Αναρτήθηκε η Προκήρυξη Στρατιωτικών Σχολών 2024-25: Χρονοδιάγραμμα–Οδηγίες ΠΚΕ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αναρτήθηκε η Προκήρυξη Στρατιωτικών Σχολών 2024-25: Χρονοδιάγραμμα–Οδηγίες ΠΚΕ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

«Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), [Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Σχολή Ικάρων (ΣΙ)], Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), και Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), [Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)], Ακαδημαϊκού Έτους 2024 -25 - Οδηγίες για Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ)»

Αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», η Εγκύκλιος Διαταγή του ΥΠΕΘΑ για την Επιλογή Σπουδαστών/τριών στα ΑΣΕΙ – ΣΣΑΣ – ΣΑΝ – ΑΣΣΥ, ακαδημαϊκού έτους 2023-24 ΑΔΑ: 9ΛΗΧ6-6ΡΘ ΕΔΥΕΘΑ: 5/ΓΕΕΘΑ

H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr. Ο/Η υποψήφιος/α εγγράφεται στην υπόψη εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail) και διαχειρίζεται προσωπικά την αίτησή του/της (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, οριστικοποίηση, μεταφόρτωση εγγράφων, αποστολή) πλήρως ηλεκτρονικά. Τονίζεται ότι δεν αφορά την υποβολή του Υποδείγματος «5» της Προσθήκης «5» του Παραρτήματος «Θ» (Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού) το οποίο παραδίδεται στην υγειονομική επιτροπή των ΠΚΕ εντός κλειστού φακέλου.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Τα εξεταστικά κέντρα, με μέριμνα των οποίων θα διεξαχθούν οι προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των υποψηφίων για όλες τις στρατιωτικές σχολές, είναι:

(1) Η ΣΣΕ (στη ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ),

(2) Η ΣΝΔ (στον ΠΕΙΡΑΙΑ),

(3) Η ΔΑΕ (στην ΔΕΚΕΛΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ),

(4) Η ΣΣΑΣ (στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ),

(5) Η ΣΜΥ (στα ΤΡΙΚΑΛΑ).

Η επιθυμία επιλογής του εξεταστικού κέντρου στο έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης αφορά ΜΟΝΟ στον τόπο προτίμησης, στον οποίο επιθυμεί να εξεταστεί ο υποψήφιος/α. Οι υποψήφιοι για το Τμήμα Ιπταμένων της ΣΙ, οι οποίοι θα δηλώσουν ως εξεταστικό κέντρο άλλο πλην της ΔΑΕ, θα πρέπει επιπλέον να εξεταστούν σε πρόσθετες υγειονομικές εξετάσεις και ψυχομετρικές δοκιμασίες στην Αθήνα με μέριμνα της ΔΑΕ/Β1, διάρκειας έως 3 ημέρες, αφού πρώτα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις ΠΚΕ που διενήργησε το εξεταστικό κέντρο επιλογής τους. Ανεξάρτητα από το εξεταστικό κέντρο στο οποίο δηλώνει να εξεταστεί ένας υποψήφιος ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ότι, στην αίτηση υποψηφίου θα πρέπει να δηλώσει το σύνολο των Σχολών για τις οποίες ενδιαφέρεται, γιατί θεωρείται ως αποτυχών στις ΠΚΕ για τις Σχολές τις οποίες δεν έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

1. Έλληνες εσωτερικού

α. Υποβολή ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 08:00 έως και την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 24:00.

β. Έκδοση Κατάστασης Υποψηφίων με Ελλιπή Δικαιολογητικά έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024.

γ. Υποβολή Ελλιπών Δικαιολογητικών έως και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 24:00.

δ. Έκδοση τελικής κατάστασης δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις ΠΚΕ καθώς και προγράμματος διεξαγωγής των ΠΚΕ (τόπος–χρόνος): Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024.

ε. Χρονική περίοδος διεξαγωγής ΠΚΕ από Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 έως Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

2. Έλληνες εξωτερικού

α. Υποβολή Αίτησης-Δικαιολογητικών από την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 00:00 έως την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 24:00.

β. Έκδοση Κατάστασης Υποψηφίων με Ελλιπή Δικαιολογητικά έως τη Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024.

γ. Υποβολή Ελλιπών Δικαιολογητικών έως την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 και ώρα 24:00.

δ. Έκδοση τελικής κατάστασης δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις ΠΚΕ καθώς και προγράμματος διεξαγωγής των ΠΚΕ (τόπος–χρόνος): Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Οι υποψήφιοι/ες έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού (Υπόδειγμα «5» του Παραρτήματος «Θ») και τις εργαστηριακές εξετάσεις που αναγράφονται στη σελίδα Γ-2 του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ «Γ» της Προκήρυξης, οι οποίες θα επαναληφθούν εντός του 1ου δεκαπενθημέρου κατάταξης, με μέριμνα των Σχολών, για όσους επιτύχουν και εισαχθούν σε αυτές.

Οι εξετάσεις-γνωματεύσεις επισυνάπτονται στο Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ»), το οποίο ο υποψήφιος εκτυπώνει από το περιβάλλον της αίτησης υποψηφίου, είναι εσώκλειστες σε φάκελο (στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου) και προσκομίζονται από τον ίδιο τον/την υποψήφιο-α στον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Στρατιωτικού Νοσοκομείου που είναι αρμόδιο για το εξεταστικό κέντρο κατά την πρώτη ημέρα των Υγειονομικών εξετάσεων. Οι εξετάσεις-γνωματεύσεις μπορούν να διενεργηθούν σε Νοσηλευτικά ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας, με την προϋπόθεση να έχουν πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου 2024 και μεταγενέστερα και να διακρίνεται ευκρινώς η ημερομηνία και η σφραγίδα ιατρού. (ΠΡΟΣΟΧΗ: μη προσκόμιση ΟΛΩΝ των παραπάνω εξετάσεων κατά την πρώτη ημέρα αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τη συνέχεια των ΠΚΕ). Λοιπές, επιπλέον και επαναληπτικές εξετάσεις, κατά την κρίση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής, καθώς και μετρήσεις των σωματομετρικών στοιχείων γίνονται στο αρμόδιο ανά εξεταστικό κέντρο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση ισχύουν τα καθοριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 3 του π.δ. 11/2014 και η παρ. 1 του άρθρου 7 του ν.δ. 1327/1973.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα αγωνίσματα και τα κατώτερα/ανώτερα (κατά περίπτωση) όρια επίδοσης κατά αγώνισμα και Σχολή, που πρέπει να πετύχει ο υποψήφιος (ανεξάρτητα φύλου) για να κριθεί κατάλληλος:

Κλικ για μεγέθυνση:

α. Οι υποψήφιοι/ες έχουν δικαίωμα για τα αγωνίσματα των δρόμων μίας (1) προσπάθειας και για τα άλματα και τις ρίψεις τριών (3) προσπαθειών.

δ. Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση υποψηφίου/ας ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλους τους υποψηφίους/ες.

ε. Η αθλητική περιβολή των υποψηφίων αποτελεί αποκλειστικά δική τους επιλογή και ευθύνη.

στ. Η σειρά διεξαγωγής των αγωνισμάτων καθορίζεται με ευθύνη των Σχολών, ανάλογα με τις επικρατούσες την τρέχουσα ημέρα κλιματολογικές και λοιπές συνθήκες και των αριθμό των υποψηφίων.

ζ. Οι υποψήφιοι/ες έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής στις Σχολές προτιμήσεώς τους, εφόσον κρίνονται επιτυχόντες/ούσες στις αθλητικές δοκιμασίες, στα όρια που προβλέπονται, για τη συγκεκριμένη Σχολή.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Όπως στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «ΣΤ» της Προκήρυξης.

Μπορείτε να κατεβάσετε την σχετική προκήρυξη ΕΔΩ ή να την δείτε παρακάτω.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΣΕΙ – ΣΣΑΣ – ΣΑΝ – ΑΣΣΥ 2024-25 (ΑΔΑ: 9ΛΗΧ6-6ΡΘ):

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Το επίπεδο των εισακτέων σιγά σιγά θα πέφτει. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ο κυριότερος είναι οι μισθοί που λαμβάνει ένα στέλεχος που εξέρχεται από μια παραγωγική σχολή. Με μια λέξη μόνο: ανέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά φέτος τά μαγαζιά θά μείνουν άδεια, ξύπνησαν οι νέοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά σιγά, ξυπνάει ο κόσμος κ δεν βρίσκουν πλέον μακακες, για να κάνουν όλα τα θέλω, των πολιτικών ταγων , δωρεάν! Απεργοσπάστες, σκουπιδιαραιους, δασοφύλακες, πυροσβέστες κ κάθε τι, που δεν βρίσκουν άλλους , δωρεάν, να κάνουν! Απορώ πώς δεν σκέφτηκαν να τους στείλουν να μαζεύουν κ τις ελιές κ ψάχνουν μετανάστες? Ελλάς το μεγαλείο σου! Τρως τις σάρκες σου! Κ υπάρχουν υπεύθυνοι του καταντήματος σου! Περισσότερο σκέφτονται τους Ρομά, από τους Αξκους, εντέλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό με τίς ελιές τί τό είπες; τούς βάζεις ιδέες χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή