ΥΕΘΑ: Η πληρωμή υπολειπόμενου ποσού ΒΟΕΑ θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση του ν/σ από τη Βουλή

ΥΕΘΑ: Η πληρωμή υπολειπόμενου ποσού ΒΟΕΑ θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση του ν/σ από τη Βουλή

Η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής του υπολειπόμενου ποσού των βοηθημάτων επαγγελματικής ή οικογενειακής αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ), για τα οποία έχουν χορηγηθεί προκαταβολές από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση από τη Βουλή, της διάταξης για την αντιστοίχιση των μεριδίων με τα μισθολογικά κλιμάκια του ν.4472/2017 (Α΄174), ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Αγγελική Αδαμοπούλου, με θέμα «Αίτημα αναπροσαρμογής βοηθήματος επαγγελματικής ή οικογενειακής αυτοτέλειας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Με την υπ’ αριθμ. Φ.951.1/53/1254866/Σ.2125/18-6-20/ΚΥΑ Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας (Β΄2422), συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή, με συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, η οποία είχε ως έργο τον προσδιορισμό του αριθμού των μεριδίων που θα αντιστοιχούν σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο των κατηγοριών μισθολογικής κατάταξης του άρθρου 124 του ν.4472/2017 (Α΄174).

Κατόπιν ολοκλήρωσης της σχετικής νομοτεχνικής επεξεργασίας, με την οποία εξειδικεύτηκαν οι απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις για την εναρμόνιση της νομοθεσίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) με τις διατάξεις του ως άνω νόμου, ώστε να προκύψει το δικαιούμενο μέρισμα κάθε μισθολογικού κλιμακίου και κατ' επέκταση το αναλογούν ΒΟΕΑ, το εν λόγω νομοσχέδιο θα τεθεί σύντομα σε διαβούλευση και μετέπειτα θα κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων (ΒτΕ).

Τέλος, η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής του υπολειπόμενου ποσού των ΒΟΕΑ, για τα οποία έχουν χορηγηθεί προκαταβολές από το ΜΤΣ, θα εκκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση από τη ΒτΕ της διάταξης για την αντιστοίχιση των μεριδίων με τα μισθολογικά κλιμάκια του ν.4472/2017 (Α΄174).

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ωχ Δημητρέ άκουσες τι είπε ο Υπουργός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας χρωστάτε πάνω από τρία χρόνια τα υπόλοιπα σε ΒΟΕΑ. Τώρα σας έπιασε ο καημός. Τώρα είναι αργά. Παρά πολύ αργά. Θα πέσει το μαύρισμα της αρκούδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πότε θα έρθει στην βουλή για ψήφιση??.. Δεν μας λέει!!! Από το 2017 αυτή την ψήφιση περιμένουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή