Αυτό είναι το ΦΕΚ με 1.700 νέες προσλήψεις ΕΠΟΠ–Η κατανομή ανά κλάδο–Τα ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Αυτό είναι το ΦΕΚ με 1.700 νέες προσλήψεις ΕΠΟΠ–Η κατανομή ανά κλάδο–Τα ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση προκηρύξεων που αφορούν στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με νέο προσωπικό

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος B’ 4618/19.07.2023 θα προσληφθούν 1.700 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.). Η κατανομή ανά κλάδο έχει ως εξής:

• 964 στο Στρατό Ξηράς

• 430 στο Πολεμικό Ναυτικό

• 298 στην Πολεμική Αεροπορία

• 8 στο Κοινό Νομικό Σώμα

Το πιθανότερο είναι να εκδοθούν ξεχωριστές προκηρύξεις ανά κλάδο. Τονίζεται ότι οι συγκεκριμένες προκηρύξεις ήταν προγραμματισμένο να εκδοθούν πολύ νωρίτερα ωστόσο μεσολάβησαν οι εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτός είναι ο Βασικός Μισθός ΕΠ.ΟΠ.–Μισθολογικό κλιμάκιο (ΠΙΝΑΚΕΣ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Πώς οι προσλήψεις

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, οι υποψήφιοι ΕΠ.ΟΠ. πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι υπηρετούντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους.

Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60 μ. οι άνδρες και 1,55 μ. οι γυναίκες.

Οι υποψήφιοι περνούν από αθλητικές δοκιμασίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα προσόντα-ειδικότητες για προσλήψεις ΕΠΟΠ ΣΞ το 2023–Δείτε το ΦΕΚ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΠΟΠ ΠΑ-Νέα απόφαση: Τροποποίηση στις απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις κατά ειδικότητες-Δείτε το ΦΕΚ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΠΟΠ ΠΝ-Νέα Απόφαση: Οι απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις κατά ειδικότητα και εξειδικεύση (ΦΕΚ)

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ:

Δημοσίευση σχολίου

33 Σχόλια

  1. Πάλι όριο τα 28??? Σε 30 χρόνια πάλι τα ίδια προβλήματα...
    Μόνο από σχολές!! Τέλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μόνο από σχολές, αύξηση του αριθμού εισερχομένων στην ΣΜΥ και τελικός βαθμός αυτός του Ανθστη, αφού δεν θα υπάρχουν εθελοντές! Όποιος θέλει αξκος και έχει τα προσόντα, διάβασμα όπως στην αστυνομία οι εκ της αστυφυλάκων και τελικός βαθμός αυτός του Υπλγου-Λγου ανάλογα τα χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Τα πεδία των μαχών έχουν διδάξει πόσο πολύτιμοι είναι οι μισθοφόροι εθελοντές...

      Διαγραφή
  2. Με τέτοιους μισθούς και κυρίως τέτοια ακρίβεια ένας στους δύο το πολύ σε δύο χρόνια θα δηλώνει παραίτηση. Δεν μπορείς να βγάλεις όχι τον μήνα πλέον αλλά ούτε 15ημερο. Γνωστοί μου ΕΠΟΠ αλλά και Υπαξιωματικοι ακόμα και Αξιωματικοι κυρίως ανυπαντροι που δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις παραιτουνται η σκέφτονται σοβαρά να παραιτηθούν. Τα ενοίκια στον Θεό η ακρίβεια σε όλα επίσης και με μια στραβή που μπορεί να σου κάτσει έρχεται το τέλος. Επιβιώνουν μόνο πλέον Στρατηγοί και Ταξίαρχοι που τα έχουν όλα στα πόδια τους ή όσοι έχουν δικό τους σπίτι. Δηλαδή ένα 10%. Δυστηχως τα διέλυσαν όλα και οι συνεχείς μειώσεις μισθών, οι φόροι και η μη χορήγηση δώρων θα είναι μη διαχειρησιμο από όλους τους στρατιωτικους. Πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Στράτος ιδιαίτερα ξηράς τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεσμός υποβαθμισμένος εν τη γενέσει του,και που η ιεραρχία κάνει οτι δεν το γνωρίζει.Το επεισόδιο στη ΜΑΛ είναι ενδεικτικότατο,αλλά απλά,δε συμφέρει την ιεραρχία να βγαίνουν τέτοιες σκηνές στη δημοσιότητα γιατί καταλαβαίνει κι ο κόσμος τι γίνεται μέσα απ' τις σίτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βάλτε μικρότερο όριο ηλικίας , τα 22 παράδειγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αντίθετο έπρεπε να γίνει και να μπουν άτομα που όντως το θέλουν και αγαπάμε το στράτευμα, όχι 18χρονα που επηρεάζονται από άλλους πάνε εποπ και μετά βλαστημάνε τα πάντα και φεύγουν, έχω γνωρίζει παρά πολλούς τέτοιους.

      Διαγραφή
    2. Κυριακή, Ιουλίου 23, 2023 11:13:00 π.μ. δηλαδή να μπει ο 40αρης για να κάνει σκοπιές, περίπολα, οδηγός και στα 50 να κάνει και πυρ και κίνηση... Ναι...

      Διαγραφή
    3. Καλά προφανώς δεν εννοώ 40+ ηλικίας άτομα, αλλά το όριο μπορεί κάλλιστα να μεταβεί στα 29 έτη.

      Διαγραφή
  5. Αύξηση εισακτέων σε σχολές υπαξιωματικών... Αλλαγή μισθολογίου... Αλλιώς το στράτευμα οδεύει προς διάλυση.. η αγορά προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες πλέον.. το εξωτερικό ακόμη περισσότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορώ να καταλάβω εν έτι 2023 με ποια κριτήρια επιλέγει ένας 20χρονος να πάει στρατό. Λεφτά δεν έχει,οι συνθήκες εργασίας είναι ότι χειρότερο υπάρχει στο δημόσιο, μεταθέσεις σε μέρη που καλύτερα να μη περιγράψω, 35 χρόνια για σύνταξη όσα δηλαδή και ένας υπάλληλος του δήμου που ξύνεται όλη μέρα. Μακριά από αυτό το επάγγελμα. Δυστυχώς εμείς οι μεγαλύτεροι με 25-30 χρόνια υπηρεσίας εγκλωβιστηκαμε και επίσης όταν επιλέγαμε αυτή τη δουλειά ίσχυαν τελείως άλλα πράγματα. Με την ενημέρωση που υπάρχει σήμερα ειναι αδιανόητο ένας νέος να επιλέγει το στρατό ξηράς.Πολυ απλά πετάει τη ζωή του στα σκουπίδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελες 23 Ιουλίου 12:00. Για την ώρα ξυδακι και θα μας βλέπετε τους εκ της ΣΜΥ Συνταγματαρχες, Ανώτερους Αξιωματικους με χρυσες φλόγες χρυσά αστέρια και κλαρες. Μπορείς να σκάσεις από το κακό σου ελεύθερα. Μπουμμμμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τελευταίοι 150 είστε ρε κακομοίρηδες και μέχρι να σας προαχθείτε θα σας έρθει και η αποστρατεία, μετά θα τσακώνεστε μεταξύ σας για τις θέσεις στα ΚΑΑΥ και στις λέσχες χαχαχα!!! Ξυδακι που πάντα θα είσαι Αξκός β΄ κατηγορίας και όχι της Αξιωματικής αριστοκρατίας...

      Διαγραφή
  8. Μια ζωή στα ενοίκια και στις μετακινήσεις, κανονικοί τσιγγάνοι.Ο μισθός των 1000€ αυτόματα μεταφράζεται σε 600€ στην καλύτερη λόγω ότι μια ζωή θα σαι μακριά από τον τόπο σου και δεν θα μπορείς να φτιάξεις και να επενδύσεις σε τίποτα.Χιλιες φορές 4ωρο στο Μασουτη.Τα ίδια λεφτά θα σου μένουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε μην απαξιώνεις την δουλειά μας... Αυτό θέλουν ορισμένοι. Τιμή μας που αντέξαμε στρατιώτες τόσα χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Γράφεις μ..λ..κιες.Δεν την ξέρεις καλά τη ζωή.

      Διαγραφή
  9. Όπως πολλοί σύγχρονοι στρατοί του ΝΑΤΟ, δώστε το ERP σε μια σοβαρή ιδιωτική εταιρεία. Θα εκπλαγείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πάει το ERP σε ιδιώτες,κόβονται αυτόματα οι μίζες των υψηλά ιστάμενων ,και στους ημετέρους τους...

      Διαγραφή
  10. Έλα το επόμενο περίπολο ποιος είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ αξκε αριστοκρατίας με μισθό 875 καληνύχτα........ χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξυδακι σε εσένα 24 Ιουλίου 0844. Αξιωματικός κακομοίρη β κατηγορίας δεν υπάρχει πάρα μόνο στο αρρωστημένο σου μυαλό. Όσο και να σκούζεις εσύ της αριστοκρατίας που λες ότι είσαι αν είσαι μέχρι και Αντισυνταγματαρχης θα βαράς προσοχή μπροστά μου. Αν τολμάς πάνε σε ένα Συνταγματαρχη από ΣΜΥ και πες του επι λέξη.... Είσαι Αξιωματικός β κατηγορίας. Τολμας? Αλλά τέτοιο ποντίκι που είσαι μόνο από εδώ μπορείς να σκούζεις. Και για να καταπιείς μια και καλά το δηλητήριο φίδι κολοβό που έχεις στην γλώσσα σου απλά μπορείς να σκάσεις από το κακό σου διότι είτε το θες είτε όχι οι από ΣΜΥ απόφοιτοι θα γίνονται για πάντα Συνταγματαρχες. Βράσε στο ζουμί σου τώρα ερπετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 24 3:28, αν όντως είσαι αξιωματικός προελεύσεως ΣΜΥ, δυστυχώς, υποβαθμίζεις με τον τρόπο που εκφράζεσαι το λίαν υψηλό μέσο επίπεδο των αξιωματικών αυτής της προέλευσης. Συμβουλή: Μην τσιμπάς στα λεγόμενα του καθενός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα επυ το 'χουν χάψει μέχρι κόκαλλο οτι θα τους κάνουν σχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν παλεύεται η καραβανιστικη ζωή φέρτε πίσω την 25 ετια! Με άλλα μπήκαμε και τώρα 35 ακατέβατα με μια ζωή μεταθέσεις και να χτίζεις σπίτια άλλων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε μήνα θα πληρωθείς με λεφτά που δε φτάνουν και πρέπει να σε ελεύθερος η να βρεις μια κουνελα να σου κάνει τρία παιδιά για να είσαι αμετάθετος ή να χωρίσεις και να πάρεις την επιμέλεια των παιδιών. Δηλαδή σε αναγκάζει το σύστημα να είσαι κατάντιας και να κλαίγεσαι για να μην πάρεις μετάθεση και να λες ότι είσαι μισθωτός δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες την επιμέλεια καμίας γριάς κανενός γέρου

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε δεν θα καταντήσουμε εκεί είναι ξεφτίλα όλα αυτά που περιγράφεις. Υπηρετούμε πάνω από όλους το εθνοσημο και άστους να λένε το μακρύ και το κοντό τους

      Διαγραφή
  16. Ποιος θα μπει εποπ ρε παιδιά μας δουλεύετε? Μόνο από ΣΜΥ και αυξήστε τη θητεία στους κληρωτους να μπορούμε να τους διαταζουμε και πιο εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στράτευση γυναικών ΤΩΡΑ. Αλλιώς μην ξαναμιλήσει κανείς για ισότητα, ισονομία και αξιοκρατία.

      Διαγραφή
  17. Δε θα έπρεπε να λέγεται όπως λέγεται.Γιατί είν' απλά τα όργανα που θα κάνουν διάσημο και 'μάγκα' τους διοικητάδες των μονάδων που πηγαίνουν.Κάτι σαν το "δουλέψτε για τη δόξα του διοικητή" με κάποιες χρηματικές απολαβές,και με ηθικές λίγες εως καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή