«Σάλος» με τα Ενημερωτικά Σημειώματα Σύνταξης–Τα «κατέβασε» ο ΕΦΚΑ

«Σάλος» με τα Ενημερωτικά Σημειώματα Σύνταξης–Τα «κατέβασε» ο ΕΦΚΑ

Μετά την «πατάτα» του ΕΦΚΑ με τα λάθος ενημερωτικά (δεν είχαν περάσει την αύξηση 7,75%) τα «κατέβασαν» και όποιος μπει τώρα στο site του ΕΦΚΑ δεν του τα εμφανίζει πλέον.

Προφανώς θα τα διορθώσουν και θα τα ξανα-ανεβάσουν. Αναμένουμε λοιπόν.

ΥΓ. Λυπούμαστε για κάποιους αναγνώστες μας οι οποίοι έφθασαν στο σημείο να μας βρίσουν, λες και φταίγαμε εμείς για την «πατάτα» του ΕΦΚΑ...

Από σχόλιο αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

32 Σχόλια

  1. Δεν είχε αναρτηθεί και σε όλους το ενημερωτικό ΦΕΒ/2023 (πριν το κατεβάσουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mηπως το βρισιμο αυτο θα πρεπει ? να γινει η αφορμη να παψετε να δημοσιευεται ανωνυμα (και οχι επωνυμα που εκει ο καθενας μπορει, αν επιθυμει να προσφυγει σε ενδικα μεσα) υβριστικα σχολια που απευθυνονται προς αλλους σχολιαστες....... Αυτο κανουν καποια ιστολογια για να διατηρηθει το υψηλο επιπεδο (που υπαρχει στα ΣΤΑΡΑΤΑΛΟΓΙΑ) και το σωστο κλιμα χωρις εμπρηστικες αντιπαραθεσεις. Λεγοντας υβριστικα σχολια εννοω ποινικα κολασιμα σχολια και οχι μη οικειες εκφρασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επώνυμα δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και αυτό που δηλώνει, αν καταργηθεί η ανωνυμία χάνει κίνηση η ιστοσελίδα. Είναι στην ευχέρεια και την κρίση του διαχειριστή να κόψει όποιο σχόλιο αυτός επιθυμεί. Τώρα όσο για ύβρεις που μπορεί να δέχεται ο ίδιος, θα τις εισπράττει έτσι κι αλλιώς, ο κάφρος, άνθρωπος δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει..

      Διαγραφή
  3. Ώρα 16.40.
    Αναρτήθηκε το ενημερωτικό μου Φεβ/2023 , αλλά δεν έχει υπολογιστεί η αύξηση 7,75% στην εθνική και Ανταποδοτική σύνταξη. (Ίδια τα ποσά με τον Ιαν/2023).
    Άρα ....με του Μαρτίου/2023;;; το 7,75%.
    Ειδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα νέα ποσά εθνικής , ανταποδοτικής και προσωπικής διαφοράς φαίνονται στην στήλη ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ και όχι στην τρίτη στήλη του ενημερωτικού ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘ. 25 & 29 Ν.4670/20.

      Διαγραφή
  4. Στο δικο μου, στην πανω δεξια στηλη (ποσο συνταξης βασει ν. 4670/20), παραμενουν τα παλια ποσα. Κατω στην αναλυση μηνιαιας πληρωμης, φαινονται αναλυτικα τα καινουργια ποσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το νεο εκκαθαριστικό έχει ακόμα τη προσωπική διαφορά η οποία πλέον θα έπρεπε να είναι 0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτάξτε προσεκτικά στο τέλος της πρώτης σελίδας κάτω από το "ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΝΙΑΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ", εκεί υπάρχουν τα νέα ποσά μετά την αύξηση.

      Διαγραφή
    2. Η αρνητικη προσωπικη διαφορα του ν. 4387/2016 (ν. Κατρουγκαλου) εχει πραγματι μηδενισθει. Ομως η αρνητικη προσωπικη διαφορα του ν. 4670/2020 (ν. Βρουτση) για οσους εχουν θα υπαρχει μεχρι 31 Δεκ. 2023.

      Διαγραφή
    3. Η σύνταξή μου είχε προσωπική διαφορά +6,80, δεν θα έπρεπε αυτή να γίνει μηδέν μετά την αύξηση;

      Διαγραφή
  6. το ενημερωτικό σημείωμα που έλαβα αναγράφει τα ποσά σωστά στην ανάλυση με την αύξηση που δόθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιθανόν να ήσασταν πριν την αύξηση στο όριο των μικτών αποδοχών των 1.400 € και κάτι επιπλέον 5 ή 10 € επιπλέον, βάση του νόμου η κράτηση ΕΑΣ είναι 3 % αλλά το υπόλοιπο ποσό που μένει μετά την αφαίρεση του ποσού δεν θα πρέπει να είναι κάτω από τα 1.400 € τώρα που πήρατε αύξηση 7,75 % αυξήθηκε το μικτό ποσό της σύνταξης και σας κρατάει όλο το πόσο της ΕΑΣ και το υπόλοιπο ποσό που μείνει δεν είναι κάτω από τα 1.400 €, ταυτόχρονα για να παίρνετε το ίδιο ποσό σύνταξης παραμένει η προσωπική διαφορά

      Διαγραφή
  7. Η σύνταξή μου είχε προσωπική διαφορά +6,80, δεν θα έπρεπε αυτή να γίνει μηδέν μετά την αύξηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε Σπύρο έχεις... έξτρα κράτηση ΕΑΣ;

      Διαγραφή
    2. Ναι ανέβηκε κατά 20€ περίπου. Πήρα αύξηση και στην Αντποδοτική και στην Εθνική, όμως παραμένει η θετική προσωπική διαφορά των 6,80€ του ν. 4670/20.

      Διαγραφή
    3. Σπύρο κάτι δεν μας λες σωστά, κάνε και καμιά αφαίρεση τι πήρες μείον τι έπαιρνες, είναι το ποσό μεγαλύτερο του 6,80 ή μικρότερο; Μην περιμένεις κάποιον μάντη να σου δώσει απάντηση αν δεν δίνεις όλα τα στοιχεία. Συγνώμη αλλά, μερικοί έχουν μάθει να τους ταΐζουν στο στόμα ή λόγω ηλικίας χρειάζονται επειγόντως οφθαλμίατρο!

      Διαγραφή
    4. Σπύρο είπαμε, ΔΕΝ κοιτάμε την 3η στήλη του ενημερωτικού (δεν έχει αλλαγή), οι αυξήσεις είναι στην ενότητα ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΝΙΑΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, τόσοι το έχουν γράψει, δώστε λίγη προσοχή.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητοί συνάδελφοι, εγω ειχα αυξηση αποδοχών 110€ στο χέρι. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί υπάρχει ακόμα η θετική προσωπική διαφορά των 6,80€, η οποία υπηρχε και πριν τις αυξήσεις. Η πιο κοντινή απαντηση σε αυτο το ερώτημα ειναι αυτή που έγραψε καποιος οτι αυτη η διαφορα θα σβήσει τελος του 23, χωρίς να καταλαβαινω γιατί.

      Διαγραφή
    6. Εαν αυτή η πρ. διαφορα φαίνεται στην πάνω δεξιά στήλη (του υπολογισμού σύμφωνα με τον ν. Βρουτση), τα αναγραφόμενα εκεί δεν άλλαξαν.

      Διαγραφή
    7. Εχουν αλλάξει ολα τα νούμερα που έπρεπε να αλλάξουν και στις παροχές και στις κρατήσεις. Γιατί ομως παραμένει η θετική προσωπική διαφορά, η οποία ήταν και πριν είναι το ερώτημα.

      Διαγραφή
    8. @ Σπύρος
      Στην αριστερή στήλη του ενημερωτικού βλέπεις την σύνταξη όπως είχε διαμορφωθεί πριν τον Ν4387/2016, στην μεσαία όπως έγινε με τον Ν4387/2016 και στην δεξιά την αλλαγή που έγινε με τον Ν4670/2020.
      Στον πίνακα ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ είναι η σύνταξη σου όπως ισχύει σήμερα. Αν υπήρχε υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς θα φαινόταν εδώ όπως λογικά φαίνεται και στο μηνιαίο ενημερωτικό σου του Ιανουαρίου.
      https://i.imgur.com/P1KDGZH.jpg

      Διαγραφή
  8. Τελικά είδαμε γιατί από 90 ευρώ αύξηση που περιμέναμε, πήραμε 45, στις κρατήσεις η ΕΑΣ Ν. 3863, από 48.25, επήγε 104.00,η Υγειονομική περίθαλψη από 93.60 στα 97.76, και ο φόρος από 191.03 στα 208.94 σε τελική ανάλυση το σύνολο των κρατήσεων από από 332.88, επήγε στα 410.70, δηλαδή αύξηση κρατήσεων 77.82 ευρώ. Τί είχαμε τι χάσαμε , από μία τα δίνουν και από την άλλη τα παίρνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανώς αλλάξατε κλίμακα συντελεστή στην ΕΑΣ λόγω μικτού ποσού, π.χ από 3 % πήγατε στο 6 %

      Διαγραφή
    2. Το "χοντρό" παιχνίδι παίζεται με την ΕΑΣ και τους "κόφτες", γιατί νομίζεται ο κούλης και η παρέα του δεν κατάργησε (το είχε υποσχεθεί) τον απεχθέστατο νόμο κατρούγκαλου, γιατί απλά οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν καλά λεφτά, αυτά που πρέπει και έτσι αυτοί δεν θα μπορούσαν να κάνουν εύκολο το παιχνίδι των επιδομάτων. Με άλλα λόγια θέλουν τις συντάξεις σε αυστηρά προκαθορισμένα όρια, ούτε ευρώ παραπάνω.

      Διαγραφή
  9. Η κρατηση της ΕΑΣ (ν. 3863/10.....) εφαρμοζεται σε ολο το ποσο των μικτων αποδοχων, ετσι σε οσους με την αυξηση αλλαζουν κλιμακα, το καθαρο ποσο της αυξησης ροκανιζεται απο την αυξηση της ΕΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είπαμε και βγήκε αυτό: https://www.staratalogia.gr/2023/02/blog-post_52.html

      Διαγραφή
  10. Κύριοι, απ' τα 128 ευρώ που μου βγήκε η αύξηση, καθαρά πήρα, 46. Ου να μου χαθείτε, ξεφτιλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή