Σημαντικό Έγγραφο ΓΕΣ για Εκτός Έδρας Στρατιωτικών (Χιλιομετρική Αποζημίωση-Έξοδα Διανυκτέρευσης) (ΠINAKAΣ)

Σημαντικό Έγγραφο ΓΕΣ για Εκτός Έδρας Στρατιωτικών (Χιλιομετρική Αποζημίωση-Έξοδα Διανυκτέρευσης) (ΠINAKAΣ)

Δείτε παρακάτω το από 18 Ιαν 24 έγγραφο της ΓΕΣ/ΔΟΙ (ΑΔ Φ.841/2/1450545/Σ.496/18 Ιαν 24/ΓΕΣ/ΔΟΙ/4), που δημοσιοποίησε η ΠΟΜΕΝΣ και μετέτρεψε σε κείμενο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ιστολόγιό μας staratalogia.gr, και αφορά στα εκτός έδρας Στρατιωτικών (Χιλιομετρική Αποζημίωση-Έξοδα Διανυκτέρευσης). Τονίζεται ότι, για την καλύτερη ανάγνωση έχουμε βάλει σχετικά links όπου παραπέμπει σε σχετική νομοθεσία:

ΘΕΜΑ: Αποδοχές Στρατιωτικού Προσωπικού (Κοινοποίηση Διατάξεων Ν.5079/2023)

ΣΧΕΤ.: α. Υποπαράγραφος Δ9, παράγραφος Δ, άρθρο 2 Ν.4336/2015 (Α'94) «Συνταξιοδοτικές Διατάξεις - Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και Ρυθμίσεις για την Υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης.», Όπως Τροποποιήθηκε και Ισχύει, β. Ν.5045/2023 (ΦΕΚ Α'136) «Ενίσχυση του Εισοδήματος των Μισθωτών, των Νέων, της Οικογένειας και της Εργασίας -Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις και Άλλες Επείγουσες Διατάξεις.». Όπως Τροποποιήθηκε και Ισχύει, γ. Ν.5079/2023 (ΦΕΚ Α'215) «Οργανωτικές και Διαδικαστικές Διατάξεις για την Ανάπτυξη, Παρεμβάσεις για την Ενίσχυση της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και Άλλες Επείγουσες Διατάξεις.», δ. Φ.841/67/1283032/Σ.5366/20 Νοε 23/ΓΕΣ/ΔΟΙ/4, ε. Αρ. Πρωτ.2/102660/ΔΕΠ/20 Νοε 23/ΥΠ.ΕΘ.Ο.Ο./Γ.Λ.Κ./Δνση Εισοδηματικής Πολιτικής/Τμήμα Δ'

1. Σας γνωρίζουμε, σε συνέχεια του (δ) σχετικού [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ], ότι με τις διατάξεις των άρθρων 36 και 37 του (γ) όμοιου, θεσπίστηκαν από 01 Ιαν 24, τα παρακάτω:

α. Με το άρθρο 36 διασφαλίζεται και με διάταξη νόμου, ο μη συμψηφισμός με την τυχόν υφιστάμενη, κατά την 31 Δεκ 23, προσωπική διαφορά, των προσαυξήσεων στις αποδοχές, οι οποίες προκύπτουν κατ' εφαρμογή των άρθρων 21, 22, 24 και 25 του (β) σχετικού [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ].

β. Με το άρθρο 37 καθορίζεται ότι, μέχρι την έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) του άρθρου 15 του (α) σχετικού, το οποίο θα ορίζει τον τρόπο αποζημιώσεως των μετακινήσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) στο εσωτερικό της Χώρας, εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του (α) ομοίου, οι οποίες διέπουν τη χιλιομετρική αποζημίωση και τα έξοδα διανυκτέρευσης εσωτερικού, των μετακινήσεων του προσωπικού του Δημοσίου Τομέα (άρθρα 8 και 10 (παρ.2), αντίστοιχα).

2. Ειδικότερα, με το άρθρο 37, επέρχονται οι παρακάτω τροποποιήσεις στον τρόπο υπολογισμού των αποζημιώσεων, οι οποίες καταβάλλονται στα στελέχη των ΕΔ, για μετακινήσεις στο εσωτερικό της Χώρας για εκτέλεση υπηρεσίας:

α. Στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις, επιτρέπεται η κίνηση με ιδιόκτητο ιδιωτικής χρήσης όχημα, δικαιολογείται αποζημίωση ίση με το γινόμενο:

χιλιόμετρα X 0,20

β. Η δαπάνη διανυκτέρευσης, ανάλογα την κατηγορία, στην οποία εντάσσεται ο μετακινούμενος, βάσει των διατάξεων της παραγράφου 5 του (α) σχετικού, αναπροσαρμόζεται όπως παρακάτω:

(1) Κατηγορία I, μέχρι εκατό ευρώ (100€) ανά διανυκτέρευση.

(2) Κατηγορία II, μέχρι ογδόντα ευρώ (80€) ανά διανυκτέρευση.

γ. Τα ανωτέρω ποσά της δαπάνης διανυκτέρευσης προσαυξάνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%) για διαμονή εντός των ορίων των Δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και για διαμονή στη νησιωτική χώρα από 1η Μαΐου έως και την 30η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αύξηση στα εκτός έδρας Στρατιωτικών και Αστυνομικών (χιλιομετρική αποζημίωση και έξοδα διανυκτέρευσης)

3. Το ύψος της δαπάνης διανυκτέρευσης ανά διοικητικό βαθμό/ιδιότητα, από 01 Ιαν 24, αποτυπώνεται στον παρακάτω Πίνακα του Παραρτήματος «Α» του παρόντος:

Κλικ για μεγέθυνση:

4. Συναφώς, σας αποστέλλουμε το (ε) σχετικό διευκρινιστικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), αναφορικά με τη ρύθμιση του άρθρου 36 του (γ) ομοίου.

Δείτε το σχετικό έγγραφο από την ΕΣΠΕΕΞ:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Η ημερήσια αποζημίωση στα ίδια έτσι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυξήθηκαν αυτά που παίρνουν οι ξενοδόχοι, όχι αυτά που παίρνεις εσύ

      Διαγραφή
  2. Πολυ απλά Οι Ανώτατοι θα γίνουν πλουσιότεροι(Δεκάδες δ/ν το έτος)και η Πλεμπα θα συνεχίσει να παίρνει 10€ την υπηρεσία.Καλα σας κάνουν και μπαίνουν όλοι στις ειδικές κατηγορίες!!!!Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γλυτώσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή προφανώς είσαι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο, δεν έχεις καμία γνώση κ διαβάζεις πολύ επιφανειακά δημοσιεύσεις του ίντερνετ θα σου πω ως συνάδελφος που ασχολείται με τα οικονομικά χρόνια ότι τις περισσότερες διανυκτερεύσεις και μετακινήσεις κάνουν οι χαμηλόβαθμοι υπαξκοι (πλεμπα) όπως μας χαρακτηρίζεις υποτιμητικά κ όχι οι άλλοι.
      Θα έπρεπε επίσης να δεις ότι τους σχες τους βάζει μαζί με τους ανώτατους κάνοντας έτσι σαφή διαχωρισμό με τους ΣΜΥ. Όσο για τις ειδικές κατηγορίες δυστυχώς έρχονται αλλαγές γιατί υπάρχει πλέον μεγάλη διαρροή προς τόπους συμφερόντων

      Διαγραφή
  3. @ 25 12:40, ούτε που κατάλαβες τι διάβασες! Εκεί εσύ, φαγωμάρα με τους ανώτατους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλάβει θα πρέπει να έχει μυαλό και καθαρή σκέψη , πράγμα λίγο σπάνιο , όπως άλλωστε αποδεικνύεται. Διαβάζει άλφα και καταλαβαίνει βήτα. Αρκεί να πεί αυτό που έχει καρφωμένο μέσα του. Συμπλέγματα άπειρα και τρέχα γύρευε.

      Διαγραφή
    2. Γιατί ΚΥΡΙΕ άδικο έχει; Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που διανύουν Υπξκοί Ανθστές και κατώτεροι Αξκοί προερχόμενοι από αυτούς σας τρομάζουν στον ύπνο σας ακόμα και ως ιδέα.

      Διαγραφή
  4. Ανώτατοι: Η μεγαλύτερη φύρα ολόκληρου του δημοσίου.
    Δωρεάν σπίτια, Παχυλοι μισθοί, 15 βοηθούς ο καθένας στα επιτελεία που βρίσκονται (από Σχη μέχρι Λχια), ανύπαρκτη προσφορά στο οτιδήποτε,αχρείαστες παρεμβάσεις που μόνο προβλήματα δημιουργούν στη λειτουργία των Μονάδων , καμία επαφή με την πραγματικότητα (μιλάνε λες και είναι από άλλο γαλαξία),όλοι οι από κάτω τους βρίζουν και αυτοί χαζογελανε.Αν η πολιτική ηγεσία είχε πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει και γίνεται (δυστυχώς έχει μαύρα μεσάνυχτα)το 70% θα το αποστράτευε άμεσα εξοικονομώντας σημαντικό ποσα.
    Αλλά οι πολιτικοί δυστυχώς ακούνε αυτούς τους ίδιους. Αυτός είναι λοιπόν και ο λόγος που ο Σ.Ξ είναι 100 χρόνια πίσω και ο λόγος που τα πράγματα δεν θα φτιάξουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή