Έγγραφο ΓΕΣ: Οδηγίες για τις Αυξήσεις Βασικών Μισθών (ΒΜ) και Επιδομάτων που θα ισχύσουν από 1/1/2024 (ΠINAKEΣ)

Έγγραφο ΓΕΣ: Οδηγίες για τις Αυξήσεις Βασικών Μισθών (ΒΜ) και Επιδομάτων που θα ισχύσουν από 1/1/2024 (ΠINAKEΣ)

Δείτε παρακάτω έγγραφο της ΓΕΣ/ΔΟΙ, που δημοσιοποίησε η ΠΟΜΕΝΣ, στο οποίο φαίνεται η τελική διαμόρφωση των Μισθολογικών Κλιμακίων με τις αυξήσεις του ν.5043/23 και με ισχύ από 1/1/2024. Τονίζεται ότι ΔΕΝ πρόκειται για νέο μισθολόγιο ΕΔ, αλλά για παρεμβάσεις. Το νέο μισθολόγιο σύμφωνα με κυβερνητικές εξαγγελίες θα κατατεθεί μέσα στο επόμενο έτος 2024, μαζί με το Ενιαίο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων

Σύμφωνα με από 20 Νοε 23 έγγραφο ΓΕΣ/ΔΟΙ (ΑΔ Φ.841/67/1283032/Σ.5366/20 ΝΟΕ 2023/ΓΕΣ/ΔΟΙ/4), με Θέμα: «Αποδοχές Στρατιωτικού Προσωπικού (Κοινοποίηση Εγκυκλίου Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την Εφαρμογή των Διατάξεων του Μέρους Γ του Ν.5045/2023)»:

ΣΧΕΤ.: α. Ν.4354/2015 (ΦΕΚ Α'176) «Διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, Μισθολογικές Ρυθμίσεις [...] Διορθωτικών Μεταρρυθμίσεων.», Όπως Τροποποιήθηκε και Ισχύει, β. Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α'74) «Συνταξιοδοτικές Διατάξεις Δημοσίου και Τροποποίηση Διατάξεων του ν.4387/2016 [...] και Λοιπές Διατάξεις.», Όπως Τροποποιήθηκε και Ισχύει, γ. Ν.5045/2023 (ΦΕΚ Α'136) «Ενίσχυση του Εισοδήματος των Μισθωτών, των Νέων, της Οικογένειας και της Εργασίας -Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις και Άλλες Επείγουσες Διατάξεις.», δ. Φ.841/52/1270328/Σ.3847/09 Αυγ 23/ΓΕΣ/ΔΟΙ/4, ε. Αρ. Πρωτ. οικ.2/97758/ΔΕΠ/19 Οκτ 23/Υ.Ε.Ο.Ο./Γ.Λ.Κ./Δνση Εισοδηματικής Πολιτικής (ΑΔΑ: Ψ167Η-Θ16)

1. Σας αποστέλλουμε σε συνέχεια του (δ) σχετικού, την (ε) όμοια εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία παρέχονται οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων του Μέρους Γ' του (γ) σχετικού, περί μισθολογικών ρυθμίσεων του προσωπικού του Δημόσιου Τομέα.

2. Συναφώς, πέρα των καθορισθέντων στο (δ) σχετικό, επισημαίνεται:

α. Τόσο η προσαύξηση των εβδομήντα ευρώ (70€) στους Βασικούς Μισθούς (ΒΜ) των Μισθολογικών Κλιμακίων (ΜΚ), όσο και οι υπόλοιπες αυξήσεις στα επιδόματα, τα οποία προβλέπονται στο (γ) σχετικό, δεν συμψηφίζονται με τυχόν καταβαλλόμενη προσωπική διαφορά.

β. Τα ανώτατα όρια αποδοχών και πρόσθετων απολαβών από 01 Ιαν 24 διαμορφώνονται, όπως παρακάτω:

(1) Το ύψος του (γενικού) ανωτάτου ορίου αποδοχών της παραγράφου 1 του άρθρου 28 του (α) σχετικού (αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου), διαμορφώνεται σε πέντε χιλιάδες εκατόν είκοσι ένα ευρώ (5.121€).

(2) Το ύψος του ανώτατου ορίου αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), του άρθρου 156 του (β) σχετικού, διαμορφώνεται σε πέντε χιλιάδες εξακόσια δεκαπέντε ευρώ (5.615€).

γ. Από την 01 Ιαν 24, αναπροσαρμόζονται και οι ΒΜ των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) και Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Ε.ΔΙ.Π.) των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 20 του (γ) σχετικού.

δ. Η μισθολογική κατάταξη των υπηρετούντων κατά την 07 Οκτ 22, μελών Δ.Ε.Π. και Ε.Ε.ΔΙ.Π. των Α.Σ.Ε.Ι. στα ΜΚ του άρθρου 35 του (γ) σχετικού, πραγματοποιείται σύμφωνα με το χρόνο υπηρεσίας στον φορέα, τον οποίο υπηρετούν, καθώς και το χρόνο υπηρεσίας που έχει αναγνωριστεί για μισθολογική εξέλιξη από τον φορέα αυτόν (π.χ. προϋπηρεσίες σε άλλους φορείς) μέχρι την 06 Οκτ 22.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΓΕΣ: Οι νέες αποδοχές Στρατιωτικών από 01.01.2024–Τι ισχύει για Οικογενειακή Παροχή σε Ανάδοχους Γονείς (ΕΓΓΡΑΦΑ-ΠΙΝΑΚΑΣ)

3. Οι νέοι ΒΜ από 01 Ιαν 24, για όλες τις κατηγορίες προσωπικού, το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις του (γ) σχετικού, καθώς και το ωρομίσθιο υπερωριακής εργασίας των μισθοδοτούμενων με βάση τις διατάξεις του (α) όμοιου, αποτυπώνονται στους Πίνακες των Παραρτημάτων I και II της (ε) σχετικής εγκυκλίου.

4. Στα Παραρτήματα «Α» και «Β» του παρόντος παρατίθενται Πίνακες με τους ΒΜ και τα επιδόματα των στελεχών όπως υφίσταται σήμερα, καθώς και με τα αντίστοιχα διαμορφούμενα ποσά από 01 Ιαν 24.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

27 Σχόλια

  1. Τόσες φορές που το γράψατε αυτό το 70αρι θα νομίζει ο κόσμος ότι από αρχές 2024 θα παίρνουμε 3000€ ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μεγάλοι κάτι τσιμπάνε...οι υπόλοιποι (όπως πάντα) τσιμπάνε το γκαζόν!! Μπεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν γίνετε μεγάλος κάτι θα τσιμπήσετε κι εσείς. Εξάλλου οι μεγάλοι είναι ένα βήμα πριν το τέλος της καριέρας τους.

      Διαγραφή
    2. Γιώργο, ωραία του το εξήγησες του σχολιαστή με το γκαζόν!!! Στα δικαιώματα όλοι θέλουν να είναι...μεγάλοι!!!

      Διαγραφή
  3. Για ένα πενηντάρικο στην ουσία μιλάμε γιατί υπάρχουν και κρατήσεις αλλά και πρόσθετη φορολοφιση στο τέλος του έτους. Παρόλα αυτά χρειάζονται και ΟΔΗΓΙΕΣ. ΚΑΛΆ ΚΡΑΣΙΑ. Απλά να γνωρίζουν τα μεγάλα πολιτικά και στρατιωτικά κεφάλια ότι πέφτει πείνα και σε λίγο δεν θα μείνει άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόση χαρτουρα Κ τέτοιο γλέντι για τα 70 ευρώ αύξηση μικτά είναι να απορεί κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ Ο 3+1 ΚΑΙ Ο ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι με αυτές τις αυξήσεις πραγματική ντροπή πυροβολείτε τα πόδια σας που δεν είναι άλλο από τους χαμηλόβαθμα στελέχη. Να γνωρίζουν οι καρεκλοκενταυροι πολιτικοί και ανώτατοι στρατιωτικοί. Όταν γονατίζουν τα πόδια πέφτει και το κεφάλι. Δεν θέλετε να το καταλάβετε? Οκ πάντως τέτοια αδιαφορία είναι εκνευριστικα επικίνδυνη. Το σύνολο των συναδέλφων ΑΔΥΝΑΤΟΎΝ να βγάλουν 10ημερο επιβίωσης. Κάντε τους στρουθοκαμηλους εσείς βάζοντας το κεφάλι σας στην αμμο νομίζοντας ότι δεν θα σας φάει το λιοντάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά και όχι ότι κάνω τον απλά αλλά 1000 φορές να σας έδινα εγώ τα 70 ψωροευρω σε εσάς και να σας τα έτριβα στην μούρη. Τέτοια ξεφτίλα προς το στράτευμα δεν έχει προηγούμενο. Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά ντρέπομαι γιατί θέλω να μου πει κάποιος σε ποια ευρωπαϊκή χώρα Αξιωματικοί πληρώνονται σαν υπαξιωματικοί ; Και μιλάω για τους ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, ΟΠΥ που στα χρόνια τις οικονομικής κρίσεις πλήρωσαν το μάρμαρο. Μόνο το ευρωπαϊκό δικαστήριο θα μας σώσει όταν θα έρθει η ώρα… υπομονή συνάδελφοι ΕΠΟΠ, ΕΜΘ, ΟΠΥ… η ώρα έρχεται !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι είναι οι Αξιωματικοί; Οι απόφοιτοι Λυκείου (και αν), που μπήκαν στις ΕΔ με έναν τενεκέ λάδι και με τηλέφωνα από βουλευτές, μητροπολίτες και στρατηγούς; Αυτοί που δεν ξέρουν να γράψουν ούτε μια ατομική αναφορά για να πάρουν κανονική άδεια; Αυτοί που προσλήφθηκαν ως αρβυλοφύλακες και τεχνικό προσωπικό χαμηλής εξειδίκευσης για να "κλείσουν τρύπες" αλλά κατάφεραν, μέσω πολιτικών πιέσεων και συναλλαγών, να βάλουν γαλόνι στον ώμο για να ξεφύγουν από τα καθήκοντά τους; Αξιωματικοί δεν θα γίνετε ποτέ, ούτε στη νοοτροπία ούτε στις ικανότητες, όσες κλάρες και αστέρια κι αν φορέσετε. Μικρόψυχοι με τους κατωτέρους σας, αδιάφοροι για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, λουφαδόροι και αργόμισθοι όποτε μπορείτε, ρουσφετολόγοι μέσα κι έξω όταν δεν σας παίρνει. Μείνετε ευχαριστημένοι με την απαλλαγή από καθήκοντα αλλαγής και ωνίων και μην ζητάτε ξίφη και μισθούς που δεν αναλογούν στην προσφορά σας. Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις στελεχών προέλευσης ΕΜΘ, ΟΠΥ ή ΕΠΟΠ που αξίζουν και τα χρήματα που παίρνουν και τα γαλόνια που φορούν, αλλά αυτές είναι ελάχιστες. Παραδειγματιστείτε από αυτούς, λέγοντας ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στις ΕΔ που σας τάισαν τόσα χρόνια και γίνετε αυτοί που έπρεπε να είστε από την αρχή: πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες, όπως ορκιστήκατε. Τότε, ίσως να βρείτε πλάι σας και πάνω σας πολύ κόσμο να υποστηρίξει την εξομοίωση σας με τους Αξιωματικούς, όχι μόνο στα δικαιώματα αλλά και στις υποχρεώσεις. Υ.Γ. Ξέρω, θ' αρχίσετε να επικαλείστε πάλι τα πτυχία στον ελληνικό πολιτισμό και την θεολογία που έχετε πάρει κάποιοι όσο υπηρετούσατε,. Προφανώς αυτά τα πτυχία δεν έχουν καμία αξία ή χρησιμότητα στη δουλειά σας στις ΕΔ και δεν σας εξομοιώνουν με Αξιωματικούς, ούτε σας δίνουν ουσιαστική νομιμοποίηση να ασκήσετε τέτοια καθήκοντα. Οι ΕΔ δεν είναι Δημόσιο να ασκείς καθήκοντα προϊσταμένου τεχνικής υπηρεσίας Δήμου με πτυχίο Φιλολογίας. Η τέχνη της Ηγεσίας, μαζί με τη στρατιωτική επιστήμη, μαθαίνεται εν τοις πράγμασι μόνο στις παραγωγικές σχολές: ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ!

      Διαγραφή
    2. Έχουμε δει και η περιβόητη σχολή Ευελπίδων τη φυντάνια βγάζει, δε ξέρουν ούτε να μιλήσουν και χτυπάνε τα γόνατα τους και σκυβουνε τη μέση τους αμα δούνε κανένα ανώτερο. Κατά τα άλλα οι διοικητές μονάδων βασίζονται στους ΕΜΘ, ΕΠΟΟ, ΟΒΑ για να βγει η δουλειά και μημ λερώνουν τα χέρια τους οι γαλαζοαιματοι, γιατί "κορακας κορακου μάτι δε βγάζει,. Τέλος τα πτυχία που έχουν κάποιοι ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, ΟΒΑ ούτε απ έξω απο τις σχολές αυτές δεν περνάνε οι ευελπιδες. Τέλος να μας πεις εσύ με το" πτυχίο " του εύελπις που μπορείς να το αξιοποιήσεις στο ιδιωτικό τομέα εργασίας. Άιντε ξεκαβαλατε το καλάμι όλοι στα ίδια σκατα κολυμπάμε.

      Διαγραφή
  9. Να πάτε μετάθεση Έβρο Νησιά έχει συν 130€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αξιωματικοί οι ΕΜΘ και οι Εποπ!!! Αξιωματικοί και οι Ευέλπιδες που λιωσανε στο διάβασμα και τέσσερα χρόνια ήταν εσώκλειστοι όταν οι άλλοι ήταν στα μπουζούκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σιγά το μεγάλο κολέγιο, παρελάσεις και μεγάλα στεφάνια, πσκ έξω και το καλοκαίρι διακοπές

      Διαγραφή
    2. Ποιο διάβασμα ρε μεγάλε (12:12:00 )??? Αν ζητήσεις δουλειά έξω,σε καμιά σοβαρή εταιρεία,ούτε για να αδειάζεις τα καλαθάκια δεν θα σε πάρουν. Πέρα από το να στέλνετε χαρτιά ο ένας στον άλλον με ΠΥΡΣΕΙΑ (χωρίς κανένα λόγο)μονο και μόνο για να δικαιλογησετε την ύπαρξη σας γιατί το Ελλαδισταν έχει Περισσοτερους Ανχες-Σχές απο οσο εχουν Αμερική,Ρωσία και Ισραήλ μαζι,δεν κάνετε για τίποτα άλλο.....Τη βλέπουμε πάνω από 20 χρόνια τώρα την κατάντια. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε 10 επίπεδα κάτω από ΕΛΛΑΣ,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉ κλπ.

      Διαγραφή
    3. Σιγά το ζόρι που τράβηξες, 4 χρονάκια. Μπες εποπ ή παλαιότερα ΕΠΥ και σε παραδεχόμασταν.4 χρόνια πλύσης εγκεφάλου με τα πιο πολλά σ/κ έξω ,και έξοδος με μυαλό στρατηγού, αλλά με βαθμό μικρό αλλά ικανό να κάνει κακό σε συναδέλφους,και εμπειρία υπό του μηδενός. Συνδυασμός του θανάτου....

      Διαγραφή
    4. @ 2 10:49, γιατί δεν πήγες και εσύ στο μεγάλο κολλέγιο να έχεις παρελάσεις, μεγάλα στεφάνια και καλοκαίρι έξω; Μάλλον γιατί ξέρεις ότι έχει βίτσα, π@@τσ@ και στενά παπούτσα!

      Διαγραφή
    5. Για τους τρολάροντες τον 12 12:00, υπάρχει η λαϊκή ρήση όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια και η αρχαία κρείττον του λαλείν το σιγάν! Προφανώς ή είστε εκτός ΕΔ και προσπαθείτε κάτι να πείτε ή είστε εντός ΕΔ και χρήζετε άμεσης αντιμετώπισης από τον ειδικό! Διπλανή πόρτα από τον παθολόγο είναι, μη διστάσετε, περάστε την!

      Διαγραφή
    6. 3:08:00 μ.μ.θέλει να μας πει ο/η συνάδελφος γιατί επέλεξε τις ΕΔ/ΣΑ για επάγγελμα???!! Πολύ θα 'θελα να το ακούσω.

      Διαγραφή
  11. μου κάνει μεγάλη εντύπωση πάντως που οι περισσότεροι ψέγετε ένα χρεωκοπημένο κράτο σε αξίες και όχι μόνο οικονομικά, επειδή δεν μπορεί πλέον να παράσχει τίποτα στους πολίτες του. Ειλικρινά, χρειάζεται ψυχιατρική εξέταση σε όσους ακόμα ελπίζουν σε δικαιοσύνη σε αυτό το κάτι σαν χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το κοψατε το προηγούμενο σχόλιο, αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Στην ΠΑ μπήκαν γυναίκες ως υποσμηνίες το 1985 και τώρα είναι αντισμήναρχοι, με προοπτική να αποστρατευτούν σμήναρχοι. Κάποιος που μπήκε στη Σχολή Ικάρων το 1985 είναι πιθανότατα ακόμα σμήναρχος με προοπτική να αποστρατευτεί σύντομα ως ταξίαρχος εκτός αν έχει καταφέρει να μπει στη λίστα των λίγων εκλεκτών που προχωρούν στην ιεραρχία. Προφανώς, οι ευθύνες, το άγχος και οι μεταθέσεις που έχουν υποστεί οι δύο κατηγορίες στα 35 χρόνια του υπηρεσιακού βίου τους δεν συγκρίνονται και δεν αποζημιώνονται με έναν παραπάνω αποστρατευτικό βαθμό ή 70 ευρώ το μήνα παραπάνω στη σύνταξη. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατί μάλλον δεν αρέσουν όταν γράφονται, όσο κι αν όλοι ξέρουν ότι είναι αληθινές. Όποιος ξέρει, ξέρει. Απλά, ας βγει κάποια από αυτές τις κυρίες να μας πει πόσα χρόνια υπηρέτησε στα καθήκοντα για τα οποία κατατάχθηκε και πόσα σε αλλότρια, ιδίως σε υπασπιστήρια διοικητών-διευθυντών και πώς εκμεταλλεύτηκε (ή όχι) αυτές τις διασυνδέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ελλάδα όλοι ψάχνουν να βρουν ένα παραθυράκι για να φτάσουν και γιατί όχι και να ξεπεράσουν ακόμη αυτόν που πάει σύμφωνα με τον νόμο

      Διαγραφή
    2. Ποιος τις έβαζε εκεί να μας πεις και μη πυρβολατε τα πόδια σας

      Διαγραφή
  13. τα μερίσματα είναι σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραία η φαγωμάρα μεταξύ στελεχών διαφορετικών προελεύσεων.
    Αν ήμουν κυβέρνηση θα έτριβα τα χέρια μου με τα κορόιδα που τρώγονται μεταξύ τους, αντί να μου την πέσουν ενωμένοι και να ζητήσουν καλύτερους μισθούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή