Τσακλόγλου: Απάντηση στη Βουλή για συντάξεις Αποστράτων ΕΔ-ΣΑ – Προσωπική Διαφορά – ΕΑΣ (BINTEO)

Τσακλόγλου: Απάντηση στη Βουλή για συντάξεις Αποστράτων ΕΔ-ΣΑ – Προσωπική Διαφορά – ΕΑΣ (BINTEO)

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση με Αριθμ. 704/09-02-24 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Κ.Ο. «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» κ. Φραγκίσκος Παρασύρης με θέμα τις συντάξεις Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Υφυπουργός διευκρίνισε τι αποτελεί «προσωπική διαφορά», υπογραμμίζοντας ότι αυτή προέκυψε για μερίδα συνταξιούχων, μετά την εφαρμογή του νόμου 4387/2016 και τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους ώστε να μην υποστούν απότομη μείωση του βιοτικού τους επίπεδου. Αντιθέτως, οι νέοι συνταξιούχοι έλαβαν απευθείας μειωμένες τις συντάξεις τους βάσει του ίδιου νόμου. Επομένως, βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά.

Η «προσωπική διαφορά», εξαλείφεται σταδιακά με την αύξηση των συντάξεων αλλά και μέσω της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 4670/2020 για την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης όσων έχουν ασφαλιστικό βίο μεγαλύτερο των τριάντα ετών.

Ήδη, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, έχουν δοθεί δύο μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις, κατά 7,75% το 2023 και 3% το 2024, με εφαρμογή του μηχανισμού που συνδέει την αύξηση των συντάξεων με την αύξηση του ΑΕΠ και την εξέλιξη του τιμαρίθμου.  Σύμφωνα με στοιχεία του e-ΕΦΚΑ, ο αριθμός των συντάξεων με προσωπική διαφορά μειώθηκε μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2024 από περίπου 1.230.000 σε 770.000.

Ως προς την αρχιτεκτονική της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) που χρηματοδοτεί το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) και δημιουργήθηκε ως ανάχωμα του ασφαλιστικού συστήματος απέναντι στις πιέσεις της δημογραφικής γήρανσης του πληθυσμού, ο Υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι πράγματι υπάρχουν κάποια προβληματικά σημεία στη δομή της, τα οποία χρήζουν βελτίωσης.

Συγκεκριμένα, η ΕΑΣ θα πρέπει να γίνει πιο αναλογική, διασφαλίζοντας ότι μετά την καταβολή της εισφοράς το ύψος της σύνταξης δεν θα πέφτει κάτω από το πλαφόν του κλιμακίου επί του οποίου επιβλήθηκε η εισφορά. Ωστόσο, είναι σημαντικό η όποια προσαρμογή και εξομάλυνση να γίνει με όσο το δυνατό πιο δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, προκειμένου να μη διαταραχθεί ούτε η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, αλλά ούτε και ο προϋπολογισμός του ΑΚΑΓΕ που αφορά σε χρήματα που προορίζονται για τη νέα γενιά.

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, τόνισε ότι αποτελεί σταθερή δέσμευση της κυβέρνησης, σημαντικό μέρος από το θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα που υπερκαλύπτει τους στόχους που τίθενται κάθε χρονιά να επιστρέφεται στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό τα προηγούμενα χρόνια δόθηκε:

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ευάλωτων συνταξιούχων ύψους 250 ευρώ κατά το έτος 2021.
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ευάλωτων συνταξιούχων δύο φορές εντός του 2022, το Πάσχα ύψους 200 ευρώ και τα Χριστούγεννα ύψους 250 ευρώ.
Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, μεταξύ 200 και 300 ευρώ, το Πάσχα του 2023, σε συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ με προσωπική διαφορά.
Εφάπαξ ενίσχυση 150 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα του 2023
Καταβολή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, μεταξύ 100 και 200 ευρώ, στους συνταξιούχους του e – ΕΦΚΑ με προσωπική διαφορά.
Αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης όσων έχουν πάνω από 30 έτη ασφαλιστέας εργασίας,
Μείωση στο 9% από 22% του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για φορολογητέο εισόδημα έως €10.000 αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα σε όλους συμπεριλαμβανομένων, προφανώς, και των συνταξιούχων.

Κλείνοντας ο κ. Τσακλόγλου επεσήμανε ότι όσο η οικονομία μας αναπτύσσεται και η είσπραξη φορολογικών εσόδων αυξάνεται τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα έχουμε να στηρίζουμε, όχι μόνο τους συνταξιούχους, αλλά το σύνολο του ευάλωτου πληθυσμού της χώρας χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Δείτε σχετικό βίντεο από την Βουλή:

Δημοσίευση σχολίου

32 Σχόλια

  1. Μα ποσο ωραια τα λεει.
    Ας προσεχαμε ολοι.Θα σε ευχαριστησω κ εσενα αλλα κ ολους στις επομενες εκλογες.

    Χαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαρέθηκα πια να γράφω για μνημονιακούς νόμους που χαντάκωσαν οικογένειες, νόμους που όλοι τους χωρίς να διαβάζουν υπέγραφαν και όσοι βρίσκονται στο αντιπολιτευτικό τσούρμο τάζουν για κατάργηση τους, όσοι δε περνούν στην εξουσία, με τις ευλογίες μας, κυνικά μας λένε ότι απλά χρήζουν βελτίωσης στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αλητεία τους συνεχίζεται χωρίς αιδώ.....οι δυο αυξήσεις που δόθηκαν είναι προβλεπόμενες από τον νόμο Κατρούγκαλου του 2016 και όχι δική τους γενναιοδωρία....Οι παρακρατήσεις ΕΑΣ είναι ένας μνημονιακός νόμος από το 2010 και θα έπρεπε να καταργηθεί αφού βγήκαμε από τα μνημόνια.....που ακούστηκε ένας συνταξιούχος να πριμοδοτεί την σύνταξη ενός άλλου συνταξιούχου, όπως γίνεται με τον ΑΚΑΓΕ και όχι ο ίδιος ο μελλοντικός συνταξιούχος ή εν τέλει το κράτος....αυτό είναι μία καθαρή κλοπή- Αδικία σε βάρος των παλαιών συνταξιούχων.....μην μας περνάτε για Ηλίθιους κε Υπουργέ εμάς τους συνταξιούχους....άντε πιά , δεν υποφέρεστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς και άλλα τόσα να κάνουνε ο Έλληνας θα τους δίνει 41%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγκάρδιους χαιρετισμούς στους μακακες που πίστεψαν και τους ψήφισαν , τα λαμόγια της πολιτικής δεν έχουν χρώμα , μόνο βαθιές τσέπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λέει ο άνθρωπος! Σας ληστεύουμε την σύνταξη με το έτσι θέλω για να μην διαταραχθεί η οικονομία και να έχουμε χρήματα να τάζουμε και να αγοράζουμε ψήφους! Διαταραγμένο είναι το μυαλό σας και αυτοί που σας ψηφίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΄Ερχονται ευρωεκλογές και θα πάρετε το πρώτο μήνυμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην ''ξεχναμε'' οτι με τον νομο 4472/17 ΣΥΡΙΖΑ ειχε ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η προσωπικη διαφορα δηλαδη θα σταματουσε να δινεται αφαιρουμενη απο τις συνταξεις!!!!!!!
    Ο νομος αυτος των ΣΥΡΙΖΟ -ΑΝΕΛ ευτυχως (για ποιους λογους αραγε???) καταργηθηκε καποιους μηνες πριν τις εκλογες του 2019 με την ψηφο ολων σχεδον των κομματων.
    Δεν εφαρμόστηκε ποτέ γιατί ήταν το δωράκι της Μέρκελ απέναντι στην επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος.
    Οι Ν 4024,Ν 4051,Ν 4093 έχουν καταργηθεί στις νέες και στις επανυπολογισμένες συντάξεις δηλ από 2018 και ανω. ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Ν4093/2012 σε συνταξεις οποιοι αποστραττευθηκαν εως το 2018 και συνταξιουχους χωρις κρατησεις Ν4093/2012 σε συνταξεις οσοι αποστρταευθηκαν με τα το 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρα αρχιτενεκε οι γέροι βοηθάνε τους νέους η οι νέοι τους γέρους αρχικαραγκιοζη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχουν χρήματα μόνο για τους λαθροεισβολεις που δεν πληρώνουν φόρους και εισπράτουν τα ποσά που μας χρωστάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, θα γίνει αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τις ΕΑΣ, το κέρδος θα είναι κατά μέσω όρο 2 ή 3 ή 4 ευρώ καθαρά, μόνο ορισμένες ειδικές κατηγορίες όπως αυτοί που αλλάζουν κλίμακα και διπλασιάζεται θα δουν 10 - 15 ευρώ καθαρά, μην το παιδεύεται άλλο με ρεπορτάζ και παραμύθια ,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι, πολύς ντόρος για το τίποτα, ντόρο βέβαια που τον κάνουν σημαία σε δηλώσεις τους οι κυβερνώντες

      Διαγραφή
  12. Λοιπόν εάν διάβαζα τουρκικό μπλογκ με τέτοια φάτσα και τουρκικό επίθετο θα ήμουν σίγουρος ότι ήταν Τούρκος, εξάλλου μοιάζει καταπληκτικά με τα γειτονάκια απέναντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γελοίες εξηγήσεις στη βουλή. Για τα χρήματα που έφαγαν όλοι μαζί από τα ταμεία μας και τα πτώχευσαν δεν μας είπε τίποτε ούτε αυτός ούτε και κανένας άλλος.
    Όλοι τους μας δουλεύουν και δουλεύονται και μεταξύ τους για να δικαιολογήσουν
    το "μαζί τα φάγαμε". Μόνο που εμείς δεν είχαμε "κουτάλια" για να φάμε και μας το έφαγαν όλο το φαγητό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ ΞΕΥΤΙΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΛΥΚΩΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ ΑΧΡΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εν τω μεταξύ το 41% δίνει λευκή επιταγή στον γεωργιάδη για άλλη μια ληστεία εις βάρος των ασφαλισμένων, αφού αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού της συμμετοχής των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη και έχει οδηγήσει χιλιάδες φάρμακα σε ανατιμήσεις. Οπότε αγαπητέ συνταξιούχε τώρα ξέρεις με ποιους πόρους θα σου δώσει 1 ως 15 από την 😂 βελτίωση ποσοστών κράτησης της ΕΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Τσακλογλου λεει τα αυτονοητα για καθε συστημικο πολιτικο απατεωνα που σεβεται τον εαυτον του (μονο) και το συστημα που τον ταιζει, προσφεροντας με το αζημιωτο τις πολιτικες του υπηρεσιες. Με το συνηθες βολικο επιχειρημα του δημογραφικου, προσφιλες προσχημα του κλεπτοκρατικου συστηματος προσπαθει να αιτιολογησει την χρονια απαξιωση της κοινωνικης ασφαλισης και της ληστειας των συνταξεων που με αφορμη την χρεωκοπια του 2010 ολοκληρωθηκε κλεινοντας τον κυκλο της (δηθεν) χρυσης περιοδου της παλαι ποτε υποτιθεται ακμαζουσας(...) πλην καταχρεωμενης ελληνικης οικονομιας.Οπου ακομα και εν μεσω της κρισης χρεους καποιοι λιγοι θησαυρισαν ενω οι πολλοι (ως υποζυγια) φαληρισαν.Αυτο δεν το εξηγησε ο Τσακλογλου, καθοτι η εντεχνη μεταφορα του χρεους του κεφαλαιοκρατικου συστηματος ως ζημια στις πλατες των πολλων μεσω των εκβιαστικων μνημονιων, εσωσε για αλλη μια φορα το συστημα (και τα προσχηματα) προβαλλοντας ως φιλανθρωπια τα επιδοματα, pass και παροχες προς πενητες, που τα ιδια τα θυματα αυτοχρηματοδοτησαν!!!Αυτα ειπε ο Τσακλογλου σε αλλη γλωσσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 2 ή 3 ευρώ καθαρά θα πάρετε επιπλέον με την αλλαγή, μην ονειρεύεστε 50 % μείωση της ΕΑΣ και πράσινα άλογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. To πολιτικο συστημα δεν αντιλαμβανεται ορους μη πολιτικους οπως ΄΄αλητεια΄΄ η ΄΄αρχικαραγκιοζης΄΄ κλπ. διοτι μιλα και πραττει με πολιτικη προθεση. Το αν θα υποφερουν οι πολλοι και θα ευημερουν οι λιγοι που ειναι και το ιδεολογικο τους πιστευω, δεν υποκειται σε συναισθηματικης υφης διλημματα, γιαυτο και φροντιζουν μεσω της εξαπατησης να ειναι πιο ε υ π ε π τ ο. Οπως η εφευρεση για τα ελληνικα δεδομενα του χρηματιστηριακης υφης θεσμου του claw back δηλ. ποινη η ρητρα με αντιστοιχη νομοθετηση της διακρισης αφενος σε κυρια και γενοσημα με αναφορα στην δραστικη ουσια, αφετερου τον διαχωρισμο της τιμης ενος φαρμακου σε εργοστασιακη και ασφαλιστικη τιμη, ενα τρυκ που αποτελει και την συναλλαγη κατω απο το τραπεζι με τις εταιρειες παραγωγης, την οποια ΠΑΝΤΑ φυσικα επιβαρυνεται ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ παρα τις ληστρικες κρατησεις ακομα και στις επικουρικες.Ο ορος αναφερεται σε κερδη η ζημιες επιχειρησεων δινοντας την καλυτερη απαντηση σε οσους ακομα πιστευουν οτι η κοινωνικη ασφαλιση δεν θεωρειται ατυπο χρηματιστηριακο προιον. Το προβλημα των προσφατων εξωφρενικων αυξησεων ΔΕΝ αναφερεται στην αυξηση της τελικης τιμης των γενοσημων, αλλα στη μειωση της καλυψης της ασφαλιστικης τιμης η οποια ΑΥΞΑΝΕΙ φυσιολογικα την συμμετοχη ολων ημων των ασφαλισμενων χωρις να αυξανεται το ποσοστο συμμετοχης!!! Ο κυριος λογος ειναι η μειωση του claw back δηλ.η μη επιστροφη 30εκ. περιπου στο κρατος απο τις βιομηχανιες παραγωγης και η φυσιολογικη επιβαρυνση των ασφαλισμενων. Τελικα ο Αδ-ονειδος δηλωσε οτι η επιβαρυνση δεν θα ειναι πανω απο 3 ευρω... Τα υπολοιπα αραγε ποιος θα τα λουστει; Φυσικα ο ιδιος και ολοι οι προυχοντες ΔΕΝ θα επαιρναν ΠΟΤΕ τα γενοσημα που δηθεν διαφημιζουν. Η κοροιδια και η ληστεια εχουν γινει ΚΑΘΕΣΤΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι γραφεις ρε κασελακη?

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς είναι, ειδικά το όλο κόλπο με τα γενόσημα και την νέα εφεύρεση του βιβλιοπώλη (φοβερή η "ετικέτα"!! αν και θα πρότεινα το Αδ-ωνοϊός), τα νέα 3€, τα ρέστα παραπάνω όπως έγινε και με το 1€ ανά συνταγή, θα ρίπτεται ως κρύο λουτρό στο σβέρκο μας με κουβάδες.

      Διαγραφή
    3. Φεβρουαρίου 18, 2024 12:25:00 π.μ. Όταν αρχίσεις να παίρνεις φάρμακα, δικά σου ή κάποιου μέλους, τότε θα δεις ποιος κασελάκης έγραψε το σχόλιο ντηπ-μπλούου φιλαράκι!

      Διαγραφή
  19. Την περιοδο της χρυσης εικοσαετιας 1999-2009 η πλειοψηφια επηρμενη απο το γενικο κλιμα παραμυθίας που ειχε καλλιεργηθει ασχετως κυβερνησης (Μητσοτακη, ,Παπανδρεου,Σημιτη,Καραμανλη) με οχημα το πλαστικο και το δανεικο(κρατικο) πακτωλο χρηματων στην αγορα οπως και τα εκκωφαντικα φαινομενα(χρηματιστηριο, Ολυμπιακοι), αγνοουσαν καποιες φωνες που ψυχραιμα προειδοποιουσαν για την καταρρευση που ακολουθουσε, αντιτιθεμενοι οχι ως εννοια η θεσμος στην αναληψη των Ολυμπιακων αγωνων, με το επιχειρημα οτι δεν υπηρχαν οι προυποθεσεις,οπως το ιλλιγγιωδες κοστος μεσω του δανεισμου του ηδη καταχρεωμενου κρατους, την σκανδαλωδη μονομερη εξυπηρετηση των ιδιωτικων συμφεροντων, την κουλτουρα (ως νοοτροπια) της μελλοντικης αξιοποιησης των ολυμπιακων εγκαταστασεων κλπ. Καποιοι τους λοιδωρουσαν ως α π α τ ρ ι δ ε ς, οπισθοδρομικους, ρομαντικους, ξενοκινητους κλπ. Οταν αρχισε η καταρρευση του χρηματιστηριου, και ηρθε ο λογαριασμος των Ολυμπιακων σε συνδυασμο με αλλα σκανδαλα(εξοπλισμοι,ομολογα,δημ. εργα κλπ) και σαλπισε γενικη υποχωρηση(διαλυση) τοτε η σιωπηρα πλειοψηφια αρχισε να βριζει και να λοιδωρει τους πολιτικους(γενικα). Να θυμηθουμε και τις επιπτωσεις οπως αυτοκτονιες, φαλιμεντα,κατασχεσεις κλπ και τους δυστυχους τους εθελοντες της Γιαννας που πουλουσαν στο γιουσουρουμ τις στολες τους ως συλλεκτικες... Κατι αναλογο συμβαινει σημερα με τους πολιτικους ταγους ως εντολοδοχους συμφεροντων και την σιωπηρα μειψηφια που τους ψ η φ ι ζ ε ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λόγια που διαψεύδουν την αλήθεια: Ποια αλήθεια; Οι κρατήσεις που επιβάλλονται κατά την διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας για την λήψεις συντάξεων κατά την συνταξιοδώτηση είναι αποτέλεσμα υγιούς επενδυτικής εκμετάλλευσης των αποθεματικων χρωματικών ποσών του συνόλου της ενεργού δυνάμεως. Όταν αυτά τα ποσά διατίθενται για ανάγκες άλλες τότε οι διαχειριστές πρέπει να καταδικάζονται ως υπεύθυνοι καταχρησεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λόγια που διαψεύδουν την αλήθεια: Ποια αλήθεια; Οι κρατήσεις που επιβάλλονται κατά την διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας για την λήψεις συντάξεων κατά την συνταξιοδώτηση είναι αποτέλεσμα υγιούς επενδυτικής εκμετάλλευσης των αποθεματικων χρωματικών ποσών του συνόλου της ενεργού δυνάμεως. Όταν αυτά τα ποσά διατίθενται για ανάγκες άλλες τότε οι διαχειριστές πρέπει να καταδικάζονται ως υπεύθυνοι καταχρησεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο αριθμός των συνταξιούχων με μικτή σύνταξη άνω των 2.000,00€ είναι πολύ περιορισμένος και ο συντελεστής αύξησης της κράτησης μικρότερος.
    Οι συνταξιούχοι που πλήττονται από αυτή την κράτηση Ε.Α.Σ είναι της κατηγορίας μεικτών συντάξεων 1.400,00€ έως 2.000,00€ όπου είναι η πλειονότητα των συντάξεων των συνταξιούχων αποστράτων.
    Ο νόμος 3865/10, που η δικαιοσύνη το ανώτατο δικαστήριο του κράτους Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την απόφαση 244/17 τον κήρυξε αντισυνταγματικό να καταργηθεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 100.000 χιλ νέοι συνταξιούχοι την διετία 2023-2024 λόγω των αυξήσεων των συντάξεων πληρώνουν ΕΑΣ, οι δε παλιοί συνταξιούχοι που πλήρωναν ΕΑΣ το 2022 τώρα πληρώνουν κατά μέσω όρο 12 % επιπλέον ΕΑΣ απ' ότι πλήρωναν το 2022, άρα λεφτά υπάρχουν να μειωθεί η κράτηση ΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ανωνυμε 18/2/24 12:25:00 μην κουραζεις αλλο το μ υ α λ ο σου με επιχειρηματα εισαι απολυτα κατανοητος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή