Επιστολή ΠΟΑΞΙΑ προς ΥΕΘΑ-Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. για επιχειρούμενο διαχωρισμό ΕΛ.ΑΣ. από λοιπούς μετόχους-μερισματούχους ΜΤΣ

Επιστολή ΠΟΑΞΙΑ προς ΥΕΘΑ-Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. για επιχειρούμενο διαχωρισμό ΕΛ.ΑΣ. από λοιπούς μετόχους-μερισματούχους ΜΤΣ

κ.κ. Υπουργοί,

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε εσάς προσωπικά, προκειμένου να ζητήσουμε την παρέμβασή σας σχετικά με την επίσπευση των νομοθετικών ενεργειών για την επίλυση των εκκρεμοτήτων της καταβολής του ΒΟΕΑ στους δικαιούχους, η οποία χρονίζει και δεν επιλύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα πια, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των μετόχων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, δημιουργώντας επιπροσθέτως προβλήματα στον οικονομικό σχεδιασμό εκατοντάδων δικαιούχων. Η παρέμβασή σας θα πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική, καθώς η καθυστέρηση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων είναι τεράστια και ενδεχομένως ποινικά κολάσιμη εάν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση

Επίσης, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι την Παρασκευή 23/09/2022 στη ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΔΣ του Μ.Τ.Σ. συμπεριελήφθη πρόταση σύμφωνα με την οποία: «Στο ίδιο Νομικό Πρόσωπο να δημιουργηθούν δύο (2) ξεχωριστοί λογαριασμοί, όπου ο ένας θα αφορά τους μετόχους-μερισματούχους του στρατού ξηράς και ο άλλος τους αστυνομικούς μετόχους-μερισματούχους του Ταμείου».

Με αυτή την εν δόλω, και καθόλου αθώα, ρύθμιση επιχειρήθηκε δια της πλαγίας οδού ο διαχωρισμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας από τους λοιπούς μετόχους-μερισματούχους του Μ.Τ.Σ., κάτι το οποίο αποτελεί σκανδαλώδη προσπάθεια σταδιακού εξοβελισμού τους από το Ταμείο και τον υποβιβασμό τους σε μετόχους β’ κατηγορίας.

Επιπλέον, δε, ενώ από όλους τους μετόχους θα καταβάλλεται το ίδιο ύψος εισφορών, η απόδοση του μερίσματος θα διαφέρει, με αυτή των μερισματούχων της Ε.Χ. να υπολείπεται των μερισματούχων του Σ.Ξ., κάτι το οποίο είναι προφανώς άδικο και δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό από εμάς.

κ.κ. Υπουργοί,

Ως Ομοσπονδία, απευθυνόμαστε σε εσάς, όπως παρέμβετε και δώσετε άπαξ δια παντός λύση σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το Μ.Τ.Σ., όπως τα ανωτέρω, τραυματίζοντας τη σχέση των μετόχων, προερχομένων από την Ε.Χ., με το Μ.Τ.Σ., μία σχέση η οποία χρονολογείται από τη ίδρυση του Ταμείου.

Δε θα διστάσουμε να προσφύγουμε όπου αλλού χρειαστεί προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των αστυνομικών μετόχων-μερισματούχων του Μ.Τ.Σ. και να τους προστατεύσουμε από κάθε κακόβουλη ή επιζήμια για αυτούς συμπεριφορά.

ΠΗΓΗ: poaxia.gr

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

 1. Δηλαδή τι εννοεί ο ποιητής "δεν θα διστάσουμε", θα βάλουν τα ΜΑΤ να δέρνουν τους στρατιωτικούς; Θα βάλουν την τροχαία να κόβει κλήσεις έξω από την είσοδο της Μεσογείων; Και τέλος πάντων τι πλάτες διαθέτουν αυτοί που απειλούν δημόσια "θεούς και δαίμονες" με "γκαιμπελικες" και ετσιθελικές ανακοινώσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτή η ΠΟΑΞΙΑ τι έχει κάνει μέχρι τώρα για την επιβίωση του ΜΤΣ; Έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την απόδοση των ποσών που οφείλονται από τις κλήσεις στο ΜΤΣ; Μάλλον όχι και ξαφνικά όταν διακινδυνεύει η τσέπη μας ξυπνήσαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με δαιμονιζετε παλι.Περασε τετοιο θεμα σε ΔΣ/ΜΤΣ?Και ποια αποφαση ληφθηκε?Αναβολη?Δεν το πηρε ειδηση ο γνωστος Αντγος ε.α να ανεβασει ανακοινωση κατα ΕΑΑΣ κλπ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΙΛΑΕΙ Η ΠΟΑΞΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ!ΠΟΥ ΝΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΑΡΑΓΕ?ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τελικά στην τελική την πληρώνουν τα παιδιά μας που δεν φταίνε σε τίποτα!!! Κάποια Λύση θα δοθεί στα ΒΟΕΑ, που έχουν κλείσει τα 5 πέντε χρόνια και μας κοροϊδεύουν και δεν έχουν πάρει τίποτα!!! ΕΛΕΕΕΕΟΟΟΟΣΣΣΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κάποια στιγμή είτε μας αρέσει είτε όχι θα πρέπει να σταματήσουν οι μεν να χρηματοδοτούν το μέρισμα των δε. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι αυτοί που χρηματοδοτούν και ποιοι εκείνοι οι απολαμβάνουν, σημασία έχει, ο καθένας να λαμβάνει βάσει αυτών που εισφέρει. Τα υπόλοιπα να είχαμε να λέγαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ να διαχωριστούν οι δρόμοι ΣΞ - ΕΛ.ΑΣ, όμορφα και ωραία. Τρόποι υπάρχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το μέρισμα έχει να κάνει με εισφορές δηλαδή αναλογικό. Εάν δεν συνεισφέρεις δεν έπεται οτι θα θα παίρνεις ίσα με αυτούς που συνεισφέρουν. Κάποτε πρέπει οι αστυνομικοί να έχουν ένα ταμείο. Η χωροφυλακή δεν υφίσταται. Διαχωρισμός και στα περιουσιακά στοιχεία της χωροφυλακής. Το αυτό και στις λοιπές κατηγορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εδώ πρέπει να πούμε και ένα μπράβο στην ΕΑΑΣ και στον Πρόεδρό της που μετά από πολλά χρόνια απραξίας φαίνεται να κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή