Χατζηδάκης: Πριν τα Χριστούγεννα η πληρωμή συντάξεων με την αύξηση 3% και όλων των επιδομάτων (BINTEO)

Χατζηδάκης: Πριν τα Χριστούγεννα η πληρωμή συντάξεων με την αύξηση 3% και όλων των επιδομάτων (BINTEO)

Πριν τα Χριστούγεννα θα έχουν πληρωθεί όλες οι συντάξεις και όλα τα επιδόματα, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες (04.12.23), ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κος Κωστής Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1.

Ο λόγος για αυξήσεις 3% στις συντάξεις, αλλά και τα έκτακτα επιδόματα τόσο στους χαμηλοσυνταξιούχους όσο και στους χαμηλόμισθους, ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης για το φορολογικό νομοσχέδιο, «κλιμακωτά και με εξαιρέσεις ανάλογα με τον τόπο και τον χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης θα τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, με τεκμήριο που σε κάθε περίπτωση θα είναι μαχητό».

Είπε ακόμη ότι με το νομοσχέδιο που έχει τεθεί προς συζήτηση στην Βουλή επιχειρούνται 11 διαφορετικές παρεμβάσεις στην φορολογία και στην προσπάθεια περιορισμού της φοροδιαφυγής.

Επανέλαβε ότι ένα μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει συνέχεια ζημιές τα τελευταία πέντε χρόνια και πως δεν μπορεί ιδιοκτήτης επιχείρησης να δηλώνει λιγότερα καθαρά έσοδα από τον υπάλληλο του ούτε μπορεί μεσοσταθμικά οι ελεύθεροι υπάλληλοι να πληρώνουν λιγότερα από 900 ευρώ φόρο τον χρόνο, ενώ οι μισθωτοί δίνουν περισσότερα από 1.200 ευρώ.

Ανέφερε μάλιστα ότι η φοροδιαφυγή θα υπάρχει ακόμη και αν μειωθεί ή μηδενιστεί ο ΦΠΑ, ενώ εκτίμησε ότι «δεν είναι τρομερή η επιβάρυνση για να αμφισβητηθεί κατά χιλιάδες», συμπληρώνοντας πως πέρσι μόλις 43 φορολογούμενοι αμφισβήτησαν τον φόρο εισοδήματος που τους επιβλήθηκε.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Όταν το 25% των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων κάνει μηδενική δήλωση επί σειρά ετών, και πέραν αυτών που κάνουν μηδενική δήλωση, "επιπλέον 50%, συνολικώς 75%, δηλώνει κάτω από το εισόδημα του ανειδίκευτου εργάτη". «Δεν μπορεί ο μισθωτός,συνταξιουχος να πληρώνει περισσότερα από τον ελεύθερο επαγγελματία».Οσο για τα υπολοιπα δειχνει οτι η οικονομια βαζοντας μετρο για να γινουμε ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μπουν έσοδα, έξοδα σε όλους, θα πιαστούν στη φάκα όλοι. Αλλά απορώ γιατί δεν το κάνουν.

      Διαγραφή
    2. Η Ρουμανία δείχνει το δρόμο, αλλά εμείς κρατάμε φανάρι, ακόμα! Φορολογία επί του τζίρου 1-2 η 3%, για να μην χρειάζεται να σκέφτεται κανένας την φοροαποφυγή. Ετσι αύξησε τους φόρους η Ρουμανία, αλλά αυτή ήθελε, εμείς θέλουμε? Πώς θα επιζήσει μετά η Σοβιετια, που έχουν φτιάξει, με ιδρώτα τόσα χρόνια?

      Διαγραφή
    3. Για να φορολογηθεί ο τζίρος προϋποθέτει να κόβουν αποδείξεις

      Διαγραφή
  2. Χατζηδάκη μπράβο για το φορολογικό νομοσχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χατζηδάκη κάτι ρουφιάνοι λένε ότι η γυναίκα σου ... γιατρός δήλωσε κοντά στα 2 χιλιάρικα όλο το έτος.και ότι εσύ έβγαλες ένα σκασμός λεφτά και σπίτια οικόπεδα.τι ρουφιάνοι ρε φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή