Έγγραφο ΓΕΣ: Διευκρινίσεις για υπαγωγή Στρατιωτικών στις κατηγορίες Ευεργετικών Μέτρων

Έγγραφο ΓΕΣ: Διευκρινίσεις για υπαγωγή Στρατιωτικών στις κατηγορίες Ευεργετικών Μέτρων

Σε συνέχεια της ανάρτησής μας ΕΔΩ, η ΠΟΜΕΝΣ δημοσιοποίησε το παρακάτω έγγραφο του ΓΕΣ σχετικά με διευκρινίσεις επί της νέας Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β' 3267) που αφορά «Ευεργετικά Μέτρα και Διοικητικές Διευκολύνσεις για το Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων»

Ειδικότερα:

ΘΕΜΑ: Μέριμνα για το στρατιωτικό προσωπικό

ΣΧΕΤ.: α. ΥΑ Φ.400/32/82424/Σ. 343/27-05-2011 «Διοικητικά και Αλλα Ευεργετικά Μέτρα για Κατηγορίες Στρατιωτικού Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που Αντιμετωπίζουν Ιδιαίτερα και Οξέα Κοινωνικά Προβλήματα» (ΦΕΚ Β’1139)

β. ΥΑ Φ.454/11/229946/Σ.3662/10-05-2023 «Ευεργετικά Μέτρα και Διοικητικές Διευκολύνσεις για το Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» (ΦΕΚ Β'3267)

1. Σας γνωρίζουμε ότι, με το (β) σχετικό (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ρυθμίζονται ευεργετικά μέτρα και διοικητικές διευκολύνσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, καταργώντας το (α) σχετικό.

2. Η νέα Υπουργική Απόφαση, έχει ισχύ από 17 Μαϊ 23, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και σύμφωνα με αυτήν τα δικαιολογητικά για την υπαγωγή των στρατιωτικών στις κατηγορίες ευεργετικών μέτρων, θα καθοριστούν με διαταγή του κ. Αρχηγού ΓΕΕΘΑ (άρθρο 9).

3. Κατόπιν των παραπάνω, καθορίζονται τα ακόλουθα:

α. Το ΓΕΣ/Β1 να εκδώσει διαταγή με οδηγίες εφαρμογής της νέας Υ.Α. την ενημέρωση του προσωπικού, μετά τη λήψη της αντίστοιχης διαταγής του ΓΕΕΘΑ, η οποία αναμένεται.

β. Τα αιτήματα για υπαγωγή στις κατηγορίες ευεργετικών μέτρων του άρθρου 2 του (β) σχετικού, να εξετάζονται από τις Δνσεις Ο-Σ του ΓΕΣ.

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ:

Κλικ για μεγέθυνση

Το σχετικό ΦΕΚ:

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Καλά μιλάμε εκεί στο ΓΕΣ/Β1 ΤΣΑΚΆΛΙΑ λέμε. Στο αψε σβήσε θα βγάλουν την διαταγή. Όπως και την δική μας βρε. Αυτών βρε των Λοχαγων Τάξης 93.......που έπρεπε από το 2021 να είμαστε Ταγματάρχες..... Που ψηφίστηκε νόμος πριν 6 μήνες..... Και ακομα αυτοί βγάζουν διαταγές... Α και όλοι σε αεροπορία ναυτικό προήχθησαν παρότι οοοοολοι νεότεροι από εμας.... Αλλά ρε παιδί μου πως γίνετε ε. Το ΓΕΣ/Β1 και το τσακάλι ο διευθυντής μάλλον επεξεργαζετε την διαταγή προαγωγής μας. Για καλό μας είναι βρε. Απλά δεν το κατάλαβαν όλοι. Κύριοι εκλογές έρχονται, δεν μας θέλετε δεν θα μας έχετε. Απλά και όμορφα. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είναι οι αργίες του έτους 21-22? Οεο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί του 19-20 που είναι. Η νομίζουν ότι ξοφλησαν δίνοντας 80 ευρώ. Απλά τραγικοί. Ούτε ψήφος χαμένη σε αυτούς. Τα λέμε. Α και δε μασάμε ότι και καλά βγηκατε πρώτοι. Απάτη καραμπινάτη. Κάποια στιγμή θα στραβωσει το σύστημα και θα γυρίσει ο τροχός. Σύντομα πολύ ποιο σύντομα από ότι νομίζουν ακόμα και οι ίδιοι. Και τότε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Λογια -λογια και να το 20% η διαφορα.Συνεχιστε ετσι και θα την πατε στο 30%.Ειναι αχαστος ο κουλης λεμε.Ας οψεται ο παντοφλακιας Καρουμπαλος με την προσωπικη διαφορα .Ξυριζα τελος απο την πολιτικη σκηνη.Οποιος το καταλαβε καλως ,οποιος δεν.....τι να καμνωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου λες βρε μπλε τρολλακι της κακιας ωρας ,τεσσερα χρονια ο Μωυσης με τον Δρακουμελ γιατι δεν τον αλλαξαν τον συνταξιοδοτικο νομο και να καταργησουν την προσωπικη διαφορα; Και μαλιστα στον προεκλογικο τους αγωνα συνεχιζουν το παραμυθι για συνεχιση του επιδοματος που δινουν στους εχοντες προσωπικη διαφορα. Καλο το κομματικο μεροκαματο αλλα βγες και απο το ''υπογειο'' σου να σε δει λιγο ηλιος.......καλο θα σου κανει.

      Διαγραφή
  5. Την αφηνουν ετσι για να δουν οι θεοστραβοι που ψηφιζαν τον γυφτολαθρολαγνο αθεο πρωθυπουργο και τα σουργελα που εσερνε μαζι του κατι πολακηδες και αλλους .Τωρα που θα εχει ολο τον χρονο θα την καταργησει.Πηγαινετε να κλαψτε τωρα ολοι μαζι για το χαλι σδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυο ημέρες πριν κλείσει η Βουλή, αποφάσισαν να εκδώσουν το ΦΕΚ, γιατί ως γνωστόν ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται....και σε αυτήν την περίπτωση, βορά στο λύκο τα ΑμεΑ, αφού αλλάζουν όπως τους βολεύει το χαρακτηρισμό των υπόψη ατόμων.....Αλλά έτσι πρέπει, ώστε να αδειάσει και κανένα διαμέρισμα στα ΣΟΑ, ώστε να στεγασθεί κάποιος "με θέση ευθύνης".....ΕΣ.....όλα στο γόνατο....και εαν δεν μας ταιριάζει το άρβυλο, λιμάρουμε τα δάχτυλα, δεν αλλάζουμε υπόδημα.......τα χάλια μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι θα σε έχουμε εσένα στα ΣΟΑ 35χρονια να πίνεις και να κερνάς εις βάρος των υπολοίπων. Μιλάς κιόλας

      Διαγραφή
  7. Όπως λέει και ο σοφός λαός "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".......ή "σε κάποιον δείχνουν το φεγγάρι και κοιτάει το δάχτυλο"....βέβαια εάν είναι το σωστό, όλα καλά.....Μάλλον καλά κάνουν και μας βλέπουν σαν γίδια....τα οποία απλά ψηφίζουν πάντα λάθος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι "συνάδελφοι" που επιθυμούν να είναι στα ΣΟΑ 35χρονια να πίνουν και να κερνουν εις βάρος των υπολοίπων, ας φορτωθούν και τα αντίστοιχα προβλήματα που έχουν αυτοί τους οποίους κατηγορούν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα προβλήματα του καθενός δεν αφορούν τους υπόλοιπους, και ούτε δικαιολογεί να έχεις πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων.Αρκετα με την κλάψα σας.

      Διαγραφή