Ποιοι Απόστρατοι θα δουν αυξήσεις και αναδρομικά από επανυπολογισμό μείωσης ν.4093/12 (ΠINAKAΣ)

Ποιοι Απόστρατοι θα δουν αυξήσεις και αναδρομικά από επανυπολογισμό μείωσης ν.4093/12 (ΠINAKAΣ)

Επιστροφές πάνω από 3.500€ από επανυπολογισμούς συντάξεων ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ

ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 19/03/2024 - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - kkatikos@e-typos.com - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Οι απόστρατοι από τον επανυπολογισμό της μείωσης του νόμου 4093 στις κύριες συντάξεις: Η μείωση του νόμου 4093 καταργήθηκε από τα μερίσματά τους από την 1/1/2021 και σύμφωνα με έγγραφο του ΕΦΚΑ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) θα πρέπει να επανυπολογιστεί η κράτηση μόνο στην κύρια σύνταξη, χωρίς να συνυπολογίζεται το ποσό των μερισμάτων στο άθροισμα. Με τον επανυπολογισμό της κράτησης δεκάδες χιλιάδες απόστρατοι που είχαν για παράδειγμά κράτηση 15% από τον νόμο 4093, θα πέσουν στο 10% και από το 10% θα πέσουν στο 5%, επειδή η μείωση θα υπολογιστεί εκ νέου σε μικρότερο ποσό σύνταξης (χωρίς το μέρισμα). Ο επανυπολογισμός έχει προχωρήσει αλλά τα αναδρομικά δεν έχουν επιστραφεί. Το όφελος από τη μείωση της κράτησης θα φανεί είτε με αύξηση της προσωπικής διαφοράς για όσους έχουν θετικό υπόλοιπο στη διαφορά με την παλιά τους σύνταξη είτε ως πρόσθετη αύξηση στην ανταποδοτική σύνταξη. Το ποσό των αναδρομικών ξεπερνά και τα 3.500 ευρώ.

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ Ν.4093/12 ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ

Ο επανυπολογισμός της μείωσης του νόμου 4093 στις συντάξεις των αποστράτων αφορά το διάστημα από 1/1/2021 και μετά. Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2024. Η διαδικασία επανυπολογισμού των κρατήσεων του νόμου 4093 προβλέπεται σε σχετικό έγγραφο του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με παραδείγματα από τον πίνακα:

Απόστρατος με παλιά κύρια σύνταξη 950 ευρώ και άθροισμα 1.120 ευρώ μαζί με το μέρισμα, είχε μείωση κύριας σύνταξης 5% από τον νόμο 4093 και έχανε 47,5 ευρώ. Σήμερα παίρνει 874 ευρώ ανταποδοτική και εθνική σύνταξη και 76 ευρώ προσωπική διαφορά. Με τον επανυπολογισμό της μείωσης του νόμου 4093, στην κύρια σύνταξη η κράτηση θα μηδενιστεί γιατί από μόνη της η σύνταξη είναι κάτω από 1.000 ευρώ και δεν προβλέπεται μείωση. Το κέρδος είναι 47,5 ευρώ και θα προστεθούν στην προσωπική διαφορά που θα γίνει 123,5 ευρώ, οπότε στο σύνολο η σύνταξη θα είναι 997,3 ευρώ. Τα αναδρομικά της αύξησης για τα έτη 2021, 2022 και 2023 είναι 1.710 ευρώ

Απόστρατος με παλιά κύρια σύνταξη 1.940 ευρώ και άθροισμα 2.528 ευρώ μαζί με το μέρισμα, είχε μείωση κύριας σύνταξης 15% και έχανε 291 ευρώ. Σήμερα παίρνει 1.784,8 ευρώ ανταποδοτική και εθνική σύνταξη και 155,2 ευρώ προσωπική διαφορά. Με τον επανυπολογισμό της μείωσης του νόμου 4093, μόνο στη σύνταξη, θα κερδίσει 97 ευρώ γιατί η μείωση πέφτει στο 10% αντί 15%. Τα 97 ευρώ θα προστεθούν στην προσωπική διαφορά που θα γίνει 252,2 ευρώ, οπότε μαζί με τα 1.784,8 ευρώ θα παίρνει τελική σύνταξη και προσωπική διαφορά 2.037 ευρώ. Τα αναδρομικά της αύξησης είναι 3.492 ευρώ.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ άλλες κρατήσεις στις συντάξεις των αποστράτων από τον επανυπολογισμό τής μείωσης νόμου 4093;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ που ο επανυπολογισμός επιφέρει αύξηση στη σύνταξη (βλ. παραπάνω σχετικό πίνακα και παραδείγματα) θα αυξηθεί η κράτηση 6% για την ασθένεια που επιβαλλόταν μετά τη μείωση του νόμου 4093. Από τη στιγμή λοιπόν που θα γίνει επανυπολογισμός και βγεί μικρότερη ή και μηδενική η μείωση του νόμου 4093, θα προκύψει αύξηση στην παλιά σύνταξη, και η κράτηση ασθένειας θα υπολογιστεί σε αυξημένη σύνταξη οπότε θα βγει μεγαλύτερη κατά μερικά ευρώ. Το κέρδος που θα έχουν οι απόστρατοι όμως από το κούρεμα της μείωσης του νόμου 4093 θα υπερκαλύψει την αύξηση της εισφοράς ασθένειας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναδρομικά Συντάξεων Αποστράτων – Απάντηση ΕΦΚΑ σε Έγγραφο της EAAA

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νέα αναδρομικά στους Απόστρατους για τις κύριες συντάξεις–Τι αναφέρει έγγραφο του ΕΦΚΑ

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

  1. Ο κατικος ολο αυξήσεις μοιράζει ,για την προσωπική διαφορα 250€ ,που εχουν οι περισσότεροι συνάδελφοι μουγκα στην στρούγκα. Καλως λαγός είναι της ΝΔ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαγός κ καραμουζοπαιχτης ΝΟΜΗΣ. ΥΓ. Κριμα όμως, τον έφαγε ο Αυτιας κ πάει Ευροβουλευτης....

      Διαγραφή
  2. Λόγια-Λόγια μεγάλα Λόγια και αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Έρχονται Ευρωεκλογές και τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Το υπόλοιπο 50% από τον νόμο 4093/12 τι απέγινε. Πολύ μεγάλη σιωπή. Η ΕΑΑΣ παρακαλώ να μας ενημερώσει τι γίνεται με αυτό το θέμα. Δεν είναι ντροπή να πείτε την αλήθεια στους Απόστρατους. Περιμένουμε όπως και για το έκτακτο Μέρισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναρωτιέμαι τι του έχουν τάξει κ γράφει γράφει, για παροχές συνέχεια, ενώ δεν του βγαίνει καμία τόσα χρόνια, που τις αναφέρει! πιο γραφικός δεν γίνεται! Δεν μας είπε όμως , γιατί δεν καταργούνται οι μνημονιακές κρατήσεις,ενώ βγήκαμε από τα μνημόνια κ ενώ τα δικά μας χρήματα, μοιράζονται, αφειδώς σε όσους "αναξιοπαθούντες", μπορούν κ κρύβουν εισοδήματα! Είναι ηθικό κ δίκαιο? Γνωρίζουν ότι αυτοί που τα παίρνουν είναι πραγματικά ευάλωτοι? Όχι απλά δηλώνουν ευάλωτοι, ενώ οι συνταξιούχοι φαίνονται πόσο πένητες είναι όμως. Μέχρι πότε λοιπόν θα σιγονταρουν το σύστημα, από το υστέρημα τους κ να μην αποκαθίστανται οι αφίξεις κρατήσεις που τους έγιναν τα μνημόνια χρόνια? Εδώ σε θέλω, κάβουρα, Κατικε!

      Διαγραφή
  3. Η νομιμοποιηση της κλοπης δια της διαστροφης της λογικης. Ο χαμενος απο την μειωση του μνημονιακου νομου 4093/12 ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ και δια της αυξησεως της προσωπικης διαφορας!!! Η οποία μειωση θα επιφερει και αυξηση στις κρατησεις για την υγεια. Να γιατι Κατρουγκαλος και Κουλης λειτουργησαν ως συγκοινωνουντα δοχεια..Εν τω μεταξυ εχουν συνωστισθει τοσα αναδρομικα ενθεν κακειθεν, που χρειαζεται τροχονομος για ρυθμιση της κυκλοφοριας και βεβαιως κάλφας επειγοντως για μακρυες τσεπες στα παντελονια.Το χαρατσι στα φαρμακα μεσω της εφευρεσης του ληστρικου claw back και τα απογευματινα χειρουργεια του Αδ-ονειδος δια της νομιμοποιησης του φακελλακίου περιμενουν τους νεους πελατες.H καταιγιδα πληρωμων που προαναγγελλουν εν μεσω Τριωδιου(εντελως τυχαια..)συμπληρωνουν νοερα την επερχομενη κοσμογονια(...). Αυτα ασφαλως δεν αφορουν τους Α-κατοικητους εν γενει που λοξοκοιταζουν προς Αυτια μερια για καρτελες με αναλυσεις επιπεδου πενταροδεκαρας. Πλειοδοσια βλακοκρατιας το αναγνωσμα.Στο τελος μαλιστα προς επιρρωσιν της ψευτοευημεριας που επαγγελονται, συμπληρωνει για να χρυσωσει το χαπι απο την αυξηση και των λοιπων κρατησεων και τα ψιχουλα που θα απομεινουν και απο την ξεγυρισμενη φαπα της αυξησης της προσωπικης διαφορας: Το κερδος που θα εχουν οι αποστρατοι ΟΜΩΣ απο το κουρεμα της μειωσης του νομου 4093 θα ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΕΙ την αυξηση της εισφορας ασθενειας!!! Σκεφθειτε για τι αυξησεις μιλαμε...Το θεμα βεβαιως ειναι πως εκτιμουν λ ο γ ι κ α τα ανωτερω οι υποτιθεμενοι υ γ ι ε ι ς... Υπομονη ομως ερχεται το Σαββατοκυριακο και θα λυθουν οι αποριες οσων κοιταζουν ακομα το δαχτυλο που δειχνει το φεγγαρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανωτερη συνταξη εγινε …κατωτατος μισθος και δουλευουν κοσμο,με αυξηση 3% δηλ 38 ευρω και ΑΡΝΗΤΙΚΗ Προσωπικη Διαφορα 14 λαβαμε αυξηση…3ευρω.
    Κυριοι με 3 αναβαθμίσεις που ερχεται και 4η Moody's 15 Μαρτιου αν δεν δωσουν χρημα σε αποστρατους τωρα ποτε θα δωσουν ;
    Οτι εχουμε λαβει ειναι χρηματα δικα μας ειμαστε σε μισθοδικείο με κυβερνησεις με τοΝ 4093/2012 σε συνταξεις- μερισματα και τον καταργησαν μονο στα μερισματα οχι σε συνταξεις με αποτελεσμα να υπαρχουν ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.
    Οι Ν 4024,Ν 4051,Ν 4093 έχουν καταργηθεί στις νέες και στις επανυπολογισμένες συντάξεις δηλ από 2018 και ανω.
    ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Ν4093/2012 σε συνταξεις οποιοι αποστρατευτηκαν έως το 2018 και ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ χωρις κρατησεις Ν4093/2012 σε συνταξεις οσοι αποστρατευτηκαν μετα το 2018..
    Η ΝΔ φοβάται πολύ μία εκλογική μάχη χωρίς την συμμετοχή του κόσμου και κυρίως των ψηφοφόρων που την στήριξαν στις εθνικές εκλογές του 2023.
    Κοινώς, φοβάται ότι στις ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι θα της δώσουν ένα δυνατό χαστούκι για όλα που συμβαίνουν τελευταία δηλαδή μεταναστευτικό, ΛΟΑΤΚΙ+,ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται απλά ένα χαστούκι, κλωτσιά στα πισινά και να πάνε στον αγύριστο και μη ρωτήσετε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης ποσώς με ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    2. Το πιστεύεις όμως? Πιστεύεις ότι οι συνάδελφοι, εχουν την ίδια γνώμη με σένα? ΝΔ κ ξερό ψωμί το πάνε, όσα κ να μας κάνει! Γι αυτό κράτα μικρό καλάθι, στοιχειωμένοι κ στοιχιμενοι στη ΝΔ είναι, για αυτό και τα σκαμπιλια, συνέχεια, γιατί έχουν μάθει να στρέφουν το κεφάλι κ από την άλλη να το δεχτούν, δεν φτάνει μόνο ένα!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα, να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με τα απογευματινά ραντεβού στο νιμιτσ, πόσο στοιχίζουν γιατί στα πρωινά ψάχνεις να βρεις γιατρό. Ευχαριστώ , καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αδ-ονειδος σε αλλη μια μεγαλειωδη εμφανιση χθες 21/2 στον Παπαδακη, προσπαθωντας να εξηγησει(απολογηθει) τι θα γινει με τα αμειβομενα απογευματινα δ η μ ο σ ι α χειρουργεια, αλλοτε ελεγε: 1) οτι θα χειρουργουνται τζαμπα οσοι περιμενουν δυο χρονια. ΑΝ δηλ. δεν περιμενουν τοσο, απλα την πατησαν... 2) οτι θα γινουν 50.000 δωρεαν. Δηλαδη πρεπει να πανηγυριζουμε που το Δημοσιο νοσοκομειο που ΕΜΕΙΣ πληρωνουμε μας χειρουργει δωρεαν(!!!)Τοτε γιατι ανηρτησε τον τιμοκαταλογο; για να δειξει οπως ειπε οτι το δημοσιο νοσοκομειο ειναι ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ!!! αρα πιο ανταγωνιστικο απο το ιδιωτικο, το οποιο θα πρεπει να φοβαται γιατι θα χασει πελατεια!!! 3) αλλοτε οτι μας κανει και χαρη που θα πληρωνει το κρατος το μεγαλυτερο κοστος (70%) χωρις να εξηγει, το κρατος απο ποια λεφτοδεντρα παιρνει και πληρωνει 4)αλλοτε εριξε τις ευθυνες στην ακρα αριστερα!!! και στον Πολακη!!!(αλλα λογια ν΄ αγαπιομαστε...)5) οταν του υπενθυμισαν οτι μιλαμε για ΔΗΜΟΣΙΟ συστημα υγειας, απλα εκανε τον κινεζο..Τελικα μας εβγαλε ΟΛΟΥΣ κερδισμενους!!! δηλ. για επεμβαση χοληστεκτομης το κοστος των 1.200 ευρω κατα τον Αδ-ονειδα δεν ειναι μονο χαμηλο, αλλα και ευεργετικο(...) καθοτι θα αδειαζει θεσεις απο τα δωρεαν (υποτιθεται) πρωινα χειρουργεια, αρα θα μειωνεται η λιστα αναμονης!!! Οι κρατησεις(χαρατσια) αραγε για την υγεια σε κυριες και επικουρικες που ξεπερνουν την μια συνταξη το χρονο, τι ακριβως ειναι; Φυσικα δεν εξηγησε πως θα ανοιξουν τα απογευματινα χειρουργεια με τοσες ελλειψεις που κρατουν τουλαχιστον το 40% κλειστα. Μαλιστα παραδεχτηκε οτι οι γιατροι δεν ερχονται στο Δημοσιο ευκολα..Η ουσια ειναι οτι η βαρβαρη νεοφιλελευθερη πολιτικη στην υγεια με μοτο τον κοινωνικο δαρβινισμο, ξεπουλαει στα ιδιωτικα συμφεροντα οτι απομενει ακομα δημοσιο, αλλαζοντας τον χαρακτηρα του. Ο
    συρρικνουμενος με τασεις εξαφανισης δημοσιονομικος χωρος ουτως η αλλως ανηκει ουσιαστικα στη σφαιρα των συμφεροντων. Γιαυτο και κερναει ψιχουλα τους πολλους και κανα επιδοματακι (εξαγορας) στις εκλογες. Επισης εχει αποφασιστει χαρατσι στις διαγνωστικες εξετασεις 3 ευρω και 1 ευρω στις εργαστηριακες. Ολα αυτα για να μην πληρωσουν claw back τα ιδιωτικα συμφεροντα οπως εν ψυχρω ομολογουν. Οταν τα λεγαμε καποιοι δυσανασχετουσαν (και δυσανασχετουν). ΟΧΙ φυσικα με αυτον που τους ληστευει και τους δουλευει... Λεπτομερεια: πισω απο την καρεκλα του υπουργου υπηρχε πινακας με την ευλογια του λαβαρου το 1821 στην Αγ. Λαυρα!!! Για να θυμηθουμε τον κορυφαιο Αγγλο συγγραφεα Σαμιουελ Τζονσον΄΄ το τελευταιο καταφυγιο του απατεωνα ειναι ο πατριωτισμος΄΄....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τον λουτσο....αλλος ενας χωροφυλακας που ανακαλυψε την πυριτιδα

      Διαγραφή
  7. αμα περιμενεις ενημερωση η αντιδραση απο την ΕΑΑΣ ειναι σαν να περιμενεις ο κορακας να λευκανθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ακριβως αυτο που επικαλεισαι με γλωσσα λανθανουσα εισαι ανωνυμε 23-2-24 8:49:00 ως συνεπης τεν..κες ξεγανωτος. Ανθρωπακι κουτοπονηρο που αποφευγει οπως ο διαολος το λιβανι το λογο με επιχειρηματα. Γιατι θα εκτεθεις δημοσια και αυτο το τρεμεις ακριβως σαν το λουτσο... Μια λοιπον και δεν ανακαλυψες τωρα την πυριτιδα γιατι δεν μας λες τις αποψεις σου; Μαλλον ξεμεινε απο πυριτιδα το ακατοικητο γιατι αλλιως θα' χες παρει λιγο φωτια, αλλα που... Κασιδι απο φαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στην ιδια εκπομπη του ΑΝΤ1 ο Αδιευκρινιστος αφου εβγαλε αρχικα στη σεντρα
    τους συνταξιουχους ως προνομιουχους λεγοντας οτι ΄΄ το μεγαλυτερο μερος του προυπολογισμου δαπαναται για τις συνταξεις!!! ΄΄ στη συνεχεια απαντωντας σε ερωτηση ειπε΄΄το κρατος δεν εχει δικα του χρηματα, τα χρηματα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ειναι..΄΄ Αυτα για τα λογης κομματοσκυλα που κανουν την παπια και ολο το ευσεβες συρφετολόι και ρουφιανολόι που αλληλοσφαζεται ανηλεως στο βωμο του κοινωνικου αυτοματισμου και της αμετρης βλακειας,ζωντας με τα παραμυθια της αναπτυξης, τρωγοντας αερα κοπανιστο και πιστευοντας ακομα στους Αη Βασιληδες που ταζουν λαγους με πετραχιλια. Μεχρι βεβαιως να'ρθει ο λογαριασμος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατοικο πέρασες και τον Πινόκιο ευγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οπαδοι των πασης φυσεως αδιευκρινηστων αδονειδων ακατοικητων αυτιαδων κλπ επιτελους λιγο φως, βγηκαμε απο τα μνημονια. Τα μνημοσυνα μπορουν να περιμενουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή