ΓΕΕΘΑ: Λήξαν θεωρείται το συμβάν στη 2α MAΛ–Πως συνέβη το περιστατικό (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΕΕΘΑ: Λήξαν θεωρείται το συμβάν στη 2α MAΛ–Πως συνέβη το περιστατικό (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ Αρχείου

Σύμφωνα με πηγές από το ΓΕΕΘΑ, το συμβάν με τους πυροβολισμούς στη 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο είναι λήξαν, ενώ στη μονάδα έχει επέλθει ηρεμία

Η ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ:

«Το συμβάν το οποίο έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουλίου 2023 στη 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών είναι λήξαν. Στη μονάδα έχει επέλθει ηρεμία. Τα αίτια του επεισοδίου διερευνώνται αρμοδίως σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη στο thepressroom.gr:

Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ) σε κατάσταση αμόκ αναστάτωσε σήμερα το πρωί την επίλεκτη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2η ΜΑΛ) στον Ασπρόπυργο, γεγονός που ανάγκασε εκτός από ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και επίλεκτους κομάντος των Ενόπλων Δυνάμεων, που μετέβησαν άμεσα εκεί, να σπεύσει και ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κώστας Φλώρος, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπηρετήσει στη Μονάδα αυτή.

Αυτή τη στιγμή το επεισόδιο έχει λήξει, ο ΕΠΟΠ έχει συλληφθεί από τη Στρατονομία και παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ και ευτυχώς ουδείς έχει τραυματιστεί, ούτε από τους συναδέλφους του ΕΠΟΠ, ούτε ο ίδιος ο συλληφθείς και αναμένεται η έκδοση κάποιου δελτίου τύπου για τον περαιτέρω επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ΕΠΟΠ, παλαιός και έμπειρος κομάντος της Μοίρας, με 22 χρόνια στο στράτευμα, φαίνεται πως για κάποιο λόγο που δεν έχει γίνει ακόμα θετικά γνωστός (οι πληροφορίες αναφέρουν επειδή τον έβαλε ο προϊστάμενός του σε υπηρεσία πυρασφάλειας ή περίπολο πυρασφάλειας στην Αττική, λόγω των πυρκαγιών, ενώ άλλες αναφέρουν ότι επιχείρησε να βγει από το στρατόπεδο χωρίς άδεια και τον σταμάτησαν στην πύλη, ενημερώνοντας σχετικώς τον διοικητή), εξεμάνη και με το ατομικό του τυφέκιο άρχισε να βάλλει με αβολίδωτα («άσφαιρα») ενώ έριξε και καπνογόνο. Η πληροφορία ότι είχε συλλάβει τον Διοικητή του δεν επιβεβαιώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Ως προελέχθη το επεισόδιο τώρα έχει λήξει, αλλά για να γίνει αυτό αναγκάστηκε να μεταβεί ΑΜΕΣΑ επί τόπου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος φαίνεται πως συνέβαλε και αυτός με τον τρόπο του και το κύρος του, μεταξύ του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων, στην ομαλή εκτόνωση του όλου θέματος ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ!

Αναμένεται τι θα γίνει από εδώ και πέρα με τον συλληφθέντα ΕΠΟΠ.

Δημοσίευση σχολίου

39 Σχόλια

  1. Καλά έκανε, είμαστε με τον ΕΠΟΠ. Οι διοικήσεις έχουν ξεφύγει σε συμπεριφορά όπως και η αποστολή των ΕΔ που είναι τα πουτ@# του κρατικού μηχανισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δουλεύουμε για τις καριέρες των στρατηγών και για να γίνουν υπουργοί οι σύγχρονοι νενεκοι. Πάρτε το αλλιώς μην προκαλείται άλλο το χαμηλόβαθμο προσωπικό.

      Διαγραφή
  2. Προσοχή! Τα στελέχη τα έχουν πάρει στο κρανίο....μας τρέχουν σε σεισμούς υπηρεσίες για 10,30€ ...η αύξηση που μας δίνουν είναι 70-80€ ..και μέσα στο καύσωνα φοράμε και τις φόρμες με κατεβασμένα μανίκια.... έλεος! Θα αρχίσουμε να @@@@@@@@.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανενας διοικητης δνε αναφερει οτι λογω λειψανδρειας δεν βγαινουν οι υπηρεσιες ΔΙΟΤΙ βγαινουν και παραβγαινουν με την θεσμοθετημενη απληρωτη υπεραπασχοληση.Ο ανω των σαραντα ετων υπαξιωμαιτκος αντεδρασε αψυχολογητα διαμαρτυρομενος...ενω μπορουσε να σωριαστει κατω απο υπερκοπωση αφου σε τετοιες περιπτωσεις διοικητικης αναλγησιας μονο ο γιατρος σε σωζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπηρό το γεγονός,που ίσως να έχει βαθύτερα αίτια, αλλά δεν καταλαβαίνω, γιατί ονομάζεται "ΕΠΟΠ" σκέτα το εν λόγω στέλεχος? Δεν έχει βαθμό,με το οποίο θα έπρεπε να προσφωνειται και να παρουσιάζεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το είδαμε και αυτό. Ας δει ο Νο 1 τα χάλια μας και ας αφήσει τις φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια φίλε.....τα χάλια μας και σε όλα τα επίπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας φτιάξουν κ ενα εσωτερικών υποθέσεων και στο στρατό, να δουν τι πουλιά θα πιάσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει. Ας μπει λίγο στο χώρο του Νο 1 να δεις τι έχει να βγει.....

      Διαγραφή
    2. Υπαρχει...
      Δυστηχως ασχολειται μονον με οικονομικα θεματα....
      Ουδεποτε με διοικητικα...
      Αυτα θεωρουνται "ληξαντα".....

      Διαγραφή
  8. Κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς,τραγούδαγε κάποτε ο Στράτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα!!!! Ας .όψονται αυτοί που πρότειναν το θεσμό και χαρακτήρισαν τους ΕΠΟΠ στελέχη. Τίποτα δεν είδαμε ακόμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τι άλλαξαν όμως εδώ και 29 χρόνια. Αυτό δε λέει κάτι??

      Διαγραφή
    2. Πρόκοψε με τα εμθ.... Το ότι άλλαξε πάντως με κάποιες διαφορές,δε σημαίνει ότι οι συνθήκες έγιναν καλύτερες.

      Διαγραφή
    3. Πώς ήθελες να τους λένε κύριος Δουλαρες; εργαλεία; τεμάχια;υποδιεστερους;πετάμενα χιλιάρικα όπως άκουσα κάποτε από κάποιους που στη ζωή τους δν μπόρεσαν να πουλήσουν ένα κουλούρι...αν δνηταν αυτοί πόσες υπηρεσίες θα έκανε ο εμθ ο σμυ ο εύελπις άραγε π...πόση δουλειά

      Διαγραφή
    4. Εχουμε δει και τους υπόλοιπους από σχολές τι στελεχαρες βγαίνουν!!γελάει ο κόσμος!!!

      Διαγραφή
    5. Εδώ στελεχοποιήσανε εθελοντές,και τους κρατήσανε και μ'αυτό το όνομα,για άλλους μιλάς??? Εθελοντής είναι αυτός που κάνει ότι κάνει οικειοθελώς χωρίς αμοιβή, αλλά......

      Διαγραφή
  10. Λήξαν το επεισόδιο που σάπισε τον διοικητή στο ξύλο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί φτάσαμε. Θα φοβόμαστε να κάνουμε την δουλειά μας στο τέλος.

      Διαγραφή
  11. Για αυτό και πρέπει στα 50 οι ΕΠΟΠ να αποστρατευτούν διότι δεν παλεύεται άλλο σε αυτή την ηλικία με αυτά που ζητάει η υπηρεσία τα έξτρα δηλαδή. Το Χοσέ στο στρατό κοιτάει μόνο βαθμούς και όχι ηλικίες και αυτό είναι το πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα?? Έχουμε και άποψη,??? Περνά κι εσύ ότι περνάνε οι ΚΔ, και δη οι ΕΠΟΠ (ΚΔ) και μετά βγάλε άποψη και λόγο. Όσο για το βαθμό του στελέχους στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ίσως η ιεραρχία να σκεφτεί πιο σοβαρά πως αντιμετωπίζουν οι διοικήσεις τα χαμηλόβαθμα στελέχη, είναι ενδεικτικό όλο αυτό.

      Διαγραφή
    2. Δε τολμώ να φανταστώ αν στη θέση αυτού του εποπ τώρα, βρισκόταν εμθ. Καλομαθημένος και καλομρταχειρισμένος απ'την υπηρεσία του....

      Διαγραφή
  12. Eγω στις πυρκαγιες που εκαιγαν στον πυργο με βαθμο Υπολοχαγου δεν πηγα ποτε και προετρεψα τον διοικητη μου να με στειλλει Στρατοδικειο για μη εκτελεση διαταγης κι εκει θα τα βρισκαμε ολα κι αν ειχαν το δικαιωμα να με χρησιμοποιησουν σε αποστολη πυροσβεσης περαν των καθηκοντων μου σαν Στρατιωτικου.Αν θελουν αν προσλαβουν χιλιαδες πυροσβεστες αλα ΕΠΟΠ κι οχι να ταλαιπωρουν το στρατευμα σε αλλοτρια καθηκοντα.Οσο για την αντιδραση?Εφτασα σε αυτο το σημειο σε νησι τον 'τακτοποιησα' ,περασα στρατοδικειο και εκει αναγνωρισαν το δικιο της αγανακτησης μου και μου επεβαλε ποινη χαδι.Τραυματιας απο ασκηση Ε.Υ και αυττος παρανομα με ορισε 24 ωρη υπηρεσια.Τι επρεπε να του κανω?να του δωσω συγχαρητηρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, καλό είναι να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν. Ο Α/ΓΕΕΘΑ γιατί πήγε; Τα στελέχη των ΕΔ τα κάνουν όλα και συμφέρουν (ΕΚΑΒ, περίπολα δασοπροστασίας , λαθρομετανάστες κτλ) Έτσι γίνεται όταν μετριότατοι Αξκοι καταλαμβάνουν τα Ανώτατα Αξιώματα, αλίμονο στους συμμαθητές τους που αποστρατεύθηκαν νωρίς. "Ναι σε όλα" και "Εξαιρετικά" και το μέλλον λαμπρό για τις μετριότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απορώ πως θα αντέξουν οι υπξκοι όλων των προελευσεων αυτές τις συνθήκες 35+ χρόνια. Μέσος όρος πάνω από 100 ώρες εργασίας την εβδομάδα (απληρωτες),Μεταθέσεις ,φτώχεια (ούτε για 10 μέρες το μήνα δεν φτάνει ο μισθός) εμπλοκή στις φωτιές, χιόνια, σεισμούς, μετανάστες κλπ. Κύριοι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας άμεσα επαναφορά της 25ετιας αλλιώς το παραπάνω περιστατικό με τον ΕΠΟΠ θα γίνει συνήθεια στις μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπομονή 5 μήνες έμειναν στον 3+1 μπας και έρθει κανένας που να νοιάζεται για το προσωπικό ανεξαρτήτως προέλευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εννοείται ότι ένας εποπ θα έκανε κάτι τέτοιο,οι πλειονότητα είναι απείθαρχοι και νομίζουν έχουν 50 χρόνια στον στρατό.Δρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ πρέπει να είσαι τέρας πειθαρχίας στο γραφειακι σου!!!!

      Διαγραφή
  17. Οι δκτάδες των μονάδων δεν είναι θεοί που να μην τους πιάνει.τίποτα.Εξελίχθηκε έτσι το συγκεκριμένο έργο,που αναμφισβήτητα ο μικρότερος χάνει το δίκιο λόγω του τρόπου που αντέδρασε.Ας μην ξεχνάνε οι υψηλά ιστάμενοι οτι με την πλάτη των κατωτέρων τους,και δη των μικροβάθμων γίνονται αυτό που γίνονται στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΔΕΠαρχος που εξαφανίστηκε πως Κ δεν συνόδεψε τον Νο 1? Θα έχει άδεια μάλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σφύριξε κι έληξε χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε παιδιά που είναι ο Δκτης ρεεεε.......χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι φήμες λένε ότι το "σάϊκο επόπι" όταν κυνηγούσε τον "τρομοκρατημένο" κο διοικητά τραγουδούσε δυνατά:
    "Έχω ένα μυαλό πιστόλι
    Και ένα Daewoo στην πόλη
    Τώρα πια το ξέρουν όλοι
    Έχω τη φωτιά κ@ριόλη......."
    Ενώ ο κος διοικητάς φώναζε και αυτός δυνατά: " στάσου μύγδαλα....."
    Κατά τα άλλα όλα καλά, όλα περίφημα και εξαιρετικά, οι ειδικές δυνάμεις και μάλιστα όλη η υπόλοιπη μονάδα στάθηκε στο ύψος της......μέσα στο ΚΨΜ....που κρύφτηκαν όλοι μαζί με τις τυρόπιτες και τα κρουασάν!
    Πάμε τώρα να σβήσουμε και καμμιά φωτιά και να οδηγήσουμε και κανένα "σαν ασθενοφόρο" από κάτι "σαν ΕΚΑΒ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είμαστε λίγο αστείοι ως σύνολο.Και εξηγώ. Μια κατάσταση στην οποία ήρθε συνάδελφος μας,στην οποία μέχρι να φτάσει εκεί σίγουρα συνέβησαν διάφορα(άσχημα) πράγματα.Πράγματα που κατά καιρούς έχουν συμβεί στους περισσότερους απο εμάς-όχι όλοι,μην παρεξηγηθούμε, ως ένστολους.Πράγματα που λίγο θέλαν αρκετοί ώστε να εξωθηθούν σε τέτοια παρόμοια πράξη σε κάποιον διοικών τους.Πράξη την οποία όλοι ξέρουμε γιατί συνέβη,μερικοί-πολυ λίγοι το έχουν κάνει,πολλοί κρατιόντουσαν να μην το κάνουν, αλλά που όλοι κράζουμε σαν να μην ξέρουμε τι κρύβεται πίσω απ΄τη σχέση διοικητή - καριέρα δκτή/διοικούντα - στελεχων,αλλά που όλοι κράζουμε σαν να μην συνέβη ποτέ σε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είμαστε λίγο αστείοι ως σύνολο.Και εξηγώ. Μια κατάσταση στην οποία ήρθε συνάδελφος μας,στην οποία μέχρι να φτάσει εκεί σίγουρα συνέβησαν διάφορα(άσχημα) πράγματα.Πράγματα που κατά καιρούς έχουν συμβεί στους περισσότερους απο εμάς-όχι όλοι,μην παρεξηγηθούμε, ως ένστολους.Πράγματα που λίγο θέλαν αρκετοί ώστε να εξωθηθούν σε τέτοια παρόμοια πράξη σε κάποιον διοικών τους.Πράξη την οποία όλοι ξέρουμε γιατί συνέβη,μερικοί-πολυ λίγοι το έχουν κάνει,πολλοί κρατιόντουσαν να μην το κάνουν, αλλά που όλοι κράζουμε σαν να μην ξέρουμε τι κρύβεται πίσω απ΄τη σχέση διοικητή - καριέρα δκτή/διοικούντα - στελεχων,αλλά που όλοι κράζουμε σαν να μην συνέβη ποτέ σε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΕΥΡΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΘΥΜΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΚΛΟΝΙΣΜΟ. ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ.ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΒΙΤΣΙΟΖΙΚΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου ο ψυχολογικος πόλεμος είναι μέρος της εκπαίδευσης στρατιωτικού που πρέπει να αντέχει για να λογίζεται άξιος πολεμιστής.

      Διαγραφή
    2. 9:10:00 μ.μ.άρα ο διοικητής αυτής της μονάδας λιγοψύχησε,έσπασε,έκανε πίσω,,, άρα ακατάλληλος??!!! Λέω τώρα,μια απλή σκέψη κανω.

      Διαγραφή