Επιστροφή αναδρομικών 2,5 δισ.€ σε όλους και μόνιμο επίδομα προσωπικής διαφοράς

Επιστροφή αναδρομικών 2,5 δισ.€ σε όλους και μόνιμο επίδομα προσωπικής διαφοράς

Τα αναδρομικά συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ αναμένεται να αρχίσουν να καταβάλλονται σε δόσεις από το 2024 και σε βάθος τετραετίας ή πενταετίας

Η ρύθμιση αυτή θα σταθμιστεί από το οικονομικό επιτελείο ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο και πρόκειται να συμπεριληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο θα παρουσιαστεί σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews την Τετάρτη 26 Απριλίου. Επομένως, αποτελεί μέρος των παροχών για την επόμενη τετραετία.

Μεταξύ των ενισχύσεων που προβλέπονται για τα επόμενα 4 χρόνια, εφόσον εκλεγεί η ΝΔ, είναι η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος της προσωπικής διαφοράς, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και η ετήσια καθιερωμένη αύξηση των συντάξεων (πληθωρισμός συν ανάπτυξη διά δύο).

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι συνταξιούχοι είχαν ζητήσει αναδρομικά 84 μηνών (2012-2021) που τους είχαν επιδικάσει οι υπ’ αριθ. 2287-2288/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ. Ωστόσο, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ανέτρεψε τις δικές του αποφάσεις του 2015 που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων και επιδίκασε αναδρομικά μόνο 11 μηνών, και μάλιστα μόνο για όσους είχαν ασκήσει αγωγή έως 31-7-2020.

Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, τα αναδρομικά για δημοσιονομικούς λόγους, ενώ τα δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι, πρέπει να τα λάβουν μόνον όσοι εξ αυτών άσκησαν αγωγή έως 31-7-2020.

Σήμερα, ούτε οι 300.000 συνταξιούχοι που είχαν ασκήσει αγωγές μέχρι 31-7-2020 αλλά ούτε και τα 2.000.000 συνταξιούχοι που δεν άσκησαν αγωγή δεν έχουν λάβει απολύτως τίποτα.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΝΕΑ»:

Επιστροφή αναδρομικών €2,5 δισ. σε όλους - Η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για την καθολική καταβολή τους ανεξαρτήτως προσφυγής στα δικαστήρια και τα ποσά να δοθούν σε δόσεις, αρχής γενομένης από το 2024, σε βάθος τετραετίας ή πενταετίας

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ - ΠΗΓΗ: ΝΕΑ 21/04/2023 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Οριστικό τέλος στο σίριαλ με τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα επιδιώξει να βάλει η κυβέρνηση, καθώς σχεδιάζεται να καταβληθούν τα αναδρομικά σε όλους (ανεξάρτητα αν προσέφυγαν στα δικαστήρια ή όχι). Οι συνταξιούχοι αναμένουν να λάβουν ποσά από 800 έως περίπου 3.300 ευρώ για το 11μηνο Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016 από τις περικοπές των επικουρικών και την κατάργηση των δώρων. Το πιθανότερο ενδεχόμενο προβλέπει τα αναδρομικά, συνολικού ύψους2,5 δισ. ευρώ, να δοθούν σε δόσεις, αρχής γενομένης από το 2024, σε βάθος τετραετίας ή πενταετίας.

Κλικ για μεγέθυνση:

Η ρύθμιση αυτή θα σταθμιστεί από το οικονομικό επιτελείο- ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο -και θα συμπεριληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. Η επιστροφή των αναδρομικών θα είναι μια από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο πεδίο των παροχών προς τους συνταξιούχους για την επόμενη τετραετία. Στο πακέτο των ενισχύσεων θα είναι η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος της προσωπικής διαφοράς, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και η ετήσια καθιερωμένη αύξηση των συντάξεων (πληθωρισμός συν ανάπτυξη διά δύο).

Όσον αφορά τα αναδρομικά, ήδη ένας ολόκληρος χρόνος έχει περάσει από τη δημοσίευση των υπ' αριθ. 1403-1407/2022 αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας που διέταξαν την κυβέρνηση να καταβάλει στους συνταξιούχους αναδρομικά δώρων και επικουρικών για το 11μηνο 2015-2016. Οι συνταξιούχοι είχαν ζητήσει αναδρομικά 84 μηνών (2012-2021) που τους είχαν επιδικάσει οι υπ' αριθ. 2287-2288/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ. Ωστόσο το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ανέτρεψε τις δικές του αποφάσεις του 2015 που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων και επιδίκασε αναδρομικά μόνο 11 μηνών, και μάλιστα μόνο για όσους είχαν ασκήσει αγωγή έως 31-7-2020. Σύμφωνα με το διατακτικό των αποφάσεων του ΣτΕ, τα αναδρομικά για δημοσιονομικούς λόγους, ενώ τα δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι, πρέπει να τα λάβουν μόνον όσοι εξ αυτών άσκησαν αγωγή έως 31-7-2020, όταν δηλαδή δημοσιεύθηκε ο νόμος Βρούτση 4714/2020 που απαγόρευε τη διεκδίκηση μετά την έκδοσή του. Σήμερα, ούτε οι 300.000 συνταξιούχοι που είχαν ασκήσει αγωγές μέχρι 31-7-2020 αλλά ούτε και τα 2.000.000 συνταξιούχοι που δεν άσκησαν αγωγή δεν έχουν λάβει απολύτως τίποτα.

Τα αναδρομικά που επιδίκασε αμετάκλητα το ΣτΕ (με την πρόσφατη απόφασή του) σε όσους συνταξιούχους κατέθεσαν αγωγές έως τις 31-7-2020 αφορούν:

Μειώσεις επικουρικών συντάξεων και επιδομάτων εορτών και θέρους επικουρικών συντάξεων της περιόδου Ιουνίου 2015 - Μαΐου 2016.

Επιδόματα εορτών και θέρους κύριων συντάξεων, της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016.

Τόκους (6% έως τον Απρίλιο του 2019 και 3% στη συνέχεια) επί των ποσών που επιστράφηκαν στις κύριες συντάξεις και επί των ποσών που θα πάρουν τώρα για τις επικουρικές και τα επιδόματα εορτών και θέρους.

Δημοσίευση σχολίου

63 Σχόλια

  1. Δεν μας τα στέλνουν καλύτερα στον άλλο κόσμο. Μάλλον δεν πρέπει να είναι καλά οι άνθρωποι . Δεν έχουν συναίσθηση σε ποιους απευθύνονται. Άκου από το 2024 σε 4 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kάτι γίνεται, θα ρίξω λευκό ή γκρίζο. Μαύρο πάντως όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΞΤΡΑ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΤΣ.ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος έξτρα μέρισμα; Αυτό σώθηκε από σοβαρά Ταμεία τα Χριστούγεννα και σε άλλη Χώρα!!! Εμείς του Στρατού είμαστε από Μαγαδασκαρη!!!

      Διαγραφή
  4. Ψηφιστε κορόιδα και μετά θα σας πούμε δεν βρέθηκε δημοσιονομικός χώρος.εδω ο άλλος ακόμα να υπογράψει για το έκτακτο μέρισμα του μετοχικού ταμείου δεν βρήκε χρόνο για μια υπογραφή και που έρχονται και εκλογές φανταστείτε που μας γράφουν αν δεν ήταν και εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ας ξεκιναγε την πρωτη δοση προ εκλογων αν ηθελε να γινει πιστευτος. οσο για το 2024 λενε ΖΗΣΕ ΜΑΥΡΕ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαυρισμα που εχει να πεσει ενας μηνας εμεινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως τους παει το μαυρισμα.Τρελλα.Τρελλα πουλας εσυ?τρελλα κι εμεις.Χρονια Πολλα σε οσους γιορταζουν σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προεδρε πηγαινε παρακαλα τον μεγιστο μπας και παρουμε το εφετινο πρωταθλημα και μετα βαζεις τους αρδ των μεσων σου για την προπαγανδα οτι πλεον οι συνταξιουχοι θα τρωνε τα αναδρομικα στο παραδεισο με χρυσα κουταλια παρεα με λαγνες υπαρξεις να τους χορευουν χαρτιλαμαδες ,τσιφτετελια με μπουζουκομανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα γνωστά πελατάκια πάλι θα πάρουν λεφτά για να ψηφίσουν. Οι καταστροφείς συνεχίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιο λαμογια δεν κυβερνησαν ποτέ. Ανάθεμα με που τους ψήφισα το 2019. Περιμένω πως και πως να ξημερώσει 21η Μαΐου, να την ρίξω και μετά με ανάλαφρη καρδιά να αυτοσυγχωρηθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα έπρεπε ήδη να έχετε καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, οι νέοι Συνταξιούχοι μετά το '16 να λαμβάνουν Συντάξεις με τον ίδιο τρόπο υπολογισμού με τους παλαιούς για να τελειώνουμε με τις αδικίες και τις προσωπικές διαφορές. Τώρα το πουλάκι πέταξε. Πάει. Είχατε άπλετο χρόνο εκτός μνημονίων από το 2019. Γνωρίζετε φυσικά και εσείς τι θα πάρετε από εμάς σε λίγες ημέρες. Δέσμιοι εμείς μία ζωή και περιμένετε ψήφο. Ρε @υστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί να γίνει αυτό, διότι πρέπει να υποστούν τις παράνομες μειώσεις , όπως υπάρχουν στους παλαιούς συνταξιούχους.
      Βλέπεις ο νόμος Κατρούγκαλου στην ουσία "ξεπλένει" τις παράνομες κρατήσεις.

      Διαγραφή
  12. Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα. Μόλις ανακοινώθηκε από τον Τσίπρα ότι θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και θα δώσει τα αναδρομικά, αμέσως ο Μητσοτάκης έτρεξε για να τα δώσει. Δεν νομίζω ότι κατόπιν εορτής θα τον πιστεύει κανείς. Ήταν κυβέρνηση και θα μπορούσε να τα είχε δρομολογήσει, έστω και σε βάθος τετραετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τσίπρας θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις, χα,χα,χα...Δεν θυμάμαι ο Κατρούγκαλος ποιανού κόμματος ήταν υπουργός;

      Διαγραφή
    2. Ο Τσίπρας θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις, χα, χα...Δεν θυμάμαι...ο Κατρούγκαλος με ποιά κυβέρνηση ήταν υπουργός;

      Διαγραφή
    3. 23 Aπρ. 1:42:00: Κατρούγκαλος for ever μεχρι να βγει ο ήλιος απο την δύση. Μαύρο στους Βρούτσηδες.

      Διαγραφή
  13. ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ ΧΑΧΑΧΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ Μ Α Υ Ρ Ο ΜΗΤΣΟΘΑΚΗ ΘΑ ΦΑΣ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον νοιαζει αν φάει μαύρο άλλωστε το γνωρίζει Έτσι είναι αυτοί μια ο ένας μια ο άλλος Ο λαός όμως γιατί παίζει το παιχνίδι τους Τόσα κόμματα υπαρχουν

      Διαγραφή
  14. Που είναι οι αργίες του έτους 2021-22 που έλεγαν ότι θα βρεθούν στο προϋπολογισμό του ΓΕΣ; Ακόμη περιμένουμε.... ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ότι χειρότερο έχει περάσει από την χώρα τούτη η κυβέρνηση, αν κάνουμε ταμείο των όσων έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τοσα χρονια περασαν, τωρα το θυμηθηκαν ; Τα ιδια και τα ιδια παραμονες εκλογων οι ''ΜΕΓΑΛΕΣ΄΄ εξαγγελιες για το αδηλο μελλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτή η περίφημη ΕΑΣ θα μειωθεί ή θα καταργηθεί ποτέ, αφού η φετινή αύξηση του 7,75%, τα 2/3 αυτής πήγε υπέρ της ΕΑΣ. Επομένως δώρο άδωρο η όποια αύξηση στους συνταξιούχους που η μικτή σύνταξη τους υπερβαίνει τα 1400 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βάρα σανό.......να ηρεμήσουν τα μουλάρια!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στα λόγια σε κάνω και αστροναύτη.
    α) Μεταξύ των ενισχύσεων που προβλέπονται για τα επόμενα 4 χρόνια, εφόσον εκλεγεί η ΝΔ ΑΠ.) ΔΕΝ θα εκλεγεί.
    β) καταβολή του εφάπαξ επιδόματος της προσωπικής διαφοράς ΑΠ.) τον νόμο κατρού γιατί δεν τον καταργήσατε; πριν 4 χρόνια το τάζατε!
    γ) μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. ΑΠ.) τέσσερα ολάκερα χρόνια γιατί δεν το αρχίσατε; τουναντίον δεν βρίσκατε δημοσιονομικό χώρο σε κάθε νόμιμο αίτημα των στρατιωτικών ε.ε. & ε.α.
    δ) και η ετήσια καθιερωμένη αύξηση των συντάξεων ΑΠ.) Αυτό ΝΔ, είτε είστε είτε δεν είστε κυβέρνηση ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα στα δώσει ο Αλ6ης, είναι σίγουρο

      Διαγραφή
    2. @(5:58:00 μ.μ.) Φωτεινό παράδειγμα είσαι και δυστυχώς σαν και σένα υπάρχουν πολλοί μπούφοι ακόμη, που με το iq ραδικιού φαντασιώνονται κομμουνιστές και πράσινα άλογα, ακόμη κι αν το έντερο τους στρίψει απ την ασιτία και η ανάσα τους να ζέχνει από την μπόχα. αυτοί εκεί σταθερά στο τίποτα. Περαστικά σου.

      Διαγραφή
  20. Και τώρα που πήραμε το μέρισμα πάμε δυνατά για τα 2.5 δις η τρία είναι δεν θυμαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν πήρες έκτακτο μέρισμα..δεν θα ψηφίσεις Νδ;Για τη βιωσιμότητα του ΜΤΣ έχεις να πεις κάτι.ρε παρτάκια ή δε σε ενδιαφέρουν οι επόμενες γενιές στρατιωτικών;;Ξέχασες οτι το 2010 το ΜΤΣ πτώχευσε και αν δεν ήταν το ΥΠΟΙΚΟΝ δεν θα έπαιρνες ουτέ ταληράκι σήμερα..Πάλι έκτακτα μερίσματα δώρα κλπ θες παρτάκια;;Μνημόνιο μέχρι να σβήσει ο ήλιος χρειάζεται κανονικά να δόύμε τι μερίσματα και αναδρομικά θα ζητάς μετά

      Διαγραφή
  21. Παρακαλούνται τα μπλε γιδοπροβατα να ψηφίσουν Νεα Δημοπρασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτή η κυβέρνηση ήρθε μόνο για την εξυπηρέτηση ημετέρων και των φίλων της του μεγάλου κεφαλαίου. Αντί να υπηρετήσει τον λαό, τον έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια.

    Α! Με την έρευνα για τις υποκλοπές τι έγινε ρε τσακάλια ; Ακόμα ερευνάται ? αχαχχαχαχα

    Μαύρο πιο μαύρο από τη μαύρη νύχτα στα βουνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια, το μεγάλο κεφάλαιο, οι υποκλοπές (μεγάλη σκασίλα για τον κόσμο) και άλλα τέτοια φαιδρά. Ψηφίστε όσους βλέπουν στολή και αηδιάζουν και θα φάτε καλά.

      Διαγραφή
  23. Το έκτακτο μέρισμα ΜΤΣ είναι η καταδίκη σας που ξεχείλισε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το έκτακτο μέρισμα ήταν το ψέμα που ξεχείλισε το ποτήρι !!! Λούλη ή Κούλη ΤΕΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θα τα δώσει οπως έδωσε και το έκτακτο μέρισμα του ΜΤΣ.τρεξτε όλοι να τον φηφισουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάνατε ακόμα και τους ψηφοφόρους σας να σας ρίξουν μαύρο. Σχεδόν το 100% πλην ορισμένων κομματοσκυλων θα σας στείλει το μήνυμα στις εκλογές. Συνεχίστε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το ετοιμάζει λέει. Στυλό θα έχουν να υπογράψουν; Go Green

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΟΛΑ. ΨΕΜΑΤΑ. Ο. ΛΑΟΣ. ΔΕΝ. ΣΑΣ θΕΛΗ ΕΙΣΘΑΙ. ΑΝΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μόνο μαύρο το καλύτερο χρώμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕΕΕ! Τέσσερα σας περιμέναμε αλλά τίποτα. Μόνο τελετές παράδοσης Rafale. Πιόνια, ε πιόνια! Ανυπομονώ για την 21η Μαίου, να ξεφτιλίσω τις κάλπικες δημοσκοπήσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ναι. Παρακαλώ, παντοπωλείον η Αφθονία; Α! Εσύ είσαι, κυρ-Νικο; Γεια σου, Κατερίνα εδώ. Άκου, κυρ-Νικο. Να στείλεις σπίτι– Τι; Ναι, καλά, ξέρω, ενενήντα έξι και πενήντα, ε; Καλά, κυρ-Κωστα, θα σε πληρώσω το Σάββατο, ναι. Ε, καλά τώρα, κυρ-Κωστα, παιδιά είμαστε; Ναι. Λοιπόν, άκουσε. Να στείλεις σπίτι ένα κιλό μακαρόνια, από κείνα τα –ξέρεις– εκείνα τα ωραία, θυμάσαι που είχαμε πάρει πέρσι τα Χριστούγεννα, που τα ’χα κάνει με κιμά. Ναι, πάλι με κιμά θα τα κάνω, ναι, κυρ-Νικο. Λοιπόν, ένα κιλό μακαρόνια, δύο κιλά ζάχαρη, δύο κιλά αλεύρι, μισό κιλό καφέ, απ’ τον καλό – απ’ τον καλό, ένα κουτί μαρμελάδα. Πόσο πάει το κουτί; Πόσο το κουτί;… Όχι, είναι ακριβό. Χύμα δεν έχεις, χύμα;
    ΥΕΘΑ: Θα σου δώσω και μερίσματα πολλά μερίσματα
    Κατερίνα: Κουτί, ακούς, κυρ-Στέφανε; Κουτί! Ναι, βερίκοκο. Βάλε και λιγουλάκι ζαμπόν.
    ΥΕΘΑ: Ο μισθός σου θα είναι πέντε χιλιάδες € το μήνα.
    Κατερίνα: Δύο κουτιά, κυρ-Στέφανε, ναι, δύο κουτιά μαρμελάδα και μπόλικο ζαμπόν. Βάλε εκατόν πενήντα γραμμάρια, διακόσια. Και άκου, κυρ-Στέφανε, βάλε και τρεις σοκολατίτσες για τα παιδιά, από κείνες τις φτηνές, ξέρεις.

    ΑΓΕΕΘΑ: Ο μισθός σου, δηλαδή, με τις υπερωρίες και τα πλευρικά μπορεί να φτάνει τις εφτά ή και τις οχτώ χιλιάδες €.

    Κατερίνα: Άκου, κυρ-Στέφανε. Βάλε έξι σοκολάτες, από δύο για το καθένα, ναι, εκείνες του γάλακτος. Και έξι κουτιά γάλα. Και βάλε και τρία μπουκάλια κρασί και έξι μπουκάλια μπίρα. Ναι, κυρ-Στέφανε. Μόλις διορίστηκα. Σε μια σπουδαία θέση, μια πάρα πολύ σπουδαία θέση. Ναι, βάλε μπόλικο κρασί. Και οχτώ μπουκάλια μπίρα. Θα το κάψουμε απόψε, κυρ-Στέφανε. Ναι, θα το κάψουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ρε φίλε. Κλαίω απ' το γέλιο
      Να σαι καλα

      Διαγραφή
  32. Μαύρο στους μαυρογιαλουρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μαύρο το χρώμα που τους ταιριάζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εφόσον έγιναν όλες αυτές οι ενέργειες όπως αναφέρουν οι αναρτήσεις σας, μπορείτε να μας ενημερώσετε εάν υπάρχει έκτακτο μέρισμα ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός να σε ενημερώσει; Μετά την 21/5 αν σχηματισθεί κυβέρνηση, ειδάλλως του χρόνου.

      Διαγραφή
    2. Πάρε το ΜΤΣ …. Το ΥΠΕΘΑ …και την τσιγγάνα χαρτορίχτρα !!!!

      Διαγραφή
  35. Θα το δώσει όταν αποφασίσουν οι επικοινωνιολογοι για να σας πάρουν την ψηφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 21 ΜΑΙΟΥ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γουρλοματη ήρθε η ώρα σου χορτάσαμε χαμόγελα και υποσχέσεις λίγες μέρες σου έμειναν .θα σε τσούξει και το ξέρεις για αυτό ψάχνεις από τώρα για συμμαχιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το αλλο με τον ΤΟΤΟ το ξέρετε;😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή