Αναδρομικές αποδοχές για 1,5 εκατ. συνταξιούχους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αναδρομικές αποδοχές για 1,5 εκατ. συνταξιούχους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το θέμα των αναδρομικών δεν έχει «κλείσει» για την κυβέρνηση

Αναδρομικά για την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών από τις αντισυνταγματικές περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων πρόκειται να πάρουν περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχοι.

Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι ανήκουν σε μία από τις κάτωθι κατηγορίες και πρόκειται για διεκδικήσεις που προέρχονται από:

Περικοπές 11 μηνών σε επικουρικές συντάξεις.
Περικοπή των Δώρων.
Καθυστερημένους επανυπολογισμούς συντάξεων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Προσαυξήσεις λόγω βαρέων ενσήμων στις νέες συντάξεις των δημοτικών υπαλλήλων.
Την επιστροφή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) για τα έτη 2017 και 2028 στους συνταξιούχους του Δημοσίου που λαμβάνουν πάνω από 1.400 ευρώ.
Δικαστική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αύξηση των συντάξεων χηρείας που εκδόθηκαν μετά το 2016 στο 70% της αρχικής σύνταξης του θανόντος αντί για το 70% της επανυπολογισμένης και μικρότερης σύνταξης.

Οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε περίπου 1,5 εκατ. ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση έχει τονίσει πως όσοι έχουν προσφύγει με αγωγές στα δικαστήρια, δηλαδή περίπου 380.000 συνταξιούχοι, θα λάβουν κανονικά τα αναδρομικά που διεκδικούν. Τα «σίγουρα» αναδρομικά είναι αυτά, για τα οποία έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις (ΣτΕ και Ελεγκτικού Συνεδρίου) και αφορούν τις επιστροφές ενδεκαμήνου στις επικουρικές, τις επιστροφές της ΕΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), αλλά και την αναπροσαρμογή των συντάξεων χηρείας.

Το πρόβλημα αφορά άλλους 900.000 που δεν προσέφυγαν στα δικαστήρια, από τη στιγμή που δικαιώθηκαν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επειδή πίστεψαν ότι θα πάρουν πίσω κάτι από τις περικοπές. Παρολ' αυτά, το θέμα των αναδρομικών δεν έχει «κλείσει» για την κυβέρνηση, αφού αναμένεται ακόμη μία απόφαση για τα δώρα των επικουρικών συντάξεων που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, την 17η Απριλίου.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

 1. Ύστερα περιμένουμε να πάει η οικονομία μπροστά με αυτούς.Το αιώνιο πρόβλημα πως θα αρπάξουμε κανένα αναδρομικό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εκτός από σανό δώστε και λίγο μπακαλιάρο του Ευαγγελισμού έρχεται, κλέφτες λαμόγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βουνά τα δικιά σου προηγούμενε συναδελφε. Πόσα φερεφωνα έχει αυτή η κυβέρνηση γιατί με τις αναρτήσεις αυτων των ψευτοκονδυλοφορων τα λεφτά που ακόμα μοιράζουν έπρεπε να σχιστουν οι τσέπες μας. Ας σοβαροστουν λίγο διότι δεν απευθύνονται σε μαμαλουκους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κάθε λίγο και όποτε θυμάστε γράφετε για αναδρομικά , πόσο σανό να φάμε ακόμα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Λομογια κλέφτες κοροϊδεύεις τους πατεράδες σας
  Αλλά εδώ στείλατε 57 παλληκάρια στο τάφο οι γέροι θα σας νοιαξουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΝΕΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΣΕΠΕΣ . ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ . ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Για να δ δθουν αυτά τα λεφτά απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των δανειστών , οι οποίοι παρακολουθούν
  και κρίνουν με σχολαστικοτητα κάθε εκταμίευση , η οποία έχει αρνητικά αποτελέσματα στους δημοσιονομικούς δείκτες. Επομένως θα είναι πάρα πολύ μικρό το ποσό των αναδρομικών , αν τυχόν και δοθεί και το οποίο θα επιμεριστει σε ετήσιες δόσεις .Δυστυχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενώ τα πακέτα για κάθε διαφημιστική προώθηση στα μμε (τα πετσωμένα) ξεφεύγουν της προσοχής των δανειστών! Μην παραλείψετε τα χαπάκια σας, είναι απαραίτητα για έναν ήρεμο ύπνο.

   Διαγραφή
 8. Γιατί τα δημοσιεύματα για αναδρομικά είναι πάντα τόσο δυσνόητα ;;;; Ποιοι θα τα πάρουν τελικά ; Παλιοί - νέοι συνταξιούχοι ; Αυτοί που προσέφυγαν ή όλοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΑ LINK "ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ";

   Διαγραφή
  2. δεν χρειάζεται να τα καταλάβεις αρκεί να έχεις βαθιές τσέπες για να χωρέσουν τα επιστρεφόμενα κλεμμένα. Ο κούλης μοιράζει πακετάκια από αυτά που συσκευάζει ο βιβλιοπώλης με το 3+1+1 ευρώ υπέρ εοπυυ..λέμε τώρα

   Διαγραφή
 9. οπαδοι του Ακατοικητου, του Αδιευκρινηστου και του Αυτια χαρας ευαγγελια, η χωρα βγηκε απο τα μνημονια. ΟΧΙ απο τα μνημοσυνα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή