Προστασία Υγείας Στελεχών ΕΔ-ΣΑ κατά την άσκηση καθήκοντος στον Έβρο και νησιά (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Θεσσαλονίκη, 13/03/2020

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου του Κόμματος  Ελληνικής Λύσης Βουλευτή Λάρισας

Προς: κ. Υπουργό Υπουργείο Άμυνας - κ. Υπουργό Υγείας - κ. Υπουργό Εσωτερικών - κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Προστασία Υγείας Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατού κατά την άσκηση καθήκοντος στον Έβρο και στα νησιά»

Κύριοι κύριοι Υπουργοί

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της 10ης Μαρ.2020, γίνεται λόγος ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες –οι οποίοι παρανόμως εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος-είναι και 9 Ιρανοί υπήκοοι.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι οι μοναδικοί Ιρανοί που συλλαμβάνονται και γνωρίζοντας ότι προέρχονται από μια χώρα στην οποία υπάρχει τέτοια έξαρση των κρουσμάτων, που η κυβέρνηση αυτής της χώρα έδωσε άδεια σε 54.000 κρατούμενους, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έξαρση του Covid-19 στις φυλακές, τίθεται θέμα μείζονος σημασίας για την Δημόσια Υγεία μας.

Συν τοις άλλοις, οι Ιρανοί φυγάδες πια από τις φυλακές τους κατά την πορεία τους δια μέσω της Τουρκίας ομαδοποιούνται με υπηκόους άλλων χωρών.

Συνεπώς γίνεται αντιληπτό ότι τα δυνητικά κρούσματα της νόσου μεταξύ αυτών καταφτάνουν στα σύνορα μας και περνάνε στο έδαφος δια μέσω των συλλήψεων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε, προκειμένου να διασφαλίσετε τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού από την τυχόν μετάδοση της νόσου σε αυτά κατά την διάρκεια των συλλήψεων;

2. Έχουν δοθεί ρητές εντολές στα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού να τηρούν κάποιες οδηγίες, που θα διασφαλίζουν την προσωπική τους υγεία κατά την διάρκεια της σύλληψης και της μεταφοράς των συλληφθέντων στους χώρους κράτησης;

3. Εάν ναι, τους έχουν διανεμηθεί φυλλάδια και ποιες είναι αυτές οι οδηγίες;

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια