Καταβολή έκτακτου μερίσματος στους μερισματούχους ΜΤΣ–Τι αναφέρει το ν/σ ΥΠΕΘΑ

Καταβολή έκτακτου μερίσματος στους μερισματούχους ΜΤΣ–Τι αναφέρει το ν/σ ΥΠΕΘΑ

Στο υπό δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις» προβλέπεται στο Άρθρο 31 η Καταβολή έκτακτου μερίσματος στους μερισματούχους Μετοχικού Ταμείου Στρατού:

Άρθρο 31 Καταβολή έκτακτου μερίσματος στους μερισματούχους Μετοχικού Ταμείου Στρατού - Προσθήκη παρ. 3 στο άρθρο 1 α.ν. 559 της 24/27 Μαρτίου 1937

Στο άρθρο 1 του α.ν. 559 της 24/27 Μαρτίου 1937 (Α΄ 107) προστίθεται παρ. 3 ως εξής:

«3. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού δύναται, κατόπιν έγκρισης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, να κατανέμει στους μερισματούχους της αμέσως προγενέστερης από την καταβολή περιόδου, έκτακτο μέρισμα από τα έσοδα της τρέχουσας χρήσης, εάν με βάση τα αποτελέσματα εννεάμηνου προκύπτει απόδοση εσόδων πλέον των προϋπολογισθέντων, για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων του Ταμείου. Το εν λόγω μέρισμα καταβάλλεται χωρίς καμία κράτηση και δεν δύναται να είναι μεγαλύτερο του καταβαλλόμενου ανά περίοδο.».

Εύλογη ερώτηση αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr είναι αν θα προλάβει για φέτος να ψηφισθεί, να εγκριθεί από ΥΠΕΘΑ και να δοθεί επιτέλους και στους απόστρατους ΣΞ. Τι λέτε κ. Παναγιωτόπουλε θα προλάβουμε πριν τις εκλογές;;

Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Για να καταλάβετε το επίπεδο ζήτησαν να καταργηθεί μέχρι κ η εισφορά στη λέσχη στην οποία εάν μπορούσαν θα κοιμόντουσαν ακόμα κ εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλος ο καημός το έκτακτο μέρισμα. Το γεγονός ότι ο ΕΚΟΕΜΣ με το σχέδιο νόμου πάει άκλαφτος προφανώς δεν απασχολεί κανέναν, αρκεί να πάρουμε το έκτακτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα γλιτώσουμε ποτέ από αυτούς έχουν απομυζήσει το ΜΤΣ δε χορταινουν

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ;;;; ΧΛΩΜΟ ΕΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ανώνυμο Παρασκευή 16 09:19:00μμ.
    Τι εννοείς;
    Το νομοσχέδιο δεν αναφέρει πουθενά κατάργηση του ΕΚΟΕΜΣ.
    Γνωρίζεις κάτι;
    Βλέπεις κάτι που εγώ δεν βλέπω;
    Καλές γιορτές σε όλους τους συναδέλφους.
    Με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μίλησε κανείς για κατάργηση. Από το συνδυασμό 2-3 άρθρων του πολυνομοσχεδίου προκύπτει βέβαιη μείωση ΕΚΟΕΜΣ.

      Διαγραφή
  5. Εάν θέλουν μπορούν να το δώσουν και πριν να γίνει νόμος του κράτους και το ποσό αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα επανέλθει στη θέση του. Τώρα αν δεν θέλει το μτσ είναι άλλο θέμα. Γιατί πάντα υπάρχει η αρχή της αναλογικοτητας και δεν πρέπει να υποστεί δεύτερη ξεφτίλα ο στρατος ξηράς. Η αρχή της ανισότητας πλατεία αφα ταύτα το γόητρο του στρατού ξηράς. Δεν είναι τα 150. 200 ευρώ είναι η ξευτιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για νομιμότητα και κανονικότητα δαπανών ούτε ακουστά μάλλον...

      Διαγραφή
  6. Ναί ναί. αναρτήσειs πού ..σού υπενθυμίζουν κάθε τόσο ...νά ρέ ...............μόνο έσειs δέν λαμβάνετε ,όπωs τ άλλα ταμεία κάθε χριστούγεννα ............άντε κάλο 2023.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΩΕ: Σήμανες νομή για τα ζώα ?? Τους έδωσες σανό ??
    Βοηθός: ΝΑΙ κάθε μερα επί χρόνια και όπως πάει θα μας ξαναψηφίσουν κιόλας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δικαιοσύνη παντού χρόνια πολλά
    Μην ξεχνατε γιατί θα ξανάρθει πασχα με πανσετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή