Έγγραφο Στεφανή για Προστασία Υγείας Στελεχών ΕΔ-ΣΑ κατά την άσκηση καθήκοντος στον Έβρο και νησιά

Έγγραφο Στεφανή για Προστασία Υγείας Στελεχών ΕΔ-ΣΑ κατά την άσκηση καθήκοντος στον Έβρο και νησιά



Η απάντηση ΥΦΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Προστασία Υγείας Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατού κατά την άσκηση καθήκοντος στον Έβρο και στα νησιά», σας γνωρίζονται κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) στο πλαίσιο συνδρομής στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) και στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ) στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, έχουν λάβει αυξημένα μέτρα επιτήρησης των συνόρων, χωρίς να έχουν αρμοδιότητα σύλληψης παρατύπως εισελθόντων στη χώρα προσώπων.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, έναντι της νόσου COVID-19, το ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ έχει οριστεί ως σύνδεσμος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Υπουργείο Υγείας για την έγκαιρη ενημέρωση και την εφαρμογή οδηγιών για την πανδημία του κορωναϊού. Στο πλαίσιο αυτό έχουν διαβιβασθεί στα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ) και κατ’ επέκταση στις Μονάδες και Υπηρεσίες των ΕΔ σαφείς ενημερωτικές οδηγίες για το νέο στέλεχος του κορωναϊού (τρόπος μετάδοσης της νόσου, συμπτώματα, ορισμός ύποπτου κρούσματος-στενής επαφής, προφύλαξη, ασθενείς με ήπια συμπτώματα της νόσου, διαχείριση στενών επαφών, ταξιδιωτικές οδηγίες, πληροφορίες για την νόσο από τον ΕΟΔΥ) για ενημέρωση και απαρέγκλιτη εφαρμογή τους από όλο το προσωπικό και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα εντελλόμενα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται διαρκώς επικαιροποιούνται, πάντα σε απόλυτη σύμπλευση με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ, από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, παρόλο που η μεθοδολογία τους είχε ήδη ξεκινήσει προ της εμφάνισης κρουσμάτων της νόσου στη Χώρα.

Κατά τα λοιπά, αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. "..χωρίς να έχουν αρμοδιότητα σύλληψης παρατύπως εισελθόντων στη χώρα προσώπων."
    Α ρε Αλκηβιαδη..
    Και εσύ ο υπερηφανος, στρατοφοβικος;;;
    Τι αριστεροπουθενατζηλες μας τσαμπουνας;;;
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ) ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ;;;
    Τι φοβαστε και λετε το ιδιο παραμυθι, οπως οπως ελεγε ο Καμμένος οταν μπηκαν οι ρουβικωνες στο Παπαγου;;;
    Ο Στρατος (και οι Στρατιωτικοί) ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΉΛΟΙ..
    Ο ΣΤΡΑΤΌΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμ βέβαια, κάτι πρέπει να κάνει και αυτός, κάπου πρέπει να φανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή