Κύπρος: Τον διορισμό του Γ. Τσιτσικώστα ως νέου Α/ΓΕΕΦ προτείνει το Υπουργείο Άμυνας

Κύπρος: Τον διορισμό του Γ. Τσιτσικώστα ως νέου Α/ΓΕΕΦ προτείνει το Υπουργείο Άμυνας

Σε συνέχεια της ανάρτησής μας ΕΔΩ και σύμφωνα με το παρακάτω Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

Με τη λήξη της θητείας του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το Υπουργείο Άμυνας θα προτείνει στο επερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο τον διορισμό του Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα του Αλέξανδρου ως Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς προς αντικατάσταση του σημερινού Αρχηγού Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Ο Δημόκριτος Ζερβάκης ολοκλήρωσε μια ευδόκιμη υπηρεσία 3,5 ετών. Το Υπουργείο Άμυνας και η ΕΦ σημειώνουν με ικανοποίηση ότι ο κ. Ζερβάκης συνέβαλε καθοριστικά και με απόλυτη επιτυχία στην αναδιοργάνωση και την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, τη βελτίωση της αποτρεπτικής ικανότητας και της εξωστρέφειας της Εθνικής Φρουράς. Υπήρξε ένας άριστος Αρχηγός.

Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας γεννήθηκε το 1964 στην Τρίπολη και αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1986. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στις Ειδικές Δυνάμεις το 1987. Έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων ως Διοικητής της Γ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομώνν, ως Επιτελής στο Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων του NATO, ως Διοικητής του Συντάγματος των Ευελπίδων και ως Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου του Α/ΓΕΕΘΑ.

Ως ανώτατος Αξιωματικός διετέλεσε Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, ως Διοικητής της 13ης ΔΕΕ (Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων), ως Υποδιοικητής στο Δ΄ΣΣ και ως Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ως Αντιστράτηγος ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιθεωρητή Αναδιοργάνωσης Στρατού Ξηράς και του Συντονιστή Σύστασης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Ήταν ο 1ος Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου από 28 Ιουνίου 2021 έως 27 Ιανουαρίου 2023.

Πέραν των προβλεπόμενων εκπαιδεύσεων των Αξιωματικών του Πεζικού και των σχολείων Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα φοίτησε σε σχολεία εξωτερικού όπως το Σχολείο Αξιωματικών Ειδικών Δυνάμεων στο Fort Bragg των ΗΠΑ, τιμηθείς για την επίδοση του, την Ανώτατη Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ) αλλά και το Κολλέγιο Άμυνας του NATO (NΑΤΟ Defence College), τιμηθείς επίσης για την επίδοσή του.

Στον Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων Παρασήμων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων. Είναι κάτοχος τίτλου Σπουδών του Κέντρου Διπλωματίας και Στρατηγικών Σπουδών (Παρίσι) «Centerd’ Etudes Diplomatiques et Strategiques (CEDS)» και μεταπτυχιακού τίτλου «Διοίκησης Επιχειρήσεων» (MBA) στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.

Γραφείο Τύπου Λευκωσία,
26 Αυγούστου 2023

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Και οι τρεις υποψήφιοι είναι άριστοι αξιωματικοί και αδαμάντινοι χαρακτήρες (Τσιτσικώστας, Φλάρης, Ιλαρίδης). Από τους τρεις ο Αντγος (ΠΖ) Ιλαρίδης Άγγελος είναι γνήσιος πεζικάριος που έχει φάει τις μονάδες και την παραμεθόριο με το "κουτάλι" και γνωρίζει άριστα τα επιχειρησιακά. Οι άλλοι δύο, άριστοι καταδρομείς, η Κύπρος όμως χρειάζεται πεζικάριο που να "περπατάει" στο έδαφος και να το νιώθει και όχι αλεξιπτωτιστές και βατραχανθρώπους, κατά την ταπεινή μας γνώμη. Κατά αλλα σας αποφασίσουν για τον καλυτεροτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρωστάει ο 3+1 στη σκιά (λόγω της αποστρατείας) οπότε η σκιά θα επιλεγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι οι υποψήφιοι θεωρώ για να είναι υποψήφιοι θα είναι ικανότατοι για αυτή τη θέση, από τους τρείς όμως γνωρίζω προσωπικά μόνο τον έναν, τον Αντγο(ΠΖ) Τσιτσικώστα Γεώργιο ο οποίος και είναι ένας αξιόλογος αξκός και "περπατάει" στο έδαφος όσο και στον αέρα. Μπορεί να τον έζησα πολύ λίγο όμως τον θεωρώ τον πλέον ικανότατο αξκό, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ήταν ο πρώτος Διοικητής της νεοσύστατης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Αυτή είναι η ταπεινή γνώμη ενός στελέχους που σέβεται και εκτιμάει τον πρώην Διοικητή Λόχου του, όλα τα παραπάνω για σκιές και περπατήματα δεν τα γνωρίζω και δεν είναι άξια λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με τις τέσσερις τελευταίες λέξεις...... αλλά για εσένα, που έχεις αναγάγει το γλείψιμο σε στρατιωτική επιστήμη, για πολύ ίδιους λόγους, ξέρεις εσύ μικρέ "διμοιρητάκο". Με άλλα λόγια, από την πόλη έρχομαι και πίνω κόκα κόλα!

      Διαγραφή
  4. Η "κόκα κόλα" δεν είναι μέσα στις διατροφικές μου συνήθειες με πειράζει το ανθρακικό, αλλά απ' ότι φαίνεται κι εσένα σε ενόχλησε η γνώμη μου στο παραπάνω σχόλιο μου αλλιώς δεν θα έσταζες χολή. Ας είναι μάλλον έχω δίκιο και έχει όλα τα προσόντα ο συγκεκριμένος αξκος και θα προτιμηθεί από τους υπόλοιπους, όχι ότι δεν το αξίζουν, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα είτε σ' αρέσει είτε όχι...! Ώρα καλή σου ο "Διμοιριτάκος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή