Επιστολή ΠΟΑΞΙΑ προς ΥΕΘΑ-Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. για επιχειρούμενο πραξικοπηματικά διαχωρισμό ΕΛ.ΑΣ. από λοιπούς μετόχους-μερισματούχους ΜΤΣ

Επιστολή ΠΟΑΞΙΑ προς ΥΕΘΑ-Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. για επιχειρούμενο πραξικοπηματικά διαχωρισμό ΕΛ.ΑΣ. από λοιπούς μετόχους-μερισματούχους ΜΤΣ

Επιστολή στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας σχετικά με το Μ.Τ.Σ.

κ. Υπουργοί,

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε και να απευθυνθούμε και σε εσάς προσωπικά (όπως είχαμε πράξει με την, από 26/9/2022, υπ’ αριθ. 33-2022 επιστολή μας στους τότε προκατόχους σας), προκειμένου να ζητήσουμε την παρέμβασή σας σχετικά με επιχειρούμενη -σχεδόν πραξικοπηματικά- προσπάθεια διαχωρισμού των μερισματούχων του Μ.Τ.Σ.

Συγκεκριμένα με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από τον ιστότοπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ότι την Παρασκευή 8/09/2023 πραγματοποιήθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματός τους, σύσκεψη με παράγοντες του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθώς και της Ηγεσίας του Μ.Τ.Σ. όπου στην ημερήσια διάταξη αυτής συμπεριελήφθη πρόταση σύμφωνα με την οποία: «Στο ίδιο Νομικό Πρόσωπο να δημιουργηθούν δύο (2) ξεχωριστοί λογαριασμοί, όπου ο ένας θα αφορά του μετόχους-μερισματούχους του στρατού ξηράς και ο άλλος τους αστυνομικούς μετόχους-μερισματούχους του Ταμείου». Στην εν λόγω σύσκεψη δεν εκλήθησαν να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., πράγμα το οποίο ξεκάθαρα υποδηλώνει την έλλειψη σεβασμού προς τους αποστράτους-μέλη της Ε.Α.Α.Σ. και τη θεσμική εκτροπή του προεδρείου αυτής.

Με αυτή την εν δόλω, και καθόλου αθώα, σύσκεψη επιχειρείται δια της πλαγίας οδού ο διαχωρισμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας από τους λοιπούς μετόχους-μερισματούχους του Μ.Τ.Σ., κάτι το οποίο αποτελεί σκανδαλώδη προσπάθεια σταδιακού εξοβελισμού τους από το Ταμείο και τον υποβιβασμό τους σε μετόχους β’ κατηγορίας. Έρχεται δε ακριβώς ένα χρόνο μετά από παρόμοια πρόταση, η οποία την Παρασκευή 23/9/2022 είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. και κατόπιν σχετικών παρεμβάσεων δεν είχε τελεσφορήσει. Προφανώς ο μήνας Σεπτέμβριος εκάστου έτους ξυπνάει σε κάποιους νοσηρούς εγκεφάλους στους κόλπους της Ε.Α.Α.Σ. και του Μ.Τ.Σ. τα αντιαστυνομικά και κυρίως αντισυναδελφικά συναισθήματα, έναντι όλων ημών των μερισματούχων του Μ.Τ.Σ., προερχομένων από την Ελληνική Αστυνομία.

κ.κ. Υπουργοί,

Ως Ομοσπονδία, απευθυνόμαστε σε εσάς, όπως παρέμβετε και σταματήσετε εν τη γενέσει οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία, όπως η ανωτέρω της Ε.Α.Α.Σ. η οποία το μόνο που επιφέρει είναι να τραυματίζει τη σχέση των μετόχων, προερχομένων από την Ε.Χ., με το Μ.Τ.Σ., μία σχέση η οποία χρονολογείται από τη ίδρυση του Ταμείου.

Δε θα διστάσουμε να προσφύγουμε όπου αλλού χρειαστεί προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των αστυνομικών μετόχων-μερισματούχων του Μ.Τ.Σ. και να τους προστατεύσουμε από κάθε κακόβουλη ή επιζήμια για αυτούς συμπεριφορά.

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Δεν μπορεις τωρα μετα απο τοσα χρονια να τους διωξεις ,μπορεις ομως να παιρνουν μερισμα αναλογο με τους ασφαλισμενους και τις εισφορες.Αυτο ειναι πιο δικαιο ,καθως και οι οποιες εισφορες υπερ Αστυνομιας να πηγαινουν ΜΤΣ και οχι ΤΕΑΠΑΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι διαβάζουμε παλιές χωροφυλακίστικες κουτσαβάκικες απειλές του τύπου "....δε θα διστάσουμε να προσφύγουμε όπου αλλού χρειαστεί...." λες και είναι του παππού τους το τουρκικό τσιφλίκι γραμμένο σε σουλτανικά φιρμάνια και δεν γίνεται να αλλάξει. Μας τα έχουν κάνει "zeppelin" με τις απειλές και τις άθλιες προβοκατορικες αβάντες τους και δηλητηριάζουν οι ίδιοι και τους νέα στελέχη των ΣΑ. Έχουν όλοι οι χωροφύλακες γίνει "αντιστράτηγοι" και παντελονιάζουν ανερυθρίαστα και ξεδιάντροπα μερίσματα ΑΓΕΕΘΑ με τα χρόνια του ΜΤΣ, γι'αυτό και δεν θέλουν να διαχωριστεί η άθλια αυτή και κοτσαμπάσικη κατάσταση. Εε όχι ρε δεν σας περάσει Ίλιον και να "πιάσετε" οποία απειλή και εάν ξεστομίσετε, γιατί αυτοί ήσασταν και αυτοί είστε που είπε και ο Κουτσούμπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε ανώνυμε κομπλεξικε της πλάκας.Οταν δεν μπορούσες να γίνεις ούτε θυρωρός μπήκες στον Στρατό.Ποιος στήριζε το μτς. πριν αρχίσουν οι προσλήψεις στο στρατευμα Δες την καταντια σας σήμερα με 12250 στη Σχολή Ευελπιδων Ναχαμε να λεγαμε

      Διαγραφή
    2. Για τον "θυρωρό" της 0422μμ, αντιγράφω από άλλη ανάρτηση:
      Γράφεις και βρίζεις "αγράμματοι κομπλεξικοι καραβαναδες" και άλλα, δηλαδή τηρουμένων των αναλογιών πρέπει κάποιοι να απαντήσουν ανάλογα με το "αγράμματο και χουντικό μπασκιναριό"; Όχι φυσικά, υπάρχει και επίπεδο και δεν θα πέσουμε, αντ'αυτου παραθέτουμε την θρυλική αναφορά του ανθυπομοιράρχου Πετράκη το 1823 στο Κιλκίς, για να καταλάβουν μερικοί πως η χωροφυλακή έγινε ΕΛ.ΑΣ. αλλά το λεξιλόγιο και η νοοτροπία παρέμεινε πάνω κάτω ίδιο για τους παλιους χωροφυλάκους (όχι τα νέα παιδιά που έχουν μπει με πανελλαδικές) "Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε ...ούστηδες, ..αμ# το σταυρό σας” και απαντησάντων "..λ@στε μας τα @ρχίδ#@”, απέδρασαν.Ρουφα τώρα το αυγουλάκια σου και άλλαξε την πάνα ακράτειας και αναλογίσου εάν έχεις το νοητικό επίπεδο, γιατί κάθε μέρα έχουμε και ένα έγκλημα του ΚΠΔ, από αστυνομικούς ε.ε. με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ψυχικά διαταραγμένοι. Αλήθεια σε έχει εξετάσει ψυχίατρος όχι ψυχολόγος του ΦΠΨ που σας περνούν για πλάκα ,τώρα τελευταία;

      Διαγραφή
  3. Οι ίδιοι που ζητάνε να βγάλουν εκτός τους αστυνομικούς λόγω κακής απόδοσης του ταμείου είναι οι ίδιοι που πήρανε αύξηση στα μερίδια σ ένα καθόλα προβληματικό ταμείο. Παράνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός σε αυτό το σημείο, και συνχρονως, χωρίς προειδοποίηση,μειωσανε το βοεα των παιδιών των αποστράτων, λόγω οικονομικών προβλημάτων του εν λόγω ταμείου,... αυξάνοντας όμως χωρίς ηθικό φραγμό τα μερίσματα των ανώτατων σε αριθμό.. ντροπή τους.

      Διαγραφή
  4. Το ποσοστό συμμετοχής στα Έσοδα του ΜΤΣ κατά μέσο όρο (ΜΟ) 12ετίας είναι εκ μέρους του ΣΞ περίπου 58%, της ΕΛ.ΑΣ. 34% ενώ της Περιουσίας 8%.
    Ο ΣΞ έχει κατά ΜΟ ετησίως συμμετοχή περίπου 31.000.000 ΕΥΡΩ περισσότερα από την ΕΛ.ΑΣ. Μονη λυση ειναι οχι δυο λογαριασμοι αλλα κλεισιμο του ΜΤΣ και δημιουργεια δυο ξεχωριστων ταμειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο λάθος. Γκρέμισμα και χτίσιμο από τα μπετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερο ακόμη. Γκρέμισμα και μπασιμο σε ΜΤΑ - ΜΤΝ

      Διαγραφή
  6. Τι να διαχωρίζουν εδώ δώσανε 2. 3 παραπάνω μερίσματα από το Μάρτιο προεκλογικά και δεν μπορούν να δώσουν 20 ευρώ το μήνα?και μιλάτε για διαχωρισμούς μικρομακροπροθεσμα σχέδια από μια ομάδα αχρήστων. Σιγά τα ωά




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριοι ψυχραιμία και από τις δυο πλευρές. Όλες οι παροχές από το το ελληνικό κράτος προέρχονται ( μισθοί, συνταξεις, μερίσματα) Λίγος προβληματσμος δεν βλάπτει, ωφελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή