Οι κρίσεις στο Στράτευμα και οι φήμες για τον Στρατηγό Κ. Φλώρο

Οι κρίσεις στο Στράτευμα και οι φήμες για τον Στρατηγό Κ. Φλώρο

Σύμφωνα με δημοσίευμα (30-12-2022) της εφημερίδας «ΒτΚ»:

Στις αρχές ή στα μέσα Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το ΚΥΣΕΑ, στο οποίο θα κριθεί η τύχη των Αρχηγών των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, όλα θα εξαρτηθούν από το εάν θα παραμείνει στη θέση του για έναν ακόμη χρόνο ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος.

Κορυφαία πολιτική πηγή του υπ. Άμυνας μας είπε ανώνυμα πως «ισχύει ό,τι διέρρευσε από το Μαξίμου στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ». Τότε είχε διαρρεύσει από κυβερνητικές πηγές ότι ο κ. Φλώρος παραμένει άλλον ένα χρόνο στη θέση του. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο υπουργείο Άμυνας, ξέρουν ότι η απόφαση θα είναι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κανενός άλλου.

Ήτοι, η πολιτική ηγεσία του Άμυνας δεν θα έχει κρίσιμη παρέμβαση στις επιλογές της ηγεσίας, αλλά θα κάνει την τελική εισήγηση στο ΚΥΣΕΑ, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου.

Εάν παραμείνει ο Στρατηγός Κ. Φλώρος, που δείχνει ολοένα και πιθανότερο (παρά τα σενάρια που τον θέλουν να μετακινείται σε πολιτικό πόστο στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής στη θέση του κ. Στυλιανίδη, κάτι που διαψεύδεται από κυβερνητικούς παράγοντες του υπ. Αμ.), τότε θα αποχωρήσουν οι Αρχηγοί ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαρ. Λαλούσης και ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στ. Πετράκης, που συμπληρώνουν το ανώτατο όριο της τριετούς θητείας.

Πάντως, επανέρχεται, έστω και αδύναμο, το σενάριο για πιθανή παράταση της θητείας των Αρχηγών, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που αναμένεται να υπάρχει με την Τουρκία, και εν όψει εκλογών στη χώρα μας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν θέλει να εμπλακεί στη φιλολογία αυτή, αλλά είναι κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο αναβολής των κρίσεων, τονίζοντας ότι θα γίνουν κανονικά.

Όσοι γνωρίζουν πολλά χρόνια το Πεντάγωνο, λένε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει να «σέρνεται» το θέμα των κρίσεων, γιατί το κλίμα στο Πεντάγωνο είναι πολύ κακό, εξαιτίας τόσο των δημοσιευμάτων για την παρακολούθηση του κ. Φλώρου και του Διευθυντή των Εξοπλισμών όσο και για λόγους που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις κορυφαίων παραγόντων είτε πολιτικών προσώπων είτε στρατιωτικών.

ΠΗΓΗ: ΒτΚ 30/12/2022 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το στράτευμα εξαιτίας της ιεραρχίας, πολιτικής και στρατιωτικής περνάει κρίση. Τώρα οι κρίσεις είναι νά'χαμε να λέγαμε και κανένα ανέκδοτο να περνάει η ώρα στο ΕΚΕΜΣ, με τον φθηνό φραπέ..... ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή