Αναδρομικά Συντάξεων Αποστράτων – Απάντηση ΕΦΚΑ σε Έγγραφο της EAAA

Αναδρομικά Συντάξεων Αποστράτων – Απάντηση ΕΦΚΑ σε Έγγραφο της EAAA

Σε συνέχεια της ανάρτησής μας ΕΔΩ, δείτε παρακάτω σχετική ανανακοίνωση της ΕΑΑ:

Αγαπητοί συνάδελφοι/σσες

Το ΔΣ της ΕΑΑΑ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας απέστελλε στις 15/6/2023 έγγραφο στον ΕΦΚΑ με το οποίο ζητούσε την καταβολή αναδρομικών στις συντάξεις από 1/1/2021, μετά την κατάργηση της κράτησης του Ν.4093/12 από το μέρισμα. Όπως είναι γνωστό ο επανυπολογισμός των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ έγινε από 1/4/2023 και όχι από 1/1/2021 που είναι η ημερομηνία κατάργησης της εν λόγω παρακράτησης.

Στις 17/10/2023 η ΕΑΑΑ, καθώς ο ΕΦΚΑ δεν απάντησε στο έγγραφο, επανήλθε εκ’ νέου στο παραπάνω αίτημα.

Στις 31/10/2023 η αρμόδια γενική διεύθυνση συντάξεων Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ απάντησε στην ΕΑΑΑ ότι,

«Με τη διάταξη του άρθρου 34 του ν.5018/2023 καταργήθηκε η επιβολή περικοπής επί των μερισμάτων που καταβάλλονται από τα Μετοχικά Ταμεία από 1/4/2013, με αναδρομική όμως ισχύ από 1/1/2021. Συνεπώς προκύπτει η ανάγκη εκκαθάρισης και καταβολής των αναδρομικών στους δικαιούχους.

Σας γνωρίζουμε ότι το από 10/10/2023 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η Δ/νση μας έχει δώσει εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης να προβεί στον επανυπολογισμό των περικοπών του νόμου 4093/2012 και να γίνει εκκαθάριση και απόδοση των δικαιούμενων αναδρομικών στους δικαιούχους».

Το έγγραφο-απάντηση του ΕΦΚΑ μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ ή παρακάτω:

ΥΓ. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη μας ότι το ΔΣ της ΕΑΑΑ θα συνεχίσει τη διεκδίκηση και την προάσπιση των συμφερόντων τους με κάθε τρόπο και όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Για το ΔΣ

Απτχος (Ι) ε.α. Κων/νος Τζαβέλλας
Πρόεδρος ΕΑΑΑ

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Εύγε στην ΕΑΑΑ! Η ΕΑΑΣ το κάνει, ακούει, διαβάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά την ΕΑΑΑ, διότι αν περιμέναμε από την ΕΑΑΣ, (ακόμη και τώρα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια), τότε θα περιμέναμε για πολύ καιρό ακόμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στην ΕΑΑΑ που ενήργησε για όλους μας γιατί άμα περιμέναμε να καταλάβουν στη ΕΑΑΣ τι γίνεται θα είχαν παραγραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΑΑΑ ασχολήθηκε με το θέμα και μπράβο αλλά δεν έλαβε απάντηση γιατί τηρήθηκε σιγή ιχθύος τόσο καιρό από την αρμόδια Δ/νση του ΕΦΚΑ. Κάποιος ως φαίνεται εκεί δεν παρακολουθεί όπως έχει καθήκον τους Νόμους που ψηφίζει η βουλή. Πάντος με το να λένε ότι δόθηκε εντολή για υπολογισμό δεν εξασφαλίζεται και η πληρωμή των αναδρομικών αφού το έγγραφο δεν αναφέρει πότε θα δοθούν στους δικαιούχους. Μάλλον μετά θάνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την είδαμε την ΕΑΑΣ....Στο ΒΟΕΑ των παιδιών μας, το ΜΤΣ σε λίγο θα δίνει λιγότερα από όσα έχει κρατήσει, το ίδιο και στα μερίσματα σε σχέση ΜΤΑ-ΜΤΝ. Και στα πρόσφατα μερίδια κουφάθηκαν, ούτε μία ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου. Ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΑΑΑ!!! Τι να λέμε τώρα, αυτό που τόσα χρόνια ακούμε στα στρατόπεδα, ότι οι Αεροπόροι μας είναι 50 χρόνια και βάλε, μπροστά από το Στρατό, δυστυχώς....

      Διαγραφή
    2. Δεν χρειάζονται αλληλογραφίες και επιστολές λες και είμαστε στην εποχή του Ντίκενς. Όπως έχει πολλάκις ειπωθεί από νομικά και γνωρίζοντα πρόσωπα, μήπως πρέπει να γίνει ένα μπαράζ με μηνύσεις και αγωγές στους υπαίτιους του ΕΦΚΑ (από υπουργούς, διευθυντές, μέχρι τους αντίστοιχους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και γενικά του δημοσίου) και κοινοποίηση στα αντίστοιχα δικαστήρια της Ε.Ε. με αίτηση ευρωπαϊκού εντάλματος από την Ιντερπόλ. Παραφράζοντας την ρήση του ισλάμ που τόσο πολύ γλείφουν οι παραπάνω, "να μηνύεις και να ζητάς αγωγές δικαστικά από υπαίτιους μανδαρίνους τρεις φορές την ημέρα, εάν δεν γνωρίζεις εσύ το γιατί, το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι παραπάνω "

      Διαγραφή
  5. Αοριστολογιες στην απάντηση ΕΦΚΑ. Πότε ξεκινάει ο έλεγχος ποτέ τελείωνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού δεν έλαβε απάντηση, γιατί δεν απευθύνθηκε στον αρμόδιο υπουργό, αλλά και παραπάνω; Όλα αυτά είναι "παιγνίδια"
    Τα έχουμε συνηθίσει εδώ και αρκετά χρόνια.
    Ζητείται υπευθυνότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποψη μου ,για τον υπολογισμό αναδρομικών.
    π.χ. τον 3/2023 στην αριστερή στήλη ενημερωτικού κύριας σύνταξης Ν 4093/12 είναι 152,00 ευρώ(10%) και τον 4/2023 Ν 4093/12 είναι 76,00 ευρώ (μειώθηκε στο 5%).
    Υπολογισμός
    152,00 -76,00 =76,00 ευρώ μειώθηκε τον μήνα ΜΕΙΚΤΑ το ποσό μείωσης Ν 4093/12.
    ΑΡΑ
    α)76,00 - 6% περίθαλψη - 20% φόρος= 57,15 ευρώ πληρωτέο μήνας
    β)57,15 Χ 27 μήνες= 1.543,05 ευρώ θα είναι τα πληρωτέα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ για μία ακόμη φορά μαζί σου Μάνο και σε ευχαριστούμε για την αναλυτική σου ενημέρωση. Ελπίζω η ΕΑΑΑ να παρακολουθεί το θέμα και να μας ενημερώνει.
    Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή