Ο εκσυγχρονισμός της ΣΣΑΣ μέσα από τις κατευθύνσεις του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Ο εκσυγχρονισμός της ΣΣΑΣ μέσα από τις κατευθύνσεις του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr - Εστάλη με email:

Με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις για την επιλογή της νέας ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ο αξιότιμος κύριος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ότι, «στόχος της αλλαγής που ξεκινά σήμερα, είναι ο πολύπλευρος εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, με προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα και τις ανάγκες των καιρών».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη πλήρους αναδιοργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανέδειξε με σαφήνεια την ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης των Αξιωματικών με τον επανασχεδιασμό της διαδρομής καριέρας και σταδιοδρομίας τους. Ο κύριος Υπουργός, ανάγει τους στόχους αυτούς ως εθνικές προτεραιότητες, οι οποίες πρέπει να υπηρετηθούν και να εφαρμοστούν από τη νέα ηγεσία. Είναι βέβαιο ότι, οι παραπάνω κατευθύνσεις του κ. Υπουργού, είναι το αποτέλεσμα της προφανούς επιστημονικής επάρκειας και της οξυδέρκειας που τον διακρίνουν, δίνοντάς μας το έναυσμα να αναδείξουμε μέρος σημαντικών θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Είναι η μοναδική ανώτατη στρατιωτική σχολή με έδρα τη Θεσσαλονίκη, συνέχεια της ιστορικής Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής. Αποστολή έχει, την επιστημονική και στρατιωτική εκπαίδευση των Μαθητών και Μαθητριών της, οι οποίοι μετά την αποφοίτησή τους αποτελούν τους μελλοντικούς Αξιωματικούς Ιατρούς, Κτηνιάτρους, Οδοντιάτρους, Φαρμακοποιούς, Οικονομολόγους, Νομικούς και Ψυχολόγους, καλύπτοντας τις ανάγκες των τριών Κλάδων (ΣΞ, ΠΝ και ΠΑ) των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέμα πρώτο, η διοίκηση της Σχολής.

Η ΣΣΑΣ είναι η μοναδική ανώτατη στρατιωτική σχολή που από το 1970, με εξαίρεση ένα χρονικό διάστημα 15 ετών, διοικείται από ανώτατους αξιωματικούς, οι οποίοι δεν είναι απόφοιτοι της σχολής. Κατά συνέπεια, ανεξάρτητα από τις ικανότητες που διαθέτουν και τις προσπάθειες που καταβάλουν, επειδή δεν γνωρίζουν, ούτε κατανοούν τις παραδόσεις και τις ιδιαιτερότητες λειτουργίας της σχολής και της φοίτησης στο πανεπιστήμιο, αδυνατούν να προσεγγίσουν τον τρόπο σκέψης και τις ανάγκες των Μαθητών και Μαθητριών. Το γεγονός αυτό αποτελεί μοναδική «πρωτοτυπία», που απαξιώνει τους Αξιωματικούς απόφοιτους της Σχολής, οι οποίοι με «έντεχνο» τρόπο και με την επίκληση ανυπόστατων αιτιάσεων, πρακτικά αποκλείονται από Διοικητές, καταργώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και ισότιμης μεταχείρισής τους σε σχέση με τους συναδέλφους τους Αξιωματικούς όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προβληματισμός για τη λειτουργία και το μέλλον της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)

Άραγε, με την τακτική αυτή ικανοποιείται ο στόχος της εφαρμογής σύγχρονων απαιτήσεων διοίκησης; Πόσο σύγχρονο ακούγεται το ενδεχόμενο ο εύελπις, ο ίκαρος και ο ναυτικός δόκιμος να διοικείται στο μέλλον από υγειονομικούς, νομικούς και οικονομολόγους; Για ποιο λόγο η ίδια «πρωτοτυπία», δεν εφαρμόζεται στην επίσης διακλαδική Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, η οποία ορθά διοικείται από αποφοίτους της; Προς τι η επιμονή της στρατιωτικής υπηρεσίας σε μία λαθεμένη και σίγουρα αναχρονιστική τακτική μόνο για τη ΣΣΑΣ; Ποιος διοικητής μπορεί ως πρότυπο να εμπνέει, να κατανοεί και να καθοδηγεί με τις γνώσεις, τις αξίες και το παράδειγμά του, τους μελλοντικούς Αξιωματικούς επιστήμονες, εάν δεν είναι ένας που «ψυχή και σώμα» είναι γέννημα της ίδιας της Σχολής;

Είναι βαθιά υποκριτικό να πιστεύει κάποιος ότι, οι μαθητές της ΣΣΑΣ, νιώθουν όμορφα και δεν απαξιώνονται εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Επίσης, για ποιον επανασχεδιασμό διαδρομής καριέρας να τους περιγράψει κάποιος, όταν από τα πρώτα τους χρόνια διαπιστώνουν ότι, με τον μελλοντικό επιλεκτικό αποκλεισμό τους, ούτε την ίδια την σχολή τους και τους όμοιούς τους δεν έχουν την προοπτική να διοικήσουν! Αλλοίμονο όμως, μιλάμε για τους κατά κοινή ομολογία αριστούχους μαθητές κατά την εισαγωγή τους στη Σχολή, τους αριστούχους φοιτητές κατά τη φοίτησή τους στο Α.Π.Θ. και τους διακρινόμενους εντός και εκτός Ελλάδας σε επιστημονικά δρώμενα και στρατιωτικές εκδηλώσεις!

Θέμα δεύτερο, η εκπαίδευση των Μαθητών και των Μαθητριών.

Η ανώτατη επιστημονική εκπαίδευση των Μαθητών παρέχεται σύμφωνα με τα ισχύοντα προγράμματα σπουδών, από τις αντίστοιχες Σχολές του Α.Π.Θ. Η στρατιωτική αγωγή και εκπαίδευση, όπως αυτή προβλέπεται από τον οργανισμό λειτουργίας της ΣΣΑΣ παρέχεται από Αξιωματικούς απόφοιτους της Σχολής Ευελπίδων, εφαρμόζοντας κανονισμούς και εγχειρίδια του Στρατού Ξηράς, παρά το γεγονός ότι οι μισοί απόφοιτοι θα στελεχώσουν το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το κοινό Νομικό Σώμα. Κατά συνέπεια, η υφιστάμενη στρατιωτική αγωγή και εκπαίδευση των μελλοντικών επιστημόνων Αξιωματικών δεν είναι ανάλογα προσαρμοσμένη στις ανάγκες όλων των κλάδων και φυσικά στερείται κάθε δυνατότητας αναβάθμισης και εξέλιξης, αφού παρέχεται με κεκτημένη νοοτροπία τάγματος πεζικού και τεχνικές που απευθύνονται σε νεοσύλλεκτους οπλίτες θητείας.

Κραυγαλέα λοιπόν, η αναντιστοιχία της στρατιωτικής αγωγής και εκπαίδευσης με τις σύγχρονες απαιτήσεις, αφού δεν λαμβάνεται καν υπόψη η ζητούμενη διαδρομή καριέρας και σταδιοδρομίας των αποφοίτων, οι οποίοι με τη σειρά τους δείχνουν έλλειψη ενδιαφέροντος σε αντικείμενα που τα θεωρούν και ουσιαστικά είναι ανούσια και αδιάφορα για αυτούς.

Επιτέλους, η ΣΣΑΣ δεν φιλοξενεί «ένστολους» φοιτητές ούτε άβουλους «μαλιστάνθρωπους», αλλά σκεπτόμενους νέους και μελλοντικούς ηγήτορες εξειδικευμένους επιστήμονες, που όμως μάταια προσδοκούν οι διοικούντες να κατανοούν τις αγωνίες και τις προσπάθειές τους, στο μέτρο που αυτές επιβάλλονται από την απαιτητική διπλή φοιτητική-στρατιωτική ιδιότητά τους.

Οι στόχοι του κυρίου Υπουργού υψηλοί, ξεκάθαροι και ρεαλιστικοί, οι απαιτήσεις πολλές, το έμψυχο υλικό προικισμένο με ικανότητες και οράματα και μια νέα άξια ηγεσία με τη φιλοδοξία αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων. Ιδού λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν!

Η διοίκηση της Σχολής επιβάλλεται να ασκείται από επίλεκτους λαμπρούς απόφοίτους της και η εκπαίδευση των Μαθητών πρέπει να απαλλαγεί από τη στείρα και παρωχημένη γνώση και να αναβαθμιστεί με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα στρατιωτικής ιατρικής και στρατιωτικών νομικών και οικονομικών θεμάτων.

Το μέλλον της ΣΣΑΣ, συνδέεται αναπόσπαστα και διαμορφώνει την αίγλη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχει την πολυτέλεια αναμονής, αναβολών και προφάσεων, αναχρονιστικών σχεδιασμών και σκέψεων. Επιτέλους, ας γίνει το αυτονόητο για τις ανάγκες των καιρών!

Δημοσίευση σχολίου

70 Σχόλια

  1. Τόσες πολλές π@π@ρι€ς, ανακρίβειες και διαστρέβλώσεις σε ένα κείμενο, γεμάτο συγκεκαλυμμένη ιδιοτέλεια, ταξική απέχθεια, ανικανότητα κατανόησης στρατιωτικής νοοτροπίας (ο αναγνώστης "sic" προφανέστατα δεν είχε ποτέ νοοτροπία αξιωματικού και ανάλογη ενσυναίσθηση, γι'αυτό και γράφει ότι του κατεβάζει η τρικυμία στο μυαλό του), ανυπαρξία κατανόησης ευρύτερου περιβάλλοντος και άλλα πολλά, δεν έχουμε ξαναδιαβάσει ή μάλλον έχουμε ξαναδιαβάσει περίπου τα ίδια, απλώς τώρα έχει γίνει μια κάποια επικαιροποιηση στην βλακεία και την ηλιθιότητα που τους δέρνει αλύπητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΑΛΛΟΤΡΙΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ

      Διαγραφή
    2. 9:54:00, ποιους" δέρνει αλύπητα η βλακεία και η ηλιθιότητα". Έγραψες 15 σειρές και δεν έγραψες σε ποιους αναφέρεσαι.

      Διαγραφή
    3. Αναφέρεται ειδικά στα γιατρουδακια που σπουδάζουν τζάμπα και τζάμπα εξωτικές ειδικότητες στο εξωτερικο που τα υπόλοιπα παιδιά ούτε στον ύπνο τους δεν βλέπουν και μετά αποκτούν θράσος και όποτε τους συμφέρει το παίζουν αξιωματικοί κάνοντας χρήση βαθμού και όποτε βρίσκουν τα δύσκολα το παίζουν επιστημονες και γιατροί. Ρε αντε από εδώ που νομίζετε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία σας ανήκουν, αλλά λόγω αχρήστων πολιτικών κάνετε το κομμάτι σας. Γι'αυτό και οι υπόλοιποι στρατιωτικοί όπου βρίσκουν τέτοια γιατρουδακια πρέπει να μην μασάνε. Όποιος δεν θέλει να πληρώσει τα 300.000€ και τις τυχόν ειδικότητες του εξωτερικού (κυμαίνονται από 500.000 - 1.000.000€ χωριά οι μισθοί εξωτερικού) και να πηγαίνουν στον αγύριστο, αλλιώς βγάλτε τον σκασμό και δουλέψτε για τις ΕΔ που μόνοι σας καταταγήκατε!

      Διαγραφή

    4. Προς Ανώνυμο (Σάββατο, Ιανουαρίου 20, 2024 11:09:00 π.μ.) Δε φτάνει που σας μάζεψε απ' τα μαντριά ο ΕΣ και σας έκανε ανθρώπους, έχετε και άποψη για τη ΣΣΑΣ... Πίσω στο σχολείο να μάθετε γράμματα και αύριο τεστ στην προπαίδεια...

      Διαγραφή
    5. Για πες σειρά...Ταξική απέχθεια είναι το να απαιτείται απ' το στρ.γιατρό στο ιστρείο του στρ. νοσοκομείου να κάνει ακριβώς αυτα για τα οποία εκπαιδεύτηκε και διατάχθηκε,κάνοντας όμως πολύ λιγότερα??? Θα ήθελα να ακούσω την απάντηση.

      Διαγραφή
    6. 11:09:00, για να μιλάς για γιατρουδακια, εσύ πρέπει να μας γράφεις τουλάχιστον από τη NASA

      Διαγραφή
  2. Σε σωστή κατεύθυνση οι προτάσεις. Ο Δκτής της Σχολής οπωσδήποτε από τη Σχολή. Τώρα αν κάνουν καλά αριστούχοι μαθητές που γράφουν από 18.000 και πάνω να εισάγονται στις ΕΔ, νομίζω, όπως είναι σήμερα η κατάσταση, ότι είναι μέγα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΣΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΥΠΤΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε χερχελέ αναγνώστη, σου έχει ποτέ μιλήσει κανείς ή έστω να γκουγκλαρεις μόνο σου, τον ιστότοπο του U.S. Army JAG Corps;
    Μετά κάνε την σύγκριση και αναρωτησου quo vadis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αναγνώστης που το έγραψε, δυσαρεστημένος απόφοιτος της ΣΣΑΣ; ο οποίος τι ζητάει τελικά; Να είναι διοικητής της ΣΣΑΣ , γιατρός, οικονομικός ή νομικός; Δηλαδή οι απόφοιτοι της ΣΣΑΣ είναι καλύτεροι απο τους αποφοίτους της ΣΣΕ σε θέματα διοίκησης; Να υπάρχει στρατιωτική εκπαίδευση αντίστοιχη της ΣΣΕ, ΣΝΔ και ΣΙ, για ποιό λόγο και σε ποιόν χρόνο άραγε; Αφού οι μαθητές της ΣΣΑΣ καθημερινά ακόμα και απογεύματα είναι στο ΑΠΘ. Με μια λέξη άσχετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..και μόνο που αρχίζει με αυτό "αξιότιμος κύριος Υπουργός", σταμάτησα, δεν με ενδιέφερε τι γράφει παρακάτω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δκτης από ΣΣΕ μόνο
    για να έχουμε Αξκους ιατρούς όχι ιατρούς με στολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9:44:00, εσύ αν αρρωστήσεις ποια κατηγορία θα ήθελες να σε βοηθήσει;

      Διαγραφή
  8. Την έχουμε δει την προκοπή με τους υπηρετούν τες εκ της ΣΣΕ στην ΣΣΑΣ. Πρώτα πρέπει να περνάνε σχολείο τουλάχιστον 3μηνης διάρκειας με αντικείμενο πως να ξεπεράσει κάποιος τα συμπλέγματα κατωτεροτητας και μετά αφού αποφοιτούν ευδοκιμως με εξετάσεις αδιαβλητες τότε και μόνο τότε να αξιώνουν ένα 15-20% των θέσεων έτσι για να υπάρχουν και κάποιοι για τα παραγγελματα και τη βασική εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κλείσιμο θέλει η ΣΣΑΣ αφού έτσι και αλλιώς οι γιατροί -νοσηλευτες ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας.Η λειτουργία των Στρατιωτικών Νοσοκομείων 100% ανήκει στο Υπουργείο Υγείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Παραξενο....
      Γιατι εγω κανονικα βλεπω στην αλληλογραφια οτι ανηκουν οργανικα στα οικια ΓΕ.....

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Η μονη στρατιωτικη σχολή, μαζι με τη ΣΑΝ που προσφέρουν σοβαρη ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Μακάρι να γίνει το ιδιο και με τις τεχνικές ειδικοτητες.

      Διαγραφή
    2. Τι λες βρε φωστήρα; Και από που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους οι ΕΔ σε αξιωματικούς των ειδικοτήτων που βγάζει η ΣΣΑΣ; Ξεπεράστε πρώτα τα ψυχολογικά σας και μετά σχολιάζετε.

      Διαγραφή
    3. Η ΣΣΕ της βάσης των 12000 μορίων (χωρίς καν να έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις) θα καλύψει το κενό;

      Διαγραφή
    4. Ιατρική με 12.000. Γελάνε και οι πέτρες.

      Διαγραφή
    5. Και ποιος θα στελεχωνει τα στρ. νοσοκομεια ?

      Τα ρομποτ της αυγης ...?

      Διαγραφή
    6. Πώς καλύπτουν τόσα χρόνια τις θέσεις των Στρατιωτικών Δικαστών; Απόφοιτοι Νομικής... Απλά.

      Διαγραφή
    7. Δεν χρειάζονται Στρατιωτικά Νοσοκομεία σε περίοδο ειρήνης. Σε περίοδο επιχειρήσεων να δεσμεύονται κλίνες σε πολιτικά νοσοκομεία. Χίο, Σάμο κλπ έχει στρατιωτικά νοσοκομεία;

      Διαγραφή
  11. @Συνάδελφοι της ΣΣΑΣ: Δεν έχουν όλοι οι απόφοιτοι της Ευελπίδων αίσθηση κατωτερότητος (έναντι των στρ. ιατρών), υπάρχει κάθε χρόνο αριθμός εισακτέων στην Ευελπίδων που εισέρχεται με πάνω από 18.000 μόρια. Θα μπορούσαν να πάνε πολυτεχνείο ή ιατρική αλλά προτίμησαν την Ευελπίδων από πατρωτισμό και μόνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1:13:00, ούτε εσύ δεν τα πιστεύεις αυτά που γράφεις

      Διαγραφή
  12. Δεν είναι δυνατόν εγώ που είμαι γιατρός να έχω τον ίδιο μισθό με τον κάθε καραβανά που απλά έχει τον ίδιο βαθμό με μένα.Δεν με νοιάζει αν πέρασε με 12 ή με 18.Υπάρχει κολοσιαία διαφορά και θα έπρεπε να αμοίβεται ανάλογα.Αν δει κανείς τους μισθούς των γιατρών στην ΕΕ θα καταλάβει για τι μιλάμε.Και όσο το κρατος δεν με αμοίβει ανάλογα με τις σπουδές μου θα δουλεύω για αυτό το ελάχιστο που μπορώ.Όποιος θέλει να με βρεί να τον χειρουργήσω θα έρχεται στο ιδιωτικό μαγαζί και θα με πληρώνει άσχετα αν είναι στρατιωτικός ή συγγενής ή φίλος.Το τζάμπα πέθανε.Αν δεν θέλει ας κάτσει να περιμένει τη σειρά του και σε όποιον τύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς ρε καραγκιοζάκο, αφού σπουδάσεις με τα λεφτά του γονέα1ή2 σου (δεν μας ενδιαφέρει) και αφού την ειδικότητα σου την πληρώσεις με τα χρήματα από την "εργασία" σου στο only fans (ένεκα γονέα 1 και 2) και αφού υπηρετήσεις ιατρός οπλίτης στην μαμά πατρίδα, τότε και μόνον τότε να δέχεσαι ιδιωτικά τα ραντεβού σου και να βγάζεις τα μάτια σου, γιατί στο κρεβάτι του καθένα δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει. Σε κάθε άλλη περίπτωση επειδή σε έχουν σπουδάσει τζάμπα τζάμπο, θα το βουλώνει και δουλεύεις οπότε και όσο θέλουν στις ΕΔ, και τα ωράρια να τα ξεχάσεις, όπως σε λίγο καιρό και τα ιδιωτικά σας μαγαζάκια, αφού έτσι και αλλιώς δεν προσφέρετε και τίποτα σοβαρό. Μη ξεχνάμε την σαβουρα που έχουν μαζέψει οι ΕΔ στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Πλέον ελάχιστοι γιατροί δεν είναι γιατρουδάκια του κερατά από αυτά τα άχρηστα που σακατεύουν κόσμο και κοσμάκη επειδή λόγω των μπανανίας δεν τους ελέγχει κανείς!

      Διαγραφή
    2. Προς ΑΝΏΝΥΜΟΣ
      Κυριακή, Ιανουαρίου 21, 2024 7:40:00 μ.μ.: Λογικά είσαι ο τύπος από πάνω με τα γιατρουδάκια γιατί τέτοιες ανακρίβειες σε βαθμό βλακείας δύσκολο να πιστεύουν 2 διαφορετικά άτομα. Λογικά είσαι κάτοικος εξωτερικού μιας και δεν γνωρίζεις ότι η ιατρική σχολή δεν έχει δίδακτρα, άρα δεν σπούδασε τζάμπα ο ΣΣΑΣίτης και ο πολίτης όχι. Τζάμπα σπούδασαν και οι 2. Επίσης, στην ειδικότητα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, ο ιατρός ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, δεν πληρώνει. Τέτοια ηλιθιότητα ότι πληρώνει ο ειδικευόμενος δεν ξέρω που την σκέφτηκες.

      Διαγραφή
    3. Παλληκαράκι μου όμορφο,ο 7:40:00 μ.μ. έχει το μοναδικό δίκιο στη συζήτηση.Το οτι έχεις καλό μνημονικό ή φωτογραφική μνήμη,να πήγαινες να αξιολογηθούν κάπου αλλού,εκτός ΣΑ/ΕΔ,γιατί στα ΣΑ απλά διατάσσεσαι να κάνεις αυτά που ο ίδιος ορκίστηκες(στρ. όρκο) να κάνεις.Είναι εντελώς εξόφθαλμη η αντίληψη της καταστάσεως του να σπουδάζει κάποιος τζάμπα,αλλά όταν θα κληθεί να κάνει πράξη αυτά που Ο ΙΔΙΟΣ ορκίστηκε/δεσμεύτηκε να κάνει,κάνει την πάπια.Απόταξη παραδειγμάτική θα ήταν μια καλή τιμωρία για το γεγονός,όπως και επιστροφή του κόστους των διδάκτρων,καθ'οτι η γνώση παραδόθηκε..Ωστόσο,είμαστε Ελλάδα,και όλα δουλεύουν για την εικόνα,όχι για την ουσία κ' γι' αυτό φτάσαμε εδώ που έχουμε φτάσει.

      Διαγραφή
    4. @ 9.39
      Συγχαρητηρια , καποιος επρεπε να του τα πει...

      Διαγραφή
    5. Φίλε 9:39:00, αν ο 7:40:00 είναι πάνω από 15 χρονών και πιστεύει αυτά που γράφει, τότε έχουμε πρόβλημα

      Διαγραφή
    6. Καραβανας είσαι κι εσύ και μετά γιατρός. Δεν το έχεις καταλάβει; Πέρασες στην Ιατρική με την μικρότερη βάση και τον μικρότερο ανταγωνισμό (εισακτεοι/δήλωσαν τες) από όλες τις Ιατρικές της Ελλάδας. Η επόμενη επιλογή σου για να γίνεις γιατρός ήταν η Βουλγαρία. Προτίμησες να γίνεις. καραβανας γιατρός. Πριν πάρεις συγγράμματα από τον Ευδοξο, έβαλες αρβύλα. Και το ήξερες. Αλλιώς... Βουλγαρία... Έλα ξεκαβαλιστε.

      Διαγραφή
    7. Σιγά μην πάω στο ιδιωτικό ιατρειο του καραβανά γιατρού. Που "τρουπωσε" στην ΣΣΑΣ για να γίνει γιατρός, στο τσακ πριν αναγκαστεί να πάει Βουλγαρία...

      Διαγραφή
    8. προς 12:24:00, φαίνεται ότι ο διορισμός σου ήρθε στο σπίτι, αλλιώς θα ήξερες ότι για τη στρατιωτική ιατρική μπαίνουν κι άλλα φίλτρα που αποκλείουν υποψήφιους και άρα οδηγουμαστε σε χαμηλότερες βάσεις. πχ όριο ύψους 5cm μεγαλύτερο από ότι σε εσάς τους ΕΠΟΠ.

      Διαγραφή
    9. Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Χα, χα, χα...

      Διαγραφή
  13. ΔΚΤΗΣ ΤΗΣ ΣΣΑΣ ΤΑΞΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ 4ΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ.ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΚ ΤΗΣ ΣΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΔΙΕΠ Κ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΟΒΑΡΗ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΤΕΛΝΩ ΓΙΑ ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑΣΕ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ Η ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ Κ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δικαιολογημένο πάντως το κομπλεξ των καραβανάδων απέναντι στους γιατρούς.Ο γιατρός όταν παραιτηθεί/αποστρατευθεί έχει την επιστήμη του και το ιατρείο του και θα συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία ή οποία θα τον αμοίβει ανάλογα με τις ικανότητες του.Ο καραβανάς θα ξημεροβραδιάζεται στις λέσχες και αν έχει βιοποριστική ανάγκη το πολύ πολύ να κάνει το ντελιβερά ή να μοιράζει τίποτα φυλλάδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καραβανάς σπίκιγκ : δε του ζητά κανείς να συνεχίσει να προσφέρει.Ακόμα και στους γιατρούς έχει επέλθει κορεσμός,γι'αυτό και φεύγουν στο εξωτερικό.Το σωστό είναι "δουλεύει επειδή τον αφήνει ο νόμος για να βγάλει περισσότερα λεφτά,με αρνητικά αποτελέσματα για τους συναδέλφους της ειδικότητάς του".

      Διαγραφή
    2. Μην ξεχνάς 9:20:00, υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν τον κολαουζο σε πολιτικά κόμματα

      Διαγραφή
  15. Τελικά μετά από όσα διαβάσαμε, μαζί με την ανάρτηση, το συμπέρασμα είναι απλό και δίκαιο, η ΣΣΑΣ πρέπει να κλείσει, προσωπικό από το ελεύθερο εμπόριο με εξετάσεις και σύμβαση 5ετίας αποκλειστικής απασχόλησης όπως και σε άλλες ΕΔ, ειδικά της Αμερικής. Είναι μαύρη τρύπα για τον ΠΥ των ΕΔ και ρουσφετομάγαζο, και διχαστικό για το υπόλοιπο προσωπικό που πασχιζει στα σύνορα, στις μονάδες στόλου, στα ραντάρ, στα φυλάκια, στα αεροδρόμια. Ότι θα γίνει θα γίνει, απλά να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, ήδη οι σκέψεις έγιναν παρουσιάσεις και οι παρουσιάσεις πραγματικότητα και το μόνο που εμποδίζει την υλοποίηση του είναι κάποιοι άσχετοι και άχρηστοι πολιτικάντηδες, αφού δεν πληρώνουν από την τσέπη τους. Τι δεν καταλαβαίνουν μερικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9:12:00, καταλαβαίνουμε αυτά που ΔΕΝ μπορείς να καταλάβεις εσύ. Α! και τα συμπεράσματα δικά σου, μη βάζεις 1ο πληθυντικό

      Διαγραφή
    2. Δεν εχετε την παραμικρη επαφη με την πραγματικοτητα εαν αυτο ειναι το συμπερασμα απο τα οσα γραφτηκαν ανωτερω.

      1) Αν νομιζετε οτι θα προκυρηξετε 5ετεις συμβασεις για ΥΓ Αξκους και θα ερθει καποιος να δηλωσει με τα 1000 ευρω που δινει ο ΕΣ, κατι εχετε καταλαβει λαθος. Το δοκιμασε το ΠΝ πριν λιγο καιρο και δεν πατησε ανθρωπος (εγιναν 3 αιτησεις για 16 θεσεις, με την προκηρυξη να αναφερει... αμεταθετο και αρχικο βαθμο Υποπλοιαρχου(!!!)). Εδω οι ηδη εγκλωβισμενοι παραιτουνται καθε μερα, παρα τις τρελες ρητρες, εσεις νομιζετε οτι θα βρειτε κοροιδα απ'εξω.

      2) Το κοστος λειτουργιας της Σχολης ειναι ψιχουλα μπροστα στα ποσα που διαχειριζονται οι ΕΔ. Αν θελουν να κοψουν, να κοψουν απο Δημοσιες Σχεσεις και λοιπα παπατζηλικια (για οσους γνωριζουν...). Εξαλλου και απο εξω να παρεις κοσμο θα πρεπει να τους εκπαιδευσεις (τυπου εκπαιδευση Δοκιμου), δεν θα φορεσεις μια στολη στον αλλο και θα τον στειλεις στη Μοναδα (και αυτο φυσικα κοστιζει...).

      3) Οποιος νομιζει οτι το ΥΓ δεν βρισκεται (και) στις Μοναδες και στα Πλοια (και οπου χρειαστει) δεν εχει επαφη με τις ΕΔ. Αλλοι δεν βρισκονται εκει που θα επρεπε να ειναι... Οι νεκροι και οι τραυματιες ΥΓ στην Λιβυη ηταν προφανως εξωγηινοι για καποιους. Οσο για το αν ειναι ρουσφετομεταθεση για καποιους εκ λοιπων ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, η λυση ειναι να φτιαχτει επιτελους αξιοκρατικο συστημα μεταθεσεων για ολους. Αλλα αυτα τα αυτονοητα ειναι πυρηνικη φυσικη για καθε κομπλεξικο.

      4) Επειδη η παπαγαλια του τι γινεται στο εξωτερικο ειναι της μοδας, να ενημερωσουμε οτι κατι βελανοδοφαγοι οπως π.χ. οι Γαλλοι εχουν ακριβως το ιδιο συστημα με την Ελλαδα (η ελληνικη ΣΣΑΣ φτιαχτηκε με προτυπο την γαλλικη).

      5) Το απυθμενο μισος απεναντι σε οτι ξεχωριζει ειναι ενδεικτικο υπαναπτυκτων κοινωνιων. Αντι να προσπαθειτε να διαλυσετε τα παντα, σκεφτειτε πως θα τα βελτιωσετε.

      Διαγραφή
    3. ΕΝΩ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΗ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟΝ Π/Υ. ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ ΦΙΛΤΑΤΕ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ Η ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΕΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΘΑ ΗΤΑΝ.ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ Π/Υ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

      Διαγραφή
    4. @ 22 9:12, μπράβο σου, τα συνόψισες όλα στην ανάρτησή σου! Να κλείσει η ΣΣΑΣ και στελέχωση του στρατεύματος από το ελεύθερο εμπόριο, με σύμβαση πενταετίας. Τουλάχιστον να εξοικονομηθεί και κανένα ευρώ από τις σπουδές τους. Και εσύ 21 9:39, μάλλον δεν ξέρεις ούτε αριθμητική δημοτικού! Ο μη στρατιωτικός σπουδαστής γιατρός όταν πάει στη μεγάλη του γένους ΠΟΛΤΙΚΗ ιατρική πληρώνει πολλά για ενοίκια, ρεύματα, κοινόχρηστα, φαγητά, φυλλάδια κ.ο.κ. Ο ΣΣΑΣίτης σπουδαστής ιατρος τί πληρώνει;

      Διαγραφή

    5. Ανωνυμε (3:24:00 μ.μ.) μια χαρα πληρωνει ο ΣΣΑΣιτης ολα τα εξοδα που πληρωνουν και οι μη στρατιωτικοι (ενοικια, κοινοχρηστα κλπ) κσθοσον ΟΛΟΙ οι σπουδαστε των Στρ. σχολων (ΣΣΑΣ, ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ κλπ) νοικιαζουν εξω (που θα κοιμουνται Παρασκευη με Κυριακη, στα παγκακια?)
      Γιατι επιδεικνυετε την ασχετοσυνη σας με τοσο προκλητικο τροπο?

      Διαγραφή
    6. 3:24:00, τα ίδια πληρώνει.

      Διαγραφή
    7. 2:29:00 απύθμενο μίσος έχουν δημιουργήσει οι της κάστας σου,που αντί να γιατρέψουν τον κοσμάκη που σπάει το κορμί του σε υψόμετρα, βάθη της θάλασσας, κρύα και ζέστες,τον αφήνει σύξυλο με την ατάκα "περάστε απ'το ιατρείο μου να σας εξετάσω καλύτερα",γι αυτό .

      Διαγραφή
    8. 8:58:00 μ.μ. Οι κακοι συναδελφοι που λενε τετοιες ατακες αποτελουν μια θλιβερη μειοψηφια του ΥΓ και ειναι φυσικα καταδικαστεοι (και προφανως τετοιες συμπεριφορες πρεπει να καταγγελονται). Με την υπαρξη της ΣΣΑΣ τι σχεση εχει ομως?
      Και μια και πιασαμε την περιπτωσιολογια ομως, να μιλησουμε για το 80% των στελεχων που, οχι μονο δεν σπανε κορμια σε βαθη και υψομετρα, αλλα εχουν τερματισει το Παμε Στοιχημα στους ορχους και τον χαρτοπολεμο στα Επιτελεια? Δε σταματαμε να δουλευομαστε μεταξυ μας καλυτερα?

      Διαγραφή
  16. Συμφωνώ δεν υπάρχει λόγος να λειτουργεί η ΣΣΑΣ. Έτσι κι αλλιώς τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΎ είναι και δέχονται όλους τους Έλληνες (και μη) πολίτες. Οι δε θέσεις ιατρών στις Μονάδες καλύπτονται (αν καλύπτονται) από οπλίτες ιατρούς. Οι "πρώτοι των πρώτων" ήταν μια φορά κι έναν καιρό. Πλέον το Ιατρικό της ΣΣΑΣ εχει βάση κάτω και από Ιατρική Αλεξανδρούπολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν διαφορά 100 μόρια. Δεν είναι 5000 μόρια κάτω από σχολή υπαξιωματικών και με κενές θέσεις

      Διαγραφή
    2. 100 μόρια για εισαγωγή στις Ιατρικές είναι πάρα πολλά. Και μην ξεχνάτε ότι 50 άτομα παίρνει η ΣΣΑΣ. Οχι 150 που παίρνουν τα τμήματα Ιατρικής. Πλέον πάρτε το απόφαση. Είστε ουραγοί των Ιατρικών...Για να συγκρίνεις βάση με Ευελπίδων (αν και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση καθόσον τα μαθήματα των Πανελληνίων είναι διαφορετικά),πρεπει να αναφέρεσαι και στο ίδιο αριθμό εισαγόμενα. Αν πχ παίρνει 50 η ΣΣΑΣ πρέπει να δεις την βαθμολογία του 50ου επιτυχοντα της Ευελπίδων. Αν έπαιρνε 2 η ΣΣΑΣ και 3000 η Ευελπίδων θα συγκρινες βάσεις;

      Διαγραφή
  17. Προς επικριτες.......
    Βεβαίως , βεβαιως , να κλείσει η ΣΣΑΣ.......
    Να δουμε μετα ποιος θα στελεχωσει τα στρ. νοσοκομεια.......
    Ρομποτ να εξεταζει ασθενεις ακομη δεν εχω δει........
    Μετα θα πηγαινεται "στην κυρα μας τη μαμη" να σας γιατρέψει, αν χρειαστειτε γιατρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι μέσα όμως, σειρά. Και χάρηκες που πέρασες στη ΣΣΑΣ αντί για οποιαδήποτε σχολή. Οπότε, προς τι τυρβάζεθς???!!

      Διαγραφή
  18. Κλείστε την ΣΣΑΣ. Δεν υπάρχει λόγος λειτουργίας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να εφαρμοστεί το Φινλανδικό μοντέλο και στην ΣΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι γιατροί του ΕΣΎ κλήθηκαν να αποφασίσουν. ΕΣΎ ή ιδιωτικό ιατρείο. Με τους στρατιωτικούς γιατρούς τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γι' αυτο ακριβως η μιση Βορεια Ελλαδα δεν εχει Παθολογο και Αναισθησιολογο στο ΕΣΥ και καλυπτουν οι Στρ. γιατροι τα κενα...
      Προσεξτε τι ευχεστε γιατι μπορει να γινει πραγματικοτητα...

      Διαγραφή
  21. ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ.ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΣΣΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΔ ΜΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΣΑΣ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Πρώτοι των πρώτων" σε λίγο θα κλείσετε έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους υποψηφίους. Φέτος 324 υποψήφιοι για 55 θέσεις, όταν Ιατρική Αθήνας 2171 υποψήφιοι για 141 θέσεις, Θεσνικης, 2495 υποψήφιοι για 131 θέσεις κλπ μέχρι και Αλεξανδρούπολης 2801 υποψήφιοι για 115 θεσεις. "Πρώτοι των πρώτων" για δείτε πόσοι έχουν ΔΗΛΩΣΕΙ ως πρώτη επιλογή την Ιατρική Αθήνας και πόσοι την ΣΣΑΣ και ξεκαβαλιστε το καλάμι... 1 στους 6 από αυτούς που έχουν δηλώσει ΣΣΑΣ μπαίνουν, ενώ στην Ιατρική Αθήνας και στις λοιπές περίπου 1 στους 20... Θέλετε να συγκριθείτε με τις λοιπές Ιατρικες... Τώραε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν βλέπω να δηλώνει κάποιος ΣΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ΣΣΑΣ δεν επιλεγεται πλεον για τον ιδιο λογο που δεν επιλεγονται και οι λοιπες Στρ. Σχολες Αξκων (αστειοι μισθοι, απαραδεκτες συνθηκες εργασιας κλπ). Δεν ειναι η Σχολη το θεμα, αλλα το μετα... Οι ελληναραδες ξερολες καταφεραν να διαλυσουν τα παντα στις ΕΔ και επιχαιρουν για την απαξιωση σοβαρων Ιδρυματων με αξιοκρατικο τροπο εισαγωγης. Δεν περιμεναμε κατι καλυτερο απο βαλκανιους φυλαρχους βεβαια... Δεν καταλαβαινουν οτι πυροβολανε τα ποδια τους με την απαξιωση των θεσμων, αλλα που θα παει θα το καταλαβουν οταν οι συνεπειες θα χτυπησουν την πορτα τους...

      Διαγραφή
  24. 35 από τους 55 επιτυχόντες το 2023 στο Ιατρικό της ΣΣΑΣ είχαν δηλώσει την ΣΣΑΣ ως πρώτη επιλογή... Πιστεύω ότι ήξεραν ότι εθελοντικά επιδίωξαν να ενταχθούν σε έναν στρατιωτικο οργανισμό. Θα ήθελα να ξέρω τι τους ώθησε σε αυτήν τους την επιλογή; Γράφεις 18000 μόρια για να φορέσεις αρβυλο και θέλεις να μας πείσεις ότι είσαι έξυπνος; Και μετά σου φταίει ότι ο Διοικητής της ΣΣΑΣ είναι απόφοιτος ΣΣΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΕΛΙΚΑ. ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΛΙΓΟ Κ ΑΠΤΟ ΑΛΛΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Κ ΤΟ ΑΛΛΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ

      Διαγραφή
    2. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ.ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΡΜΕΓΜΑ ΣΕ ΣΤΑΝΗ.

      Διαγραφή
    3. Άσε τις στανες και τα αρμέγματα και να λες δόξα τω Θεώ που φόρεσες αρβυλο και δεν βρέθηκες Βουλγαρία.

      Διαγραφή
  25. Νεαροί φοιτητές γιατροί της ΣΣΑΣ, τα προβλήματα στην παρεχόμενη εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο είναι μεγαλύτερα από την αντίστοιχη στρατιωτική εκπαίδευση στη ΣΣΑΣ. Διαβάστε πχ. το βιβλίο Ιατρική Εκπαίδευση. Μια παραμελημένα Τέχνη. Του Θεοδ. Μουντοκαλακης Ομότιμου Καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ (εκδόσεις Παρισιανου) για να καταλάβετε ότι εκεί υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή