Γιατί εμμένει η ΕΑΑΣ στη διάλυση των MTN και MTA; Ποιος πληρώνει τα Bonus μερίδια Ανωτάτων ΣΞ; Τι αναφέρει Αντιπτέραρχος ε.α

Γιατί εμμένει η ΕΑΑΣ στη διάλυση των MTN και MTA; Ποιος πληρώνει τα Bonus μερίδια Ανωτάτων ΣΞ; Τι αναφέρει Αντιπτέραρχος ε.α

Γράφει ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α Παναγιώτης Δημητριάδης

Έκπληκτοι οι μερισματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας παρατηρούν την έντονη παρασκηνιακή προσπάθεια και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα της Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να μεταβάλει τους ιδρυτικούς νόμους για την αυτοτέλεια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού – Ναυτικού και Αεροπορίας, απαιτώντας την ενοποίηση των Ταμείων με το αιτιολογικό, ότι αυτοί είναι περισσότεροι και συνεπώς ισχυρότεροι, ότι όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ καθώς και την ισότητα στη διανομή των πόρων χωρίς διαχωρισμό σε πατρικίους και πληβείους, όπως αναφέρουν σε πρόσφατη ανακοίνωση τους την οποία θα ζήλευε και ο Νικολό Μακιαβέλι με πρόθεση να επιβάλλουν στους άλλους ότι αυτοί αποφάσισαν μετατρέποντας τις ανακοινώσεις σε πράξεις.

Φαίνεται ότι ο απερχόμενος Α/ΓΕΕΘΑ με την συμπεριφορά του έχει επηρεάσει τους συναδέλφους της ΕΑΑΣ, έχοντας υπόψη σχετικές ανακοινώσεις όπως ότι τα F-16 και οι Φρεγάτες που συμμετέχουν σε διεθνείς ασκήσεις είναι αόριστα των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι της Π.Α ή του ΠΝ, θεωρώντας ότι είναι Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων και όχι Αρχηγός Γενικού Επιτελείου. Θυμίζω την εκδίωξη νύχτα των νοσηλευόμενων ασθενών αεροπόρων από το 251 ΓΝΑ χωρίς ενημέρωση της ηγεσίας της Π.Α κ.α. Σήμερα η ΕΑΑΣ καλεί τους συναδέλφους της «σε αρραγές μέτωπο απέναντι σε όσους τους αδικούν» ότι οι περισσότεροι «κατήγοροι χρησιμοποιούν έωλα επιχειρήματα» Ότι θα πρέπει «να αποκατασταθεί το δίκαιο στη διανομή των μερισμάτων του ΜΤΣ» κ.α.

Η επίκληση της ΕΑΑΣ σε πληβείους και πατρικίους πέφτει στα άπατα βαρέλια του ΜΤΣ και του ΝΙΜΤΣ όταν με τον πρόσφατο ν 5018/2023 δόθηκαν από 6-10 μερίδια bonus μόνο στους ανώτατους του Στρατού Ξηράς. Τελικά ποιος κάνει τον διαχωρισμό όταν αποκλείει στελέχη του ίδιου όπλου στην κατανομή των πόρων δίνοντας μάλιστα και αναδρομικά;. Αλήθεια που βρεθήκαν τα χρήματα για τα Bonus με αναδρομική ισχύ των στρατηγών και όχι για τα ΒΟΕΑ και τις προκαταβολές των εφ άπαξ για να καλύψουν οι συνάδελφοι του ΣΞ τις ανάγκες τους;.

Σε καμία περίπτωση οι Ναύαρχοι και οι Πτέραρχοι δεν θα αδικούσαν το προσωπικό αποδεχόμενοι bonus από το Ταμείο 10 μεριδίων μερίσματος μόνο για τον εαυτό τους, λες και τα Μετοχικά Ταμεία είναι στημένη επιχείρηση με πρόεδρο της επιχείρησης τον Α/ΓΕΕΘΑ και όχι ΝΠΔΔ.

Η ΕΑΑΣ αποφεύγει να αναφέρει την κακοδιαχείριση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, τα χρέη, καθώς και την έλλειψη ενημέρωσης για την διαδικασία εξυγίανσης αυτού, ενώ αντιθέτως προωθεί επιστολές προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, όπως και σε όλα τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, με σκοπό να επιτύχει τον στόχο της.

Είναι σύνηθες, τις επιστολές να ακολουθούν ερωτήσεις βουλευτών προς τον κ ΥΕΘΑ όπως έγινε με το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα Μέρα 25, την Ελληνική Λύση αλλά και μεμονωμένων βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι αντικειμενικά δεν έχουν γνώση των θεμάτων και στηρίζονται στις διαβεβαιώσεις των συνομιλητών τους.

Στόχος του ΜΤΣ θα έπρεπε να είναι η αξιοποίηση της περιουσίας για αύξηση των εσόδων του, με νόμιμους και ηθικούς τρόπους και όχι η υφαρπαγή περιουσιακών στοιχείων και εσόδων από τα ΜΤΝ και ΜΤΑ πράγμα που επιβεβαιώνει την ανικανότητα διαχείρισης του ΜΤΣ το οποίο διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη κινητή και ακίνητη περιουσία ως ΝΠΔΔ μετά την εκκλησία. Η πολιτεία θέσπισε τους ιδρυτικούς νόμους των Ταμείων δίκαια και επομένως είναι πέρα από κάθε συναδελφική προσέγγιση να τίθεται θέμα αδικίας όταν τα μεν Μετοχικά Ταμεία Ναυτικού και Αεροπορίας διακρίνονται για την ορθή διαχείριση και ευταξία τους, το δε ΜΤΣ να διακρίνεται για κακοδιαχείριση και χρέη.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ στην από 13 Μαϊ 2021 απάντηση, ανέφερε ότι «Το 2012 το ΜΤΣ βρέθηκε σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, από ελλείμματα προηγούμενων ετών ύψους 338 εκ. ευρώ, τα οποία προήλθαν από ανισορροπία μεταξύ των εισπραττόμενων εισφορών και των χορηγούμενων μερισμάτων. Για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του το ΜΤΣ το 2013 χρηματοδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό με ποσό ύψους 179,2 εκατ. ευρώ…..» Δηλαδή το ΜΤΣ έδινε περισσότερες παροχές από ότι εισέπραττε.

Το 2012 το ΜΤΣ μέσα σε πανηγύρεις και ενθουσιασμό δηλώνει ότι τα χρήματα αυτά είναι για αποπληρωμή σωρευμένων υποχρεώσεων ΒΟΕΑ κ.α και ότι θα τους οδηγήσει σε υψηλό πλεόνασμα. Σήμερα έχουμε τέλος 2023 και την κατάσταση της μη υλοποίησης των υποχρεώσεων την περιγράφουν, η ΕΑΑΣ με την συμπεριφορά της καθώς και οι ίδιοι οι μερισματούχοι του ΜΤΣ.

Γιατί η ΕΑΑΣ δεν αναφέρει ότι η κρατική επιχορήγηση του ΜΤΣ είναι δωρεά ενώ αντίστοιχες επιχορηγήσεις δεν έχουν λάβει ποτέ το ΜΤΑ και το ΜΤΝ;. Γιατί δεν αναφέρει ότι στο συντονιστικό των τριών Ενώσεων που τέθηκε το θέμα δεν υπήρχε ομόφωνη απόφαση, επομένως κάθε επίκληση στους μερισματούχους των άλλων Μετοχικών Ταμείων είναι άκυρη. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που επανέρχεται με την ίδια αποτυχημένη τακτική, ενεργώντας αυτόνομα, προκειμένου να περάσει τις θέσεις του ΜΤΣ.

Αλήθεια ο κ ΥΕΘΑ γνωρίζει ότι ο πρόεδρος του ΜΤΣ, τον οποίο ο ίδιος διόρισε και ο οποίος ήταν στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ, δημοσιεύει στην προσωπική του σελίδα στο fb τα περί ενοποίησης των Ταμείων, τα περί ενοποίησης των ΕΚΟΕΜ κ.α θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τις σχέση μεταξύ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;. Μήπως είναι ο πρόεδρος του ΜΤΣ καλυπτόμενος από άγνωστο μανδύα που έδωσε αρμοδιότητες στην ΕΑΑΣ να περιφέρεται στα υπουργικά και βουλευτικά γραφεία προκειμένου να διαλύσουν τα Μετοχικά Ταμεία Ναυτικού και Αεροπορίας όταν μάλιστα η λέξη ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ του ΜΤΣ είναι άγνωστη λέξη για αμφότερους;. Γιατί η ΕΑΑΣ δεν καλεί το ΜΤΣ να αντικρούσει την αναφορά του ΥΠΟΙΚ ότι έτρωγαν περισσότερα από τα έσοδα που είχαν μέσα στην κρίση;

Γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στα έσοδα από την ΕΛ.ΑΣ όπως και στην επιστολή της ΠΟΑΞΙΑ 12 Σεπ 2023 για το επιχειρούμενο πραξικοπηματικά διαχωρισμό της ΕΛ.ΑΣ από τους υπόλοιπους μετόχους;.

Η ΕΑΑΣ θα πρέπει να εξηγήσει στους συναδέλφους του ΠΝ και της Π.Α για το πως προέκυψαν τα 338 εκατ. συσσωρευμένα χρέη του ΜΤΣ όπως αναφέρει ο Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ;. Γιατί οι οικονομικοί επιθεωρητές του ΓΕΣ δεν αντελήφθησαν τα συσσωρευμένα χρέη;. Ποια ήταν η παρέμβαση του ΓΕΣ;. Πόσα έσοδα έχει το ΜΤΣ από την ετήσια εισφορά ύψους 1.5 εκατ. ευρώ των μερισματούχων της Π.Α υπέρ ΝΙΜΤΣ;. εισφορά η οποία θα έπρεπε να παύσει με την ίδρυση του 251ΓΝΑ αφού ο σκοπός για τον οποίο καθιερώθηκε το 1945 εκλείπει, πέραν ότι οι μερισματούχοι της Π.Α πληρώνουν τριπλάσια μηνιαία εισφορά απ ότι οι συνάδελφοι του ΣΞ. Μήπως τελικά τα Bonus των ανωτάτων του Στρατού Ξηράς τα πληρώνουν οι χήρες και τα ορφανά των πεσόντων της πολεμικής αεροπορίας;.

Όταν στις 24 Σεπ 2012 δημοσιεύθηκε ο φάκελος της οικονομικής επιθεώρησης για την κατάρρευση του ΜΤΣ που διενεργήθηκε από το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΣ και η ΕΑΑΣ που ήταν;.

Όταν το 2014 ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ΜΤΣ για ζημιά που υπολογίσθηκε στα 450 εκατ., το ΓΕΣ και η ΕΑΑΣ που ήταν;.

Όταν ξεπουλήθηκε περιουσία του ΜΤΣ 62 δις δραχ. το ΓΕΣ και η ΕΑΑΣ που ήταν;.

Όταν έγιναν υπερτιμολογήσεις της περιουσίας κ.α (σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ). «Σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια της Γενικής –Δάνεια δανεικά και αγύριστα 47,296.000 εκατ. Ευρώ» «Μια Τράπεζα και ένα Ταμείο στον πάτο! – Τζόγος της Γενικής στο χρηματιστήριο κ.α» το ΓΕΣ και η ΕΑΑΣ που ήταν;.

Τα ΜΤΑ και ΜΤΝ λαμβάνοντας σκληρά μέτρα από το 2011 μείωσαν τις παροχές 70% για να αποτρέψουν την κατάρρευσή τους από το PSI σε αντίθεση με το ΜΤΣ που επαναπαύτηκε στις κρατικές επιχορηγήσεις τις δωρεές και τον πακτωλό των εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ και απαιτεί σήμερα να αποκτήσει πόρους που δεν του ανήκουν.

Οι κρατήσεις υπέρ των Μετοχικών Ταμείων και η ανταποδοτικότητα αυτών στους μετόχους και μερισματούχους προβλέπονται στους ιδρυτικούς νόμους, ως ανεξάρτητα και αυτόνομα ΝΠΔΔ χωρίς ενίσχυση από τον κρατικό κορβανά και bonus όπως συμβαίνει με το ΜΤΣ.

Δεν θα πληρώσουν οι μέτοχοι και οι μερισματούχοι του ΜΤΝ και ΜΤΑ, οι ορφανικές οικογένειες και οι οικογένειες των πεσόντων την κακοδιαχείριση του ΜΤΣ, τα χρέη, την αδυναμία εξυγίανσης, τις παράλογες απαιτήσεις και τα bonus των Στρατηγών.

ΠΗΓΗ: militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

26 Σχόλια

 1. Η ΕΑΑΣ θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις στους συναδέλφους του Ναυτικού και της Αεροπορίας για το πως προέκυψαν τα €338 εκατ. συσσωρευμένα χρέη του ΜΤΣ όπως αναφέρει ο Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ;.Οι κρατήσεις υπέρ των Μετοχικών Ταμείων, τα οποία είναι ανεξάρτητα και αυτόνομα ΝΠΔΔ, γίνονται σύμφωνα με νόμο 4494/17 άρθρο 35 επικαιροποιεί το νόμο 3981/59 αναφέροντας ότι: «Από την ισχύ της παραγράφου 1 δεν θίγονται οι διατάξεις που διέπουν την ίδρυση και λειτουργία των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και των Ειδικών Λογαριασμών και Κλάδων των Ταμείων αυτών.>>. Δεν θα πληρώσουν τα Μετοχικά Ταμεία Ναυτικού και Αεροπορίας την κακοδιαχείριση του ΜΤΣ, την αδυναμία εξυγίανσης και τις παράλογες απαιτήσεις.Ο τρόπος διαχείρισης τους θέματος από την ΕΑΑΣ με την επαναλαμβανόμενη χρησιμοποίηση βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου για να επιτύχουν τον σκοπό τους, δείχνει αφ ενός ότι απέχουν ειλικρίνειας έναντι των συναδέλφων τους των άλλων Ταμείων,ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ και λειτουργουν σαν συμμορια οχι ενωση ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι συντξιουχοι του ΜΤΣ υπηρετησαν στον Αλβανικο Στρατό ?? Στην "ομπρελα" του ΓΕΕΘΑ που κάμει τις δαπανες. εξοπλισμου δεν υπαγεται και ο Στρατός ξηρας που σημαίνει ότι το 4% του χρηματοκου πόσου από αυτες επιστρέψει στο ταμειο του ΓΕΕΘΑ άρα και στα αντιστοιχα Μετοχικα Ταμεια ακριβοδικαια Εμείς του Στρατου είμαστε βρωμοποδσραδες και. μπουνταλαφεε οι δε Αερατοι -Αετοι και οι θαλασσιολυκοι γονιοί ευγενωμ του Κωλονακιοιυ ?? και εμας μάνα Ελληνιδά μας γεννησε ?!?

   Διαγραφή
 2. Συγχαρητήρια κ. Πτέραρχε για την τοποθέτησή σας. Ακριβώς έτσι έχουν τα γεγονότα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αρες μαρες κουκουναρες... Τρικυμία εν κρανίο .. ας δει ο κύριος τις αναλογιστικές μελέτες των μετοχικών και να κατέβει από το σύννεφο που είναι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. τα ίδια έωλα επιχειρήματα των αεροπόρων, πετ΄;με τη μπάλα στη κερκίδα, κουβέντα για την ταμπακιέρα, δηλαδή πληρώνουν περισσότερα αυτοί και οι ναυταίοι για τα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα α/φ και , ώστε να παίρνουν τα δικά τους ταμεία μόνο τους πόρους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να δημιουργηθεί Μετοχικό Ταμείο Ενόπλων Δυνάμεων μια Διεύθυνση τρεις υποδιευθυνσεις. Υπαγωγή στο ΓΕΕΘΑ κάθε εξάμηνο έλεγχο των πεπραγμένων από τις οικονομικές υπηρεσίες.Καταστατικο που σε περίπτωση αποκλίσεων θα γίνετε αυτόματα περικοπή δαπανών με ότι αυτό συνεπάγεται.Απλα και ωραία. Μόνο με μνημονιακες πρακτικές θα γίνει αυτό πού πρέπει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΜΤΑ ΚΑΙ ΜΤΝ ΔΩΣΤΕ ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΤΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΑΜΕΙΑ ΜΤΑ ΚΑΙ ΜΤΝ ΦΟΥΛ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Την μισή αλήθεια ...διατυμπανίζει ο κ. αντιπτέραρχος !!! Υπάρχει όμως και η άλλη μισή που ή δεν τον βολεύει, ή την αγνοεί !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη κινητή και ακίνητη περιουσία ως ΝΠΔΔ
  Όπως και το ΝΙΜΤΣ αλλά δυστυχώς κανένας δεν ασχολείται, ακίνητα από δωρεές ανεκμεταλευτα τα οποία σαπίζουν και προσφέρουν μόνο έξοδα. Ποιος ο λόγος ύπαρξης του ΝΙΜΤΣ όταν δεν πατάει κάνεις και είναι μόνο έξοδα και όχι έσοδα; Με πολιτικό προσωπικό ποθ βαριέται να δουλέψει και αν δεν είχαν εντάξει την μισθοδοσία τους στο ΓΕΣ θα είχε κλείσει προ πολλού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο. Αεροπόρος τα διατυμπανίζει άριστα. Ορισμένοι από εσάς πέρα αρμενιζετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν πάει καλά ο τύπος. Άλλο το 4% για 1 Α/Φ και άλλο για 1 ζευγάρι άρβυλα.Κακώς φιλοξενείτε τις απόψεις του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή άρβυλα φοράνε και οι αεροπόροι, στο αντιστρέφω: άλλο 4% για 1 τανκ και άλλο για 1 ζευγάρι άρβυλα. Και να ξέρεις, τα 4% από τα Α/Φ δεν είναι το μεγαλύτερο έσοδο του ΜΤΑ. Διαχειριζόμαστε καλά όλα τα περιουσιακά στοιχεία μας. Α/φη δεν αγοράζαμε τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τότε είχαμε νοικοκυρεμένο ταμείο.

   Διαγραφή
  2. Αχ ρε λοχία, ξέχασες και τις μάλλινες κάλτσες σας! Για κοίταξέ το λιγάκι, που θα κρίνεις και ποιόν θα φιλοξενεί η σελίδα, θαρρείς ότι έγραψες καμιά εξυπνάδα κιόλας.

   Διαγραφή
 12. Η ΝΔ το 1990-1991 με Υπουργό τον Βαρβιτσιώτη Ιωαν.στο ΥΕΘΑ και Υπουργό στο
  τότε Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως απόστρατο του Ναυτικού έβγαλαν νόμο για
  χωρισμό του ΜΤΣ σε Στρατού και Αστυνομίας (ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ) λόγω μελετών
  που έγιναν και η συνύπαρξη με την Αστυνομία θα φαλίριζε το ταμείο αλλά ο νόμος
  εξαφανίστηκε.
  Ο κύριος της Αεροπορίας ξέρει ότι στο ΜΤΣ υπάγεται το 68% της Αστυνομίας
  (ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΉΣ) και το υπόλοιπο 32%σε δικό τους ταμείο, να ενεργήσουν λοιπόν
  να ξεφορτωθεί το ΜΤΣ τους ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ και να πάρουν τη μισή από την
  τεράστια περιουσία του ΜΤΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό είναι και το πιο σοβαρό πρόβλημα του ΜΤΣ , μετά και την κακοδιαχείριση των παρελθόντων ετών. Για τις συντάξεις που υποχρεώθηκε να πληρώνει το ΜΤΣ στους << αντιστασιακούς>> γιατί δεν λέει τίποτε ο αντιπτέραρχος;;;;;;

   Διαγραφή
  2. @Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2023 12:39:00 μ.μ
   Γιατί πολύ απλά αν καθόταν να αναλύσει τις παπ@ριές που έκανε και κάνει το ταμείο σας, βιβλίο θα έγραφε. Τώρα ανακαλύψατε χωροφυλακή και αντιστασιακούς, όλα τα χρόνια που έπεφτε ο παράς, πέρα έβρεχε. Αλήθεια τα έξτρα μερισματάκια των ανωτάτων σας από που βρεθήκαν; γιατί δεν είστε στο "δρόμο" να αντιδράσετε;

   Διαγραφή
 13. Σπάστε τα όλα μην μείνει τίποτα πέτρα την πέτρα κι όλα διάλυστε τα...ενοποίηση χθες.ολοι στην ίδια υπηρεσία είμαστε.εκτος και αν οι του στρατού γενηθηκαμε στην ουακαντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στην Ουγκάντα δεν γεννήθηκες, αν και δεν το γνωρίζουμε, αλλά τα τα μετοχικά ταμεία υπάρχουν, λειτουργούν και ευημερούν (πλην ΜΤΣ) πολλά έτη πίσω, τόσα όσα που ούτε στον ασκό των αρχ@δ@ων του πατέρα σου δεν ήσουν, οπότε πίεσε για εξυγίανση του ταλαίπωρου και πολύπαθου ταμείου σου και άσε τις ίδιες υπηρεσίες και την καραμέλα του συναδέλφου. Σας έπιασε η αγάπη ξαφνικά, γιατί τώρα; μα γιατί βλέπετε το χάλι του ταμείου σας και τα χρήματα που παίρνετε με δόσεις και αν.

   Διαγραφή
 14. Το παρα πολυ ''περιεργο'' εως τερατωδες, ειναι οτι ενω οι κυριοι της Αεροποριας και του Ναυτικου (σωστα κατα την γνωμη μου) φωναζουν να μην υπαρξει ενοποιηση ολων των ΜΤ, δεν εχουν πει ουτε λεξη σχετικα με το οτι η συγκατοικηση Στρατου και Αστυνομιας στο ΜΤΣ ειναι λαθος. Γιατι αν ειναι σωστη τι προβλημα εχουν να γινει ενοποιηση και με αυτους χωρις βεβαια τους αστυνομικους υπαλληλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Κύριοι και Κυρίες ενός άλλου γαλαξία ουδέποτε υπηρετούντες ρίξατε το βλέμμα σας χαμηλά για να ασχοληθείτε με τους <> του Σ,Ξ, Γιατί ιδρώνει το αυτάκι σας τώρα; Η ευρωστία των ταμείων σας δεν οφείλεται σε εσάς αλλά στα υπέρογκα, απαραιτήτως, κονδύλια για την υλοποίηση του έργου σας και την απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άντε πάλι τα ίδια! Π. ναυτικό τελευταίος σύγχρονος εξοπλισμός 31 έτη πίσω, 1992, ήτοι μια ολόκληρη φουρνιά μονίμων εισήλθε και αποστρατεύτηκε από αυτό. Όλα αυτά τα χρόνια με τι έδινε μερίσματα το ΜΤΝ; πάντως όχι με κρατικές ενέσεις όπως το ΜΤΣ.

   Διαγραφή
  2. Για να συμπληρώσω τον Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2023 5:22:00 μ.μ.
   Η είσοδος της χώρας στα μνημόνια βρήκε το ΜΤΣ καταχρεωμένο και τα άλλα ταμεία εύρωστα με αποθέματα. Τα αποθέματα αυτά τα εξανέμισε το PSI. Για μια δεκαετία τα έσοδα από τα κονδύλια που αναφέρεις ήταν αμελητέα και για τα τρία ταμεία. Τα ΜΤΝ και ΜΤΑ έκοψαν μερίσματα, μείωσαν ΒΟΕΑ αλλά κατάφεραν να κρατηθούν σε μια αξιοπρεπή οικονομική κατάσταση χωρίς να πάρουν δάνειο από το υπουργείο οικονομικών. Με κύριο έσοδο τις κρατήσεις των ασφαλισμένων τους.
   Αν δεν αποδεχτείτε ότι η κακή οικονομική κατάσταση του ταμείου δεν οφείλεται στην άνιση κατανομή των εσόδων από τα κονδύλια δεν πρόκειται ποτέ να ¨συνέλθει¨ το ΜΤΣ.
   Και μια απορία. Γιατί η ΕΑΑΣ μιλάει πάντα για κατανομή των εσόδων από τα κονδύλια; Γιατί δεν μιλάει για κατανομή και αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων με αναλογικό τρόπο; Δηλαδή τα κονδύλια είναι του λαού και πρέπει να μοιραστούν σε όλους αναλογικά αλλά η περιουσία του ΜΤΣ έγινε από τις εισφορές των μετόχων/μερισματούχων και πρέπει να αξιοποιείται μόνο υπέρ των μερισματούχων του ΜΤΣ;
   Μάλλον η ΕΑΑΣ παίζει το παιχνίδι ¨τα δικά σου δικά μας και τα δικά μου δικά μου.¨

   Διαγραφή
 16. Και που να ρωτήσεις που βρίσκουν τα χρήματα όλα τα ταμεία όμως, και πληρώνουν από 5.000 έως 10.000 (αναλόγως τον βαθμό) σε κάθε ανώτατο που διατηρεί τα χρήματα του εφάπαξ στους λογαριασμούς των ταμείων κάθε χρόνο και δεν τα "σηκώνει", μιλάμε για πολλαααααά €ρώπουλα μέχρι να αποστρατευτουν. Δηλαδή εάν ένας κάτσει ανώτατος με Μ.Ο. τα 5 έτη, έως και 12, κάνε τις πράξεις και βγάλε τι συνολικό εφάπαξ έχουν να λαμβάνουν στο τέλος. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν για το ΒΟΕΑ και άλλες τέτοιες παραλαπίπες! Αν το άλλο, πως σου φαίνεται που ενώ αποστρατεύτηκαν το Ιαν-Φεβ '23, ακόμη νοούνται ε.ε. οι ανώτατοι και πληρώνονται κανονικά μισθούς του επόμενου βαθμούς τους που πήραν με την αποστρατεία τους και νομίζω δεν έχουν ακόμη εκδοθεί για όλους τα ΠΔ που τους παύουν οριστικά για να εγγραφούν στο εθνικό μητρώο συντάξεων. Εάν είναι διαφορετικα ας απάντησει κάποιος με αποδείξεις και επιχειρήματα και όχι με π@π@ριές που δικαιολόγησαν τα αυξημένα μερίσματα και τα αναδρομικά αυτών! Κατάντια και ξεφτίλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή