Οι εκλογές και οι απογοητευμένοι Στρατιωτικοί

Οι εκλογές και οι απογοητευμένοι Στρατιωτικοί

Οι εκλογές πέρασαν, τα μηνύματα είτε θετικά ή αρνητικά πιστεύουμε να τα λάβανε στα κόμματα, πρώτα πρώτα για το δικό τους καλό...

Οι Έλληνες Στρατιωτικοί προσήλθαν στις κάλπες με ένα αίσθημα που περιέχει μία λέξη απογοήτευση. Και το μήνυμα που και αυτοί στείλανε σε πολλούς αποδέκτες, είναι να ασχοληθούν επιτέλους στο Υπουργείο Άμυνας αλλά και γενικότερα στην Κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση, με τα προβλήματά τους. Που είναι πολλά και αυξάνονται όπως έχουμε αναδείξει και στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ. Άλλωστε και οι συνεχείς παραιτήσεις ακόμα και νέων Αξιωματικών έπρεπε να προβληματίσουν την Ηγεσία και να πάρει άμεσα μέτρα, κάτι που δεν το βλέπουμε δυστυχώς. Ας αφήσουν για λίγο την Ατζέντα 2030 και να ασχοληθούν με το 2024 ...

Μισθολόγιο Σίγουρα μια από τις αιτίες που προκαλούν τις παραιτήσεις όπως προαναφέραμε, είναι και το οικονομικό. Μιλάμε για την απογοήτευση των στρατιωτικών που περίμεναν νέο μισθολόγιο από 1/1/2024 όπως είχε ανακοινωθεί αλλά αντί για νέο μισθολόγιο είδανε οριζόντιες ενισχύσεις που δόθηκαν και στο δημόσιο τομέα μαζί με μικρές αυξήσεις σε επιδόματα οι οποίες προκάλεσαν αυξήσεις ενδεικτικά από 5% – 8%. Αυτές οι αυξήσεις ουσιαστικά δεν αποτελούν αύξηση, αλλά ούτε καν κάλυψη του πληθωρισμού της τριετίας 2020-2023 όπου ο πληθωρισμός σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Τώρα για την νυχτερινή τους αποζημίωση τους 1 ευρώ για κάθε ώρα απασχόλησης, ή για την υπερωριακή αποζημίωση που ακόμα την ψάχνουν, τι να πούμε εμείς, η Ηγεσία του Άμυνας πρέπει να μιλήσει και να δώσει επιτέλους λύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απογοήτευση Στρατιωτικών από νέο ν/σ ΥΠΕΘΑ – Ακόμα ψάχνουνε το νέο μισθολόγιο

Στρατιωτικές Σχολές Όταν η αδικία ξεκινά από την κατάταξή τους στις Σχολές, που λαμβάνουν το 1/4 της αποζημίωσης των σπουδαστών των Σωμάτων Ασφαλείας και ας έχει υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός από τον Φεβρουάριο του 2023 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ότι θα λυθεί το θέμα τους. Ακόμα το ψάχνουνε ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών όπως βλέπουμε και από τις απαντήσεις που δίνουν εδώ και χρόνια στην Βουλή. Που θα πάει ίσως το ανακαλύψουν το περίφημο νομοσχέδιο για τις αποδοχές των σπουδαστών ως τις επόμενες εκλογές.

Υγειονομική περίθαλψη Το ότι φτάσαμε το 2024 να ψάχνουν οι Στρατιωτικοί γιατρούς στα στρατιωτικά νοσοκομεία και το Άμυνας να τους στέλνει στο Υπουργείο Υγείας μόνο μέριμνα δεν το λες. Όποιος αμφιβάλει ας διαβάσει ΕΔΩ.

ΕΠ.ΟΠ. Το ότι φτάσαμε το 2024 να υπάρχουν Έλληνες Στρατιωτικοί αλλά και οι οικογένειές τους, που δεν ξέρουν το εργασιακό-ασφαλιστικό -συνταξιοδοτικό μέλλον τους για ένα θέμα που έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια πραγματικά μας κάνει να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά ...

Ένοπλες Δυνάμεις δια πάσαν νόσο του Κράτους. Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες στρατιωτικοί καλούνται με διάφορα προσχήματα να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στον κρατικό μηχανισμό όπως στο μεταναστευτικό, την πανδημία, το ΕΚΑΒ, δασοπερίπολα καθώς και σε πολλές ακόμα αποστολές που σαφώς δεν εμπίπτουν στα καθήκοντά τους, δυσχεραίνοντας την ήδη επιβαρυμένη υπηρεσιακή τους καθημερινότητα όπως καταγγέλλουν Ενώσεις Στρατιωτικών ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

Μετοχικά Ταμεία Σαν επίλογο θα βάλουμε και το θέμα των μετοχικών τους ταμείων διότι λαμβάνουμε συνεχή μηνύματα με την αγωνία των Στρατιωτικών μετόχων τους για το μέλλον. Και για να προλάβουμε όσους λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα μετοχικά ταμεία υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο είχαμε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο Έρχονται παρεμβάσεις στα Μετοχικά Ταμεία. Για πολύ μεγάλες ανησυχίες μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Δείτε όλες τις εξελίξεις... σχετικά με ομιλία του ΥΕΘΑ στην Βουλή και τις ανησυχίες του για την κατάσταση στα Μετοχικά Ταμεία και μιλώντας για αναγκαίες παρεμβάσεις. Δεν το λέμε εμείς ο Υπουργός Άμυνας το λέει.

Θα μπορούσαμε να γράφαμε πολλές σελίδες ακόμη για τα προβλήματά τους. Το θέμα όμως επιτέλους να αρχίσουμε να γράφουμε και για την λύση τους. Το Υπουργείο Άμυνας λαμβάνει;

ΠΗΓΗ: politisopliths.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

 1. κάτι λες αλλά επιδερμικά, τα προβλήματα είναι πολλά και "βαθιά" και η τελευταία σου λέξη μπορεί να τα λέει όλα, ..λαμβάνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο mizotakis ltd πεφτει με θορυβο.Ας προσεχε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτά που γράφετε είναι κάποια από τα προβλήματα με το οικονομικό σίγουρα από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο. Το επόμενο είναι ότι οι στρατιωτικοί αισθάνονται ότι τους έχουν απαξιώσει εντελώς. Αλλά οι κυβερνώντες και η ηγεσία είναι τουλάχιστον κουφοί για να μην πούμε τι άλλο είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ενώ οι απόστρατοι είναι ευτυχισμένοι!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μεγάλες οι ευθύνες των Αρχηγών. Είδατε κανέναν να παραιτείται? Εξάλλου χομπιστες είμαστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για λέμε τα πράγματα ως έχουν. Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ αντέδρασαν μαζικά και είναι μόνο η αρχή. Ο εμπαιγμός για την βαθμολογική αποκατάσταση Τάξεων 1996 και εντεύθεν και κυριώς η πλήρης απαξιώση των Σχολών Υπαξιωματικών είναι οι λόγοι. Και αυτή, η πρώτη αντίδραση, είναι μόνο η αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πω πω ρε παιδιά μην αντιδράτε τόσο μαζικά, δεν προλαβαίνουν να σας σκουπίζουν. Έχουν τρομάξει όλοι απο την μαζική αντίδραση, μιλάμε για νέο κίνημα "NCO Lives Matter", που έχει φέρει τα πάνω κάτω στου ορχους και στα ΚΨΜ, των απανταχού μονάδων. Εμπρός αδέλφια, στ' άρματα, στ'άρματα, εμπρός στον αγώνα, της αγάπης ήρθε η ώρα, σόρρυ λάθος, της πορείας ήρθε η ώρα! ΛοΛ!

   Διαγραφή
  2. @ 14, 2024 10:38:00 π.μ. Ρε μάστορα πολύ ζόρι τραβάς ή μήπως είσαι κρυφοκούλης και ζορίζεσαι

   Διαγραφή
 7. Ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης είναι η αποδοκιμασία τους, διά της ψήφου μας. Της δικής μας, των οικογενειών μας, των συγγενών μας και των ανθρώπων που μπορούμε να πείσουμε. Δυστυχώς, η ΝΔ ενέπαιξε τα στελέχη, τάζοντας λαγούς με πετραχίλια ως αντιπολίτευση, με μόνη παροχή το ΦΧΠ (Φιλικό Χτύπημα στην Πλάτη).

  ΑπάντησηΔιαγραφή