Τουρκία: «Εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορονοϊός»-Ρίψεις φαρμάκων με drones-79 νεκροί σε 24 ώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκία: «Εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορονοϊός»-Ρίψεις φαρμάκων με drones-79 νεκροί σε 24 ώρες (ΒΙΝΤΕΟ)


Μαρία Ζαχαράκη

Προειδοποιούν για την πορεία του ιού στην χώρα 300 Τούρκοι γιατροί

Στο 1.58% ανέρχεται η θνησιμότητα λόγω κορονοϊού στην Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιεί μέχρι τώρα.

«Το ποσοστό θανάτου των κρουσμάτων είναι 1.58% μέχρι σήμερα, πολύ χαμηλότερο από πολλές άλλες χώρες. Το χαμηλό ποσοστό σε χώρες όπως η Γερμανία και η Νότια Κορέα έχει αυξηθεί τελευταία. Μπορεί να χάσουμε κι άλλους, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε με επιμονή αυτό το ποσοστό να μειωθεί κάτω του 1.58%», είπε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, με μήνυμά του στο twitter.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα

Με την Ιταλία και την Ισπανία συγκρίνουν τη χώρα τους 300 Τούρκοι γιατροί που προειδοποιούν ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται με τρομερή ταχύτητα και ζητούν τη διεξαγωγή περισσότερων τεστ, ώστε αυτοί που έχουν προσβληθεί να κρατηθούν μακριά από τους υγιείς.

Σε κείμενο που υπέγραψαν 300 Τούρκοι γιατροί, ζητούν την ενίσχυση των μέτρων στις πόλεις, όπου το ποσοστό εξάπλωσης είναι μεγαλύτερο, ενώ ο πιο επικίνδυνος παράγοντας εξάπλωσης της επιδημίας είναι ο λεγόμενος «περιπλανώμενος πληθυσμός».

Οι Τούρκοι γιατροί ζητούν επίσης από το κράτος να διασφαλίσει την παραμονή στο σπίτι όλων των πολιτών για ένα διάστημα.

Αναφορικά με τη λειτουργία του συστήματος υγείας, εκτιμούν ότι όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές πρέπει να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και ζητούν τη λήψη επιπλέον μέτρων, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μόλυνσής τους από τη νόσο.

Drones στέλνουν φάρμακα στους ηλικιωμένους


Μέχρι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν τεθεί στην υπηρεσία των ηλικιωμένων στην Τουρκία, προκειμένου να λαμβάνουν τα φάρμακά τους.

Στο Αντίγιαμάν της ανατολικής Τουρκίας η στρατο-χωροφυλακή έστειλε με drone τα φάρμακα σε 70χρονη γυναίκα, που δεν επιτρεπόταν να βγει έξω.

Οι στρατοχωροφύλακες «φόρτωσαν» τα φάρμακα στο drone και μέσα σε λίγα λεπτά προσγειώθηκε στην αυλή της γυναίκας, που μένει μόνη της και δεν είχε άλλο τρόπο να τα παραλάβει εκεί που έμενε.

79 νεκροί μέσα σε 24 ώρες στην Τουρκία

Νέο δραματικό ρεκόρ σήμερα στην Τουρκία. 79 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το θλιβερό αριθμό των νεκρών στους 356 συνολικά. Το 82% των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες είναι άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, διαγνώστηκαν με τον ιό άλλοι 2.500 άνθρωποι σήμερα, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τις 18.135.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια