Αυτοί είναι οι 14 Ολυμπιονίκες που γίνονται Έφεδροι Ανθυπολοχαγοί και Σημαιοφόροι

Αυτοί είναι οι 14 Ολυμπιονίκες που γίνονται Έφεδροι Ανθυπολοχαγοί και Σημαιοφόροι

Οι Ολυμπιονίκες κατατάσσονται σε Όπλα-Σώματα του Στρατού Ξηράς, καθώς και στο Πολεμικό Ναυτικό για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και εντάσσονται στην επετηρίδα Ολυμπιονικών

1. Απονομή ιδιότητας Εφέδρου εν ενεργεία Αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού σε Ολυμπιονίκες και κατάταξή τους στον Στρατό Ξηράς

Με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Αποφασίζουμε

Απονέμουμε στους παρακάτω Ολυμπιονίκες, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 39 του ν. 3883/2010, την ιδιότητα του Εφέδρου εν ενεργεία Αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού και κατατάσσουμε αυτούς σε Όπλα - Σώματα του Στρατού Ξηράς:

α) Πεζικού Στέφανο Ντούσκο του Βασιλείου (ΣΑ:229/000162/18), που γεννήθηκε στις 29.03.1997 στην Κέρκυρα, είναι εγγεγραμμένος στα Δημοτολόγια του Δήμου Ιωαννιτών και κατέκτησε την 1η θέση στο ατομικό αγώνισμα του Μονού Σκιφ στο άθλημα της Κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

β) Πεζικού Παναγιώτη Μάντη του Οδυσσέα (ΣΑ:141/010039/02), που γεννήθηκε στις 30.09.1981 στην Αθήνα, είναι εγγεγραμμένος στα Δημοτολόγια του Δήμου Δάφνης - Υμηττού και κατέκτησε την 3η θέση στο ατομικό αγώνισμα κατηγορίας σκάφους 470 στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

γ) Ιππικού Τεθωρακισμένων Ελευθέριο Πετρούνια του Παναγιώτη (ΣΑ:141/009049/11), που γεννήθηκε στις 30.11.1990 στην Αθήνα, είναι εγγεγραμμένος στα Δημοτολόγια του Δήμου Νέας Σμύρνης και κατέκτησε την 1η θέση στο ατομικό αγώνισμα των Κρίκων στο άθλημα της Ενόργανης Γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 και την 3η θέση στο ατομικό αγώνισμα των Κρίκων στο άθλημα της Ενόργανης Γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

δ) Πυροβολικού Στυλιανό Αργυρόπουλο - Κανακάκη του Ανδρέα (ΣΑ:241/001691/17) που γεννήθηκε στις 02.08.1996 στην Αθήνα, είναι εγγεγραμμένος στα Δημοτολόγια του Δήμου Βύρωνος και κατέκτησε τη 2η θέση στο ομαδικό άθλημα της Υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

ε) Μηχανικού Άγγελο Βλαχόπουλο του Κωνσταντίνου, που γεννήθηκε στις 28.09.1991 στη Θεσσαλονίκη, είναι εγγραμμένος στα Δημοτολόγια του Δήμου Ωραιοκάστρου και κατέκτησε τη 2η θέση στο ομαδικό άθλημα της Υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

στ) Τεχνικού Κωνσταντίνο Γαλανίδη του Ηλία, που γεννήθηκε στις 01.09.1990 στα Χανιά, είναι εγγεγραμμένος στα Δημοτολόγια του Δήμου Χανίων και κατέκτησε τη 2η θέση στο ομαδικό άθλημα της Υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

ζ) Υλικού Πολέμου Κωνσταντίνο Γενηδουνιά του Σοφοκλή, που γεννήθηκε στις 03.05.1993 στην Αθήνα, είναι εγγεγραμμένος στα Δημοτολόγια του Δήμου Αλίμου και κατέκτησε τη 2η θέση στο ομαδικό άθλημα της Υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Η σχετική απόφαση με ΑΔΑ: Ψ1ΤΙ6-ΙΤ2 ΕΔΩ

2. Απονομή ιδιότητας Εφέδρου εν ενεργεία Αξιωματικού βαθμού Σημαιοφόρου σε επτά Ολυμπιονίκες και κατάταξή τους στο Πολεμικό Ναυτικό

Με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Απονέμουμε, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 39 του ν. 3883/2010, την ιδιότητα του Εφέδρου εν ενεργεία Αξιωματικού βαθμού Σημαιοφόρου στους παρακάτω Ολυμπιονίκες, κατόπιν της 2/Σ.8η/14.03.2023 σύμφωνης γνώμης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ):

(1) Τεντόγλου Μιλτιάδη του Γεωργίου (ΑΜ-ΟΛ-0001), που γεννήθηκε το έτος 1998 στη Θεσσαλονίκη.

(2) Φουντούλη Ιωάννη του Θεοδώρου (ΑΜ-ΟΛ-0002), που γεννήθηκε το έτος 1988 στη Χίο.

(3) Δερβίση Γεώργιο του Νικολάου (ΑΜ-ΟΛ-0003), που γεννήθηκε το έτος 1994 στην Αθήνα.

(4) Σκουμπάκη Δημήτριο του Εμμανουήλ (ΑΜ-ΟΛ-0004), που γεννήθηκε το έτος 1998 στα Χανιά.

(5) Παπαναστασίου Αλέξανδρο του Αναστασίου (ΑΜ-ΟΛ-0005), που γεννήθηκε το έτος 1999 στον Χολαργό.

(6) Γκιουβέτση Κωνσταντίνο του Γεωργίου (ΑΜ-ΟΛ-0006), που γεννήθηκε το έτος 1999 στη Χίο.

(7) Καγιαλή Παύλο του Ιωάννη (ΑΜ-ΟΛ-0007), που γεννήθηκε το έτος 1984 στη Θεσσαλονίκη.

Οι ανωτέρω κατατάσσονται για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών στο Πολεμικό Ναυτικό και εντάσσονται στην επετηρίδα Ολυμπιονικών.

Η σχετική απόφαση με ΑΔΑ: 9Ο6Π6-ΘΞΛ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

  1. Απο οτι φαινεται τα αλλα υπουργεια ηθελαν ξεχωριστα κονδυλια για να βολεψουν Ολυμπιονικες κι ετσι ολα θυμιζουν την παροιμια για τον αγιο Παντελεημονα.Μην ξεχναμε και την παλια κυβερνητικη ομολογια αποκλειστικης στρατιωτικης τροφοδοσιας 70.000 ισλαμεποικων την δωρεαν ιατροφαρμακευτικη τους πειθαλψη τις δωρεες αναλωσιμων ειδων και εκστρατευτικου υλικου και την διαθεση στρατιωτικου υπηρετικου προσωπικου και ολα αυτα απο τα τοτε ετησια στρατιωτικα κονδυλια.Οσοι στρατιωτικοι αρνηθηκαν να εξυπηρετησουν τις ισλαμικες ορδες λαικης εξαθλιωσης κι αφελληνισμου...δικαιωθηκαν πανηγυρικα στα Στρατοδικεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αλλα ειδες εκδικητικά ποσο τους ταλαιπωρησαν μετα μεχρι να δικαιωθουν

      Διαγραφή
  2. Ρε λαμόγια, γιατί δεν τους κάνετε υπαλλήλους στην βουλή, εφέδρους δικαστικούς ή υπαλλήλους στο ΤΑΙΠΕΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ουγγαρια εχει Ορμπαν κι εμεις Μητσοτακη.Βγαλτε τα συμπερασματα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ορμπάν είναι δισέγγονος του Ορμπάν που με την μπομπαρδα που έφτιαξε γκρέμισε τα τείχη της Κωνσταντινούπολης και έτσι μπήκε ο Μωάμεθ και την κατέλαβε......

      Διαγραφή
  4. Δενδιας ο παντοφλακιας ψιθυριζουν καποιοι στη βουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στα παιδιά. Κουράστηκαν και ανέδειξαν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες.Αντίθετα με άλλους που πίσω από μια οθόνη , με τσιγάρο και καφέ, ξέρουν μόνο να σχολιάζουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρτους στην επιχείρηση σου... Έλα σε παρακαλω

      Διαγραφή
    2. Εσυ τι νομιζεις οτι ο Στρατος που εργαζεσαι ειναι το χωραφι του πατερα σου αργοσχολε?Απο την τσεπη σου θα τους πληρωσεις?Αποστρατεια αμεσα και στον ΟΑΕΔ...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμο Ιανουαρίου 27, 2024 11:18:00 μ.μ.
      Για πες μας εσύ πονηρίδη από ποια τσέπη πληρώνονται; όχι πάντως τη δική σου γιατί όπως φαίνεται γνωρίζεις καλά περί αργόσχολων του ΔΥΠΑ και όχι οαεδ πλέον, γέρο παραολυμπιονίκη.

      Διαγραφή
  6. Τραγικό όλο αυτό!!
    Για ποιόν λόγο να γίνονται αξκοι των ΕΔ, αν θέλουν τιμητικά να τους επιβραβεύσουν ας τοποθετηθούν σε κάποια δημόσια υπηρεσία μπας και παράξουν και έργο! Στις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν τί;
    Επίσης αφού τοποθετούνται στις ΕΔ και έχουν την ίδια εξέλιξη με αξκους παραγωγικών σχολών, να έχουν και την υποχρέωση της αντίστοιχης εκπαίδευσης για την προαγωγή στον εκάστοτε βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν παρουμε απο την αρχη τις ....πατατες που εκαναν οι προ-προ παππουδες μας στην Ελλαδα δεν θα τελειωσουμε ποτε και ασε τι εκανε ο προ-προ παππους του Ορμπαν .Τι κανει ο Σημερινος για την Ουγγαρια και τι κανει ο Μηζοτακης για την Ελλαδα να βλεπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καθεστώς Ρωσίας και Ανατολικής Γερμανίας
    Ντροπή στους κυβερνώντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τους διορισουν στους Δημους τους και να τους κανουν υπευθυνους των δημοτικων γυμναστηριων ωστε να προσφερουν!Απο προσωπικη μου εμλειρια κανενας απο τους προηφουμενους εως και 8 ολυμπιονικες δεν πατοσε σε κανενα,στρατοπεδο καιι καμια,υπηρεσια!ειχαν ασυλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή