Αυξήσεις 10% στις Αποδοχές των Στρατιωτικών–Το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αυξήσεις 10% στις Αποδοχές των Στρατιωτικών–Το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αποφασισμένη να αποκαταστήσει μισθολογικές και συνταξιοδοτικές αδικίες στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η κυβέρνηση, η οποία έκανε την αρχή με σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για επιδόματα και μερίσματα ενώ σχεδιάζει και νέο μισθολόγιο

του ΚΩΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΗΓΗ: ΒτΚ 11/02/2023 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Ανάσα για τα στελέχη ΕΔ αποτελεί το νομοσχέδιο που από την περασμένη Τρίτη είναι νόμος του κράτους [ν.5018/2023 (ΦΕΚ 25 Α'/09-02-2023)] και προβλέπει αύξηση των εισοδημάτων των στρατιωτικών, καθώς και μία σειρά από πρόνοιες που στηρίζουν κοινωνικά και οικονομικά τις οικογένειές τους. Πέρα από την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την καθιέρωση Ειδικού Μισθολογίου από την επόμενη χρονιά, που θα περιλαμβάνει αυξημένους μισθούς, κατά 10% σύμφωνα με πληροφορίες της «ΒτΚ» αλλά και επιδόματα, η κυβέρνηση νομοθέτησε βελτιώσεις, μεταξύ των οποίων την αύξηση στο επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας. Επίσης, η κυβέρνηση αποκαθιστά αδικίες του παρελθόντος σε βάρος των στελεχών ΕΔ, αφού αποφάσεις που είχαν υπογραφεί πριν από έξι χρόνια επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. και έμεναν στο «ράφι», υλοποιούνται σήμερα.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, υπήρξε το 2017 η πρόβλεψη για την αποζημίωση της νυκτερινής εργασίας των στρατιωτικών, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε αφού ποτέ δεν εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση. Κάτι που συνέβη τώρα, και πλέον το επίδομα νυκτερινής εργασίας, που χορηγείται από 1.1.2023, θα είναι κατά τις πληροφορίες μας 2,77 ευρώ την ώρα. Χορηγείται, επίσης, επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή (κάτι το οποίο διεκδίκησε η προηγούμενη Διοίκηση του ΓΕΝ επί ναυάρχου Πετράκη), ενώ προστέθηκε και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή (το διεκδίκησε και το κέρδισε ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος), δηλαδή οι Ειδικές Δυνάμεις. Με την κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών καθορίζονται το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης προσαύξησης του συγκεκριμένου επιδόματος (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), η δαπάνη του οποίου δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ αρχικά είχε προϋπολογιστεί στα 19 εκατ. ευρώ. Το επίδομα ισχύει από 1ης Ιανουαρίου, και τα ποσά που θα εισπράξουν οι στρατιωτικοί κυμαίνονται -ανάλογα με το βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας- από 105 έως 500 ευρώ. Για τα στελέχη που είναι έγγαμα χωρίς τέκνα, το επίδομα έχει προσαύξηση 55 ευρώ, και για όσους έχουν τέκνα αυξάνεται κατά 115 ευρώ. Το επίδομα θα λάβουν αποκλειστικά όσα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού υπηρετούν στα πλοία του Στόλου και για όσο χρόνο βρίσκονται σε αυτά. Κατά μέσο όρο, οι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού περνούν 5 με 6 μήνες εν πλω. Τα ίδια ισχύουν για τα στελέχη που εκτελούν Ειδικές Αποστολές και ανήκουν στο Ναυτικό (ΟΥΚ) και το Στρατό Ξηράς.

Η δεύτερη αδικία που αποκαθιστά ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα, αφορά τους Εθελοντές Μακράς Θητείας, οι οποίοι πλέον θα αποστρατεύονται με το βαθμό του Λοχαγού, ενώ θα πληρώνονται ανάλογα με το βαθμό τους. Κάτι που ναι μεν είχε νομοθετηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε, ο νέος νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων, νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικό επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας (πλοία, και ειδικές αποστολές), συστήνονται λογαριασμοί Πρόνοιας στο Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία, για να καλύπτονται οι δαπάνες υγείας των ίδιων και τωνοικογενειών τους, συνταγογράφηση φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ, έκτακτο μέρισμα σε δικαιούχους του ΜΤΣ, κατάργηση μειώσεων του ν.4093/2012 για τους δικαιούχους του ΜΤΣ, αποζημίωση στο προσωπικό των ΤΕΝΞ (ναρκαλιευτές), κατάργηση της παρακράτησης υπέρ μισθών, και αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυξήσεις Βασικών Μισθών και Επιδομάτων στελεχών ΕΔ-ΣΑ – Οι αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο

Να σημειώσουμε ότι το ισχύον μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς έχει ως εξής:

ΛΟΧΙΑΣ από Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών με 3 χρόνια υπηρεσίας, βασικός μισθός 985 ευρώ.

ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ από Σχολή Ευελπίδων με 3 χρόνια υπηρεσίας, βασικός μισθός 1.195 ευρώ.

ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ από Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών με 14 χρόνια υπηρεσίας, βασικός μισθός 1.415 ευρώ.

ΛΟΧΑΓΟΣ από Σχολή Ευελπίδων με 8 χρόνια υπηρεσίας, βασικός μισθός 1.355 ευρώ.

ΛΟΧΑΓΟΣ από Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών με 22 χρόνια υπηρεσίας, βασικός μισθός 1.845 ευρώ.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ από Σχολή Ευελπίδων με 20 χρόνια υπηρεσίας, βασικός μισθός 1.975 ευρώ.

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ staratalogia.gr ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: (Κλικ στα παρακάτω links)

Οι μηνιαίοι βασικοί μισθοί όλων των στελεχών ανά κατηγορία προέλευσης ΕΔΩ

Η μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη των στελεχών σε Μισθολογικό Κλιμάκιο (Μ.Κ.) ΕΔΩ

Περισσότερα για το ισχύον μισθολόγιο στελεχών ΕΔ-ΣΑ δείτε εδώ

Δημοσίευση σχολίου

32 Σχόλια

  1. Για τους Εθελοντές Μακράς Θητείας κάνετε λάθος. Ο νόμος που ψηφίστηκε λέει ότι οι Εθελοντές Μακράς Θητείας θα αποστρατεύονται Λοχαγοί και θα πληρώνονται σαν Ανθυπασπιστές. Δεν υπάρχει καμία μισθολογική αποκατάσταση. Αυτό για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόψτε το δούλεμα ,ούτε την ψήφο σας δε θα δείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτάσαμε να πάρουμε άδεια από τον Σκυλακάκη για το εάν δώσει ο πρωθυπουργός ένα η δύο ευρώ αύξηση. Να κάνετε πρωθυπουργό τον Σκυλακάκη.Τα 36 εκατομμύρια για τα 600€ τα βρήκε σε μια μέρα Για τον στρατό ο πρωθυπουργός έκανε εξαγγελία τον Σεπ του 22 και ακόμα δεν έχει δοθεί σεντς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αποφασισμένη να αποκαταστήσει" Σοβαρά τώρα; Ντράπηκα που το διάβασα, για τόσο χαμηλά μας έχουν; !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουμε καν φίλε μου. Βλέπουν μόνο τους ανώτατους εξού και οι αυξήσεις στα μερίσματά τους.

      Διαγραφή
  5. αν δεν είσαι των ΑΣΕΙ, δεν θα δεις ποτέ προκοπή στον στρατό. Τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνταγματάρχης με 20 χρόνια υπηρεσίας δεν υφίσταται!
    Όσον αφορά τις αναμενόμενες αυξήσεις, ας τις είχαν θυμηθεί τα προηγούμενα 3 χρόνια, τώρα πλέον θα πέσει τόσο μαύρο που ούτε με φακό δεν θα βλέπουν τις ψήφους των στρατιωτικών!
    Η πολιτική ηγεσία της ΝΔ έχει πεθάνει για τους στρατιωτικους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες ρε φίλε τα link από την νομοθεσία... Έλεος ενημερωθείτε πρώτα και μετά σχολιάστε... Για μισθολογικές προαγωγές μιλάμε... ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!!!

      Διαγραφή
  7. Εκτός από τους ΑΣΕΙ ούτε μια ψήφο δεν προκειτε να δουν εκεί στον μπλε θίασο,εκτος από ορισμένα κομματοσκυλα φυσικά. Ραντεβού στις κάλπες. Είμαστε Έλληνες, ο νοών νοητω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουλάχιστον 500 ευρώ αύξηση πρέπει να υπάρξει στον δεκανεα και από εκεί και πέρα αναλογικά στους υπόλοιπους βαθμούς για να ισοροπιση αυτή η ανισόρροπη κυβέρνηση τα εγκλήματα που έχει κάνει. Κάποιοι θα πάνε στα σίδερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά θα μας τρελάνουν αυτοί .Τι 10% και ιστορίες για άγριους μας λένε και τι 2,77 . πρώτα από όλα οι ώρες δεν είναι 8 αλλά 5 και δεν πληρώνουν όλες τις υπηρεσίες δεύτερον τα 2,77 καθαρά είναι 2,10 τρίτων οι αυξήσεις που καλώς δίνονται δεν θα τις λάβουν όλοι οι στρατιωτικοί και τέταρτον όταν έρθει το νέο μισθολόγιο τότε αφήστε να δούμε τι θα γίνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στη χώρα των Κουληστανών υπάρχει αναταραχή μεγάλη, το σκοτεινό φούμο απλώνεται ταχέα, φοβία κυρίευσε την μπλε παρέα, μαζώξεις κάνουν συχνά πυκνά, τρόπους να το πολεμήσουν εφευρίσκουν, στη μάχη ρίχνουν τα φοβερά μέσα τους αυτά τα πετσωμένα, όμως το φούμο είναι πολύ πυκνό δεν λέει να διαλύσει, αποφασίζουν το λοιπόν να τα παίξουν όλα για όλα, στη μάχη τώρα ρίχνουν τα επιδόματα, το τάξιμο με τα ποσοστά τους, τους πίνακες με τις φοβερές διπλές και τριπλές συστοιχίες αναδρομικών τους, αναθαρρούν απ' τα βουητά πιστεύουν ότι κερδίζουν......Όνειρο, φανταστικό, μα πιστέψτε με, μέσα απ το όνειρο το φούμο μόνο μένει. "'Έτσι για τον χαβαλέ για αυτά που διαβάζουμε τελευταία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ποια link λέει για μισθολογικές προαγωγές των ΕΜΘ στο νομοσχέδιο? Θα μας τρελάνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιους ΕΜΘ είναι για ΟΛΑ τα στελέχη με την ισχύουσα νομοθεσία ν.4472/2017 (Α’ 74). Τάχει στο άρθρο ΔΕΝ τα είδες;;; Ποιο νομοσχέδιο; Έγινε ο νόμος 5018/2023. Τι σχολιάζετε αφού ΔΕΝ ενημερώνεστε και κάνετε σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ και εκτίθεστε.

      Διαγραφή
  12. Λοιπόν για να μη το κουράζουμε, πουθενά δεν αναφέρεται η μισθολογική αποκατάσταση των ΕΜΘ για το οποίο σχολιάζω. Αν στο μέλλον ΘΑ.... γίνει, τότε ΘΑ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 4 χρόνια δεν προλάβανε. Τώρα μας θυμήθηκαν;
    Αν τους ψηφίσουμε λέει "κατευθείαν" θα μας δώσουν αυξήσεις.
    ΜΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ; Παίζουν με την πείνα μας;
    ΜΑΥΡΟ!
    ΘΑ ΒΟΓΚΗΞΕΙ Η ΚΑΛΠΗ! (θα τους θυμηθούμε κι εμείς την επόμενη φορά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το 2017 ως αντιπολιτευη δεσμευονταν για νεο μισθολογιο το 2018 και αφου εγιναν κυβερνηση το ξεχασαν και το ξαναθυμηθηκαν προεκλογικα το 2023 για να το εφαρμοσουν το 2024 εαν κι εφ οσον κυβερνουν τοτε.Οσο αφορα τα τωρινα μετρα μεριμνας προσωπικου οπως ειπε κι ο υπουργος μας ειναι μια...αποπειρα επιλυσης μερικων θεματων δηλαδη μηδεν εις το...πηλικιον.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πως γίνεται να κάνουν το μαύρο άσπρο δεν μπορώ να το καταλάβω η μάλλον μπορώ λίστα πέτσα. Δίνουν στοχευμενα κάποια χρήματα στο πολεμικό ναυτικό γιατί έχουν 1100 παραιτήσεις στο επιτελείο και θέλουν να αναχετησουν την κατάσταση. Τα νυχτερινά είναι ψυχούλα και βγάζουν απέξω το 70% τον συναδέλφων που υπηρετούν στους θαλα μους επιχειρείσεων. Τους εποπ θα το παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση το πρόβλημα. Τους εμθ τα αναδρομικά τους πήγαν περίπατο. Γενικός δεν έχουν κάνει τίποτα για το προσωπικό μεγάλη κοροϊδία που θα φανεί στης κάλπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ραντεβού στην κάλπη,θα τρίβετε τα μάτια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ήμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και θα σας μαυρίσουμε ξεδιάντροπα ανθρωπάκια!! σας βαρεθήκαμε κι εσάς και τα ψέματα σας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με πόσο τρέχει ο πληθωρισμός? Με πόσο? Α ρε αλήτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι στρατιωτικοι ΔΕΝ πληρωνονται κανονικα οπως ολοι οι υπολοιποι δημοσιοι υπαλληλοι.Οι εκαστοτε κυβερνωντες τους απαξιωνουν και τους εμπαιζουν κι ο λαουτζικος τους θεωρει υψηλομισθους χαραμοφαηδες.Η συντριπτικη πλειοψηφια του στρατευματος ειναι χαμηλομισθοι νομαδες με θεσμοθετημενη απληρωτη εργασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άξιοι όσων παθαίνουμε ήμαστε, τελεία και παύλα. Και κόψτε την κλάψα, αξιολύπητοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δυστυχώς, μας θεωρούν δεδομένους. Φαίνεται ξεκάθαρα από τις αποφάσεις τους για τις ΕΔ. Μας θεωρούν πολίτες Β΄ κατηγορίας, μας έχουν για κάθε έκτακτη κατάσταση πλην επιχειρήσεων, που οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν, καθότι υποαμοιβόμαστε και δεν έχουμε το δικαίωμα άρνησης. Το μισθολόγιο πρέπει να σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες των χαμηλότερων βαθμών, ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες με βάση τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος και εν συνεχεία να σχεδιάζεται αναλόγως προς τους μεγαλύτερους βαθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξερω κι εγω ενα ανέκδοτο με τον Τοτό , να σας το πω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η αύξηση μου, με το 7.75% ήταν 128 ευρώ. Ξέρετε κύριοι πόσο ήταν το καθαρό ποσό που πήρα αυξηση? 48 ευρώ. Κρατήσεις για εισφορά αλληλεγγύης γενεών από 3%πηγε 6%,,ο φόρος αυξήθηκε κατά 30 ευρω υπερ υγειας συν 8 ευρω. Ου να μου χαθείτε ξεφτιλες. Τι να τους κάνω εγώ τους πίνακες. Να μην τους ξαναβάλεις άλλη φορά. Μπερδεύεις τον κόσμο. Περιτον να σας πω ότι η προσωπική διαφορά είναι στο μείον 125 ευρώ τα οποία μας τα δίνουν τμηματικά έως το 2025. Τέτοια ξεφτίλα κύριοι. Έχω πολλά να πω ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν κ χειρότεροι, η δική μου 7,75%, απο 126€ κατέληξε στον λογαριασμο μου 37€, ακριβώς για τους ίδιους λόγους, που αναφέρεις! Αναμενόταν καθαρο ποσό 89€, τα 52 € πήγαν για την στήριξη των ταμείων αλληλεγγύης! Δηλ έμμεσα επιδοτησαν άλλους, λογαριασμούς ταμείων κ μας λένε κ ηλιθίους! Πήρα δηλ εγώ αύξηση καθαρή 3% κ το ταμείο, αλληλβοηθειας το υπόλοιπο 4,45%! Άρα εμένα έδωσαν αύξηση ή στο δημόσιο? Μου έδωσαν δηλ 4,7€, λόγω κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, όπως λένε δηλ κ μου πήραν 53€! Ρα δεν μας......! Που θέλουν κ ψήφο! Θα πάρουν ξέρουν τι!

      Διαγραφή
  24. Περιμέναμε να πληρωθούμε τα νυχτερινά χρόνια αλλά τελικά μας κορόιδεψαν, μας ξεφτιλισαν με το έκτακτο βοήθημα τα Χριστούγεννα και ότι έκτακτο συμβεί μας καλούν για βοήθεια αλλά μας έχουν της σφαλιαρας. Πόση ταπείνωση να αντέξουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μακριά από στρατό ! Δεν πληρώνουν . Θα μπεις και θα περνεις 800€ . Θα πας μετάθεση στο πουθενά και θα δίνεις 300 ενοίκιο+ ρεύμα νερό κτλ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στις εκλογές κάποιοι τους ψηφίζουν! ΠΟΙΟΙ ;! Παραδεχθείτε το ρε ψεύτες που κλαίγεστε κιόλας ότι σας φέρονται και άσχημα! Εσείς τους νομιμοποιείτε και τους δίνετε άλλοθι να κάνουν ότι κάνουν στις συντάξεις σας! Βρείτε καθρέπτη να τα πείτε στους εαυτύς σας! ΝΤΡΟΠΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή