέας μας ρωτάει εμάς με πιο δικαίωμα μιλάει για όλους τους εποπ από την στιγμή που πολλοί εποπ δεν τον αναγνωρίζουμε αυτοί είναι βολεμενοι σε γραφεία και στα σπίτια τους και το παίζουν συνδικαλιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριοι μήν κατηγορούμε εδώ ο ένας τον άλλον τα τελευταία χρόνια είδα αξιωματικούς καί απο ΣΜΥΝ να φεύγουν μήν μας κατηγορείται επειδή είμαστε ΕΠΟΠ. Είμαι σε πολεμικό πλοίο , δέν είναι μόνο τα χρήματα. Στερούμαστε όλοι στο πλοίο προσωπικό χρόνο. Όλα τα κάνουμε το προσωπικό. Και επειδή καθόμαστε εξαιτίας βλαβών ή επειδή ειμαστε μετρημένοι στα δακτυλα κτλ στο πλοίο ΚΑ πάει το υπόλοιπο τονον επόμενο χρόνο..Συνθήκες σκληρές αϋπνία ,γυμνάσια ,εργασίες που απαιτούν ιδιαίτερη Προσοχή. Παρακαλώ μήν κρίνετε γιατί δέν γνωρίζετε τί γίνεται εκ των έσω.
    Να κλείσω ότι υπάρχει κόσμος ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ που έχουν επιστρέψει σε μονάδες ενώ θα έπρεπε να είναι σε υπηρεσίες ξηράς.
    Το θέμα θέλω να πώ δέν είναι απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τα διαβασουν αυτα , οσοι γραφουν υβριστικα για τους ΕΠΟΠ.....

      Διαγραφή
  14. Πανω απ το 85% των εποπ θελει να φυγει και να γλυτωσει και να χαρεί την οικογενεια κ την σταθεροτητα του σπιτιου που στερήθηκε ολα αυτα τα χρονια ειτε για λογους μεταθεσης ειτε για υπηρεσιες ασκησεις κτλ..οποτε σταματήστε να αναπαράγετε το θεμα ειναι το δίκαιο και το πιο σωστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί το θέμα αυτό, αλλά και πολλά άλλα, ειναι ένας: Άμεση διαγραφή όλων από τις ενώσεις. Αποχωρίστε από αυτά τα μαγαζάκια, που το μόνο που έχουν να κάνουν είναι ανακοινώσεις και να δείχνουν ποιος έχει την ευθύνη. Ξέχασα όμως ότι είναι πολλά τα λεφτά, τα οποία κανείς δεν λέει που πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΟΠ 2η σειρά: οι ενώσεις κάνουν το λίγο καλό που αναμένει το κοινό τους να κάνουν. Αλλιώς,και κάτι στρατηγαίοι κα λοιπά κατάλοιπα του βαθύ στρατού μας,δε θα είχαν γραφτεί καν σε ενώσεις.

      Διαγραφή
  16. Η ουσία είναι ότι δεν θέλουν ΕΠΟΠ 50αρηδες. Θέλουν νέους ΕΠΟΠ ή οβα με χαμηλότερο μισθό. Τα υπόλοιπα είναι τζάμπα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ήξεραν από την αρχή, ας μην το επιλεγαν.Σαν τους συμβασιούχους που πάνε στο δημόσιο και μετά ζητάνε μονιμοποίηση από το παράθυρο.Οταν και τα δύο μέλη δέχονται τους όρους είναι απαράδεκτο μετά από λίγο ο ένας να θέλει να τους αλλάξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες έτσι είναι.αλλα πρώτου πεις την γνώμη σου διάβασε πρώτα τι ακριβώς υπογράψανε..απλά στο λέω για να μην εκτίθεσαι κ το παίζεις έξυπνος

      Διαγραφή
    2. Απ'οτι φαίνεται εσύ μάλλον μπορείς και διαβάζεις το μέλλον, γιατί ο Νόμος 3865/2010 (Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις) βγήκε το 2010 και οι ΕΠΟΠ αρχίσανε να μπαίνουν από το 2002... Εσύ το ήξερες από την αρχή η το έμαθες στην πορεία μην ρωτήσεις τι... άντε πες και σε εμάς ρε φωστήρα, ποιος από τους δυο άλλαξε τους όρους?

      Διαγραφή
    3. Καλά ρε φίλε τι ήξεραν οι ΕΠΟΠ από την αρχή; Όταν έγινε ο θεσμός συνταξιοδοτικά ίσχυαν άλλα δεδομένα.Στα 25 χρόνια έπαιρνες σύνταξη.Το 2010 άλλαξε το ασφαλιστικό.Ο νόμος του 445/74 ισχύει μια ζωή.Εσυ 10:19:00 τι αναφέρεσαι στους ΕΜΘ; Ξέρεις ότι οι ΕΜΘ είναι άλλος θεσμός και δεν έχει καμία σχέση με το θεσμό των ΕΠΟΠ;

      Διαγραφή
    4. Βεβαιως , βεβαιως ....

      Το ηξεραν απο την αρχη....

      Απο το ετος 2002 (1η σειρα) και εχοντας μαντικες ικανοτητες, (πηγαν για μετεκπαιδευτικα σεμιναρια στον Τειρεσια και μετα στο μαντειο τωνΔελφων και πηραν και πιστοποιηση απο συγχρονες καφετζουδες) μπορεσαν και προεβλεψαν τι θα γινει μετα 8 και 14 ετη (νομος 2010 και συνταξιοδοτικο 2016).....
      Επομενως και φερουν ακεραια την ευθυνη για οποιοδηποτε σφαλμα....

      Αποκρυπτεις επιμελως να αναφερθεις στους ορους και τις προυποθεσεις οι οποιες ισχυαν για συνταξιοδοτηση το μακρινο 2002 (25ετια...κλπ...)....

      Διαγραφή
    5. Κανείς δεν το ήξερε. Μάλιστα,τους υποχρέωσαν να υπογράψουν ότι θα καθίσουν για 35 έτη στην υπηρεσία, έτσι για ενημέρωση σου.

      Διαγραφή
    6. Για 7 χρονακια δεν μπήκαν αρχικά?

      Διαγραφή
  18. Για εσένα που λες για τις ενώσεις: συμφωνώ με τα περί μαγαζιού αλλά -ακόμα και έτσι -περιμένω να πάρω περισσότερα από αυτούς παρά από τις διοικήσεις. Ο στρατός πλέον είναι σελφι κ ψέμα. Όλοι οι ανώτατοι είναι εντός πενταετίας απόστρατοι που θα χωθούν σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Στις ομιλίες τους προς εμάς κάνουν απλά προπόνηση για το μέλλον κ όλα τα ναι που λένε διαλύουν ακόμα πιο πολύ το στράτευμα. Και αυτό γιατί πάντα υπάρχει το κόστος ευκαιρίας: κάνοντας κάτι δεν κάνεις κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχρόνως τα τελευταία 2-3 χρόνια που ξεκίνησαν οι προσλήψεις ΕΠΟΠ και πάλι,εγώ σαν ΕΜΘ αναρωτιομουν γιατί ΠΑΛΙ έχουν όριο ηλικίας τα 28 έτη.
    Τιτανομεγιστο λάθος.... αλλά ποιος να ασχοληθεί και ΚΥΡΙΩΣ γιατί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κράτος ήθελε να κάνει τι δουλειά του χωρίς να το ενδιαφέρει τι γινόταν μετά αυτοί οι 28 χρονοι.Αυτο αποδεικνύεται.

      Διαγραφή
  20. Απαντήσεις
    1. Φαντάρος κατ επάγγελμα...για 7χρονια?συμβασιούχοι δηλαδή που μονιμοποιηθηκαν αντί να λήξει αυτοδίκαια η σύμβαση τους και να έρθουν οι επόμενοι νεοι

      Διαγραφή
    2. Κρίμα 7.59.. Για την παιδεία που έλαβες απο το περιβάλλον σου.
      Κουραστηκαμε τόσα χρόνια, να υπερασπιζομαστε το θεσμό, από κάτι μαγκες σαν εσένα.
      Έχεις δει πολλούς συμβασιούχους επταετίας; Γιατι δεν λες αυτό που ισχύει;
      Γιατί δεν λες, τι συνέχιζε να γράφει η εγκύκλιος, μέχρι πριν 3 χρόνια;
      Αν είναι αυτή η άποψη σου, με γεια σου με χαρά σου. Αλλά όχι λάσπες.
      Δεν είστε ανίδεοι, όπως αρχικά νόμιζα. Είστε συκοφαντες, εν τέλει...

      Διαγραφή
  21. Φίλε που έγραψες την -Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 8:09:00 μ.μ= δεν το γνωρίζει κανένας από το σαιτ για να σου απαντήσει. Καλύτερα να πας σε εργατολόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι άμεσα ενδιαφερόμενος , σχολίασα τον συνάδελφο που αν και μπήκε 21 χρονών και δείχνει ότι θέλει να φύγει στα 50, δεν υπάρχει κάτι σίγουρο ακόμη και με 34 συνταξιμα. Νομίζω χρειάζεται περισσότερη προσοχή και ενημέρωση

      Διαγραφή
  22. Μεγάλος σεισμός στη. Αθήνα σε λίγες μέρες .
    Ο στόλος Χαλκίδα θα πάει
    Χρεωκοπια εν όψη.
    Μια δεκαετία φτώχειας αλλά μετά η χώρα μας θα είναι μεγάλη δύναμη
    Προσπαθήστε να μείνετε στο 1/3 που θα επιβιώσει από σεισμό λιμό και εμφύλιο με λαθρομετανάστες.
    Θα έχουμε χιλιάδες θανάτους σε εμβολιασμενους.
    Και φυσικά γύρω μας θα υπάρχει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.
    Αυτά φίλοι μου λένε διορατικοί γέροντες από το Άγιον όρος...

    Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι αυτοί που θα βγαίνουν σε σύνταξη αλλά σύνταξη δεν θα δουν λόγω γεγονότων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3:17 μ.μ ψηφίζεις???? Κοίτα κόσμος που έχει βρει καταφύγιο στο μεγαλύτερο ίδρυμα του ελληνικού δημοσίου, το Σ.Ξ. Μεγάλε έξω ούτε για να κόβεις σαλάμι σε supermarket δεν θα σε έπαιρναν

      Διαγραφή
  23. Η καλύτερη εκδοχή.Σπιτάκι στα 50,θα κολλάω ψευτοένσημα σε ένα φιλαράκι για την τυχόν σύνταξη στα 60+,δόξα τώ στρατώ με βοήθησε,μαζί και με δεύτερη δουλειά φυσικά,να αγοράσω 3 διαμερίσματα στην Αθήνα αυτά τα χρόνια και θα έχω φραγκάκια από τα ενοίκια.Αντίος αμίγκος λοιπόν,βαρέθηκα τόσα χρόνια τις ίδιες αρλούμπες.Μούσια μέχρι κάτω τώρα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το θέμα το έχετε πάρει πολύ ανάλαφρα, μετά την απόλυση θα σου δώσει σύνταξη στα 60; Αν δουλεύεις μετά,πας σε άλλο ασφαλιστικό φορέα που δίνει σύνταξη πάνω από 60.Αν δουλεύεις μαύρα, θα είσαι ανασφαλειστος.Το θέμα θέλει πολύ ψάξιμο.Αλλα εδώ μέσα πολλούς από εσάς σας βλέπω κοτρου χαβα!

      Διαγραφή
  24. Ήταν πολύ ποιο υψίστη σημασίας να ψηφιστεί ο νόμος για όλους τους γκέι, να μπορούν να παντρευτούν και να υιοθετούν παιδιά νόμιμα, από το θέμα της τροποποίησης του συνταξιοδοτικού των στελεχών των ΕΔ.
    Μάλλον αυτοί θα είναι τα επόμενα στελέχη.
    Μην σας φανεί περίεργο αν αρχίσουν να κατατάσσονται αυτοί.
    Τώρα που αρχίσανε να δικαιώνονται, θα αρχίσουν να ζητάνε διάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ας κάνουμε υπομονή γιατί πάντα στην Ελλάδα γίνονται όλα τελευταία στιγμή. Σίγουρα τη λύση την έχουν στο συρτάρι και θα την πουν όπως με άλλους θεσμούς. Η ένωση ασχολείται με αυτό τακτικά και θα κάνει ότι μπορεί για να κάτσει ο κόσμος 35 χρόνια υποχρεωτικά όπως οι εμθ και μακάρι να δώσουν και βαθμούς για να είναι ποιο εύκολη η παραμονή του προσωπικού ή μέχρι τα 60 του. Μόνο η ένωση μπορεί γιατί το θέλουν και οι 26000 οικογένειές των εποπ που λένε ότι θα μείνουν στο δρόμο. Οπότε υπομονή μέχρι το ερχόμενο νομοσχέδιο που θα έρθει ώστε να δωθεί ένα τέλος και να γράψουμε τι θέλουμε δυναμικά στη διαύγεια και με σιγουριά ότι θα το διαβάσουν με υπόψη όπως και την προηγούμενη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μιλάνε και τα ΕΠΥ πρώην ΟΠΥ ότι δεν είμαστε το ίδιο.... Οι περισσότεροι όταν μπενανε τότε είχαν ένα απλό.απολυτηριο λυκείου και τίποτα άλλο ενώ η πλειοψηφία των ΕΠΟΠ έβγαλε και ένα ΙΕΚ έστω και δουλέψανε έξω η πλειοψηφία ενώ εσείς η πλειοψηφία ;που τα 17 μπενατε για ένα κομμάτι ψωμί.Επισης αφού θέλετε σύγκριση η ΕΠΟΠ ποιο γρήγορα μονιμοποιήθηκαν από εσας γιατί εσείς εισασταν στο ΙΚΑ!Και αλλά ακόμα....βγάλατε και στόμα που σε ένα βράδυ σας κάνανε και λοχαγους και αποκτήσατε εξουσία οι περισσότεροι...Πως λέγεστε το ξεχάσατε; οπλίτες πενταετούς υποχρέωσης και μετά εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης ενώ εμείς οπλίτες επαγγελματίες με εφταετους υποχρέωσης!Ποια η διαφορά μας;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει δεν έχετε διαφορά,ποιο ανώτεροι είστε εσείς

      Διαγραφή
    2. Μάθε ορθογραφία τούβλο

      Διαγραφή
    3. Τρία αστεράκια,δεν σε χάλασαν εεεε;Γιδι

      Διαγραφή
    4. 11:23:00 το ποιος είναι γίδι και ποιος δεν είναι,ασ'το σειρά. Δε σε παίρνει να μιλάς. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Κρατήστε χαμηλό προφίλ γιατί έτσι κι αλλιώς πλαστοί είν'οι βαθμοί.

      Διαγραφή
    5. Κυριακή, Φεβρουαρίου 18, 2024 2:25:00 π.μ όντως για αυτό βαράνε σκοπιά και έρχονται κλαίγοντας ότι είναι 40 χρ. κτλ κτλ

      Διαγραφή
    6. 11:23:00 π.μ. Τα αξίζατε??είτε ως στρατιωτική γνώση,είτε ως θεσμός??? Έλα,μεταξύ μας τώρα,μη κρυβόμαστε...

      Διαγραφή
    7. Καλά δεν έχετε καταλάβει ότι σας πήρανε μόνο για οπλίτες; Για να κάνετε τι δουλειά του κληρωτου, ώστε να μειωθεί η θητεία; Για μένα είναι ένας θεσμός που δεν αξίζει να πάει κάποιος νέος,τι στιγμή που δεν έχει βαθμολογική εξέλιξη.Και ένας θεσμός που έχει άλλο καθεστώς μεταθέσεων, καθηκόντων,αποστρατειας κλπ από τα άλλα στελέχη.Αξιζει να πάει κάποιος μόνο ΕΠΟΠ ειδικές δυνάμεις.Θα καθήσει 25 χρόνια, θα πάρει 50 συνταξιμα και θα βγει κατευθείαν στη σύνταξη και πολύ νέος.

      Διαγραφή
    8. 3:15:00 μ.μ. Τι αστείος που είσαι!! Η μόνη διαφορά με τα ΟΠΥ/ΕΠΥ ήταν οτι το κλάμα τους(και όχι τα επιχειρηματά τους) λήφθηκε σοβαρά υπ'όψιν.Αλλιώς ούτε που θα μιλιόντουσαν τη στιγμή που μιλάμε.Ανθυπασπιστάκια μέχρι τη δευτέρα παρουσία.

      Διαγραφή
    9. 8:44:00 Αστείος και χ......ς είσαι εσύ και οι όμοιοι σου.Γιατι τα έχετε βάλει με τους ΕΜΘ; Τι σας φταίνε οι ΕΜΘ; Αυτοί είναι άλλος θεσμός,οι εθελοντριες άλλος θεσμός κ.ο.κ. Αυτα που σου γράφω, διάβασε τα καλά και κάτσε και σκέψου.Παντως πρέπει να είσαι τελείως στ........ς.Μπορει το κράτος να κάνει Αξκους χιλιάδες ΕΠΟΠ;Τι θα τους κάνει τόσους Αξκους; Εσείς έχετε πρόβλημα επιβίωσης μετά τα 50 και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι.Γιατι θα πάτε σε άλλο ασφαλιστικό φορέα και θα πάρετε σύνταξη πάνω από 60 ετών.Τωρα το να υβριζετε άλλους θεσμούς και συναδέλφους δεν σας τιμά καθόλου.Οι ΕΜΘ δεν είναι απέναντι σας.Σας υποστηρίζουν.Αλλα εσείς δεν το καταλαβαίνετε.Ο θεσμός σας έχει πάρα πολλά προβλήματα και εσύ μου λες αρλουμπες.

      Διαγραφή
    10. 1:19:00 π.μ. Αγαπητέ,το ύφος των γραφομένων σου, δε μας επιτρέπει να πιστέψουμεαυτό το οποίο λες.Και φυσικά να πω οτι συμφωνώ με τον 8.44.Είναι ότι κάνατε-οτι καταφέρατε,και σας βγάζουμε το καπέλο γι' αυτό.

      Διαγραφή
    11. 1:19:00 π.μ Δεν ασχολείται κανείς με τα ΕΜΘ.Κανείς σοβαρός τουλάχιστον,γιατί όποιος ασχοληθεί θα χάσει τα λογικά του.Αυτό ακριβώς είναι το πράγμ,α : δεν ασχολείται κανείς,χαλιέστε.Ασχολείται κάποιος,πάλι σας χαλάει.΄Ισως είναι υπαρξιακό το πρόβλημα.

      Διαγραφή
  27. Κυριακή, Φεβρουαρίου 18, 2024 8:44:00 μ.μ. θα είσαι οπλίτης μέχρι να ξεκολλήσουν τα άρβυλα. Αυτό σου αξίζει και αυτό θα είσαι μέχρι τα 50. Μετά θα μας αδειάσεις την γωνιά ήσυχα και χωρίς πλακέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η καραμέλα αυτή θα σταματήσει σε λίγους μήνες που οι πρώτοι ΕΠΟΠ θα πάρουν σύνταξη με τα χρόνια που τους αναλογούν μετά από την αυταπαγγελτη . Τώρα όποιος θέλει παραπάνω χρήματα του δίνει το κράτος την επιλογή να δουλεύει αλλά έξω από το στρατό. 20 χρόνια Ασμιας δεν παλεύεται ούτε υπήρξε ποτέ. Να πάνε οι ΕΠΟΠ να ενημερωθούν με ραντεβού στον 6ο όροφο του εφκα και από τα γραφεία της Δυσπρο αν δε θέλουν να δώσουν λεφτά σε εργατολόγο και τέλος. Μην ακούτε κανένα άλλον. Όσοι ενημερώθηκαν σταμάτησαν να ασχολούνται. Μην κάνετε τα ίδια λάθη με άλλους θεσμούς που σκλαβωθηκαν για μια 10 ετια επειδή πήραν μια Κλάρα αλλά με τα ίδια χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 70 σχόλια (χώρια αυτά που πιθανόν κόπηκαν) και συνεχίζουμε. Αγαπούλα!!! Πούλα λέμε πούλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2024 10:19:00 π.μ. * * * πονάνε αλλά δεν πειράζει το ήπιες το πικρό ποτήρι.Αρβυλοφυλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αρυλοφύλακας που αναφέρεις, μπήκε με απολυτήριο τουλάχιστον λυκείου, απ'τη μπροστινή την πόρτα όπως κατάλαβες. Όχι απ'την πίσω με πεσκέσι τενεκέ τυρί.

      Διαγραφή