Προσλήψεις 1.700 ΕΠΟΠ: Αυτός είναι ο Βασικός Μισθός και Μισθολογικό Κλιμάκιο – Οι αυξήσεις από 1.1.24 (ΠΙΝΑΚΕΣ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Προσλήψεις 1.700 ΕΠΟΠ: Αυτός είναι ο Βασικός Μισθός και Μισθολογικό Κλιμάκιο – Οι αυξήσεις από 1.1.24 (ΠΙΝΑΚΕΣ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 31/08/23 η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων (εκτός αν δοθεί παράταση) για την πρόσληψη των νέων 1.700 ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις για το 2023 που δημοσιεύθηκαν οι σχετικές προκηρύξεις σε 4 ΦΕΚ (ΑΣΕΠ) (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών (Αρ. Πρωτ. οικ. 2/52259/ΔΕΠ), η οποία δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αριθμό ΑΔΑ: ΨΜΦ2Η-Β2Φ (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ), δίδονται οδηγίες για το μισθολόγιο των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε εφαρμογή των διατάξεων του Μέρους ΣΤ' του ν.4472/2017 (Α’ 74).

Επιπρόσθετα, χορηγούνται αυξήσεις κατά εβδομήντα ευρώ (70€) στους Βασικούς Μισθούς στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών που αναμένεται να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με το νέο ν.5045/2023 (Α΄ 136) «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις»

Βασικός Μισθός - Μισθολογική εξέλιξη ΕΠΟΠ:

Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, τα στελέχη με προέλευση από ΕΠ.ΟΠ. κατατάσσονται στην Κατηγορία Γ΄. Ένας νέος ΕΠΟΠ ξεκινά από το μισθολογικό κλιμάκιο 22 (αν καταταγεί με βαθμό Στρατιώτη) ή από το 21 (αν καταταγεί με βαθμό Δεκανέα) και θα αυξάνεται με την συμπλήρωση επιπλέον χρόνων υπηρεσίας. Στο κάθε μισθολογικό κλιμάκιο κάθε κατηγορίας αντιστοιχεί ένας ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ. Επομένως σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

α. Ένας ΕΠΟΠ με μισθολογικό κλιμάκιο 22 (βαθμός Στρατιώτη) λαμβάνει βασικό μισθό 939 ευρώ. Ενώ από 01.01.24 θα αυξηθεί κατά 70€ και θα ανέβει στα 1.009 ευρώ.

β. Ένας ΕΠΟΠ με μισθολογικό κλιμάκιο 21 (βαθμός Δεκανέα) λαμβάνει βασικό μισθό 979 ευρώ. Ενώ από 01.01.24 θα αυξηθεί κατά 70€ και θα ανέβει στα 1.049 ευρώ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΒΜ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΚΤΑ!!

Κλικ για μεγέθυνση:

Η μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη των ΕΠΟΠ απεικονίζεται στον κάτωθι πίνακα:

Κλικ για μεγέθυνση:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΓΕΣ: Οι νέες αποδοχές Στρατιωτικών από 01.01.2024–Τι ισχύει για Οικογενειακή Παροχή σε Ανάδοχους Γονείς (ΕΓΓΡΑΦΑ-ΠΙΝΑΚΑΣ)

Πέρα από το βασικό μισθό παρέχονται και τα εξής επιδόματα και παροχές κατά μήνα:

Α. Οικογενειακή παροχή, η οποία από 01.01.24 αυξάνεται κατά είκοσι ευρώ (20€) για ένα τέκνο και κατά πενήντα ευρώ (50€) για δύο τέκνα και άνω.

Β. Επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων των εν λόγω στελεχών καθώς και της απασχόλησης χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν του ωραρίου εργασίας. Τονίζεται ότι από 01.01.24 αυξάνεται το υπόψη επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας κατά δεκαπέντε ευρώ (15€), τόσο για τα έγγαμα (ή τα έχοντα συνάψει σύμφωνο συμβίωσης) στελέχη, όσο και για τα στελέχη με τέκνα.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δείτε την σχετική εγκύκλιο ΕΔΩ ή παρακάτω:

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Πολύ Σωστά. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο ΒΜ είναι πάντα Μεικτά, έτσι το αντιμετωπίζει και η νομοθεσία. Οι αποδοχές είναι ΒΜ+Οικογενειακή Παροχή+Επιδόματα οι οποίες και φυσικά έχουν κρατήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλ.βαλε 800 καθαρά. 300 ενοίκιο 100 ρεύμα νερό τηλ.150 βενζίνες κλπ 300 φαγητό ντύσιμο πλύσιμο . Σέρβις αμάξι η μηχανή κοινοχρηστα κλπ άντε γειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν οι ΕΠΟΠ βρίσκονται στην Γ κατηγορία, στην Δ κατηγορία, ποιοί βρίσκονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Δ είναι ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ - ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ. Το αναφέρουν οι παραπάνω ΦΩΤΟ, αλλά και η Εγκύκλιος. Μερικοί ή ΔΕΝ διαβάζετε ή βαριέστε να διαβάσετε και ενώ δεν είστε ενημερωμένοι σχολιάζετε κιόλας...

      Διαγραφή
    2. Στην 2η σελίδα της παραπάνω εγκυκλίου στη σελίδα 2 το αναφέρει: "Γ. Κατηγορία Γ' : για τα στελέχη με προέλευση από ΕΠ.ΟΠ. – Ο.Π.Υ.- Ε.Μ.Θ. – Ε.ΠΥ., ...". Καλά ΔΕΝ διαβάζετε ΚΑΘΟΛΟΥ και σχολιάζετε κιόλας;;

      Διαγραφή
  4. Ο 4:34:00 είναι πονηρός,δεν είναι ότι δεν διάβασε καλά. Είναι πονηρός γιατί υποδεικνύει ότι οι ΕΠΟΠ έπρεπε να είναι στη Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τάξιμο των βαθμών έχει κάνει το μυαλό τους κουρκούτι.

      Διαγραφή