Mητσοτάκης: Θέσπιση νέου Mισθολογίου με Aυξήσεις Bασικών Mισθών-Eπιδομάτων για 140.000 στελέχη ΕΔ-ΣΑ – Τι αλλάζει

Mητσοτάκης: Θέσπιση νέου Mισθολογίου με Aυξήσεις Bασικών Mισθών-Eπιδομάτων για 140.000 στελέχη ΕΔ-ΣΑ – Τι αλλάζει

ΦΩΤΟ: 18.04.2023 - Επίσκεψη Μητσοτάκη σε ΔΥΚ και ΚΕΕΔ

Όπως είχαμε αναρτήσει ΕΔΩ, σύμφωνα με τον Ε.Τ. και τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ:

Τη θέσπιση νέου ειδικού μισθολογίου για τους 140.000 υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, από την 1η Ιανουαρίου 2024, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Το νέο μισθολόγιο θα προβλέπει αυξήσεις βασικών μισθών και επιδομάτων για όλους τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες.

«Τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια καλύτερων μισθών για το Δημόσιο και θα υπάρξει ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο και για τις Ενοπλες Δυνάμεις από 1ης Ιανουαρίου 2024», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υποσχόμενος ουσιαστικά αυξήσεις αποδοχών για όλους τους ένστολους, δεδομένου ότι τόσο οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας εντάσσονται σε ενιαίο ειδικό μισθολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα γίνουν πιθανότατα κατά τα πρότυπα των μεταβολών που νομοθετήθηκαν για τους ιατρούς του ΕΣΥ. Δηλαδή, από το επόμενο έτος θα αυξηθούν οι βασικοί μισθοί όλων των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών και ταυτόχρονα θα χορηγηθούν αυξήσεις σε δύο βασικά επιδόματα ώστε οι συνολικές αποδοχές τους να αυξηθούν κατά ένα σημαντικό ποσοστό.

Τα επιδόματα που θα αυξηθούν θα είναι το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας που κυμαίνεται σήμερα από 45 έως 615 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον βαθμό, και το επίδομα θέσης ευθύνης που κυμαίνεται από 30 έως 550 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το βαθμό.

Παναγιωτόπουλος: Το νέο μισθολόγιο ΕΔ είναι υπό επεξεργασία–Θεωρώ ότι μέσα στο 2024 θα υλοποιηθεί–Τι είπε για συνταξιοδότηση ΕΠΟΠ

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, είχε αναφέρει, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο:

Το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων αυτή τη στιγμή είναι υπό επεξεργασία στο Υπουργείο, στα Επιτελεία μάλλον. Σύντομα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα είναι σε θέση να έχει την τελική πρόταση η οποία ασφαλώς θα υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Θεωρώ ότι μέσα στο 2024 θα υλοποιηθεί. Είναι μία σειρά από προβλήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό. Άλλα είναι αποσπασματικά, όπως το ζήτημα, ας πούμε, το Ασφαλιστικό, της συνταξιοδότησης των ΕΠΟΠ, αλλά το βασικό θα έλεγα είναι το ζήτημα των αποδοχών των Ενόπλων Δυνάμεων κι εκεί γίνεται δουλειά. Δεν μπορεί να γίνει αυτό μέσα σε ένα – δύο μήνες.

Όλη η συνέντευξη του πρώην ΥΕΘΑ με το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Ίδωμεν.

Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. Σωστοτατα πρέπει να δωθουν αυξήσεις στις εδ και σα για να υπάρχει δικαιοσύνη όμως πρέπει να δωθουν σημαντικές αυξήσεις και σε εμάς τούς απόστρατους αυτά εν συντομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια άρθρα λίγο πριν τις εκλογές μόνο πονηρά χαμόγελα κερδίζουν, ενίοτε και κανένα "μπινελίκι" από κανέναν πικραμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν έρχονται εκλογές τότε μας θυμούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να το ασφαλιστικο -συνταξιοδοτικο των Εποπ εοχαν το χρονο να το λύσουν.Δε τους πιεσε κσποιος να γινει μεσα σε δύο μηνες..υπεκφυγες λοιπον.αποζημιωση νυχτερινουν20,3€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ως απόστρατος παράγεις τίποτα για να πάρεις και αυξηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίνω χαρτζιλίκι στη γυναίκα και τα παιδιά σου να πιουν κανέναν φρέντο, γιατί αν περίμεναν από σένα.....άστο καλύτερα

      Διαγραφή
    2. γιατί είναι κρατημένα χρήματα από τους μισθούς του φίλε!

      Διαγραφή
  6. Θα αυξηθούν οι υπηρεσίες από 10,30€ ημερησιως; Λαμόγια όλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λέει ο ανώνυμος. Όνομα δεν έχεις? για τον ποιο πανω. Είμαι 100% σίγουρος και για το τι ψηφίζεις. Κάτι τέτοια προβατάκια σαν και σένα μας έφτασαν εδώ. Μπε ρε πρόβατο που θα μας φοβερισεις κιόλας. Ακόμα και να μας βρεις πρέπει να έρθεις τους 10 πόντους κοντά να μου πεις τις σάχλες σου. Για να δούμε ποιος θα μείνει όρθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας το πάρουμε χαμπάρι ότι με το απεικονιζόμενο δίδυμο της φωτογραφίας τα πάντα είναι επικοινωνιακά και το έχουν καταλάβει αυτό πολύ καλά στο Υπ.Οικ και κάνουν πλάκα. Γι'αυτό μικρό καλάθι. Για την ψήφο δεν λέω τίποτα, συν πλην 20%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σας αξίζουν τα χειρότερα και θα τα πάρετε μέχρι κεραίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή