Mητσοτάκης: Tο ζήτημα των EΠOΠ είναι σε γνώση μας–Σύντομα πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση–Πρόσληψη 2.900 EΠΟΠ (BINTEO)

Mητσοτάκης: Tο ζήτημα των EΠOΠ είναι σε γνώση μας–Σύντομα πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση–Πρόσληψη 2.900 EΠΟΠ (BINTEO)

ΦΩΤΟ: 24.02.2023 - Επίσκεψη Μητσοτάκη στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση Λάρισας

Ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1η Ιανουαρίου 2024 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή (Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023), στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις». Επίσης, δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα κατατεθεί πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τους ΕΠΟΠ.

Ειδικότερα ανέφερε: «...Το ζήτημα των ΕΠΟΠ είναι σε γνώση μας, το μελετάμε και εκτιμούμε ότι σύντομα θα μπορούμε να καταθέσουμε πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση και να μπορούμε να ρυθμίσουμε και τα ζητήματα που τους αφορούν».

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ (09:53'):

Επιπρόσθετα, ο πρώην ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς, την ίδια ημέρα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, παρουσία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής είχε δηλώσει: «Για τους ΕΠ.ΟΠ, ξέρετε, 26.104 είναι οι ΕΠ.ΟΠ. Ας μην κάνει κανένας πλειοδοσία ευαισθησίας και ειδικά όταν αφορούν εμάς που είμαστε καθημερινά στις εσχατιές πραγματικά της χώρας, από τους Οθωνούς μέχρι τη Γαύδο, από το Καστελόριζο και τη Στρογγυλή μέχρι τις Καστανιές και την Καβησό, μαζί τους σχεδόν κάθε μέρα. Προφανώς και η κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά το ζήτημα, αντιλαμβανόμαστε και θετικά το προσεγγίζουμε και είμαστε έτοιμοι, σε συνεννόηση πάντα με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών, την κατάλληλη στιγμή να δώσουμε λύση, που δε θα συνεχίσει το καθεστώς της ανασφάλειας που έχουν».

Επίσης, η προκήρυξη για πρόσληψη 2.900 ΕΠΟΠ, για το έτος 2023, αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό είχε συζητηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 σε Επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ της Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού ΥΠΕΣ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στην μελλοντική ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω των εισακτέων των Παραγωγικών Σχολών και των προσλήψεων ΕΠ.ΟΠ.

Παράλληλα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη εκδώσει αποφάσεις με τα απαιτούμενα προσόντα για τις ειδικότητες του Στρατού Ξηράς και Πολεμικής Αεροπορίας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ), ώστε μετά τις εκλογές να εκδοθεί και η προκήρυξη για 2.900 ΕΠΟΠ.

Αναμένουμε.

Δημοσίευση σχολίου

32 Σχόλια

  1. Φαγωθηκατε..... καθίστε τώρα μέχρι τα 60 σκοποί στην πύλη και περίπολο με 100 ώρες παραπάνω απλήρωτες υπερωρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτούς διώξτε τους 40 χρονων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα μπω επόπτης ...εσύ πως θα βαράς περίπολο 2-4 στα 55 να δω?αλλά μάλλον πρέπει να είσαι σε ειδική κατηγορία,αμεταθετος στο σπιτάκι σου με μειωμένο ωράριο και χωρίς υπηρεσίες για να είσαι τόσο χαλαρός.......Όλοι οι υπόλοιποι που είναι κανονικοί να δεις τι έπαθαν,μόλις άκουσαν τον Κούλη ότι θα μείνουν και μετά τα 50....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίος τον πετσοσες τον μιρουδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκοπιά μέχρι να σβήσει ο ήλιος, μου θέλατε και σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ο ορισμός των παροιμιών "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα", και "αν έχεις τέτοιους φίλους,τι νΩτους κάνεις τους εχθρούς". Αλλά δυστυχώς, είσαι κι εσύ ένας ανάμεσα στο πλήθος που κρύβεται σ'αυτό,και που δε χρωστάει καλό σε κανέναν.Εύχομαι να πάθεις αυτό το οποίο αναφέρεις.

      Διαγραφή
  6. Όποιος δε κάνει ζωηρά αναγνώριση θα τον βγάζω τάκο.Θα σας ακούνε μέχρι τον Πλούτωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχχαχα Τουλάχιστον το μεροκάματο τους θα είναι τίμιο,δε θα είναι καθισιό χωρίς έργο και αντικείμενο, αλλά με μόνιμη επωδό "ααα,σκοτώθηκα σήμερα -. Των ελληνικών ΕΔ έργα λέμε,που όλοι κάνουν σαν να μην γίνονται.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει σωτηρία. Η ηλίθιοι έχουν αυτοπεποίθηση.

      Διαγραφή
    3. Το ψάρι πάντα βρωμάει απ'το κεφάλι. Ποτέ ανάποδα. Για κάτι τέτοιο σε κόβω κι εσένα.

      Διαγραφή
  7. Το πάρτι της αποστράτευσης αρχίζει από το 24 με σύνταξη γιατί δε θέλουμε ΕΠΟΠ πέραν των πενήντα ,θα φύγουν όλοι άκλαφτοι. Για 500 άτομα το χρόνο δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Οι ΕΜΘ ήταν περισσότεροι και αυτούς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε εμείς του Α κλιμακίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα τίποτα

      Διαγραφή
    2. Να στείλετε τα εμθ τότε να κάνουν οτι κάνουν σήμερα οι εποπ.

      Διαγραφή
  8. Εγώ ξέρω έναν ηλιθιο που μιλάει στον πληθυντικό και αντί για οι γράφει με η. Ποιος να είναι αραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολλοί ΕΠΟΠ θέλανε να την κοπανισουν και νόμιζαν θα πάρουν και σύνταξη από τα 50. Κάτσε λίγο να γελάσω. Ουαααααααααχαχαχαχαχα. Σκοπετο μια ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες το περίπολο και δεί πεζοπόρο να χάσουν και κανένα κιλό οι φούσκες

      Διαγραφή
    2. 2023 7:29:00 μ.μ.πες το για την κάστα σου αυτό, μην πιάνεις στο στόμα σου τους εποπ

      Διαγραφή
  10. Σε χαλάει που θα φύγουμε στα 50 ! Ποιο το πρόβλημα σου ? Αφού γουστάρεις το βαθμό και ζεις για να διατάζεις μέσα στο στρατόπεδο! Γιατί στο σπίτι γατάκι !! Κομπλεξικε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα 50 η σύνταξη είναι των 600-800e μαζί με τα μερίσματα ,αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να ζήσει με αυτά τα χρήματα για μια ζωή η ότι είναι εντάξει μετά από τόσο ..,,,,,,,,,,,,,,που έφαγε ,τότε υπάρχει σοβαρο θέμα και καλά μας κάνουν .Για να δωθεί κανονική πλήρες σύνταξη πρεπει να γίνει περικοπή της σύνταξης του και να πάει να συμπληρώσει ένσημα στον ιδιωτικό τόμεα,πράγμα δύσκολο

      Διαγραφή
    2. 8:31 δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

      Διαγραφή
    3. 1. Καλή η ανωνυμία, αλλά τρώμε στη μαπα και τρολ που δεν έχουν σχέση με τις ΕΔ.
      2. Κύριοι ΕΜΘ, υπαξ / αξκοι ειδικοτήτων του ΕΣ, κρατήστε κι ένα επίπεδο, δεν βλαπτει. Μα τόσο χαιρεκακοι;!!;
      Να εύχεστε τα παιδιά σας να μην αναγκαστούν να μπουν εποπ κάποτε.
      3. Οι εποπ που ζητάνε σήμερα μειωμένη σύνταξη στα 50, θα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι που θα φωνάζουν για
      αυξήσεις, αύριο. Δε λέω, κάθε πέρυσι και καλύτερα. Και μπορεί και με πλήρη συνταξιμα ακομα, να μην τα βγάζουμε
      πέρα στο μέλλον. Αυτούς όμως τους βλέπω πρώτη γραμμή στα συλλαλητήρια.
      4. Αυτή η καραμέλα με το ότι μόνο οι βολεμενοι θέλουν να παραμείνουν, πρέπει να σταματήσει νομίζω.
      Γιατί και ο καθενας αντίστοιχα μπορει κάλλιστα να ισχυριστει ότι όσοι θέλουν σύνταξη στα 50, είναι αυτοί που
      μπήκαν μεγαλοι σε ηλικία. Εν ολίγοις εγώ που μπήκα στα 21, για 4-5 χρόνια παραπανω, δεν χαρίζω πλήρη σύνταξη.
      Σιγά τα αίματα με τα σκοπετα στα 50, θα βγάλετε κανέναν καλο.
      5. Η εκτίμηση μου είναι ότι θα φάμε σουτάρισμα στα 50 με μια απλή αποζημίωση, και σύνταξη με το οποίο εφ'απαξ
      στα 60, γιατί έτσι συμφερει. Θα μου προκαλέσει μεγάλη έκπληξη, αν η κατάσταση εξελιχθει προς όφελος μας.
      Αυτοί οι 2900 και οσοι μπουν ακόμα, μάλλον είναι οι αντικαταστατες μας. Τζάμπα είναι όλοι αυτοί να ξέρετε.
      Είναι αυτοί που παραιτήθηκαν και δεν αντικατασταθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

      Διαγραφή
    4. Για πες μας εσύ που τα ξέρεις.

      Διαγραφή
  11. Καλύτερα να μπει νέο αίμα στο στράτευμα, διότι οι περισσότεροι από αυτούς κουρασμένοι είναι, μέχρι να σηκώσουν το ένα πόδι μυρίζει το άλλο.Γι αυτό εκτός και νέο αίμα στις ένοπλες Δυνάμεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΟΠ 3η σειρά: όταν λες να φεύγουν κε συνάδελφε,εγώ καταλαβαίνω κάτι εμθ που κάνουν αυτό ακριβώς που περιέγραψες,και χειρότερα. Μέχρι να σηκώσουν το ένα, βρωμάει το άλλο. Και επ'ουδενί λόγο δε θέλω να μου κάνουν κρατήσεις για να πληρώνουν το μεγαλείο κάποιου ΕΕ ΕΜΘ, αλλά με μυαλά συνταξιούχου, όταν εμένα θα προσπαθεί να με βγάλει στην αποστρατεία για τον ξεχασμενο νόμο.Όλοι τα βλέπουμε δυστυχώς,στις μονάδες, για αυτό και δεν περιμένω να δω τέτοιες αντιδράσεις από συναδέλφους άλλων προελεύσεων.

      Διαγραφή
    2. Το μόνο κακό είναι οτι αναβάθμισαν τους ΕΜΘ,σε σημείο που κορεστήκανε οι μικροί βαθμοί των αξκων,και που τους βάλανε στο "πλάϊ",χάνοντας έτσι και πολλές,αλλά και πολύτιμες, για τις ΕΔ εργατοώρες.

      Διαγραφή
  12. ΕΠΟΠ είναι η χειρότερη δουλειά που μπορεί να κανεί κάποιος στη καρπαζιά από τη πρώτη μέχρι τη τελευταία μέρα και σουτ με σύνταξη πείνας που δεν θα φτάνει ούτε για φάρμακα ,το κράτος έψαχνε χαμάληδες Αλβανούς και εσείς νομίζατε οτι μπήκατε στο δημόσιο εκεί το χάσατε κάπου ΕΠΟΠ είναι η απόλυτη ξεφτίλα της ανθρώπινης αξιοπρέπεια πλην εξαιρέσεων που μπήκαν με βύσμα σε συγκεκριμένες θέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το κακό είναι ότι πήρανε τους ΕΠΟΠ τους πούλαγαν παραμύθι δημόσιο καλη σύνταξη κτλ τους έκαψαν και τώρα τους πετάνε στο δρόμο χειρότερο από το κάθε εργοδότη έξω είναι το κράτος για αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ντροπή και αποστροφή.οι ΕΠΟΠ είναι άνθρωποι με παιδιά είναι Έλληνες.διβαζω ατιμωτικό σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να ξερά τι ζόρι τραβάνε οι εμθ με τους ΕΠΟΠ.συναδελφοι μας είναι παιδιά μεγαλώνουν Έλληνες είναι.δεν καταλαβαίνω την κακία.αλανια προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παρουσιάστε, ημιαναπαυση, πυρ και κίνηση μετά τα 50... Πολύ δύσκολο παιδιά.. Ελπίζω να μας διώξουν στα 50 χωρίς σύνταξη πείνας... Αρκετά τόσα χρόνια φαντάροι. Δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή