Μητσοτάκης: Έρχεται εντός της εβδομάδας ρύθμιση για την προσωπική διαφορά–Ποιους αφορά

Μητσοτάκης: Έρχεται εντός της εβδομάδας ρύθμιση για την προσωπική διαφορά–Ποιους αφορά

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για καλά νέα σε συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς

Καλά νέα φαίνεται πως θα έχουν οι συνταξιούχοι την επόμενη εβδομάδα, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια κοπής της πίτας της Διοικούσας του Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, «και επειδή ακούω δικαιολογημένα παράπονα για την προσωπική διαφορά, μπορώ να σας πω κάντε λίγη υπομονή θα υπάρχουν καλές εξαγγελίες και για τους συνταξιούχους που δεν είδαν καμία αύξηση τον τελευταίο μήνα».

Πρόσθεσε δε, ότι η παράταξη του, «έτσι αποδεικνύει το πώς αντιλαμβάνεται και την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις με προίκα τον δημοσιονομικό χώρο που έχει διαμορφωθεί.

Ποιους αφορά

Οι δικαιούχοι του μπόνους (πιθανότατα ύψους 300 ευρώ) που σχεδιάζεται να δοθεί πριν από το Πάσχα, είναι περίπου 140.000 συνταξιούχοι, 5,5% του συνόλου των συνταξιούχων, οι οποίοι:

Δεν έλαβαν καμία αύξηση αυτές τις ημέρες καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά

Δεν έλαβαν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα καθώς δεν ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων αφού οι συντάξεις τους κυμαίνονται από 800 – 1.000 ευρώ.

Δεν ωφελήθηκαν από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, διότι έχουν μικρότερες συντάξεις από 1.000 ευρώ / μήνα και δεν είχαν ούτως ή άλλως κράτηση εισφοράς αλληλεγγύης.

Οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν πως το επίδομα προσωπικής διαφοράς μπορεί τελικά να δοθεί σε έως και 800.000 – 850.000 συνταξιούχους με εισόδημα από συντάξεις (ενδεχομένως και άλλες πηγές) ακόμη και πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή στην συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων που δεν έλαβαν κάτι από τις αυξήσεις του 2023, οι οποίοι στο σύνολο τους είναι 900.000.

Δείτε τον παρακάτω πίνακα από τον σημερινό (12-02-23) ΕτΚ:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Όσο δε γλυτώνουμε από αυτές τις βδελλες άσπρη μέρα μη περιμένετε δουλεύουμε για αυτούς για να παίρνουν προσωπικές διαφορές.Ενω έπρεπε εξ αρχής να κοπούν τα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγήκε κάποτε μια αλητικη κυβέρνηση και επανυπολογησε τις συντάξεις με δικούς της τρόπους για να της μειώσει, και εφευρεσε την προσωπική διαφορά.Οι συνταξιούχοι δούλεψαν σκληρά και πλήρωσαν για να πάρουν αυτές τις συντάξεις δεν τις πληρώνεις εσύ.Βγήκε ένας Κατρουγκαλος και τους κατακρεούργησε.Ευχομαι και εσύ όταν πάρεις σύνταξη να βγει ένας Κατρουγκαλος να σου κόψει τη μισή και να μην μπορείς να ζήσεις.

      Διαγραφή
  2. Κοινωνική συνοχή ποια είναι ;;;Να δίνεις μόνιμα λεφτά στους συνταξιούχους;;;Εεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοινωνική συνοχή είναι να μην σπρώχνεις τους μισούς προ '16 με την όπισθεν και στους υπόλοιπους μετά '16 να κάνεις πλύση εγκεφάλου. Η κοινωνία πηγαίνει μπροστά ακόμα και στην Κολομβία και λοιπές μπανανίες. Στην Ελλάδα του κατρούγκαλου με μικρό κάπα και του τσεκελώτου με το σακίδιο πλατης, τρέχουμε με την όπισθεν επειδή οι Συνταξιούχοι κάποια στιγμή θα πεθάνουν, οπότε τι θα τα κάνουν τα λεφτά και τις αυξήσεις; Να προσέχουν στα νοσοκομεία οι προ '16. Καλύτερα σε ιδιωτικές.

      Διαγραφή
    2. Ποια νοσοκομεία; Οι περισσότεροι προ του '16 , φίλε 1:15:00, είναι μικρότεροι (ακόμη και σήμερα) από την ηλικία που θα έχουμε εμείς όταν βγούμε στη σύνταξη.

      Διαγραφή
  3. ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ οι αιώνιοι φοροφυγάδες 300 € προσωπική διάφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι χολη !...ειναι αυτη που βγαζετε..ρε ανωνυμοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έσφιξαν οι κ@λοι και λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όλα έρχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xaxaxaxaxaxa....Ανήθικο πέρα ως πέρα να μοιράζει σανό λίγες μέρες πριν τις εκλογές......σύγχρονος Μαυρογιαλούρος .....ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΦΕΒ 2023

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξαναλέω. Η προσωπική διαφορά δεν είναι επίδομα από μόνη της; Δηλαδή επίδομα στο επίδομα. Μετά θα ρωτάμε γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες λίγο στη 2η σελίδα του ενημερωτικού, στην ανάλυση μηνιαίας πληρωμής, εκεί πρέπει να γράφει τη νέα προσωπική διαφορά.

      Διαγραφή
  9. Γνωρίζει κανείς γιατί δεν περιλαμβάνει τις αυξήσεις του 7,75 %;
    Σημείωση :Έχω προσωπική διαφορά 152 ευρώ η οποία δεν μειώθηκε καθόλου.
    Είναι ίδια με του Ιανουαρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήραν πίσω τις αυξήσεις για να βγει ένα νέο ποσό που θα περιλαμβάνει και όσους έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά και δεν είδαν καθόλου αυξήσεις. Δέσμευση Μήτσου&Τάκη 😝

      Διαγραφή
    2. Όσοι έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά,1:34:00, παίρνουν ήδη μεγάλο επίδομα.

      Διαγραφή
  10. Σε όλες αυτές τις αναλύσεις αγνοούνται ΜΟΝΙΜΩΣ & ΣΚΟΠΙΜΩΣ οι "κόφτες", με αποτέλεσμα να οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα και να παρουσιάζουν δήθεν αυξήσεις, ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν ή θα είναι λογιστικές και μόνο. Υπάρχουν λ.χ. δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι (σχεδόν άπαντες οι πέριξ των 1050-1200 καθαρά), όπου και κάτι λίγο να περισσέψει από την προσωπική διαφορά, αν αυτή είναι σχετικά μικρή (υποτίθεται δηλαδή ότι ανήκουν σε αυτούς που δήθεν παίρνουν αύξηση), έρχεται αμέσως και τους το "αρπάζει" ο "κόφτης"! Δηλαδή θεωρούμε πως όλοι αυτοί πήραν αύξηση; Λογιστικά ίσως πήραν, στην πραγματικότητα όμως δεν πήραν τίποτα. Υπόψιν οτι ο πρώτος "κόφτης" είναι στα 1400 μεικτά, ήτοι περίπου 1100 καθαρά. Κι απ' ότι βλέπω, οι "κόφτες" παραμείναν ακριβώς ως έχουν και δεν αναπροσαρμόστηκαν κι αυτοί με βάση τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις συντάξεων, ούτε υπάρχει καν κάποια τέτοια πρόβλεψη για το μέλλον, οπότε στο τέλος, μετα από 1 ή 2 ή 4 χρόνια, δεν θα υπάρξει συνταξιούχος για συνταξιούχος (και ο πλέον χαμηλοσυνταξιούχος ακόμα) που δεν θα αρχίσουν να τον "μαγκώνουν" οι "κόφτες", ο ένας μετά τον άλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ξαναβγούν ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΚΙΝΑΛ είμαστε άξιοι της μοίρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΠΑΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: https://www.staratalogia.gr/2023/02/blog-post_52.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή