Αποζημιώσεις Υπηρεσιών Αργιών από ΓΕΣ: Αγνοήθηκαν το 2018 και δεν καταβλήθηκαν για 2021 και 2022 - Έγγραφο σε ΥΕΘΑ

Αποζημιώσεις Υπηρεσιών Αργιών από ΓΕΣ: Αγνοήθηκαν το 2018 και δεν καταβλήθηκαν για 2021 και 2022 - Έγγραφο σε ΥΕΘΑ

Μη Καταβολή Οικονομικής Αποζημίωσης Υπηρεσιών Αργιών από το ΓΕΣ

Η ΠΟΜΕΝΣ απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ-Αρχηγούς ΓΕ-Βουλευτές με θέμα την Μη Καταβολή Οικονομικής Αποζημίωση Υπηρεσιών Αργιών από το ΓΕΣ για τα Έτη 2018, 2021 και 2022.

Αναλυτικά αναφέρει:

1. Η ΠΟΜΕΝΣ, επανέρχεται στο θέμα της μη καταβολής της Οικονομικής Αποζημίωσης Υπηρεσιών Αργιών από το ΓΕΣ, λόγω της έντονης και δικαιολογημένης δυσαρέσκειας των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς, που για άγνωστους λόγους, στερούνται θεσμοθετημένων δικαιωμάτων τους, όταν μάλιστα αυτό παρέχεται κανονικά στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

2. Συγκεκριμένα, καθορίσθηκε η καταβολή οικονομικής αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες, στο 1/3 της πλήρους ημερήσιας αποζημίωσης που ισχύει κάθε φορά. Πραγματοποιήθηκε η καταβολή αποζημιώσεων εκτέλεσης υπηρεσιών αργιών για το έτος 2019, χωρίς ωστόσο να έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες αποζημιώσεις για το προηγούμενο έτος 2018. Αγνοήθηκε δηλαδή η παροχή υπηρεσιών μιας ολόκληρης χρονιάς, των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς οι οποίοι ίσως είναι οι μόνοι Έλληνες εργαζόμενοι του Κράτους οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι μετά την παρέλευση τεσσάρων ετών, για υπηρεσίες που έχουν εκτελέσει. Επίσης μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις των αργιών για το 2021 και το 2022.

3. Θέτουμε υπ΄ όψιν σας ότι για όλα τα παραπάνω, η Ομοσπονδία μας έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς με τα

(γ) σχετικό ΕΔΩ,

(δ) σχετικό ΕΔΩ και

(ε) σχετικό ΕΔΩ

σχετικά, χωρίς εισέτι να έχει αναληφθεί καμία ενέργεια που να αποσκοπεί στην διόρθωση των κακώς κειμένων. Προκαλεί δυσαρέσκεια και κατά περίπτωση εκνευρισμό το γεγονός του ότι παρά τις επανειλημμένες από πλευράς της Ομοσπονδίας μας οχλήσεις ουδεμία ενέργεια έχει αναληφθεί για την καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς.

Επίσης οι απαντήσεις του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας περί αναζήτησης τρόπων ενίσχυσης του Π/Υ του ΓΕΣ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων για το προσωπικό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) κρίνεται περισσότερο ως προσπάθεια υπεκφυγής καθόσον η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων όφειλε να έχει προϋπολογίσει την συγκεκριμένη δαπάνη.

4. Τονίζεται ότι η ισότητα που προβλέπει το Σύνταγμα επεκτείνεται όχι μόνο στις υποχρεώσεις αλλά και στα δικαιώματα των Ελλήνων Στρατιωτικών, ενώ πάσα διακριτική και άνιση μεταχείριση είναι τόσο έκνομη όσο και δυνητικός παράγοντας προσβολής του ηθικού του Στρατεύματος αλλά και συνάμα πηγή προστριβών μεταξύ των συναδέλφων μας. Αναρωτηθήκατε ποτέ πως νιώθει ο στρατιωτικός που υπηρετεί στο Στρατό Ξηράς και δεν αποζημιώνεται για την εκτέλεση των υπηρεσιών αργιών σε σχέση με τους συναδέλφους του, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που λαμβάνουν κανονικά την σχετική αποζημίωση; Μάλλον δεν το θεωρήσατε τόσο σημαντικό για να επιλυθεί άμεσα. Τα γρήγορα αντανακλαστικά σας εξαντλούνται στις διαταγές εμπλοκής των ΕΔ σε εμπλοκές ξένες προς την αποστολή μας. Εκεί πραγματικά έχουμε εκπλαγεί με την ταχύτητα έκδοσης των αντίστοιχων διαταγών σας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι όποιες «παραλήψεις» έλαβαν χώρα από λάθος και δεν αποτελούν προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων σε βάρος του ορθού και δικαίου απέναντι σε στελέχη ίσης απόδοσης και λειτουργίας.

5. Ευελπιστούμε ότι το ΓΕΣ θα μεριμνήσει και θα προβεί σύντομα στην εκτέλεση πληρωμής των υπηρεσιών αργιών των ετών 2018, 2021 και 2022 που παραμένουν απλήρωτες, αποδεικνύοντας στην πράξη την βούληση της Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, για ισότιμη αντιμετώπιση των Ελλήνων Στρατιωτικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

α. Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ

β. Το σχετικό έγγραφο της ΕΣΠΕΕΡ ΕΔΩ

γ. Το σχετικό έγγραφο της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Που@@ μπλε! Θα πάρουν πόδι στις εκλογές! Ας πάρουν παράδειγμα από την Ιταλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολυ που θα συγκινηθουν μολις τα διαβασουν αυτα.....

    Η ταχύτητα τους ειναι αστραπιαία, μονον οταν προκειται να μας στειλουν για υποστήριξη σε πραγματα πανασχετα με την αποστολή των ΕΔ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή