Χωρίς Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ το ν/σ ΥΠΕΘΑ–Είχε ανακοινωθεί από Παναγιωτόπουλο στη ΔΕΘ ότι θα έρθει προς επίλυση

Χωρίς Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ το ν/σ ΥΠΕΘΑ–Είχε ανακοινωθεί από Παναγιωτόπουλο στη ΔΕΘ ότι θα έρθει προς επίλυση

Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ: Καμία αναφορά στο ν/σ ΥΠΕΘΑ–Είχε ανακοινωθεί από ΥΕΘΑ στη ΔΕΘ ότι θα έρθει προς επίλυση

Έκπληξη προκάλεσε ότι στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις», που τέθηκε από χθες (15/12/2022) σε δημόσια διαβούλευση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται σχετικό άρθρο το οποίο να αναφέρεται στο Βαθμολογικό-Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ.

Μάλιστα, όπως είχαμε αναρτήσει ΕΔΩ, υπήρξε, στη ΔΕΘ, ολιγόλεπτη συνομιλία αντιπροσωπείας της ΠΟΜΕΝΣ (αποτελούμενη από τον πρόεδρο Δημήτρη Ρώτα και άλλα στελέχη), με τον ΥΦΕΘΑ και ΥΕΘΑ, οι οποίοι στο τέλος της συνομιλίας είχαν δώσει εγγυήσεις ότι εντός του πρώτου 15νθημέρου του μηνός Οκτωβρίου θα κατατεθεί νομοσχέδιο από το ΥΠΕΘΑ το οποίο θα περιέχει το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών προς επίλυση.

Ύστερα από τα παραπάνω, πρέπει ΑΜΕΣΑ ο κ. Παναγιωτόπουλος να εξηγήσει για πιο λόγο δεν συμπεριλήφθηκε το φλέγον αυτό θέμα, το οποίο παραμένει στον «αέρα», μόλις δύο χρόνια προτού ο πρώτος ΕΠΟΠ συμπληρώσει το επίμαχο όριο ηλικίας των 50 ετών.

Εδώ και 3,5 χρόνια αναμένεται μια ρύθμιση που θα καθορίζει το μέλλον τους, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ήρθε τελικά το Νομοσχέδιο αλλά χωρίς τους ΕΠΟΠ.

Θα δώσει λύση επιτέλους ο κ. Υπουργός;;

ΥΓ. Η μόνη αναφορά για τους ΕΠΟΠ στο υπόψη νομοσχέδιο είναι στο Άρθρο 19 Στρατιωτικές Λέσχες Στρατού Ξηράς: «Οι υπαξιωματικοί και οι ΕΠ.ΟΠ. του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν σε φρουρές στις οποίες λειτουργούν Στρατιωτικές Λέσχες κάνουν χρήση των υπηρεσιών των Λεσχών ως μέλη τους, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα υπόλοιπα μέλη των Λεσχών.».

Δημοσίευση σχολίου

33 Σχόλια

  1. Χωρίς ψήφο στις εκλογές η ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας το βαθμολογικό.Δεν μπορεί να τους κάνει Αξιωματικούς για τους γνωστούς λόγους.Το συνταξιοδοτικό! Το συνταξιοδοτικό έπρεπε τώρα να είχε λυθεί με αυτό το νομοσχέδιο.Απαραδεκτη η ηγεσία του ΥΕΘΑ.Σιγουρα σε κάποια φάση θα λυθεί, αλλά θα τους ταλαιπωρήσει ως να λυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λύση για το συνταξιοδοτικο προβλημα και την αυτεπαγγελτη αποστρατεια των ΕΠ.ΟΠ. αμεσα.

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μανία είναι αυτή που σας έχει πιάσει μερικούς.
    Σύμφωνα με τα ισχύοντα, στις 31/12 του 50ου έτους τους, οι ΕΠΟΠ αποστρατεύονται και συνταξιοδοτούνται.
    Δεν θέλει να παραμείνει πέραν αυτού του ορίου ηλικίας κανένας εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων (βαριά 5-10%).
    Με τα τωρινά δεδομένα, ένας ΕΠΟΠ που εισήλθε στο στράτευμα στα 28 του χρόνια, δεν φτάνει τα 35 πραγματικά πριν την συμπλήρωση του 63ου έτους ζωής του.
    Αν αποστρατευτεί στα 50 του και με την προϋπόθεση ότι έχει δουλέψει μια 9ετία πριν καταταχθεί, (31-32 χρόνια εργασίας), θα λάβει μια σύνταξη που θα είναι κοντά στα 1150 με αναγνώριση 5ετιας και θητείας, όταν η ανώτερη που μπορεί να λάβει με 35 πραγματικά +5ετια είναι τα 1360 ευρώ...
    Αφήστε μας στην ησυχία μας, να πάμε στα χωριουδάκια μας, να βάλουμε τα μπαχτσεδάκια μας και μην ανακατεύετε τα πίτουρα γιατί στο τέλος θα μας φάνε οι κότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φίλε, μαζί σου! Αυτό επιθυμώ και εγώ! Ας βάλει καινούργιο και πιο νέο ηλικιακά κόσμο!

      Διαγραφή
    2. Είσαι ο μοναδικός άνθρωπος εδώ που ξέρει τι του γίνεται.Μπράβο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γιατί νόμιζα ότι είμουνα μόνος.Μπραβο σου

      Διαγραφή
    3. Αλλος ενας που πιστευει με σιγουρια, οτι θα λαβει συνταξη στα 50.
      Πες αλευρι, ο εφκα σε γυρευει. Εκει που φυτευεις το μπαχτσεδακι σου, θα σ'ευρει.
      Και μην παρεξηγηθω. Μακαρι να ηταν τοσο ξεκαθαρα, οσα υποστηριζεις συναδελφε.
      Τετοια αρθρα δεν θα ειχαν λογο υπαρξης.

      Διαγραφή
  4. Οι γνωστοί λόγοι είναι ότι μπήκαν με κάποια κριτήρια και θα φέρουν βαθμό έως και αρχιλοχία και τιμητικά αποστρατεύονται ανθυπασπιστές,αυτό είναι καθαρό και ορθό.πες μου τους γνωστούς λόγους που οι εμθ λογίζονται καλύτεροι από τους ΕΠΟΠ μισθολογικά και βαθμολογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους λόγους ψάξε να τους βρεις εσύ τενεκέ ξεγανωτε

      Διαγραφή
    2. Ντενεκε ο θεσμός των ΕΠΥ έχει καταργηθεί.Τι ζητάς λόγους??άλλος ο θεσμός ο ένας ,άλλος ο άλλος.Οι ΕΜΘ ζητάνε το βαθμολογικό για εξομοίωση με τους παλιούς εθελοντές.Εσεις με τι να εξομειωθειτε?????

      Διαγραφή
  5. Η πλειοψηφία ΕΠΟΠ από ηλικίες 30 με 40 το πολύ μόλις βγει το συνταξιοδοτικό θα φύγουν.πιο εύκολα βρίσκεις δουλειά σε αυτές τίς ηλικίες παρά στα 50 όταν σε πετάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι ειδικές δυνάμεις 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και γειά σας με πλήρη σύνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι σκέφτηκαν λογικά (δεν ανήκω σ' αυτούς παρότι υπηρέτησα την θητεία μου ως ΚΔ) και κατατάχθηκαν στις ΕΔ, εκ των πραγμάτων έκαναν την σωστότερη επιλογή.
      Ιδίως όσοι εισήλθαν μικροί (γύρω στα 18), αποστρατεύονται έχοντας (γέροι να είναι) μια ολόκληρη ζωή μπροστά τους.
      Είσαι 43-44 χρόνων συνταξιούχος με 1200-1300 ευρώ κάθε 1η του μήνα στην "κάρτα" και αν έχεις λίγη διάθεση βγάζεις άλλα τόσα ή και πολλά παραπάνω από μια νέα απασχόληση ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ!

      Διαγραφή
  7. Στα 50 έξω όλοι,ήδη το παίζετε κουρασμένοι. Υψηλή θεωρία κ φιλοσοφικές μπαρουφες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι καλός άνθρωπος και συνάδελφος που είσαι.μπραβο σου.δεν γίνανε όλοι επιστήμονες να μπορούν να υπάρχουν δίπλα σου μεσιέ.

      Διαγραφή
    2. Αυτοί που το παίζουν κουρασμένοι, είναι αυτοί που θέλουν να παραμείνουν.
      Όσοι είμαστε πραγματικά κουρασμένοι, είτε από σχολή, είτε από το πεζοδρόμιο μετράμε αντίστροφα συνεχίζοντας να δουλεύουμε στα κόκκινα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες.

      Διαγραφή
    3. Ο @9.36 δεν έιναι "συνάδελφος", αν ηταν δεν θα μιλαγε ετσι.

      Διαγραφή
    4. Μπα...Πιο κουρασμένοι απ'αυτούς που βγαίνουν απ'τις σχολές,δε το παίζει κανένας εποπ...

      Διαγραφή
    5. Ας μη μιλάνε οι παραγωγικοί για κούραση σε εμθ και σε εποπ. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.

      Διαγραφή
  8. Αν θέλουν να φύγουν στα 50 να το κάνουν αλλά με πλήρη και όχι μειωμένη σύνταξη .Αυτό που γίνεται με τους ΕΠΟΠ δεν είναι ηθικό και δίκαιο δεν μπορεί από τη μια να παίρνει κόσμο μέχρι 28!και μετά από 22 χρόνια να φεύγουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ούτε τη δυνατότητα δεν δίνεται,να κάτσει κάποιος για 35 χρόνια υπηρεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλοι ζούμε σ'αυτή τη χώρα,μ'αυτούς τους διοικούντες,και αυτά ψηφίζουν.Όντας εε στέλεχος των ΕΔ,που σε κάποια χρόνια θα "κάνω" τον συνταξιούχο ,θελοντας και μη,Δε, φταόιει το κράτος το ίδιο κ' το συμφέρον του γι'αυτό,παρά τα πρόσωπα,που δεν το αλλάζουν προς το καλύτερο όλων.Δεν ποιστεύω οτι λύνεται με εκλογές,ωστόσο,η εμπορευματοποίηση του και η άγρα ψήφων απ'τους εκάστοτε κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους(ασχέτως αν θα έπρεπε να γίνει χθες ακόμη),μόνο κακό κάνει στη λειτουργία στην (ομαλή)ροή και στις υποχρεώσεις των ΕΔ.Κανείς δεν είναι ζητιάνος,κανείς δε ζητά κάτι περισσότερο απ' οτι ήδη ισχύει σε αλλους κλάδους τωνΣΑ..Η συνείδηση των στελεχών που δεν περιλαμβάνει το εν λόγω κατατεθέν ν/σ,είναι ξεκάθαρη σαν διαμάντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ενώσεις φτιάχτηκαν από τους ΑΣΣΥ και τους ΕΜΘ για την πάρτη τους απ ότι φαίνεται..., ΌΛΟΙ οι ΕΠΟΠ θα έπρεπε από χθες! Να είχαν αποχωρίσει από αυτές και οργανωθούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα, δεν υπάρχει αυτό το δούλεμα που τρώμε απ'ολους . Τέλος η πομενς για μένα . Πείτε μου έναν λόγο που οι εποπ πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε γραμμένοι στην πομενς; Ούτε μια ανακοίνωση - επιστολή δεν έβγαλε έτσι για τα μάτια του κόσμου να δείξει ότι ενδιαφέρεται...

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο το έχουν κάνει κλειστό club, ενώ είμαστε η πλειοψηφία στο στράτευμα έχουν μόνο κάνα δυο κακομοίρηδες δικούς μας, που ίσα ίσα ακούγεται η φωνή τους σε κάνα συμβούλιο. Έχουν τα κορόιδα για τους ψήφους και από πίσω τσιμπάνε τους βαθμούς και τα οφείλει οι μάγκες και εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε μια αξιοπρεπή σύνταξη...

      Διαγραφή
  12. Να βρουν τρόπο είτε με εξαγορά είτε με τροποποίηση ορίων ηλικίας στο Στρατό για να πάρουμε όλοι οι στρατιωτικοί μια αξιοπρεπή σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σωστό είναι να ανανεώνεται το προσωπικό στο Στρατό γιατί πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμο. Αυτοί που όρισαν συνταξιοδοτικο 40 έτη στο Στρατό βρίσκονταν εκτός τόπου και χρόνου. Ελπίζω να καθυστερούν για να βγάλουν κάτι σωστό με ισχύ και για τους επόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα φιλελεδες θα ήταν χατογιακαδες της φακής....

      Διαγραφή
    2. Εδώ βλέπεις αύξησαν τα όρια στους αξιωματικούς χωρίς να σκέφτονται αν μπορούν να ανταπεξελθουν σε αυτές τις συνθήκες. Όλοι οι αξιωματικοί δηλαδή σε περίπτωση πολέμου θα κοιτάζονται?

      Διαγραφή
    3. 40 έτη στο Στρατό... Μετά λένε πως αυτοί που νομοθετουν είναι άξιοι και γνώστες...

      Διαγραφή
  14. Εμείς ψηφίσαμε ΝΔ μήπως δούμε να ασχολείται κάποιος πραγματικά με μας αλλά ως τώρα τίποτα. Ζούμε το παράλογο να μας ζητάνε 40 χρόνια στο Στρατό ή αλλιώς δεν έχει σύνταξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα σας και χρόνια πολλά. Ένα όριο ηλικίας,στα 54 έτη ηλικίας π.χ.,ίσως να ήταν πιο χρήσιμο από διάφορα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άνω των 50 δεν θεωρείται κάποιος χρήσιμος για ενεργό υπηρεσία στο στρατό και ειδικά κάποιος οπλίτης. Οπότε τσάμπα το κουράζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή